Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Samochody
Forum NVISION > Różne > NNT - Nie Na Temat
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124
R1-E
QUOTE(#hoko# @ 30 Dec 2005 20:43)
Wiem że topic jest o samochodach ale mam pytanie a jednocześnie wielką prośbę.
Czy znacie firmy lub adresy stron odnośnie odblokowania HONDY NSR 125??
Wielkie dzięki za wszystkie odpowiedzi i adresy
*

Odblokowania czego? (nie znam się na Hondach ale ciekawi mnie te sformułowanie).
Renifer
QUOTE(R1-E @ 31 Dec 2005 14:01)
Odblokowania czego? (nie znam się na Hondach ale ciekawi mnie te sformułowanie).

To coś takiego:
http://www.nsr125.com/
...i pewnie chodzi o zdjęcie ogranicznika prędkości cool.gif
Niklos
ktos juz nawet o tym zakladal temat dry.gif
R1-E
To w motorach to nie jest legalne? Bo niektóre samochody można za dodatkową opłatą odblokować (nie mówie o łapówce tylko tak legalnie) u producenta
Michmiel
LINK
jest to nielegalne tylko wtedy gdy jeździsz na 125 na kategorie A1 która ma ogranicznik co do posiadania przez motor ilości koni mechanicznych. Po odblokowaniu tego motoru wartość wzrasta dwukrotnie. I jak się to dobrze zrobi taka 125 poleci nawet 160-170. Te motorki są bardzo fajne szczególnie dla początkujących. Tylko kurna to tak ,,pierdzi" że wstyd tym jechać. Może się ktoś orjentuje czy są jakieś zabiegi które nie pogorszą osiągów a polepszą odgłos silnika. Aha silniki to dwusuwy chłodzone cieczą.
#hoko#
Tak to się przyjęło w Polsce że wszyscy mówią"odblokowanie NSR-ki" o polega to na usunięciu z wydechu "czegoś tam" i grzebaniu przy gaźniku w wyniku czego oblokowana Honda z 11 sekund do setki po odblokowaniu przyśpiesza około 6 s i prędkość max. wzrasta do ponad 160 km/h.
Ni za tym, ni potym chodzi o oblokowanie drzemiącej w tym małym silniczku mocy.
Wiem że strasznie brzmi wydech bo to wkońcu mały silniczek ale przypuszczam że sama zmiana tłumika dałaby dość sporo
narcyzik
tez myślę, ze gdyby zainwestować w jakis lepszy tłumik, w sklepach napewno są dla motorów o małej mocy wtedy nabrałby basu.
edi
Michmiel--> częściwo sie z tobą musze nie zgodzić, znajomy miał derbi gpr 50 biggrin.gif, mały tunning i już była 80'tką, to to pyrczało, pozniej kupił aprille, nazywn ie pamietam, 125 i to już ma cłakiem inny głos, twez jeszcze troszeczke zalatuje pszczólką mają, szczególnie przy niższych obrotach, ale pozniej juz jest ok
pozatym nie uwazam ze taka 125 jest dla początkujących 170 km/h do setki 6-7, wiec do tego juz są potrzebne jakies umiejętności
Michmiel
Edi jak najbardziej się z Tobą zgodzę. Lecz seryjnie te motory mają po 15KM(Honda NSR) nie wiem jak z Aprilią RS. Więc i nie pojadą więcej jak 90km/h. Chociaż i przy tej prędkości się może coś stać...baa na rowerze się może coś stać. Lecz jeżeli ktoś chce w przyszłości jeździć na ścigaczu typu Kawasaki ZX9R albo Yamaha R1 to te motorki sa idealne.
edi
nie potrafie sobie przypomniec ale ta aprilla ma chyba cos ponad 30km, wydaje sie mało ale na "motorower" jest dobrze a i kutach na to panny wyrywał laugh.gif
Michmiel
33 KM (24 kW) - Aprilia RS 125
No bo trzeba przyznać ze motor pięknie wygląda. smile.gif

edit
Fajny poradnik znalazłem:] LINK
edi
tak szczerze powiedziawszy duzo prawdy w tym poradniku jest
a tak wracając do samochodów to cos mnie ostatni audi zainteresowało, a szczególnie modele a3/a4 ale oczywisce poprzedniej generacji i tak patrze po cenach to a3 z niemiec z 1.6 silnikiem , co prawda 6-7 letnią mozna za 15 tys dostac, a to dosc ciekawa propozcyja, a do tego niz kase zbiore, niz 18 to uu wody w Wiśle upłynie ... heh
i jeszcze jedno pytanie czy w a3 tdi, konkretnie wersja 1.9 110km występowało w wersji quattro?
R1-E
QUOTE(edi @ 03 Jan 2006 1:07)
tak szczerze powiedziawszy duzo prawdy w tym poradniku jest
a tak wracając do samochodów to cos mnie ostatni audi zainteresowało, a szczególnie modele a3/a4 ale oczywisce poprzedniej generacji i tak patrze po cenach to a3 z niemiec z 1.6 silnikiem , co prawda 6-7 letnią mozna za 15 tys dostac, a to dosc ciekawa propozcyja, a do tego niz kase zbiore, niz 18 to uu wody w Wiśle upłynie ... heh
i jeszcze jedno pytanie czy w a3 tdi, konkretnie wersja 1.9 110km występowało w wersji quattro?
*

TDi dopiero od niedawna mają Quattro, przedtem było to niemożliwe. A3 ma Quattro w wersji 3.2 V6 ale ta nowa. Stara A3 chyba nie miała. Rozejrzył się za S3 (fabrycznie podrasowana A3) a jak Ci zależy tylko na Quattro to szukaj takich jak stare A6, Quattro (wersja cywilna), Allroad albo S2 (B4)
edi
narazie to tylko teoretycznie sie pytałem
a a6 to nie dla mnie za duzy samochód
o bedzie sie trzeba moze za s3 oglądać ale to juz drogie i pewnie nie bedzie na to kaski
Renifer
To się Wam powinno spodobać:
http://www.vwvortex.com/artman/publish/article_1630.shtml
-=Mathis=-
O żesz... jaka fura... do jakiej klasy to się zalicza.. Mercedes S wypada przy tym lekko blado.
S8 to jest odpowiednik A8 tylko wersja Sport czy jak ? Nie znam się na oznaczeniach Audi ale to jest duże ładne i mocne!! aaaa.gif
Michmiel
Tak to jest wersja Sport. Z silnikiem od Lambo lekko zmodyfikowanym. Jak to zobaczyłem to normalnie się zakochałem w tym silniku... jak to wygląda wub.gif
-=Mathis=-
Mi tez się podoba, ale i pewnie bym się bardziej nim cieszył jakbym coś takiego wygrał, gorzej jakby na stacje trzebabyło jechać... coś czuje że przy obecnym budżecie, raz na miesiac do kościoła bym pojechał biggrin.gif Chyba że pali poniżej 20l/100km
Renifer
A tu macie filmik jak to chodzi wub.gif
http://www.fourtitude.com/resources/downlo...eldorf_test.mov
PS. lipna jakość ale co tam wink.gif
-=Mathis=-
mmmm smile.gif cóż tu więcej pisać muzyka dla uszu, do tego ten wygląd... smile.gif)) Ide poszukać jakiś tapet tongue.gif
Renifer
Tutaj masz kilka ładnych:
http://carwalls.com/cars/7-Audi%20wallpapers.html?t=142
edi
dwie rzeczy mi sie podobają w tym aucie i to srasznie wygląd silnika i przodni grill
naprawde miękne autko może mnie bedzie kiedys stac na takie, tzn jak dojdzie dostawa z burago do tesco biggrin.gif
edit
po bejrzeniu tej prezentacji wydaje mi sie, że jak to autko pojedzie a nikt nie bedzie go widział
to bedzie cos takiego
czy to ferrari? czy to lamborgini?
nie! to limuzyna audi biggrin.gif
ziemniak
Witajacie, orientujecie sie moze, co bylo by dobrym zakupem do 20 tys zł, chodzilo by o amerykanskie auto terenowe, zeby bylo duze, zucalo sie w oczy, wiem ze suma 20 tys zl nie jest duza ale juz cos mozna pomyslec. Oraz takie pytanie jak uwazacie czy da sie znaleść Fotki Autka BMW 330 z roku miedzy 1991-1993 ztuningowane przez Schnitzera- byl to model S3 czy Si3.
mathew001
Wiecie co mi nie pasuje w nowej serii A/S 8?
Są za bardzo podobne do A6, ciężko je odróżnić. A przecież jak ktoś płaci za A8 tylko co za 2xA6 to nie chce później żeby myśleli że jeździ A6.
BMW i Merca łatwo rozróżnić - serie 5 i 7, albo klase E i S
_______

BMW Rulezzzzzz!!! tongue.gif
Renifer
QUOTE(ziemniak @ 05 Jan 2006 0:30)
(...) Oraz takie pytanie jak uwazacie czy da sie znaleść Fotki Autka BMW 330 z roku miedzy 1991-1993 ztuningowane przez Schnitzera- byl to model S3 czy Si3.

http://www.fantasycars.com/sedans/html/ace36.html
S3 tyle że 325
http://www.babym3.com/~babym3c/ACSc.jpg
http://www.babym3.com/~babym3c/ACSe.jpg
http://www.babym3.com/~babym3c/ACSf.jpg
http://www.babym3.com/~babym3c/ACSb.jpg
http://www.babym3.com/~babym3c/ACSa.jpg

QUOTE(mathew001 @ 05 Jan 2006 10:15)
Są za bardzo podobne do A6, ciężko je odróżnić. A przecież jak ktoś płaci za A8 tylko co za 2xA6 to nie chce później żeby myśleli że jeździ A6.
Eeee no nie gadaj... jedno spojrzenie i od razy widać że sunie ósemka cool.gif

Podoba mi się to hasło biggrin.gif
Rav85
QUOTE(Renifer @ 05 Jan 2006 10:20)

jeszcze jak jest przedłużana tongue.gif
-=Mathis=-
BMW i Merca łatwo rozróżnić - serie 5 i 7, albo klase E i S
_______

*

Nie no bez przesady, jak nie rozpoznasz A8 do A6, może stare i nowe, to tak ale patrząc na tylko nową serie to odrazu widać że to bydle to musi być A8 tongue.gif
Rav85
a4

a6

a8

a8 long ^^
R1-E
QUOTE(Michmiel @ 03 Jan 2006 22:59)
Tak to jest wersja Sport. Z silnikiem od Lambo lekko zmodyfikowanym. Jak to zobaczyłem to normalnie się zakochałem w tym silniku... jak to wygląda wub.gif
*

Tak właściwie to źle napisałeś: Nie AUDI ma od Lamborghini tylko na odwrót.
-=Mathis=-
QUOTE(Rav85 @ 05 Jan 2006 11:24)

Ta wersja "long" nie ma takiego jakby "spojlera" z tyłu jak zwykłe A8, przynajmniej tak mi się widzi...
No i jeszcze ktoś powie że nie ma różnicy ?biggrin.gif
deejay
QUOTE(-=Mathis=- @ 03 Jan 2006 22:58)
O żesz... jaka fura... do jakiej klasy to się zalicza.. Mercedes S wypada przy tym lekko blado.
S8 to jest odpowiednik A8 tylko wersja Sport czy jak ? Nie znam się na oznaczeniach Audi ale to jest duże ładne i mocne!! aaaa.gif
*

oj nowy mercedes S klasy jest nie do przebicia, jesli chodzi o komfort i wyposazenie,
ale drozszy o jakies 100,000 zeta, audi a8 ma dosc twarde zawieszenie, i dobrze sie prowadzi dzieki napedowi na 4 buty, znowu bmw 750i oferuje w opcji duzo pakieto poprawiajacych bezpieczenstow,
jeszcze nie ma S klasy od AMG i troszke trzeba czekac na naped 4MATIC
-=eMo=-
Odnosze wrażenie, że gdybym miał wybierać spośród trzech marek - BMW, Aui Mercedes. niewahałbym się i wybralbym coś ze stajni Audi (jesli niemiąłby być to samochód bardziej usportowiony). Wszystkie modele w tym momencie mi się podobają i nie mam do żadnych zastrzerzeń. Linie aut są bez zarzutu i są bez extrawagancji. BMW przegieło z designem a Merców nigdy nie lubiłem, niewiedzieć czemu ...
R1-E
QUOTE(-=eMo=- @ 05 Jan 2006 19:27)
Odnosze wrażenie, że gdybym miał wybierać spośród trzech marek - BMW, Aui Mercedes. niewahałbym się i wybralbym coś ze stajni Audi (jesli niemiąłby być to samochód bardziej usportowiony). Wszystkie modele w tym momencie mi się podobają i nie mam do żadnych zastrzerzeń. Linie aut są bez zarzutu i są bez extrawagancji. BMW przegieło z designem a Merców nigdy nie lubiłem, niewiedzieć czemu ...
*

Ja Ci powiem że jestem fanem AUDI ale jednak nie wszystko mi się podoba. Ku mej rozpaczy muszę stwierdzić że A2 to jest kompletna beznadzieja (co za kompromitacja dla marki... icon_cry.gif )
Renifer
A skoro lubicie Audi to spodoba się Wam to:
http://www.beam.tv/beamreels/reel_player.p...SVGpFVCSHX&fs=1
niC
jedynym autem jakie bym wybrał ze stajni audi to Audi RS4, kombi z 420KM do maska smile.gif

Takie audi smyka po moim osiedłu.... czarne kombi duze fele poprostu bajka smile.gif, a jak to przyspiesza
Taimons
ja bym bral rs6 w wersji kombi biggrin.gif
misiu/cannabis
Mam do Was małą prośbę... Kupiłem od kumpla za symboliczne pare złotych VW Golfa I 1.5 diesel rocznik uwaga...79 biggrin.gif I zastanawiam się jak go zrobić żeby ładnie wyglądał, planuje delikatne zmiany...zależy mi na zachowaniu charakteru autka... więc jeśli ma ktoś jakiś pomysł albo fotki to bardzo bym prosił... Dzięki z góry smile.gif
niC
rs6 jest tylko z automatem i duzo wiecej wazy wink.gif
R1-E
QUOTE(niC @ 06 Jan 2006 14:54)
jedynym autem jakie bym wybrał ze stajni audi to Audi RS4, kombi z 420KM do maska smile.gif

Takie audi smyka po moim osiedłu.... czarne kombi duze fele poprostu bajka smile.gif, a jak to przyspiesza
*

RS4 to auto moich marzeń (nawet plakat nad łóżkiem), nawet ten V6 jest niezły bo 420KM ma V8. Masz racje że wóz się świetnie prezentuje. Co do osiągów to nie ma co dyskutować, kiedyś jechałem autostradą i zobaczyłem RS4 w lusterku ale tak szybko się zbliżała że ledwo zdarzyłem zjechać na lewy pas.

Co do RS6 to jest najmocniejsze cywilne AUDI ale osiągi ma podobne jak RS4 z powodu wagi, ale nie ma automatu tylko te takie co przyciskasz na kierownicy
edi
ziemniak--> tak dla szpanu musi sie odrózniac?
co do tej arguentacji, ze ktos musiał by sie czuc urazony za 2xdrozsza a8 jest podobna do a6, to przepraszam i co z tego?
ja samochód kupuje(przykład tkai, bo nie mam jeszcze 18) dla mnie, nie znajomych, nie dziewczyn, tylko dla siebie, nie dla faktury ile dłame za to auto, tylko to czy mi sie podoba, czy mi sie nim dobrze jezdzi, itp
Mam takiego znajomego, który ejst jeszcze lepszy odemnie, ma w aucie elektrycznie otwierane szyby, a jak zaczyna z jakas laska gadac, włacza szybe, zeby słża na dól, a kreci ręką tak jakby było widac ze korbą napieprza laugh.gif
Rav85
link

fajny hammerek

link

alternatywa dla audi tongue.gif
Renifer
A może coś z używek ?
Lexus Billa Gatesa

i kolejny Lexus... tym razem z 8 biegową skrzynią shocking.gif
R1-E
A tutaj LS ale troche lepszy od Gatesa: http://img270.imageshack.us/img270/9100/lexustuning037uf.jpg
Renifer
A tak to można do ślubu pojechać:
http://images2.carview.co.jp/carlife/image...king/3499ll.jpg wub.gif
Taimons
QUOTE(Rav85 @ 06 Jan 2006 20:29)
link

fajny hammerek

tego hamera widzialem na zywo i wybuchlem smiechem, okropie wyglada...
QUOTE(Rav85 @ 06 Jan 2006 20:29)
link
alternatywa dla audi tongue.gif
*

taki duzy passat, a podobno ma byc wersja przedluzona z dwoch takich ph34r.gif

QUOTE(Renifer @ 06 Jan 2006 22:07)
A może coś z używek ?
Lexus Billa Gatesa

i co komu po tym? jak powie na ulicy to nikt nie uwierzy, bedzie musial ze starymi papierami chodzic a i tak powiedza ze podrobione... tongue.gif

QUOTE(Renifer @ 06 Jan 2006 22:07)
i kolejny Lexus... tym razem z 8 biegową skrzynią shocking.gif
*

i tak to jest skrzynia automatyczna, wielu ludzi jezdzacych takim lexusem na to w 4 litereach ile tam jest biegow, gaz i tyle wink.gif
Renifer
QUOTE(Taimons @ 06 Jan 2006 22:20)
(...) i tak to jest skrzynia automatyczna, wielu ludzi jezdzacych takim lexusem na to w 4 litereach ile tam jest biegow, gaz i tyle  wink.gif

Bo to jest odpowiedź na 7 biegowy automat w mietkach.
Lepik
Witam
Cóż tu dużo mówić, AUDI A4, A6 czy A8 to bardzo ładne i niestety dość drogie samochody, w większości przypadków niedostępne dla przeciętnego Kowalskiego (mam tu na myśli konkretnie AUDi A8/S8).
A co myślicie o nowym Punciaku , szczególnie wersja 1,9 diesel 130 KM? Stylistyka nowego punto może się podobać, a i koszty utrzymania są zdecydowanie niższe tongue.gif
Pozdrawiam
Taimons
wiadomo, nidlugo bedzie jak w ciezarowkach: 10 biegow albo 15 i nawet wiecej, tylko po co to w zwyklej osobowce? wedlug mnie 6 biegow wystarczy nawet zeby smidac 400km/h biggrin.gif (koenigsegg ccr :)377km/h planuja pobic 400km/h, a taki slr "ledwo" 330 i wwalili mu 7 biegow bo wkoncu mercedes sie musial czyms nowym zaszpanowc, lepiej by w nim lepsze hamulce zrobili-podobno jak sie lekko nacisie to nic a jak mocno to od razu ostro zwalnia - brak takiego plynnego tongue.gif)
Renifer
QUOTE(Taimons @ 06 Jan 2006 22:31)
(...) lepiej by w nim lepsze hamulce zrobili-podobno jak sie lekko nacisie to nic a jak mocno to od razu ostro zwalnia - brak takiego plynnego tongue.gif)

Czyżbyś oglądał ostatnio Top Gear chytry.gif ? laugh.gif
BTW Hamulce w SLR są super w dechę a ten wóz to niepopierdółka więc musi być ekstremalny.
Taimons
QUOTE(Renifer @ 06 Jan 2006 22:37)
Czyżbyś oglądał ostatnio Top Gear chytry.giflaugh.gif
*

TOP GEAR rzadzi biggrin.gif jeden z najlepszych (jak nie najlepszy:P) programow na tvn turbo smile.gif

wez przyklad z wielu "superbryk" - tylko slr ma problemy(z hamulcami), ale to wkoncu mercedes... shit!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
NVISION.pl 2000-2010, powered by IPB