Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Samochody
Forum NVISION > Różne > NNT - Nie Na Temat
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124
-=Mathis=-
QUOTE(Renifer @ 20 Jan 2006 10:19)
A ja mam dla Was kilka zdjęć związanych z kręceniem Fast & Furious 3:
http://www.toyotanation.com/forum/showthread.php?t=116266
Zwróćcie uwagę że kilka aut poległo stretcher.gif
*

Tam są tylko 2 fotki... i nic nie widać żeby to było Fast & Furious 3 tongue.gif chyba że coś pousuwali... poszukałem troszkę w necie o Fast & Furious 3 i będzie tam grał Vin Diesel smile.gif Pasuje mu ta rola smile.gif
Renifer
QUOTE(-=Mathis=- @ 22 Jan 2006 0:49)
Tam są tylko 2 fotki... i nic nie widać żeby to było Fast & Furious 3 tongue.gif chyba że coś pousuwali... poszukałem troszkę w necie o Fast & Furious 3 i będzie tam grał Vin Diesel smile.gif  Pasuje mu ta rola smile.gif

Oj to się spóźniłeś... było sporo tuningowanych, ślicznych bryczek a na kolejnych fotkach kilka z nich było juz niezdolnych do jazdy.
Wcześniej to dawałem, ale warto to przypomnieć:
Spy-movie z planu zdjęciowego:
http://videos.streetfire.net/Player.aspx?f...2F22E1B99BE&p=0

I jeszcze jedno... Vin Diesel ma nie grać w tej części dry.gif
R1-E
Nie wiem co mam o tym myśleć: http://www.3boom.net/okosystem/rapporttuning2.htm unsure.gif mellow.gif bialaflaga.gif
-wirtualny-
Co on ma w tym "combi" laugh.gif link
R1-E
QUOTE(-wirtualny- @ 26 Jan 2006 13:22)
Co on ma w tym "combi"  laugh.gif link
*

V8 BigBlok wystarczy tylko zawsze mnie to zastanawiało: jakie opony oni mają, przecież one przy takim obciążeniu ślizgają się po feldze.

Aha - W USA "dostaniesz" 130 oktanowe paliwo... W Polsce max 115 oktanów cool.gif
Renifer
Reakcja łańcuchowa na utostradzie
niC
je je#@% łądnie sobie w tyłki wlatywali

R1-e to są takie pony ze jak ci po ręce przejedzie to ci się nic nie stanie smile.gif one maja chyba 0.3 bara jesli się nie myle
mathew001
Czemu nikt nic nie pisze jeszcze.
Właśnie był Top Gear z Bugatti Veyronem. Jak na mój gust to jest zaje....fajny. masakra po prostu

ehhh marzenia tongue.gif
Renifer
No to też coś napisze zoltek.gif

Też oglądałem TG. Ten Bugatti to inżynieryjne dzieło sztuki... więcej niż imponujące dane techniczne, osiągi zapierające dech w klacie. Masakra shocking.gif Szkoda tylko że nie posadzili Stiga za jego sterami chytry.gif
Tutaj macie ładne tapetki z Veyrone'm:
http://automobilemag.com/photo_gallery/0511_bugatti_veryon/
http://www.desktopmachine.com/cars/17-Buga...apers.html?t=43
mathew001
dokładnie, mogli go wypuścić na tor, byłby nowy rekord.
A co tam teraz jest na I miejscu? bo zdaje mi sie że ostatnio czymś wyjechali tamto maserati mc12, tylko nie pamiętam czym tongue.gif

EDIT:
sorry już znalazłem tabelę całą
Top Gear Power Laps
Nowa zonda zygi.gif

swoją drogą mogłbom mieć tego Atoma tongue.gif
#hoko#
No właśnie!!!
Stig+Bugatti+jakaś mp3 opera=best lap

Dziś oglądałem i brak mi słów do teraz. Normalnie szczena na dół...
2,5 do setki i V max jakieś 420 km/h
Ja bym proponował to 8 cud świata wystawić na 1/4 mili
LaseKK
duzo tu sie mówi o top gear i wiecie co? jestem ciekaw kiedy w polsce pojawi sie wreszcie POŻĄDNY program motoryzacyjny (no bo automaniak z wiślakiem i Testosteron z tymi dwoma przychlastami- bo mellera lubie smile.gif są cienkie jak przecinak). moze wreszcie tak jakies fajne sportowe fury, wyluzowani NATURALNIE prowadzący ( a nie udawany loozik pana miecugowa blee.gif). no ale chyba sie nigdy nei doczekamy, bo mimo ze mzoe znalezli by sie lduzie ktorzy potarfiliby taki program zrobić, to ferrari albo Lambo na pewno nie dałoby do testów jakiemuś programikowi z polski swojego najnowszego modelu superwozu. tak wiec przyjdzie chyba nadal oglądać zajefajny Top Gear albo niemiecki Motor Vision dry.gif

najlepszy tekst z Top Gear (moge sie mylic co do tego co kto mowil, ale sens pozostaje ten sam smile.gif ):

Hammond czyta newsa: "Niemcy maja zamiar wprowadzić ograniczenie prędkości na swoich autostradach (i tu podana prędkosć- nei pamietam)"

na to Clarkson: "Powstaje więc pytanie- TO PO CO NAM NIEMCY??!!!"
zad
Eeee ja niemcow nie moge sluchac i dlatego nie lubie motor vision tongue.gif
LaseKK
a co myślicie o Fifth Gear? wedlug mnie to podróba Topa, nawet sie do niego nie umywa i do tego mają tam przybitego jednego z prowadzących- nawet nie wiem jak ten patafian sie nazywa
mathew001
Hammond czyta newsa: "Niemcy maja zamiar wprowadzić ograniczenie prędkości na swoich autostradach (i tu podana prędkosć- nei pamietam)"

na to Clarkson: "Powstaje więc pytanie- TO PO CO NAM NIEMCY??!!!"

Dobre smile.gif Też to widziałem i tez z tego grzałem.

Co do Fifth Gear to program ogólnie cienki, ale prowadzący jeżdżą lepiej niz ci w Top Gear (przyjamniej ta kolesiówa).

Motorwizja może być nawet, a polskie to porażka

Na jakiejś stronce o tym bugatti pisali że V-max to 406 km/h, bo jest zablokowany. Gdyby go odblokowac to dałoby rade coś pod 450 blink.gif
zad
wlasnie ogladalem tg i ten wozik wymiata tongue.gif a co to fifth gear to spoko jest tylko ta kolesiowa jak ktos wspomnial ostatnio tez ogladam britian's worst driver bo sa niezle polewki kto moze miec prawko laugh.gif
unreality
Ja sie tylko spytam jak to wgrać do NFS tongue.gif tongue.gif To Bugatti oczywiście. Masakra to mało powiedziane. Ten samochód jeździ, brzmi i wygląda poprostu cudownie.
mathew001
Tiaa britain's worst driver. Podsumuję to tak.
Banda patałachów wypuszczonych na droge przez bande idiotów. Mam nadzieje ze nikogo nie obraziłem smile.gif
Ale mój brat ktory nie ma jeszcze prawka jeździ lepiej od większości z nich

Ale grzana jest tongue.gif
Renifer
QUOTE(LaseKK @ 28 Jan 2006 22:43)
a co myślicie o Fifth Gear? wedlug mnie to podróba Topa, nawet sie do niego nie umywa i do tego mają tam przybitego jednego z prowadzących- nawet nie wiem jak ten patafian sie nazywa

Ja jestem innego zdania. Nie porównywał bym stricte tych dwóch programów. TG ciągle narzekają i podniecają się brytyjskimi wozami. FG mają inne podejście, robią ciekawe testy (crash) a testowane przez nich samochody są bardziej obiektywnie oceniane. No i prowadzący.. Tiff Needell, dawny kierowca wyścigowy czerpie radochę z jazdy bokami jak gówniarz z lizaka.

Reasumując... oba programy są świetne choć oczywiście TG robi wszystko z większym rozmachem. W FG podoba mi się że są mniej nastawieni na anty i to co robią sprawa im więcej frajdy. Jak dla mnie remis.
LaseKK
w sumei masz zdeka racji. ale nei zmieni to postaci rzeczy ze do fifth gear sienie przekonam. może gdybym najpierw zobaczył właśnie FG a nie TG to mowilbym teraz całkiem na odwrót. ale póki co Clarkson, Hammond i James rządzą biggrin.gif
Taimons
QUOTE(LaseKK @ 28 Jan 2006 22:43)
*

nie lubie tego programu - ten glowny prowadzacy byl kiedys w top gearze jako prowadzacy... nie podchodzi mi koles, jakos go sluchac nie moge ale kazdy ma inny gust i zdanie

QUOTE(mathew001 @ 28 Jan 2006 23:09)
Na jakiejś stronce o tym bugatti pisali że V-max  to 406 km/h, bo jest zablokowany. Gdyby go odblokowac to dałoby rade coś pod 450  blink.gif
*

ograniczenie jest 420 ze wzgledow bezpieczenstwa bo jak by go nie bylo to fura smigala by tak dlugo az by sie w powietrze wzbila biggrin.gif serio tego sie obawiali jak ja projektowali...
LaseKK
obiło mi sie o uszy ze gdyby nei ograniczenie do 420, to maxymalna predkosc bylaby ponad 600, ale moge sie mylić wiec nie piszcie potem ze glupoty gadam. ale w sumei ten wozek bylby chyba wstanie tyle pociągnąc (4 turbosprężarki, i podwójny V8 jeśli sie nie myle, no i te 1000 koników smile.gif )
unreality
Ma ktoś linka do tego filmu z Bugatti ?? Szukam i szukam i same fake'i znajduje. Mam tylko jeden z supercars.de ale to nie to........
funfel
nowa jednostka :]
1 kilokoń smile.gif
ciekaw jestem kiedy dojda do jednego megakonia laugh.gif
#hoko#
Ten Tiff z 5Gear jest może trochę nie taki... ale koleś na serio potrafi jeździć i grzeje takie boki że móżg się lansuje.
A Top Gear chłopaki pełen looz ( nawet chomik zaczął wybielać zęby w Bugatti ) laugh.gif
co do brzmienia Bugatti to nie jest jakiś full wypas.
Program wcześniej było autko co brzmiało tak że szło się posikać ze szczęscia tylko nie pamietam co to było-jakiś FX czy cosik takiego
Taimons
program wczesniej byla chyba nowa Zonda
R1-E
Do rozmowy o programach:

Jak z Polskich lubiłem V-Max. Wszystkim co oglądają Niemiecki Motorvision polecam TuningTV (ten sam kanał - DSF), tam nie będziecie nażekać na atmosferę bo jest 3 moderatorów - 3 kobiety. Cały program jest luźny ale konkretny.
Iwan89
Lubie Top Gear, ale powoli mi sie nudzi bo straszna monotonia w każdym odcinku prawie to samo i jak np. jest jakiś wyścig np. Aston DB9 kontra pociąg to chyba wiadomo że Aston Martin dał im fure żeby wzamian zrobili tak że "niby" wygrał.Ale tak jest w każdym programie pół rozrywkowym, pewnie niektóży sie zemną niezgodzą ale to moja opinia, ogólnie fajny program i fajnie go sobie objeżeć.
Renifer
Wozy japońskiej policji:
http://www.most72.ru/forum/viewtopic.php?t=66
czasem można się zgarbić :ahocking:
Iwan89
Fajne , niezłe te Subaru Inpreza, ogulnie w porównaniu z polskimi to... , chociaż w polsce jest coraz lepiej teraz nasza policja szpanuje Oplami, a w (niepamiętam dokładnie) chyba Berlinie mają Lamborghini.
Renifer
Bardziej podobają mi się Skyline wink.gif W Polsce też jest kilka mocarnych maszyn... gdzies miałem listę. Jak zajdę to zapodam.
niC
1) Motorwizja: wszytko jasne, wiem ile co ma koni jak wprzyspiesze ile spala. Wszytko fajnie zrobione i ostre testy na małym krętym torze smile.gif i E clasa która śmigała na 2 kołach. Po nie niemiecku smile.gif troche się ucze dzięki temu. Do tego doliczam tez Motorwizje Clasik chyba zadnego odcinka nie opuściłem smile.gif. Szkoda ze nie mam Tuning TV smile.gif.

2) 5 Gear: wszystko ale nie do końca jasne, no i nie się sedzi za steraami byle kto smile.gif bo były kierowca wyścigowy

3) Top Gear: to jest schow i nic więcej, nic z tego nie wyjmiesz no chyba ze jakies auto wygląda jak żaba smile.gif, miło sie ogląda, fajne testy, pomysły, zarty. Ale ja nic nie wiem... Bugati nie przyspiesza tak jak mówił smile.gif, gdzie był test i wyszło 3,1 sek. I nie chce mi się wierzyc zeby musieli ograniczac prętkosc z 640km/h do 420. Przeciesz 640Km/h nigdy nie ośiągniemy z moca 1001 KM.

smile.gif ale się rozpisałem biggrin.gif
LaseKK
QUOTE(Renifer @ 30 Jan 2006 15:05)
Wozy japońskiej policji:
*

japońcom sie w dupach przewraca biggrin.gif u nas w polsce jeżdża poldkami, skodami i VW, a tamci nowiuśkimi nissanami i subaru... kurcze coś chyba jest nie tak dry.gif rozwalaja mnie tez niemcy z porsche do pościgów na autobahnach i włoscy policjanci z lambo. niezly meksyk

I nie chce mi się wierzyc zeby musieli ograniczac prętkosc z 640km/h do 420. Przeciesz 640Km/h nigdy nie ośiągniemy z moca 1001 KM.

przy odpowiednim wspolczynniku mocy do masy bez problemu. Veron jest zrobiony z jakiś plastikow i karbonu wiec podejrzewam ze te 640 kilosów to nie był żart
Iwan89
A jednak faktycznie Lambo mają we Włoszech LINK
unreality
No wreszcie dobry link ........ Bugatti Veyron w Top Gear --> ed2k://|file|Topgear%20Bugatti%20Veyron.wmv|145753382|734124611E469413640A9CCB593F1413|/
Miłego oglądania tongue.gif
niC
to auto raczej nie jest wagi piórkowej...

Saleen bije Veyrona przede wszystkim wagą. Zaprawieni walką na torze Amerykanie wiedzą jak ją obniżyć, dlatego Saleen waży tylko 1338 kg, aż o 550 kg mniej od Bugatti

czyli po łatwym dodawaniu wychodzi 1888 kg.

Fajne jest spalanie smile.gif przy v max jakies 120l. Tu ciekawostka ok. 100-110 litórw przy mega hardkorowej jeździe pali Audi Ozzza
Taimons
QUOTE(niC @ 30 Jan 2006 18:51)
to auto raczej nie jest wagi piórkowej...
czyli po łatwym dodawaniu wychodzi 1888 kg.

Fajne jest spalanie smile.gif przy v max jakies 120l. Tu ciekawostka ok. 100-110 litórw przy mega hardkorowej jeździe pali Audi Ozzza
*

Veyron spali 100 litorw (czyli 100 Ł-za duzo top gear:P) z gazem w podloge w 12 minut!!! u nas liczac ok 4 zl za litr - 400 zlotyszy ph34r.gif SLR tesz ma podobne... biggrin.gif

co do super fur policyjnych - my przynajmiej im uciec morzemy wink.gif
marcos
QUOTE(Renifer @ 30 Jan 2006 15:05)
Wozy japońskiej policji:
*

Szkoda, że zabrakło Corvet (ci co grali w NFS:MW powinni się domyśleć) laugh.gif

A co do programów to Policyjne Taśmy rulez cool.gif
Renifer
Czy Lambo-doors do Ferrari to nie jest lekka perwa ?chytry.gif
http://www.artandautomotiveclassic.com/ima...0Lambo-FS01.jpg
zad
eeee montowanie dzrzwi od lambo w ferrari to jakas profanacja tongue.gif
Iwan89
Zna ktoś może jakieś linki do fotek z fajnie odpicowanymi furkami???
Renifer
Stron tunerskich jest pełno. Powiedz czego oczekujesz... fotek w ładnych rozdziałkach (na tapety) czy mniejsze, określ najleopiej jeszcze markę której szukasz.
Iwan89
Rozdzielczość mnie nieiteresuje, chodzi mi o to żeby to były suber spicowanych samochodów takich jak TEN
R1-E
QUOTE(niC @ 30 Jan 2006 16:14)
1) Motorwizja: wszytko jasne, wiem ile co ma koni jak wprzyspiesze ile spala. Wszytko fajnie zrobione i ostre testy na małym krętym  torze smile.gif i E clasa która śmigała na 2 kołach. Po nie niemiecku smile.gif troche się ucze dzięki temu. Do tego doliczam tez Motorwizje Clasik chyba zadnego odcinka nie opuściłem smile.gif. Szkoda ze nie mam Tuning TV smile.gif.

Przecież pisałem że TuningTV leci tak samo jak MotorVision na DSF
mcickx
Koleś z motorwizji zapuścił wczoraj zaje**sty text: "Materiały są prawdziwe niczym piiersi Pameli Anderson" biggrin.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif hahah tak skomentował Jeepa Grand Cherokee (nie wiem jak to sie pisze)
-=ostry=-
Oglądałem premiere TG z Bugatti Veyron .. no co moge powiedzieć .. super wozik .. Jeremy rozwalił mnie tesktem że przy 340km/h włączasz 7 bieg tongue.gif

Bugatti Veyron:
Silnik W16
1001 koników LINK
niC
r1 wiem ze leci smile.gif bo oglaam i niemiecki szkole sobie biggrin.gif

Gdyy ktos mi powiedzał ze da mi to Bugati, ale dał by możliwos wybranie innego auta, to bym nie brał Verona... Wolałbym Lupo TDI niech ma ok 220KM i 4x4 smile.gif bardziej by mnie to ucieszyło smile.gif
-=ostry=-
a nie zrobiłbys tak ??
brał tego Bugatti / sprzedał i możesz kupić wozik jaki ci się marzy biggrin.gif
niC
stry choc wyda ci się to głupie, nie mazy mi sie zadne Ferrai Bmw, Chciałbym poprostu VW Lupo, jak miałbym rodzinke juz to RS4, a na wieczorek Toyote Supre, ale lupo wystarczy
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
NVISION.pl 2000-2010, powered by IPB