Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Samochody
Forum NVISION > Różne > NNT - Nie Na Temat
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124
Taimons
te tarcze za 40k to opcja ktora mozesz ale nie musisz qpic-jak qpujesz ferrari za prawie 1 000 000 to do na tarcze nie bedziesz zalowac wink.gif
swoja droga pan Clarkson kiedys podsumowal takie bajery - "wybaczcie szczerosc ale to jest wam zbedne"
zapomnialem powiedziec w styczniowym ckm'ie byl z nim wywiad biggrin.gif nie wytrzymalem i qpilem bo uwielbiam tego kolesia smile.gif teraz gazetka pod szafa lezy zeby mama nie znalazla rolleyes.gif
niC
ale sam fakt, no te tarcze to raczej bezpieczenstwo niz zbedny wydataek
marcos
Porsche na salon Genewski szykuje kojeny model LINK

Co o nim sądzicie? Te 800 koni mnie rozwaliło laugh.gif
bielas22
O silniku nie dyskutuję bo jest kosmos rolleyes.gif .
Na tym rysuneczku linia autka jest przepiękna wink.gif
Taimons
mimo ze nie przepadam za porshe to jednak to nie jest najgorsze wink.gif - niezla fura a silnik to boje_sie.gif 3s do 100 i niecale 9 do 200 Jumpy.gif 800 hp i ze 100-0 w 36 metrow (ciekawe czy hamulce takie beda seyjene czy w opcji wink.gif) to bedzie nowa carrera gt cool.gif
Renifer
W kwestii hamulców... debilna sprawą jest zwiększanie osiągów autka (tuning) pozostawiając seryjny układ hamulcowy. Ceramiczne hamulce mają to do siebie, że aby zaczęły działać muszą zostać rozgrzane wink.gif
Porsche całkiem, całkiem... ale ja czekam na nastepcę mojego ulubionego 928 czyli 5 litrówki z silnikiem z przodu która ma się pojawić w 2010 roku ph34r.gif
niC
Ren no i jeszcze seryjne zawiszenie smile.gif i robi się motorówka smile.gif

Fakty autentyczne:

Znajomy mojego taty, kiedys miał autko, nie pamietam co to bylo, chyba jakas Honda, była tak puknięta ze trzba było przód odciągc i nowy przyspawac, tak się złozyło ze na tym mu zalezało bo miał byc inny silnki, mocnejszy i większy. No to zabrali się za robote, niby wszytko było cacy, nic nie było widac. Miało byc jak nowe... Pojeździł było ok. Stanął na swatłach ul. Grunwaldzka(Bydgoszcz), no to trzba było zoobaczyc jak przyśpiesza.... No to jedynka, gaaz, a czemu stoimy ? Przód sie oderwał smile.gif, spawy jednak nie wytrzyały, mimo iz był wzmocnione... To była odjazd smile.gif Taraz ma chyba tez Honde, juz nie spawaną smile.gif
C_A_T
http://www.my350z.com/forum/showthread.php?t=172336 ah... te arabusy laugh.gif

ps przyjrzyjcie sie Hambiemu ph34r.gif
niC
nie dosc ze w kieckach to jeszcze w takich autach smile.gif no ale z ropy się ma miliony smile.gif

Ale zaden nie ma Poloneza tongue.gif czy Malczana

A tak apropo to, w arabskich i muzumanskich karajach nie liczy sie to jaka to marka auta... tylko jak głosno trombi laugh.gif tam nia rądach potrafią jechac pod prąd, czerwonym swietle jechac i trąbic na wszystich "bo mu się śpieszy", a na pustyni, potrafią jechac ok. 200km/h bez świateł "bo się ze psuły" a to ze ta cos z naprzecikwa moze jechac, to tylko ramionami wzdrygają.
marcos
Normalnie spadłem z krzesła jak to zobaczyłem ninja.gif laugh.gif
Taimons
boje_sie.gif nie wiem co napisac poprostu brak mi slow... dziani ci arabowie, tesz chce taki szyb do ropy smile.gif
jak w wakacje w londynie zobaczylem lambo diablo i bentley'a gt to bylem caly szczesliwy ze niezle fuzy widze na zywo, a tu tyle takich fur w jednym miejscu ph34r.gif ja pier&%@#
Renifer
1200 konna kaczucha:
http://videos.streetfire.net/video/05A0776...98EF04A3AC2.htm
deejay
QUOTE(Taimons @ 24 Feb 2006 23:07)
mimo ze nie przepadam za porshe to jednak to nie jest najgorsze wink.gif  - niezla fura a silnik to  boje_sie.gif 3s do 100 i niecale 9 do 200 Jumpy.gif 800 hp i ze 100-0 w 36 metrow (ciekawe czy hamulce takie beda seyjene czy w opcji wink.gif)  to bedzie nowa carrera gt  cool.gif
*

cos hamulce to porsche ma nie najlepsze biggrin.gif jak na porsze to wstyd 36 to saxo moze sie na takiej odległosci zatrzymac hehe
niC
jedyne co mi się podoba to dźwięk, i wygląd, ale nic wiecej nie ma smile.gif l
deejay
URL http://www.getawayinstockholm.com/gis4trailer.mpg
trailer gateway in stockholm 4
Matell
porsze coraz bedziej nudniejsze sa to co ze maj nowe silnik i te inne bajery jak nadwozie wyglada tak samo w np.10 modelach ?
mcickx
Dokładnie... Jest 911, Turbo, GT2 (czy jakoś tak), GT3 i różnią sie tylko "skrzydłami"... dry.gif Jedynym wyrużniającym sie modelem jest CarreraGT smile.gif
Renifer
"Tunel śmierci" w Moskwie:
http://www.metacafe.com/watch/71801/lefort...unnel_of_death/
Matell
ph34r.gif ph34r.gif ph34r.gif ph34r.gif ja sie niedziwe czemu sie nazywa tunelem smierci
niC
911 z zewnątrz prawie idętyczna ale: Aryodynamika jest poprawiana, hamulce, silnik, ZAWIESZENIE i tak dalej smile.gif
Taimons
http://rockmetalshop.pl/photo/14582.jpg - chcialem dac do funny links ale mysle ze bardziej tu pasuje wink.gif no to co spiewacie cool.gif
C_A_T
miałem taki plakat kiedyś laugh.gif
SPIDI_2006
To ja zapodam betke ///M5 POWER V10
Renifer
Betka zawsze mile widziana biggrin.gif

Ciekawa konstrukcja z Hiszpanii - Tramontana - dwumiejscowiec, podwójnie doładowany V12 o mocy 720 KM.
http://www.edmunds.com/insideline/do/News/articleId=109425#2
Matell
wyglad nie jest taki oszalamiajacy, ale moc silnika owszem tongue.gif i na zdjeciu widze 1 miejsce albo osleplem smile.gif
Rav85
QUOTE(Renifer @ 27 Feb 2006 23:46)
Betka zawsze mile widziana biggrin.gif
Ciekawa konstrukcja z Hiszpanii - Tramontana - dwumiejscowiec, podwójnie doładowany V12 o mocy 720 KM.
http://www.edmunds.com/insideline/do/News/articleId=109425#2
*

jakie to obciachowe, wstyd tym po ulicy jezdzic
staruszek
matell dobrze sie przyjrzyj ... jeden zaglowek klasyczny a drugi z tylu wbudowany w "podejrzewam" w plastik ... albo wlokno szklane..
Matell
a faktycznie 2 miejsca tongue.gif
SPIDI_2006
Niema jak świst TURBO biggrin.gif
Wiker
Dzwiek silnika jest fenomenalny, chcialbym ja miec smile.gif
Renifer
Niezła betka... zresztą każda M-ka jest wypas a uturbiona to boje_sie.gif

Szczęściarz:
http://6speedonline.com/forums/attachment....77&d=1138735391
Gadżet
Nie wiem skąd wiara bierze siano na takie fury huh.gif Ja przez całe życie nie uzbieram na któryś z tych samochodów dry.gif
staruszek
gadżet sa tylko 3 wyjscia innych nie ma,uwierz mi bo z jedna czescia tych ludzi sie spotykam w pracy na codzień:
1. urodziłeś się bogato ....
2. wygrałeś w totka ale nie w polsce (tutaj też ci co przez przypadek się wzbogacili.....)
3. ukradłeś - a tutaj to już możemy się spotkać

czytałem na forum pare pierwszych postów (jak widac jestem świeży tutaj) i co do przestrogi to mogę podać własny przypadek ......
Rok 1999 własnie odebrałem z salonu nowy samochód (156 1.8) i po 6 godzinach jazdy nim (musiałem się nacieszyć) wyprzedzałem z prawej strony, miałem jakieś 140 - 150 (nie mogłem pozwolić by byle jaka honda accord mnie wyprzedzała) i ot co .. wiadukt pod górkę .. a na zjeżdzie z wiaduktu na prawym pasie stoi Tavria........ hamowanie nie pomogło a i schowanie się za hondą nic nie dało .... zabrakło dosłownie jakieś pól metra może mniej ... nie uderzyłem tylko zatrzymałem się dosłownie pod jego tylnym zderzakiem , jadnak amortyzatory wybiły auto do góry i tak oto oderzyłem moim trójkątem na maske w SPÓD jego haka holowniczego ... policjanci nie wierzyli ... ale mandat był... tak wiec rada:

jedziesz samochodem nie zamieniaj się na głowy z ......... on służy tylko do sexu ....

ps. dla znających warszawe wiadukt na ul. hynka nad Żwirki i Wigury w kierunku obecnej Galerii Mokotów
Renifer
QUOTE(staruszek @ 28 Feb 2006 19:17)
gadżet sa tylko 3 wyjscia innych nie ma,uwierz mi bo z jedna czescia tych ludzi sie spotykam w pracy na codzień:
1. urodziłeś się bogato ....
2. wygrałeś w totka ale nie w polsce (tutaj też ci co przez przypadek się wzbogacili.....)
3. ukradłeś - a tutaj to już możemy się spotkać

W jakim sensie chytry.gif Pilnujesz prawa ? chytry.gif ph34r.gif
staruszek
jestem sedzia.....
Renifer
OK.

Czekał 2 lata na Forda GT - rozbił go po 2 dniach stretcher.gif
http://acrosstheboard.blogspot.com/2006/02...o-your-car.html
niC
co do tego świstu: odrazu przypomina mi sie Redline, głónie są tam Supry. Ale jedna jest warta uwagi. Z zewnątrz nic, ale podmaską petarda a turbo tak syczy ze niesłycach pracy silnika, i przeradza się to w takie piszczenie ze się nie da wytrzymac. ALe moc to ponad 1000KM
deejay
mam pytanie odnosnie kupna auta za granica(niemcy).... prosze o podanie najtanszej mozliwosci... mysle by tym autem po prostu przyjechac i pozniej kolesiowi oddac tablice(mozna powiedziec ze znajomy)...
auto opel corsa B rocznik 1994-1996
marcos
Zaczął się już salon w Genewie. Oto auta, które będzie można obejrzeć w tym salonie:
Alfa Romeo 159 Sportwagon
Alfa Romeo Spider
Audi A6 Allroad
Audi RS4 cabrio i kombi
Bentley Continental GT
BMW Z4 M Coupe
BMW 320si
Cadillac Escalade
Chevrolet Captiva
Chevrolet Epica
Daihatsu Terios
Daihatsu Trevis
Daihatsu Copen
Ferrari 599 GTB
Ford Focus CC
Ford Galaxy
Ford S-Max
Honda Legend
Kia Carnival
Kia Sorento
Lamborghini Murcielago LP640
Lotus Exige S
Lotus Europa S
Mazda 3 MPS
Mercedes SL 55 i SL 65
Mitsubishi Colt CZC
Peugeot 207
Porsche 911 GT3
Porsche 911 Turbo
Skoda Roomster
Suzuki SX4
Volvo S80

Szkoda, ze mnie tam nie ma sad.gif
SPIDI_2006
To dziś zapodam 1 pakiet biggrin.gif
///M POWER

CDN.......
Renifer
Chromowane Murcielago 50 Centa:
http://alsacorp.com/company/50cent/50cent.htm
Szkoda że nie ma więcej fotek...
SPIDI_2006
No ladnie chromowane murcielago tez chce takiego sad.gif

Maly scigant
ToXic!
Co myślicie o nowym LEONie? :] . Ja dzisiaj przyjżałem się z bliska i powiem,że bardzo mi się podoba. Obecnie starszy ma Leona z 2001 roku i roznica jest kolosalna, nowy desing jest taki aż miły dla oka. :]
staruszek
kolega pracuje w seacie jest dyr. handlowym i dal mi pojezdzic, majac porownanie ze starym leonem nowy wypada podobnie jezeli chodzi o specyfike jazdy natomiast design to zupelnie inna bajka ...

ale czy designem sie jezdzi????

osobioscie jezdze strasznym gniotem ale chcialem seata kupic... no ale jak doszlo do pojemnosci bagaznika i tym podobne musialem ulec zonie a tak marzylem o altei .... a skonczylo sie na touranie ...

choc nowa skrzynia DSG to istne cacko ... mam licencje na rajdy 4x4 ale zadnym manualem czasu zmiany biegu ponizej 0.2 sek nie osiągne a tutaj ot co .. DWA SPRZEGLA !!!!! jedno dla biegów parzystych a drugie dla nieparzystych ... a jest ich 6 do przodu .... REWELACJA .....

LEON plus DSG i diesel z chipem to jst to .. moment kolosalny .. 2.0 TDI ma w std 320 Nm a co dopiero po tuningu ...
deejay
nikt nie ma pojecia o sprowadzaniu aut?? szukam w google ale nie moge znaelsc mad.gif
marcos
Tojota Corinna LINK
SPIDI_2006
Wypasiona BORA biggrin.gif
-=Mathis=-
QUOTE(Renifer @ 01 Mar 2006 10:25)
OK.

Czekał 2 lata na Forda GT - rozbił go po 2 dniach stretcher.gif
http://acrosstheboard.blogspot.com/2006/02...o-your-car.html
*

Łe tam lekko zarysowany tongue.gif trochę młotka pare spawów jakaś farbka i można jeździć dalej biggrin.gif

marcos
Maybach Mistrzała LINK
ToXic!
QUOTE(staruszek @ 03 Mar 2006 4:28)
kolega pracuje w seacie jest dyr. handlowym i dal mi pojezdzic, majac porownanie ze starym leonem nowy wypada podobnie jezeli chodzi o specyfike jazdy natomiast design to zupelnie inna bajka ...

ale czy designem sie jezdzi????

osobioscie jezdze strasznym gniotem ale chcialem seata kupic... no ale jak doszlo do pojemnosci bagaznika i tym podobne musialem ulec zonie a tak marzylem o altei .... a skonczylo sie na touranie ...

choc nowa skrzynia DSG to istne cacko ... mam licencje na rajdy 4x4 ale zadnym manualem czasu zmiany biegu ponizej 0.2 sek nie osiągne a tutaj ot co .. DWA SPRZEGLA !!!!! jedno dla biegów parzystych a drugie dla nieparzystych ... a jest ich 6 do przodu .... REWELACJA .....

LEON plus DSG i diesel z chipem to jst to .. moment kolosalny .. 2.0 TDI ma w std 320 Nm a co dopiero po tuningu ...
*

no silnij 2.0 TDI różnie się tym co ma wyjść chyba coś ok 170KM jakimis drobymi rzeczami i Chip będzie dawał taki sam efekt jak ta wersja mocniejsza. Dzisiaj byłem w saloni SEATA i oglądałem LEONa, co prawda jeszcze nie stoi w środku ale koleś zgodził się go pokazać. Desing naprawdę fajny, co prawda jak wsiadałem do Altei , Toleda i Leona to za każdym razem uderzyłem prawym kolanem w tą wystającą część , no ale kwestia przyzwyczajenia. Z tego co słyszałem to Leon jest droższy nawet od Golfa z porownywalnymi parametrami i wyposażeniem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
NVISION.pl 2000-2010, powered by IPB