Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Samochody
Forum NVISION > Różne > NNT - Nie Na Temat
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124
Renifer
Drift w czteronapędowym Audi to pomyłka i raczej była to walka o powrót do właściwego toru jazdy niż gładki ślizg.
Audi wygrało na prostej i na torze, za to betka cudnie sie ślizga dając kupę frajdy kierującemu.
Jak zresztą mówił Tiff... Audi is too safe wink.gif

Jeśli ktoś by postawił mnie przed wyborem, które autko wziąć to miałbym nie lada problem. Oba są niesamowite, ale jednak wybrałbym BMW.
R1-E
Jak można mieć AUDI i je krytykować? Znajdź mi drugie auto które obróci się pod kątem 90 stopni i wróci na wprost bez zatrzymywania się dry.gif
Wiker
QUOTE(R1-E @ 01 Jun 2006 23:25)
Jak można mieć AUDI i je krytykować? Znajdź mi drugie auto które obróci się pod kątem 90 stopni i wróci na wprost bez zatrzymywania się  dry.gif
*

Np. Subaru Impreza STI, MItsubishi Evo i Nissan Skyline.
A co do tego ze BMW bylo wolniejsze to nie ma sie co dziwic, poniewaz AUDI mialo 80 Km wiecj i do tego jest to najnpowszy model, a nie jak BMW produkowany od 98 bez zmian. Z CSL by juz tak latwo nie poszlo. Ale i tak AUDI na filmiku jest FULL WYPAS.
R1-E
STi i EVO może tak bo są również AWD ale Skyline? Chciałbym to widzieć. Nawet ten w D1GP co ma 800 koni nie daje rady takiego numeru zrobić dry.gif
Renifer
QUOTE(R1-E @ 01 Jun 2006 23:25)
Jak można mieć AUDI i je krytykować? Znajdź mi drugie auto które obróci się pod kątem 90 stopni i wróci na wprost bez zatrzymywania się  dry.gif
Nie krytykuję tylko patrzę obiektywnie. Każda mocna czteronapędówka to zrobi. A w zeszłym roku w Poznaniu na drifcie goście z VTG śmigali EVO ładnymi długimi bokami, więc wiem co mówię.

QUOTE(R1-E @ 02 Jun 2006 14:56)
STi i EVO może tak bo są również AWD ale Skyline? Chciałbym to widzieć. Nawet ten w D1GP co ma 800 koni nie daje rady takiego numeru zrobić  dry.gif
Z tego co wiem w D1 autka mogą mieć napęd tylny. Na Bednarach zgodnie z regulaminem wzorowanym na D1 startowała Impreza z odłączonym napędem na przód.
R1-E
QUOTE(Renifer @ 02 Jun 2006 23:34)
Nie krytykuję tylko patrzę obiektywnie. Każda mocna czteronapędówka to zrobi. A w zeszłym roku w Poznaniu na drifcie goście z VTG śmigali EVO ładnymi długimi bokami, więc wiem co mówię.

Nie no VTG to wymiatają tongue.gif Tyle to ja wiem

Z tego co wiem w D1 autka mogą mieć napęd tylny. Na Bednarach zgodnie z regulaminem wzorowanym na D1 startowała Impreza z odłączonym napędem na przód.

Właśnie dlatego że Skyline jest RWD to zaprzeczyłem Wikerowi
cyper
narcyzik heh ja bylem dwa lata temu na pol roku do pracy w londynie i polowa zdjec to foty samochodow wink.gif ... a z 10 zdjec zrobilem sobie w salonie lamborghini przy murcelagio biggrin.gif ... poza tym - nie mozemy zachowywac sie inaczej w krajach zachodnich skoro u nich porsche boxter jest tak popularny jak u nas maluch ? tak przynajmniej bylo jak bylem w UK ... gdzie nie patrzalem tam boxter... stada arabusow w maranello albo cayenne...

a jak zobaczylem rolls royce'a z jasno brazowa skora w srodku, to najpierw powiedzialem : o kur..., a potem bylem w szoku jak to wyglada i jak wielki jest ten samochod... wink.gif
Wiker

To sory myslalem ze Skyline jest AWD. Trzeba przyznac, ze jak na auto RWD ma rewelacyjna trakcje.
Renifer
QUOTE(R1-E @ 03 Jun 2006 13:04)
Nie no VTG to wymiatają  tongue.gif  Tyle to ja wiem
(...)

No to sprawa wyjaśniona. Po prostu 4WD nie nadaje się do driftu, choć wielu już próbowało :]

No i utknęłi wink.gif
http://local.wnep.com/wn/photos.php?id=19853

Porsche Panamera (nice):
http://www.autobild.de/projektor/galerie.p...rtikel_id=11169

Obszerna galeria z Gaterbil:
http://www.coffe.dk/gallery/cars06/060527_...aler/index.html
PS. to Audi ma ponad 630 kucy blink.gif
hiro
QUOTE(Wiker @ 03 Jun 2006 13:21)

To sory myslalem ze Skyline jest AWD. Trzeba przyznac, ze jak na auto RWD ma rewelacyjna trakcje.
*

NISSAN SKYLINY wystepywaly z napedem 4wd i rwd .Wersja GTR miala naped 4wd naped zwal sie attesa przy normalnej jezdzi tzn bez powodowania uslizgow osi napedzana jest tylko tylna os , gdy wystepuje uslizg na przednia os moze byc przekazana taka sama sila jak na tyl czyli 50:50 .Wiele firm do grt oferuje komputery ktorymi mozna sterowac napedem z wewnatrz pojazdow.
R1-E
To zmienia postać rzeczy unsure.gif No ale w końcu oboje mieliśmy racje tongue.gif
R1-E
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C565216

fajne autko, tanie nawet tongue.gif
Renifer
Ochyda yucky.gif

No to coś podobnego:
http://www.markshields.com/photos-1989-kea...e-replica.shtml
R1-E
JA CHCE MIEC TURBODOŁADOWANE AUTO !!!!

Patrzcie i płaczcie ze mną (panowie) tongue.gif
ToXic!
BMW M5 o którym jakiś czas temu wspominałem [=
link
R1-E
Przypomnij co wspomniałeś bo jakoś nie kojarze, ale po zdjęciach widze że nie była to dobra informacja...
ToXic!
dachowanie połączone z karczowaniem lasu , poszło 12 poduszek
możliwe ze w jakimś innym temacie pisałem [=
Renifer
QUOTE(ToXic! @ 04 Jun 2006 18:51)
BMW M5 o którym jakiś czas temu wspominałem [=
link
M5 jak M5 dry.gif
O co z nią chodzi ?
Taimons
QUOTE(Renifer @ 04 Jun 2006 20:19)
M5 jak M5 dry.gif
O co z nią chodzi ?
*

chodzi o rozbicie widoczne na zdjeciu czwartym liczac to po lewej jako pierwsze (tak mi sie zdaje)
R1-E
QUOTE(Renifer @ 04 Jun 2006 20:19)
M5 jak M5 dry.gif
O co z nią chodzi ?
*

że zostało z niej 60%
Taimons
QUOTE(R1-E @ 04 Jun 2006 20:45)
że zostało z niej 60%
*

czyli o to co przedstawia zdjecie o ktorym mowilem ;p
pozatym jest text
środek nie uszkodzony oprócz podsufitki i niektórych poduszek powietrznych. Silnik cały i sprawny
Renifer
Sorki... nie widziałem Twojego posta ToXic!
Taimons
skoro jesteśmy przy skasowanych wózkach link a taka fajna ta hondzia sad.gif
Renifer
Starczy tych wraków... lepiej wrzućcie coś na chodzie wink.gif

Fotki zamaskowanej nowej M3:
http://www.sbeuroclub.com/board/viewtopic....der=asc&start=0
cyper
nowe M3 bedzie pieknym autem biggrin.gif ... obecne M5 jest pikne, ale widze, ze "troja" bedzie dawac rade wink.gif ... wiadomo jaki silnik tam wmontuja ?
mathew001
a może bedzie też M3 4-drzwiowe

LINK
bedzie nowy silnik V8 ok 400KM rolleyes.gif
A CSL 420KM ohmy.gif masssakra
Wiker
Musza stworzyc konkurencje dla AUDI A4, wiec 400 KM to jest minimum.
R1-E
QUOTE(hiro @ 05 Jun 2006 21:17)

gdzie i kiedy te fotki były zrobione, co to za impreza? Widze że był tam KILLER.

pierwsze BMW, pomarańczowe z pucharkiem i Golf pod nim - obydwa bardzo ładne smile.gif Super lakier ma NAUGHTY i ciekawy dach S2000 tongue.gif
hiro
Norwegia Tor Gardermoen koło Oslo

S4 killer uzyskal 3 miesce w klasie AWD z czasem 10.3
R1-E
QUOTE(hiro @ 05 Jun 2006 21:31)
Norwegia      Tor Gardermoen  koło Oslo

S4 killer uzyskal 3 miesce w klasie AWD z czasem 10.3
*

jeszcze data imprezy i będe happy smile.gif
hiro
ty no chyba 3 czerwca ale reki sobie za to nie dam uciac huh.gif

http://videos.streetfire.net/category/Merc...02E8544407A.htm
R1-E
dzięki hiro good.gif
hiro
dzięki hiro

spoko

jak juz zaczelem dawc linki to jeszce dam to

http://video.google.com/videoplay?docid=-3...864831664&q=S13

http://video.google.com/videoplay?docid=12...orsche+drifting
R1-E
Ferrari 257 GTB @ Paris

Gumball 3000 fragment kolesie troche za bardzo się podniecają ale spoko, fajne metody pościgu w USA tongue.gif Jak nie patrzysz w góre to masz zonka tongue.gif
Renifer
Koniecznie to obejrzyjcie:
Prodrive P2 notworthy.gif

QUOTE(R1-E @ 03 Jun 2006 16:34)
To zmienia postać rzeczy  unsure.gif  No ale w końcu oboje mieliśmy racje  tongue.gif
*
I wcale nie miałeś racji mówiąc, że to był dobry drift w wykonaniu Audi ph34r.gif To nie był drift, tylko dobre wyprowadzenie z poślizgu tongue.gif
PS. chyba że odnosisz się do posta Wikera
R1-E
QUOTE(Renifer @ 07 Jun 2006 21:21)
I wcale nie miałeś racji mówiąc, że to był dobry drift w wykonaniu Audi ph34r.gif To nie był drift, tylko dobre wyprowadzenie z poślizgu tongue.gif
PS. chyba że odnosisz się do posta Wikera
*

to drugie tongue.gif
Renifer
Masakra:
0-160-0 km/h 9.4 s blink.gif
0-96 km/h 2.6 s shocking.gif
0-160 km/h 5.3 s notworthy.gif
100-0 km/h 3.6 s stretcher.gif
http://www.pistonheads.com/news/default.asp?storyId=14082
Thomsonicus
-=ten potwór=- już 20 lat temu od 0-100kmh robił w 3.1s, po śmiegu 0-100 w 4.1s, a 0-100-0 w 6.4s smile.gif i dlatego kocham oldschool biggrin.gif
mathew001
Prodrive P2 fajne autko a te wiewiórki śmiesznia gadają wink.gif
Renifer
QUOTE(Thomsonicus @ 08 Jun 2006 12:31)
-=ten potwór=- już 20 lat temu od 0-100kmh robił w 3.1s, po śmiegu 0-100 w 4.1s, a 0-100-0 w 6.4s smile.gif i dlatego kocham oldschool biggrin.gif

Zwróć uwagę, że Ultima GTR od zero do 160 i z powrotem do zera potrzebuje 9.4 s.
Oczywiście nic nie można zarzucić temu Audi... Quattro było niesamowite... chylę czoła notworthy.gif
Thomsonicus
nooo smile.gif jak oglądałem o nim program w tv najbardziej rozłożyło mnie to że do 100 ruszało po lodzie o niecałą sekundę wolniej niż na asfalcie smile.gif 600bhp na lód to pewnie była niezła masakra.
heh, przeczytałem też że jak kiedyś zrobili test temu audi (ale chyba wersji cywilnej) to od 20 do 90kmh na najwyższym biegu rozpędzało się wolniej od Polo 900ccm biggrin.gif ale między 100 a 160kmh było szybsze od 911SC
Renifer
Jak mówisz na najwyższym biegu.... Na pewno przyczyniła się do tego ogromna turbo-dzura i auto na niskich obrotach po prostu nie jedzie tongue.gif
Aha... na lodzie pewnie śmigali na kolcach a to wiele tłumaczy wink.gif
Thomsonicus
wiadomo smile.gif nie piszę bo rozumie się samo przez się
z oldschool'ów uwielbiam też -=bmw 2002ti=- oraz mój aktualny youngtimer -=lancia delta integrale hf=-. 6 razy z rzędu rajdowe mistrzostwo świata, po dziś dzień nie pobity rekord. i nie zanosi się żeby ktoś pobił smile.gif auto marzenie... szukałem nawet tych 1.6 za 2tyś ale raczej w stanie powyżej fiatowskiego nie da się znaleźć... sad.gif
Renifer
Mi z oldtimerów podoba się Porsche 928 z 5 litrowym silniczkiem cool.gif
Oj wiele było wspaniałych wozów... oczywiście wszystkie M od BMW to rarytasy biggrin.gif
R1-E
a jak ja dalem link do filmiku o quattro s1 to zero zainteresowania dry.gif nareszcie cos ruszylo smile.gif

6 razy z rzędu rajdowe mistrzostwo świata, po dziś dzień nie pobity rekord

Ciekawe czemu nie 8 czy 9 tongue.gif

Pamietam ze nawet kobieta na s1 wygrala kiedys rajd, ale quattro + Walter Röhrl to masakra byla, moj idol biggrin.gif
Renifer
Nowa reklama Citroena C4:
http://www.youtube.com/watch?v=wc8qKxfqnkA&eurl=
unreality
Dobra widzę że mamy tu sporo specjalistów więc mam pytanie techiczno-praktyczne tongue.gif Mam samochód Renault i gdzieś wycieka płyn chłodniczy. Gdzieś zasłyszałem że takie coś da się "załatać" ....... jajkiem. Białko sie ścina i dziura załatana. Jak to jest i jak zrobić ???
Taimons
podbno jest taki spsob, ale to chyba na dziure w chlodnicy a nie przewdodzie. nie wiem nie probowalem tongue.gif ale takie cos napewno jest i w "mythbuster" dalo pozytywny wynik - niby dziala...
hiro
No jest sposob latania na jajko , na musztarde i na fusy od kawy :] ale nimi łata sie tylko dziry w chlodnicy a wsumie łatało się parnascie lat temu teraz sa srodki ktore powoduja zaklejenie dziury w chlodnicy mozesz je na stacjach benzynowych kupic . Metoda na jajko musztarde czy fusy sa nie trwale po pewnym czasie znow bedzie sie plyn wydostawal ,z tych 3 najlepsza jest na fusy .
A robi sie to tak:
-metoda jajeczna
odkrecasz korek od chodnicy i wrzucasz surowe jajko bez skorupki , musisz troche pojezdzc samochodem zeby jajko sie rozchlustalo po chlodniy i tyle
-na musztarde
odkrecasz koreki wrzucasz musztarde i tak samo jak w przypadku jajka jezdzisz (musztarda twardnieje na kamien przy wysokiej temperaturze)
-na fusy odkrecasz korek i wsypujesz i jezdzisz

Moja rada jesli masz diure w chlodnicy
Jedz na stacje i kup sobie srodek do latania chodnic to bedzie lepiej wlej wedlug instrukcji i ciesz sie jazda smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
NVISION.pl 2000-2010, powered by IPB