Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Samochody
Forum NVISION > Różne > NNT - Nie Na Temat
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124
niC
Gadżet tam jest silnik Wankla, czyli to jest ok. 2,5l w przeliczeniu na zwykły silnik
SoNy
No właśnie widze, ja weszłem 20min po i tylko stał jeden samochód na uboczu

PS Jakby co to na torze są przeważnie w godzinach od 12-17
deejay
QUOTE(niC @ 22.10.2006 20:33) *

Gadżet tam jest silnik Wankla, czyli to jest ok. 2,5l w przeliczeniu na zwykły silnik

jak Ty to przeliczasz biggrin.gif

http://www.metacafe.com/watch/141626/bmw_m5/
niC
W "5 gear" o tym mówili, że ten silnik został nowminowany w kategoriach 2-2,5 litra do silnika roku
Gadżet

Wiem nie musisz mi mówić .
Myślałem nad kupnem takiego samochodu ale ma tylko 2 miejsca i odpada chyba jednak kupię Eclips'a
niC
wankle palą kupe paliwa mają moc ale nie mają momentu, moze Nissan 240 ? Eclips'y są podobne nudne, chyba ze sie ma 4x4
Renifer
Zobaczcie jakie "chore" fele Geiger wrzucił do H2: swoon.gif
http://www.desktopmachine.com/cars/21-Humm...wallpapers.html
jak na moje to już przesada... koła większe od auta ale w Stanach cz***chy oszaleją wink.gif smile.gif
Gadżet
QUOTE(niC @ 23.10.2006 22:23) *

wankle palą kupe paliwa mają moc ale nie mają momentu, moze Nissan 240 ? Eclips'y są podobne nudne, chyba ze sie ma 4x4

Myślałem nad Nissanem 200sx 16V Turbo Klik Chce coś za ok 20k ale jak kupie taniej to też dobrze bo na modernizację kompa zostanie tongue.gif
cochin
http://www.moparponderosa.com/cars/cars.html
fajne auta na sprzedaz, w calkiem "przystepnej" cenie smile.gif
steraf
http://video.google.pl/videoplay?docid=335...378425904&hl=pl

Było sobie BMW i był sobie Dzidek smile.gif
niC
200sx kupuj jedynie z "expertem" od tych aut, bo są auta dobre(nic kasy nie włożysz) i złe(tj. turbo rozwalone, duzo kasy trzeba włożyc)
Renifer
Widziałem ją kilka razy na żywca, ale było to już kilka lat temu. Miała silniczek od Porsche i pięęęknie chodziła ohmy.gif
SoNy
Ja też widziałem ją chyba ze dwa razy to też było dawno
Kempa
QUOTE(Renifer @ 31.10.2006 14:33) *

Widziałem ją kilka razy na żywca, ale było to już kilka lat temu. Miała silniczek od Porsche i pięęęknie chodziła ohmy.gif

Nawet była robiona na moim osiedlu czyt. na osowej górze :]
niC
taa często bywała na poczcie na tarasie więc ją oglądałem jak byłem mały. Właściciel(podobno) miał w planach Warszawę z silnikiem od Ferrari, ale.... ktos mu podpalił warsztat...
ToXic!
ej mam pytanie, w jakim BMW po raz 1-szy zastosowano system xDrive?
niC
mam sprawe, moje filmiki z motocyklami para GB kiedys poszło dalekoooooo miałem tam filmki który teraz potrzebuje a mianowicie: ma ktoś moze filmik o Motodawcach ? było on kiedys w telewizji, wiecie 300 km/h itp., w Teleekspresie był
mcickx
QUOTE(SoNy @ 03.11.2006 20:58) *

Kierowca też full kozak biggrin.gif ja bym tak niemógł tongue.gif
Renifer
Tylko dla "afroamerykanów" wink.gif
34 cale Asanti Lexani:
http://www.autoblog.com/2006/11/03/sema-34...eel-wonderment/ jezyk4.gif zygi.gif

No ale te mi sie podobają:
Przeźroczyste fele ohmy.gif
http://www.autoblog.com/2006/11/03/sema-cl...steal-the-show/
Renifer
Pamiętacie ten filmik:
http://video.google.pl/videoplay?docid=3350379899378425904
Był zamieszczany już kiedyś na forum. Przypominam o nim dlatego, że ostatnio w TV wypowiadał się jakiś policjant i gościowi z tego filmiku zostanie postawiony zarzut niebezpiecznej jazdy. Nie dość że spalił auto, to jeszcze czeka go sprawa laugh.gif
Żylak
Kurna dzisiaj stoje(unem 45km smile.gif ) se na światłach w mieście na lewym pasie bo za 200m miałem w lewo skręcać. A tu podjeżdża żółte BMW M3. Miał 4 rury wydechowe laugh.gif Tak se myśle że może go ktoś przyblokuje a ja z uśmiechem na twarzy se go wyprzedze ale nie, jak sie okazało stał 1 na swoim pasie. Pocisł i odrazu se na lewy zjechał i tyle go widziałem. laugh.gif
Renifer
...no ale musisz przyznać że to kawał furki jest zakochany06.gif
EVOVIII
QUOTE(Renifer @ 19.11.2006 0:55) *

...no ale musisz przyznać że to kawał furki jest zakochany06.gif

No kawał kawał bo umnie w garażu stoi prawie taka samy tylko że inny silniczek w niej drzemie...
Renifer
Różnica między M-Power a zwykła betą jest kolosalna... to nie tylko silniczek wink.gif
Mi tam podoba sie każda beta, ważne aby miała powyżej 2 literków... czyli dopiero od 6 garków to prawdziwa bawarka wink.gif
Żylak
Owszem fura robi wrażenie.. Już ją kiedyś u mnie w mieście widziałem więc chyba to ktoś z Tychów ją ma. Daję zdjęcie jak ktoś nie wie o jakiej furce mowa. proszę! EVOVIII a Wy to jacyś bogacze jesteście jak btke macie. smile.gif
niC
mam pytanie był kiedys na forum filmik z Mercedesem w którego włożono silnik F1 ma ktoś moze link ?
BigBen
Tu sa zdjecia Mercedesa 170V ktory wlasnie zostal ukonczony. "Bawilismy" sie z nim ponad pol roku. Oczywiscie orginalny zabytek. To byla totalna kupa zlomu przed remontem. Jesli to kogos zainteresuje to wzuce foty w trakcie pracy. Pozdrawiam

mesio
mesio2
mesio3
Renifer
QUOTE(niC @ 19.11.2006 16:34) *
mam pytanie był kiedys na forum filmik z Mercedesem w którego włożono silnik F1 ma ktoś moze link ?
Tu masz:
http://videos.streetfire.net/video/d85e337...82a00594863.htm
EVOVIII
QUOTE(Renifer @ 19.11.2006 13:53) *

Różnica między M-Power a zwykła betą jest kolosalna... to nie tylko silniczek wink.gif
Mi tam podoba sie każda beta, ważne aby miała powyżej 2 literków... czyli dopiero od 6 garków to prawdziwa bawarka wink.gif

Tak tylko że wiesz ja tą Betke mam w M-Pakiecie tongue.gif
EVOVIII
QUOTE(Żylak @ 19.11.2006 16:23) *

Owszem fura robi wrażenie.. Już ją kiedyś u mnie w mieście widziałem więc chyba to ktoś z Tychów ją ma. Daję zdjęcie jak ktoś nie wie o jakiej furce mowa. proszę! EVOVIII a Wy to jacyś bogacze jesteście jak btke macie. smile.gif

Jak nie wierzycie to moge fotki probić... A wracając do Betki to wczoraj (niedziela) ukradli nam z Betki halogeny, we Wrocławiu po Auchan. Jeżeli ktoś by miał kogoś z województwa Dolnośląskiego z halogenami (kąplet, prawie nowe, BETKA ma 3 miechy) do BMW 3 Cupe M-Pakiet po Face-Liftingu czyli pow. 2003r. To dajcie namiary może to ten złodziejaszek...
Żylak
Hehe ja nie mówie że nie wierzę, ale mówię że fajnie sie masz mając takie auto w garażu. A fotki jak Ci sie chce możesz porobić a jak nie to nie rób. biggrin.gif
BigBen
EVOVIII u mnie w walbrzychu tez halogeny ida jak swieze buleczki ze zderzakow, niestety nie znam sprawcow, znam tylko poszkodowanych, ja bym poszedl do tego auchan bo maja tam monitoring. Pozdrawiam
Renifer
QUOTE(EVOVIII @ 20.11.2006 12:27) *
Tak tylko że wiesz ja tą Betke mam w M-Pakiecie tongue.gif
Proooooszę Cię... pakiet stylizacyjny M to nie to samo co M-Power zabija_wzrokiem.gif
Większość mechaniki w M jest inna i o to mi chodzi. Jaką wersję silnikową masz ?
EVOVIII
QUOTE(Renifer @ 21.11.2006 8:03) *

Proooooszę Cię... pakiet stylizacyjny M to nie to samo co M-Power zabija_wzrokiem.gif
Większość mechaniki w M jest inna i o to mi chodzi. Jaką wersję silnikową masz ?

Że jak? Zawieszenie to samo, układ jezdy (ukł. kierowniczy) to samo. I pare innych rzeczy jescze to samo. W końcu te ponad 20 tyś. za same progi,spojlery, listwy sie nie płaci... A silnik to 3.0 Diesel.
Renifer
Odnośnie pakietu M to jestem praktycznie pewien (choć łba bym nie dał sobie obciąć) że to właśnie tylko zmiany wizualne. 20k to za mało by mieć "prawie" M-Power. Kłócić się nie będę, ale takie jest moje zdanie.
3.0 to już ładnie... nie jestem fanem ropniaków, ale moment daje radę. Najbardziej mnie rozwalają 316 z pakietem M laugh.gif
EVOVIII
QUOTE(Renifer @ 21.11.2006 8:24) *

Odnośnie pakietu M to jestem praktycznie pewien (choć łba bym nie dał sobie obciąć) że to właśnie tylko zmiany wizualne. 20k to za mało by mieć "prawie" M-Power. Kłócić się nie będę, ale takie jest moje zdanie.
3.0 to już ładnie... nie jestem fanem ropniaków, ale moment daje radę. Najbardziej mnie rozwalają 316 z pakietem M laugh.gif

Mnie tak samo to rozwala smile.gif. I serio mówie ci ren.gif że zawiesznie i układ kierowniczy jest ten sam, a poza tymi rzeczami są jeszcze: kierownica od M, gałka skrzyni biegów od M, siedzienia od M, progi od M, listwy od M, spojlery od M, progi od M, felgi odM i pare innych rzeczy. Wiem bo mój tata ma... Moge porobic fotki jak wygląda M pakiet i M-Power.

EDIT:
Mi sie tam troche nie podoba Diesle w Betce, ale cóż mój tat robi dziennie ponad 300km, robi tak rocznie średnio 110tyś km. Jak mielismy Golfa IV (nówka, salon polska) to przez 3 lata najechał na nim 320tyś.... Więc u niego benzyna by wykończyła go finansowo, a taki 3.0 juz ładnie idze ma ok. 7 do 100 i 250 sobie pomyka.
-=eMo=-
He, u mnie w mieście ropa droższa od benzyny smile.gif 1 gr ~~ Więc i tak nie oszczędza za bardzo ;] Tyle że na spalaniu smile.gif
Driver
benzynki spali 10 ropy 7.. powiedzmy wiec i tak zawsze ponad 10zl na 100km do przodu... jak sie duzo km robi to zawsze cos.. i jednak diesel jest elastyczniejszy na trasy lepszy
Renifer
QUOTE(EVOVIII @ 21.11.2006 8:30) *
Mnie tak samo to rozwala smile.gif. I serio mówie ci ren.gif że zawiesznie i układ kierowniczy jest ten sam, a poza tymi rzeczami są jeszcze: kierownica od M, gałka skrzyni biegów od M, siedzienia od M, progi od M, listwy od M, spojlery od M, progi od M, felgi odM i pare innych rzeczy. Wiem bo mój tata ma... Moge porobic fotki jak wygląda M pakiet i M-Power.
Niestety nie moge się z Toba zgodzić w kwestii mechaniki M-Power i M-Pakiet. To o czym mówisz czyli kierownica, lewarek skrzyni, siedzenia, progi i wszystkie inne fajne gadżety z logiem M to M-Pakiet... i na tym się kończy podobieństwo do M-Power. Pewnie układ jezdny masz dostosowany do mocniejszego silnika. Widzę że Cię nie przekonam a i Ty mnie tongue.gif ...i niech tak zostanie wink.gif

A propos silnika... którą wersję masz ?
330d M57 6 cylinder 184 HP 228 km/h 1999 - 2003
330d M57 6 cylinder 204 HP 242 km/h 2003 - 2005

A fotki możesz zapodać, bo zawsze lubie bety oglądać biggrin.gif
EVOVIII
QUOTE(Renifer @ 22.11.2006 14:40) *

Niestety nie moge się z Toba zgodzić w kwestii mechaniki M-Power i M-Pakiet. To o czym mówisz czyli kierownica, lewarek skrzyni, siedzenia, progi i wszystkie inne fajne gadżety z logiem M to M-Pakiet... i na tym się kończy podobieństwo do M-Power. Pewnie układ jezdny masz dostosowany do mocniejszego silnika. Widzę że Cię nie przekonam a i Ty mnie tongue.gif ...i niech tak zostanie wink.gif

A propos silnika... którą wersję masz ?
330d M57 6 cylinder 184 HP 228 km/h 1999 - 2003
330d M57 6 cylinder 204 HP 242 km/h 2003 - 2005

A fotki możesz zapodać, bo zawsze lubie bety oglądać biggrin.gif

Betka ma 204 kucyków, ale jedzie spokojnie 250km/h tat mówi ze jechał ponad 260. W sumie mojego taty kolega ma 2.0d i jego jedzie 230 bez problemów... Fotki zapodam jak umyje Betke tongue.gif

EDIT:

Serio Ren zawiesznie na 1000% to samo co w M-Power jescze nie jestem pewnien co do układu kierowniczego. A zawiesznie jest od M-Power, bardzo sztywne i Betka jest zarazem obniżona...
Renifer
Pewnie przekłamanie licznika albo niezła górka + żagiel wink.gif

Skończy to gadanie o bebechach M-Power bo jedyne co mogłoby mnie przekonać to rozpiska z dokupionego M-pakietu, gdzie było by napisane że założone zostało zawieszenie M-Power. EOT.

Jak z fotami ? Umyłeś już betę (przez 2 dni) ?

Czyja beja ?
http://www.tuning-klub.pl/zdjecia_big.php3?ID=17&fotoID=19
http://www.tuning-klub.pl/zdjecia_big.php3?ID=17&fotoID=20 laugh.gif
mcickx
QUOTE(Renifer @ 24.11.2006 21:14) *

Pewnie przekłamanie licznika albo niezła górka + żagiel wink.gif

Skończy to gadanie o bebechach M-Power bo jedyne co mogłoby mnie przekonać to rozpiska z dokupionego M-pakietu, gdzie było by napisane że założone zostało zawieszenie M-Power. EOT.

Jak z fotami ? Umyłeś już betę (przez 2 dni) ?

Czyja beja ?
http://www.tuning-klub.pl/zdjecia_big.php3?ID=17&fotoID=19
http://www.tuning-klub.pl/zdjecia_big.php3?ID=17&fotoID=20 laugh.gif

yyy... czyzby Twoja? tongue.gif Strasznie "cywilizowana" jak na Ciebie tongue.gif
Renifer
Nie moja tongue.gif Pstryknąłem podczas jednej z imprez.
Zresztą co znaczy Strasznie "cywilizowana" jak na Ciebie ?
Moje Audi nie jest wcale przozdobione gadżetami w stylu moje-auto-przypomina-ufo dry.gif

Ps. nie cytuj całego posta pisząc pod nim.
R1-E
Wolno mieć takie przeźroczyste felgi jak na stronie/stronach poprzednich były?
mcickx
QUOTE(Renifer @ 24.11.2006 21:25) *

Moje Audi nie jest wcale przozdobione gadżetami w stylu moje-auto-przypomina-ufo dry.gif

Tzn myslalem o jakichs duzych felgach i obnizonym zawieszeniu smile.gif tez nie lubie wiejskiego tuningu biggrin.gif
Renifer
Hmmmm... było by fajnie ale realia sa inne. Po co przy jeździe mam czuć w kręgosłupie że wjechałem w małą dziurkę (nie mówiąc o większych) ?
Auto po tuningu ładnie wygląda ale nie bardzo nadaje się na nasze drogi.
Aby była jasność... moje auto wygląda pierwsza klasa, technicznie wszystko porobione, jest wypucowane, stoi na alusach i daje sporo frajdy z jazdy.

Taka ciekawostka... znajomki robią Chryslera 300M (2006) z silnikiem Hemi 5.7. Obute w kapcie 20" (a może i więcej). Niestety autko miało małą przygodę, więc przód do roboty (i niestety dwie fele trafione). Jak zrobią go to przajadę sie i zapodam jakieś foty.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
NVISION.pl 2000-2010, powered by IPB