Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Samochody
Forum NVISION > Różne > NNT - Nie Na Temat
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124
SoNy
Nie ma to jednak ja Enzo biggrin.gif

Ps: Reklama A4 nigdy się tak nie uśmiałem biggrin.gif
Rav85
uzykkownik EVO jakos nie moze domyc tej bejcy, chyba ze zdarl lakier od tego polerowania ^^
EVOVIII
QUOTE(Rav85 @ 15.12.2006 22:42) *

uzykkownik EVO jakos nie moze domyc tej bejcy, chyba ze zdarl lakier od tego polerowania ^^

Heh... Fotki mam tylko zrobiłem za dużo i długo sie uploudują bo maja bo 2mb każda. Dziś zapodam linkami smile.gif

FOTKI:

Przód

Przód + Bok

Przód + Bok

Felga

Tył + Bok

Lampa tylna

Tył

Reszta fotek później...

wojtek_mzks
Zarabista furka biggrin.gif Najlepszy model moim zdaniem. Kiedys se taka kupie smile.gif
PS. Jak znajde czas to wstaie fotki mojej fury. Subaru Legacy 2005.
Kempa
Tak odbiegają od tematu ja po 30h jazdy corsą 1.2 wsiadłem sobie do Golfa III 1.8...różnica jest dla mnie ogromna biggrin.gif To tak , jakbym się przesiadł z malucha do bolidu smile.gif A niby tylko 20KM różnicy tongue.gif
Renifer
Piękny film... lista najlepszych "wyprzedzań" F1
http://www.youtube.com/watch?v=foyRRdicrIM&eurl=

To pewnie już widzieliście, ale lubię ten filmik wink.gif
The world´s fastest BMW M3 driving 7,83 / 289,3 kmh
http://www.youtube.com/watch?v=8aQXtJmSsGo&eurl=

Niezłe foty:
http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=426481

Ruscy tunerzy robią znowu cos fajnego... tym razem na podwoziu Escalade:
http://cardesign.ru/ru/projects/text-22.html

Z cyklu reklamy....
http://rantfilms.com/media/reels/sr_richar...?mv=2.mov&nos=6 afro.gif
niC
Ren wiesz moze co to za iskry z pod tych bolidów ? bo chyba nie silnki
deejay
QUOTE(EVOVIII @ 21.11.2006 8:30) *

Mnie tak samo to rozwala smile.gif. I serio mówie ci ren.gif że zawiesznie i układ kierowniczy jest ten sam, a poza tymi rzeczami są jeszcze: kierownica od M, gałka skrzyni biegów od M, siedzienia od M, progi od M, listwy od M, spojlery od M, progi od M, felgi odM i pare innych rzeczy. Wiem bo mój tata ma... Moge porobic fotki jak wygląda M pakiet i M-Power.

EDIT:
Mi sie tam troche nie podoba Diesle w Betce, ale cóż mój tat robi dziennie ponad 300km, robi tak rocznie średnio 110tyś km. Jak mielismy Golfa IV (nówka, salon polska) to przez 3 lata najechał na nim 320tyś.... Więc u niego benzyna by wykończyła go finansowo, a taki 3.0 juz ładnie idze ma ok. 7 do 100 i 250 sobie pomyka.

QUOTE(EVOVIII @ 16.12.2006 9:20) *

Heh... Fotki mam tylko zrobiłem za dużo i długo sie uploudują bo maja bo 2mb każda. Dziś zapodam linkami smile.gif

FOTKI:

Przód

Przód + Bok

Przód + Bok

Felga

Tył + Bok

Lampa tylna

Tył

Reszta fotek później...

bardzo ladne BMW, ale z tym znaczkiem M3 wyglada smiesznie, i napewno miedzy Twoim autem a M3 jest spora roznica, niewieze ze zawias jest ten sam fotele moze choc watpie
SoNy
Skok...

http://www.youtube.com/watch?v=kz0xhenNDmw
niC
tez tak myślałem ale czemu akurat dzieje sie to w momecie gwałtownego przyspieszania, nie ważne, faktycznie świetnie to wygląda
-=Mathis=-
wydaje mi się że gdy gwałtownie przyśpieszają siła dociskowa się znacznie zwiększa i to dlatego trą o asfalt smile.gif ale efekt świetny!
Kempa
Wcześniej widziałem na żywo EVO IX które miało 9.5 sekundy na 400m i dla mnie to był kosmos...ale jak zobaczyłem tą bete która ma ~ 8s to myślałem że buty zgubie laugh.gif
steraf
BMW drift ohmy.gif
R1-E
Fast and Furious? 60 sekund? Need For Speed? - nieważne co lubicie, zapomnijcie o tym i patrzcie na to, to sie nazywa umiejętności !! - takimi autami, zwanymi na dzień dzisiejszy złomem to ja bym sie bał w tym filmie nawet pasażerem być ohmy.gif

http://www.autokrata.pl/ogien/821/poscig_sprzed_lat/
-=Mathis=-
Naprawdę robi wrażenie smile.gif
razan
Witam to mój pierwszy post w temacie samochody biggrin.gif i mam spór do rozwiązania. Otóż w tym roku mój ojciec ma tylko 2 opony zimowe. Samochód to Golf III normalnie jeździ na kapciach 185/60 r14 zimówki natomiast są rozmiaru 195/65 r15.
I oto sprzeczka gdzie mają być zamontowane opony z przodu czy z tyłu?
Głosujemy!

PS. oczywiście zimówki mają swoje osobne felgi biggrin.gif
Żylak
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale skoro macie tylko 2 opony zimowe to dajcie je na przednie koła które są zapewne w tym golfie napędzającymi.
razan
Tak Golf jest przednionapędowy a ja właśnie nie wiem czemu dałbym to na tył a nie na przód.
Znaczy aby na rekręcie tył nie uciekał...
R1-E
ohmy.gif DLACZEGO TE ZIMOWKI SE SZERSZE OD OPON LETNICH !!! Powinno być na odwrót arge.gif

Najlepiej na napędzane jak już macie 2 sztuki tylko ale podejżewam że tył zacznie uciekać na zakrętach, jak zrobicie na odwrót to auto nie będzie skęcać unsure.gif
razan
Są szersze za sprawą genialnego sprzedawcy co sprzedał te opony 2 lat temu. Były 4 opony 2 nam piodziuraliwi jacyś wandale.

No właśnie R1-E i niewiadomo gdzie to założyć...
R1-E
To tego zimówką mają felge cal większą i profil opony większy czyli są duże większe od tych letnic, hehe życze powodzenia tongue.gif

A tak serio bym sprzedał te 2 i kupił 4 nowe zimówki o jednakowym rozmiarze na wzsytkie koła - tym razem nie większe niż 14 cali (zresztą im mniejsze tym tańsze)
razan
Beznadzieja sprzedaż nie wchodzi w grę. No już za późno już ojciec od mechanika wrócił koła zomowe z przodu boże jak to wygląda... ja do tego samochodu nie wsiadam..... mad.gif
steraf
QUOTE(R1-E @ 28.12.2006 10:33) *
Fast and Furious? 60 sekund? Need For Speed? - nieważne co lubicie, zapomnijcie o tym i patrzcie na to, to sie nazywa umiejętności !! - takimi autami, zwanymi na dzień dzisiejszy złomem to ja bym sie bał w tym filmie nawet pasażerem być ohmy.gif

http://www.autokrata.pl/ogien/821/poscig_sprzed_lat/

Takim fiatem nie da sie jeździć, strasznie miękkie zawieszenie = 0 trzymania w zakrętach.. To już maluch zapewnia lepszą trakcje w zakrętach, o ile można mówić o jakiejkolwiek trakcji tongue.gif
R1-E
Dlatego właśnie ten pościg jest świetny ! Jak Ci goście prowadzą to jest kosmos !
niC
mówie się ze ten film to "tata" GIS
Driver
panowie ale jesli dajecie jakis link to opisujcie go bo nie chce mi sie wszystkich ogladac a jedynie te ktore sa ciekawe dla mnie... ps mam golfa 2 jesli byscie znalezli fajne przerobki tego samochodziku to bym prosil o linki smile.gif (tuning zew, przerobki silnika 1,6 w gazniku oraz montaz car audio smile.gif )
steraf
http://video.interia.pl/obejrzyj,film,3806...4_-_Balazs_OCSI

Gość pocina Ładą 21074 po szutrowych trasach, coś pięknego smile.gif
R1-E
http://youtube.com/watch?v=Y1uCG00-CnE - klip o BMW znajomego wink.gif

Co do Golfów 2 - ten był piękny ! LINK
Renifer
QUOTE(steraf @ 05.01.2007 12:46) *
Gość pocina Ładą 21074 po szutrowych trasach, coś pięknego smile.gif
Te Łady nie byle co mają pod maską:
http://lada.vfts.webpark.pl/homolog/homolog.htm

Odnośnie bumy, to znalazłem bardzo fajny projekcik... uturbiona 535
http://video.interia.pl/obejrzyj,film,3751..._E34_535i_Turbo
Furkę można wyhaczyć tanio, tylko trzeba było by znaleźc dobrych gości od turbo. Jak dla mnie bomba zabija_wzrokiem.gif
Renifer
Pełen film:

Clarksons The Good The Bad & The Ugly
(1h 20 min)

http://video.google.com/videoplay?docid=-4...docidfeed&hl=en
razan
Tak ogólnie miałem kiedyś okazję przejechać się Ładą tylko że modelem 21073 z silniekiem 1.5 gaźnikowym. Na 5-6 tyś obrotów to brzmi jak ferrari i nieźle tym idzie nawet poszaleć biggrin.gif
Kempa
Miło nam wobec tego poinformować, ze III już edycja imprezy, GT Polonia 2007, odbędzie się w dniach 01 - 05 lipca 2007 w Poznaniu.

W tej chwili akces swój zgłosili właściciele następujących aut:

Ferrari 360 Spider
Ferrari 360 Spider
Ferrari 360 Modena
Ferrari 430
Ferrari 430 Spider
Ferrari 599
Ferrari Enzo
Ferrari 550 Maranello
Maserati 3200 GT

Lamborghini Murcielago
Lamborghini Gallardo SE
Lamborghini Gallardo
Lamborghini Gallardo
Lamborghini Gallardo

Porsche 996 GT3 CS
Porsche 996 GT3 CS
Porsche 997 GT3 RS
Porsche 996 Ruf R Turbo
Porsche 996 GT2
Porsche 996 Turbo
Porsche 996 GT3 RS
Porsche 996 GT2
Porsche 993 RS
Porsche 996 GT2
Porsche 996 Turbo
Porsche 996 GT3 RS
Porsche 996 GT3
Porsche 997 GT3 RS
Porsche 997 GT3 RS
Porsche 997 GT3 RS
Porsche 997 S
Porsche Carrera GT
Porsche 997 GT3 RS
Porsche 996 GT3 Cup
Porsche 997 S

Dodge Viper SRT-10
Dodge Viper GTS
Dodge Viper RT/10
Dodge Viper SRT-10
Dodge Viper GTS

Corvette C6 Z06
Mercedes SL55 AMG
Mercedes E55 AMG
AC Cobra

Lista ciągle jest jeszcze otwarta...

O szczegółach programu i formuły imprezy informować będziemy na bieżąco.

Jeśli to jest prawda..to chyba za granicę wypływam/wylatuje 2 tygodnie później :]
hiro
Dzis radar strzelil mi fotke ,jechalem samochodem ojca i tak kiedy moge sie spodziewac mandatu ?? Czy bedzie dalo sie jakos wykrecic z placenia , z powodu ze kierowca inaczej wygladal jak wlasciciel ?
Tomigan
Wreszcie coś szybkiego z Japonii devil2.gif

Lexus IS-F - artykuł z Interii.

5-litrowy V8. Spodziewałem się 4,6l z nowego Lexusa LS. Pewnie zrobili mu strokera. 400 KM, 4,6s do setki.
Do ideału brakuje tylko ręcznej skrzyni biegów.

W salonach za rok.
Renifer
Pisałem o nim jakiś czas temu jako godnym konkurencie dla BMW M3 i Audi RS4. Pamietam również ile emocji wzbudziło to stwierdzenie..... zabija_wzrokiem.gif
Myślę że dodatkowy konkurent w tej klasie zaowocuje jeszcze lepszym dopracowaniem (czyt. wyśrubowaniem osiągów) tych autek.
Tu macie kolejne info:
http://www.automobilemag.com/auto_shows/20...008_lexus_is_f/
Kempa
Charakterystyka jednego z najszybszych samochodów w Polsce:

For Sale Mitsubishi Lancer Evolution VII Drag/race-car:

Engine:
-1998ccm 4G63T
-power:750+ bhp
-torque: 880Nm
-8,5:1 compression ratio
-alloy con-rods, forged pistons
-HKS cam pulleys and JUN 272/272 cams
-JUN valve springs
-Cosworth-modified engine head
-custom made reinforced engine block
-GT-42R Garret DBB turbocharger
-100mm diameter exhaust
-dual Bosch 325l/h fuel pumps
-MSD coil-packs, AEM ignition amplifier, NGK plugs
-1600cc injectors
-Elf 118RON racing fuel
-Evo dedicated Autronic management

Drivetrain:
-Exedy triplate carbon racing clutch
-dog-engagement box with sequential shifter, 4.111 final drive
-front Quaife LSD, rear Ralliart LSD
-uprated transfercase
-uprated rear driveshafts

Suspension:
-Buddy Club circuit racing suspension

Brakes:
-Willwood brakes
-AP hydraulic handbrake

Wheels:
-16'' Hoosier drag slicks

Shell & interior:
-Sparco safety-cage
-AIM MXL Strada Dash
-Ralliart dash clocked up to 300km/h
-Evo 9 bodykit

Performance:
-0-100km/h 2,3s 0-200km/h 7,9s
-fastest 1/4 mile 9,46s

starting price: 57 000 euro

I jest już na sprzedaż tongue.gif Te 2.3 sekundy naprawde jest tak, jakby auto w ogóle nie stało w miejscu biggrin.gif Odrazu do przodu mknie tongue.gif No i ta moc smile.gif 750KM a waży pewnie mniej niż tonę.
Karolll
Nagórski też sprzedaje swoją fure ?!!! mad.gif Ja bardzo mu kibicuję (patrz sygnaturka) i jakoś nie uśmiecha mi się brak tego EVO w MPWR 2007 sad.gif
Ben
Temat o samochodach to pisze smile.gif
Co polecilibyscie mi kupic do 8tys? mowie tu o max 8 tys ktore moge realnie wydac, auto potrzebne mi jest do jazdy codzinnej po lodzi. Aha, w sumie to mam dwa wymagania: zeby bylo w miare wygodne i jakos sie bujalo tongue.gif
BigBen
Golf III za tą cene sciągniesz w dobrym stanie z Niemiec. Zależy jakie auta lubisz, al e z drugiej strony musisz uważać w szczególności na blacharke żeby szybko nie gnił.

Mam pytanie, ma ktoś może foty samochodów w stylu mclaren m7a, to są te takie foki z lat 50', one były w grze Mafia, się jeździło na torach. Nie wiem jak się one nazywają a bez nazwy to ciężko. jak byście mieli jakieś foty to dajcie znać.
PIT
QUOTE(Ben @ 11.01.2007 21:21) *

Temat o samochodach to pisze smile.gif
Co polecilibyscie mi kupic do 8tys? mowie tu o max 8 tys ktore moge realnie wydac, auto potrzebne mi jest do jazdy codzinnej po lodzi. Aha, w sumie to mam dwa wymagania: zeby bylo w miare wygodne i jakos sie bujalo tongue.gif

GOLF III - części pełno i są bardzo tanie, blacha dobra. Auto najlepiej z Reichu sprowadzić - auta nie są tak wytłuczone, są w zupełnie innym stanie niż te które jeżdżą po naszych dziurawych drogach.

PS. sam przerabiałem nie tak dawno podobny temat (budżet byl tylko troche większy) Wybrałem GOLF`a i jestem bardzo zadowolony wink.gif
BigBen
Jeszcze na audio starczy i kilka bajerów do auta.
-=Mathis=-
A ja tak się spytam co polecacie do 20tys. pln ?
Na razie wybieram z pośród:
Audi A4 B5 1.9TDI 110KM może jakiś 1997r.
Opel Omega C 2.2DTI '99r.
Ford Mondeo MkIII 2.0TDI 130KM '00r.
Volvo S40 1.8 benzyna lub 1.9TDI rocznik około '99r.
Volkswagen Passat B5 1.9TDI 110KM rocznik '98-'99 smile.gif

Auto do użytku codziennego w rodzinie ale żeby dało się też wyprzedzić na naszych drogach tongue.gif
Kempa
Ja bym brał ostatnią opcje tongue.gif
PIT
QUOTE(-=Mathis=- @ 12.01.2007 13:39) *

A ja tak się spytam co polecacie do 20tys. pln ?
Na razie wybieram z pośród:
Audi A4 B5 1.9TDI 110KM może jakiś 1997r.
Opel Omega C 2.2DTI '99r.
Ford Mondeo MkIII 2.0TDI 130KM '00r.
Volvo S40 1.8 benzyna lub 1.9TDI rocznik około '99r.
Volkswagen Passat B5 1.9TDI 110KM rocznik '98-'99 smile.gif

Auto do użytku codziennego w rodzinie ale żeby dało się też wyprzedzić na naszych drogach tongue.gif

Wszystko zalezy jeszcze w jakim są stanie owe auta, jaki przebieg, jakie mają wyposażenie, kto nimi jeździł i gdzie, po jakich drogach. Z tych co podałeś to patrząc na markę i model to wybierałbym w takiej kolejności AUDI, PASSAT, VOLVO, OPEL OMEGA.
EVOVIII
Ja tak samo obstawiam za Volkswagen Passat B5 1.9TDI 110KM rocznik '98-'99
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
NVISION.pl 2000-2010, powered by IPB