Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Samochody
Forum NVISION > Różne > NNT - Nie Na Temat
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124
Renifer
Paski są fajne ale chooolernie chodliwe wink.gif
W zasadzie zgadzam się z PITem odnośnie kolejności wyboru marki tylko zapomniał o Mondeo... wink.gif
AUDI, PASSAT, FORD, VOLVO, OPEL OMEGA.
Volvo bardzo mi się podoba ale zdaje się nie ma wielu części do nich a to jest dosyć ważne. Z drugiej strony Omega mi się bardzo widzi (wielkie auto) ale Ople z natury mają słabe blachy.
PIT
QUOTE(Renifer @ 12.01.2007 21:35) *

...
W zasadzie zgadzam się z PITem odnośnie kolejności wyboru marki tylko zapomniał o Mondeo... wink.gif
....

nie zapomniałem o Mondeo - w ogóle nie brałem go pod uwagę wink.gif Części są droższe niż do aut Volkswagena i blacha kiepska.
Renifer
Mam inne zdanie, ale luzz... najważniejsze że pierwsze pozycje się pokrywają wink.gif

a ja teraz z innej beczki:

Betka 325 ale... ze swapem 3.2 M3... z dołożonym kompresorem... z dołożonym nitro o_O więcej chyba nie trzeba

http://www.youtube.com/watch?v=EAHSDsXXAiY&eurl=
http://www.youtube.com/watch?v=g1JoWr6R-nU&eurl=
http://www.youtube.com/watch?v=EEGBHwuOb2M&eurl=
http://www.youtube.com/watch?v=qdHq-DdKgl4&eurl=

Trochę śmieszny dźwięk kompresora, ale jakbym to usłyszał, to na pewno bym nie startował z gościem wink.gif
R1-E
QUOTE(Renifer @ 09.01.2007 18:50) *

Pisałem o nim jakiś czas temu jako godnym konkurencie dla BMW M3 i Audi RS4. Pamietam również ile emocji wzbudziło to stwierdzenie..... zabija_wzrokiem.gif

Lexus dry.gif Dobra, będe już cicho tongue.gif

QUOTE(hiro @ 09.01.2007 17:27) *

Dzis radar strzelil mi fotke ,jechalem samochodem ojca i tak kiedy moge sie spodziewac mandatu ?? Czy bedzie dalo sie jakos wykrecic z placenia , z powodu ze kierowca inaczej wygladal jak wlasciciel ?

Kilka tygodni, jedyne kombinowanie to porostu nie zaplacić - sami sie upomną jak będą chceli
BigBen
nie zapomniałem o Mondeo - w ogóle nie brałem go pod uwagę Części są droższe niż do aut Volkswagena i blacha kiepska.

Tu się muszę z tobą zgodzi, fordy z reguły mają słabe blachy.
Ja bym brał Paska, dużo części w dobrych cenach, co do chodliwości Audi I paska to jest to chyba porównywalne, blokada skrzyni i już nigdzie go nie zwiną, do tego fotele z prądem i heja. Mój kumpel ma takie fotele Sparco chyba. Podobne do kubełków sporo opcji ustawienia fotelu siedzi się wspaniale, dobra cena. Polecam
Driver
ren fajna betka a kompresor faktycznie ma troche smieszny dzwiek..ale jakie ma odejscie to szcunek dla tego kto to zmajstrowal smile.gif
hiro
Ta bawarka to majstersztyk doladowana turbina i kompresorem ohmy.gif smile.gif , konstruktor jest wielki ,ciekawe ktory to silnik M3?
Renifer
QUOTE(hiro @ 13.01.2007 16:13) *
Ta bawarka to majstersztyk doladowana turbina i kompresorem ohmy.gif smile.gif , konstruktor jest wielki ,ciekawe ktory to silnik M3?
Myślę, że to ta siłownia:
http://pl.wikipedia.org/wiki/BMW_S52
Kempa
Mam problem - jest do sprowadzenia Peugot 206 2000r. 1.4L za 1.5 tysiąca Euro i teraz tak - ile mnie wyniesie przerejestrowanie ? Za ile go mogę sprzedac w Polsce ? Czy to sie opłaca ?
PIT
QUOTE(Kempa @ 18.01.2007 11:44) *

Mam problem - jest do sprowadzenia Peugot 206 2000r. 1.4L za 1.5 tysiąca Euro i teraz tak - ile mnie wyniesie przerejestrowanie ? Za ile go mogę sprzedac w Polsce ? Czy to sie opłaca ?

pod poniższym linkiem wszystko sobie policzysz:
http://tmp.sysinfo.pl/auto.php
Kempa
Problem jest takki, że ten samochód jest sprowadzany z Danii - różni się to czymś ?
PIT
QUOTE(Kempa @ 18.01.2007 12:27) *

Problem jest takki, że ten samochód jest sprowadzany z Danii - różni się to czymś ?

nie. Jedno i to samo jakbyś np. z Reichu furę kupował. Auto na kołach wieziesz to musisz mieć tablice - jak na lawecie to bez. Na stronie co podawałem są podane wszystkie opłaty.
ps. Dziś weszła decyzja że pobieranie akcyzy za auta sprowadzane z unii starsze niż 2 lata było nielegalne - nie wiadomo tylko co wymyśli nasz rząd. Zgodnie z przepisami powinni oddać kasę i zaprzestać pobierania akcyzy.
http://podatki.wp.pl/POD,2,b,1,wid,8692782...=1169124701.616 smile.gif laugh.gif
EVOVIII
Ja sie moge pochwalic nowym nabytkiem dla mojej mamy. Mowa tu o VW POLO GTI . Autko zajebiste. Jutro jak ktos chce zpodam foteczki biggrin.gif. 1.8 T 150KM w takim autku to poprostu zabójstwo. 100 km/h nie wiadomo kiedy wskakuje od ruszenia. Zreszta zobaczcie sami LINK.
Zeby nie było to na srodku jest 110 km/h wiec on na filmiku przyspiesza do 140km/h
Renifer
Gratuluję. Bardzo fajne autko z niezlym silnikiem. 1.8T to super baza do ewentualnych modyfikacji. Jak silnik by wyzionął u mnie ducha, to właśnie coś takiego bym tam wrzucił.
Znalazłem fajny projekt Audi 80 z 1.8T:
http://www.streetracing.pl/forum/viewtopic.php?t=28597
Oczywiście myślałbym o czymś "lżejszym" bo zaprezentowany to już hardcore.
EVOVIII
QUOTE(Renifer @ 21.01.2007 12:46) *

Gratuluję. Bardzo fajne autko z niezlym silnikiem. 1.8T to super baza do ewentualnych modyfikacji. Jak silnik by wyzionął u mnie ducha, to właśnie coś takiego bym tam wrzucił.
Znalazłem fajny projekt Audi 80 z 1.8T:
http://www.streetracing.pl/forum/viewtopic.php?t=28597
Oczywiście myślałbym o czymś "lżejszym" bo zaprezentowany to już hardcore.

Heh.. Tylko to dla mojej mamy (ma 37 lat). Wiec wiesz jej to juz jest za duzo... Najszybciej na niemieckiej autostradzie jechała 180 wiec rozumiesz... tongue.gif Ja za 2 latka moze odziedzicze na 18-stke te Polo to moze wezmę sie za Tunning biggrin.gif. Dzis test V-max na drodze do Wrocławia - 220 km/h i jeszcze szedł, ale tata nie jechał szybciej (wiece buja bo wiatry i mokro).
ToXic!
daj jakieś zdjęcia. Całkiem ciekawy samochód, przy takiej mocy musi "płynąć" i tak też jest. Moja mama ma c3 1.4hdi 68 km i jej starcza, dać jej 150 km to aż strach pomyśleć ;p
EVOVIII
QUOTE(ToXic! @ 21.01.2007 18:56) *

daj jakieś zdjęcia. Całkiem ciekawy samochód, przy takiej mocy musi "płynąć" i tak też jest. Moja mama ma c3 1.4hdi 68 km i jej starcza, dać jej 150 km to aż strach pomyśleć ;p

Jutro, albo pojutrze zapodam... Autko chyba nawet w Polsce nie jest sprzedawane biggrin.gif. Polo ma najechane 700 km (słownie dla zrozumienia jak cos: siedemset nie siedem tys tongue.gif) smile.gif 2006 rok. Przywiezione ze Szwajcari. Od chłopaka który od swojego taty dostał na 18-stke i wywalił na autostradzie komus w dupe (zderzak i jedna lampa była do wymiany smile.gif). Wiec w sumie bez wypadkowy, ale lampy i tak na xenony beda wymieniane smile.gif
ToXic!
ach ta szwajcaria

tutaj macie linka do aukcji fur ze szwajcarii które są sprzedawane w garwolinie. Czasami fajne autka mają ;p
klik
Renifer
Veyron może się schować punk.gif

Melling Hellcat 1,175-hp quad-turbo V10
http://www.autoblog.com/2007/01/23/exclusi...-175-hp-quad-t/
hajper
Moja padlinka smile.gif

http://polskajazda.pl/?a=cars&idpojazd=2973&opcja=detail smile.gif
Renifer
Nice... silniczek mnie ciekawi. Jak się sprawuje no i jakie wrażenia z jazdy? 150 kucy powinno wystarczać do dynamicznego przemieszczania się (moje 133 też daje radę wink.gif) a jakie wrażenia z jazdy beznyną z turbinką?
hajper
QUOTE(Renifer @ 25.01.2007 15:07) *

Nice... silniczek mnie ciekawi. Jak się sprawuje no i jakie wrażenia z jazdy? 150 kucy powinno wystarczać do dynamicznego przemieszczania się (moje 133 też daje radę wink.gif) a jakie wrażenia z jazdy beznyną z turbinką?

Sprawuję się dobrze, może poza spalaniem smile.gif Wystarcza do dynamicznej jazdy, szczególnie powyżej 3.8k RPM fajnie wgniata w fotel smile.gif
Renifer
A w 1.8T moco odczuwalna jest turbo-dziura?

Zobaczcie jak ładnie pomyka biggrin.gif
http://www.youtube.com/watch?v=-de2BOHfM5Q
hajper
No nie powiem, trochę ją czuć. Ale generalnie jestem zadowolony z silniczka smile.gif
R1-E
Nie no masakra absolutna, też chce takiego pilota !!!! Mało sie nie posikałem ze śmiechu, kawał najlepszy ! smile.gif biggrin.gif

http://www.youtube.com/v/48hKOCEAOqs

"Za chwilkę ruszamy 10 sekund mamy Rusza odliczanie Startujemy Panie! Teraz trochę prostej I w lewo na mostek Pod niebiosa fruńmy Na szutrze lądujmy Prawy, lewy, prawy Sportem dla zabawy Potem troszkę wody Dla naszej ochłody Piękny nawrót w lewo Mój drogi kolego Znowu szutrem w prawo Cieszmy się zabawą Strzelmy ładnie boka Ku uciesze oka W prawo asfaltami Jedż za oponami Drugie kółko rusza Chociaż w gardle susza Lewy prawy ciasno Choć to widać jasno Teraz prostą mamy W lewo nawracamy Kiedyś było ciasno Ale światło zgasło AMEN! "
EVOVIII
QUOTE(R1-E @ 01.02.2007 20:34) *

Nie no masakra absolutna, też chce takiego pilota !!!! Mało sie nie posikałem ze śmiechu, kawał najlepszy ! smile.gif biggrin.gif

"Za chwilkę ruszamy 10 sekund mamy Rusza odliczanie Startujemy Panie! Teraz trochę prostej I w lewo na mostek Pod niebiosa fruńmy Na szutrze lądujmy Prawy, lewy, prawy Sportem dla zabawy Potem troszkę wody Dla naszej ochłody Piękny nawrót w lewo Mój drogi kolego Znowu szutrem w prawo Cieszmy się zabawą Strzelmy ładnie boka Ku uciesze oka W prawo asfaltami Jedż za oponami Drugie kółko rusza Chociaż w gardle susza Lewy prawy ciasno Choć to widać jasno Teraz prostą mamy W lewo nawracamy Kiedyś było ciasno Ale światło zgasło AMEN! "

Buahahahahaha smile.gif laugh.gif Nie no dawno sie tak nie usmialem... smile.gif To pilot spiewał? kierowca2.gif
R1-E
QUOTE(EVOVIII @ 01.02.2007 21:08) *

To pilot spiewał? kierowca2.gif

Tak, pilot smile.gif
t3h4c3
QUOTE(-=Mathis=- @ 12.01.2007 13:39) *

A ja tak się spytam co polecacie do 20tys. pln ?
Na razie wybieram z pośród:
Audi A4 B5 1.9TDI 110KM może jakiś 1997r.
Opel Omega C 2.2DTI '99r.
Ford Mondeo MkIII 2.0TDI 130KM '00r.
Volvo S40 1.8 benzyna lub 1.9TDI rocznik około '99r.
Volkswagen Passat B5 1.9TDI 110KM rocznik '98-'99 smile.gif

Auto do użytku codziennego w rodzinie ale żeby dało się też wyprzedzić na naszych drogach tongue.gif

tez mialem taki dylemat i w koncu w pazdzierniku zeszlego roku nabylem Volvo v40 , 1.9 di .
Jak narazie fura sprawuje sie bardzo ok .Myslalem nad passatem , ale kradna je na potege , a volvo w zasadzie wogóle i zonce sie bardziej podobało smile.gif
SoNy
QUOTE(R1-E @ 01.02.2007 20:34) *

Nie no nie moge smile.gif, jak narazie jeden z lepszych jakie widziałem na youtube laugh.gif
Cube
QUOTE(hajper @ 26.01.2007 13:04) *

No nie powiem, trochę ją czuć. Ale generalnie jestem zadowolony z silniczka smile.gif

Rzeczywiscie dziurka mala jest. a po przeprogramowaniu silnika jest duzo wieksza niestety. Ja mam Octavie 1.8T K04 na spokojnym programie (202hp i 260nm pokazala na hamowni 2 tyg temu) i dziura jest na tyle zauwazalna, ze mozna zgubic przyczepnosc nawet na 3 przy niesprzyjajacych warunkach.

Warto jednak polecic silnik, poniewaz jest bezawaryjny (aczkolwiek moj ma przejechane dopiero 75tys) i ma duzy potencjal... no i to nie klekot tylko turbo benzyna smile.gif
BigBen
Nie no masakra absolutna, też chce takiego pilota !!!! Mało sie nie posikałem ze śmiechu, kawał najlepszy !

Ja nie mogę ale się usmiałem, widać że kościelne klimaty dominują w Polsce, a pozatym bardzo ładnie wziął pierwszy zakręt. smile.gif
Dredu
a co sądzicie o silniku 2,5TDi w Audi A6 kombi 1998r? Jak to jest z dynamiką tego silnika przy takiej masie?
Gadżet
Ten silnik w Audi jest całkiem niezły ,nieźle przyspiesza , 200km/h i jeszcze jest looz pod pedałem wink.gif No i nie pali dużo smile.gif
MateuszWilegosz
Nie mogę, ale beka smile.gif smile.gif smile.gif Dobry ten filmi! ohmy.gif
EVOVIII
QUOTE(Dredu @ 02.02.2007 19:35) *

a co sądzicie o silniku 2,5TDi w Audi A6 kombi 1998r? Jak to jest z dynamiką tego silnika przy takiej masie?

Teraz mój tata ma A6 Avant Quatro 2.5 TDI 180km i powiem ze nawet ładnie idzie... 220km/h max. Spalanie duże (automat i napęd na 4 łapy). Model po face liftingu który był w 2002 roku. Rocznik tej A6 to 2003. Jeżli chcesz To mogę Ci zapodać fotki i jeszcze kilka info. Jutro zamieszce foteczki tego POLO i jak ktoś chce tej A6 (nowymi nabytym,i samochodami trzeba się chwalić <joke>) A tak btw. to teraz ten Golfik IV jest na sprzedaż (POLO dostała mama, a Golfik stoi). A A6 i BMW tata pomyka (czasami ja:P).
hajper
QUOTE(Cube @ 02.02.2007 18:08) *

Rzeczywiscie dziurka mala jest. a po przeprogramowaniu silnika jest duzo wieksza niestety. Ja mam Octavie 1.8T K04 na spokojnym programie (202hp i 260nm pokazala na hamowni 2 tyg temu) i dziura jest na tyle zauwazalna, ze mozna zgubic przyczepnosc nawet na 3 przy niesprzyjajacych warunkach.

Warto jednak polecic silnik, poniewaz jest bezawaryjny (aczkolwiek moj ma przejechane dopiero 75tys) i ma duzy potencjal... no i to nie klekot tylko turbo benzyna smile.gif

Wiesz, myślałem o zmianie turbinki i softu. Tak, żeby było 220+ HP na miękko. Tyle że mój silnik ma 200k nabite - a to już dużo. Nie wiem jeszcze czy będę coś robić. Jeśli tak - to po maxie (hamulce też), jeśli nie to w przyszłym aucie (coś mi się zdaje, że to też będzie Audi wink.gif ).
Cube
Rzeczywiscie Hajper, 200tys to sporo jesli chodzi o modyfikacje silnika, ale z drugiej strony jesli auto nie bylo rzniete ostro, to masz przed soba jeszcze grube dziesiatki tys km bezawaryjnej jazdy. Mam znajomego z podobna Octavia do mojej, tyle ze starsza i na przebiegu ponad 220tys km i jest wszystko ok, a od ponad 100tys jezdzi na programie VTG 190 konikow... a to tylko Octa, a przeciez Audi napewno ma wszystko lepiej zestrojone i pierwszej klasy.
hajper
Katowane nie było - przyjechało kilka miechów temu z Niemiec - oczywiście wszystkie przeglądy i wymiany udokumentowane, autko ma nowy rozrząd i podobne pierdoły. Sam silnik pracuje cicho i równo (jak się siedzi w środku to tylko patrząc na obrotomierz znać ze chodzi). Po odpaleniu (zawsze) 900rpm jak skała wink.gif
Cube
QUOTE(hajper @ 03.02.2007 12:15) *

...Po odpaleniu (zawsze) 900rpm jak skała wink.gif

To niedobrze, ze zawsze smile.gif Jak jest zimny powinien troche wyzej... smile.gif
hajper
Mówisz? Obadam to smile.gif
EVOVIII
Cube ma racje. Jak odpale Polo z rana do wskakuje na 1200 i później powoli opada na 900...
Rav85
t oja sie pochwale na jesieni sprowadzam chargera 68 rok z usa smile.gif i wszystkie imprezy lancery moga sie schowac z tymi swoim popiskiwaniem z pod maski i silniami od kosiarek

fakt ze z czesciami bedzie krucho no ale to bedzie atko na weekend i wakacje zeby polansowac sie nad morskimi kurortami

a tu jak ktos nie widzial nigdy filmik

link

link

link

pewnie bedzie zarejestrowany jako zabytkowy :/ i mozliwosc jazdy only w weekendy no ale to tez frajda
EVOVIII
QUOTE(Rav85 @ 04.02.2007 10:25) *

t oja sie pochwale na jesieni sprowadzam chargera 68 rok z usa smile.gif i wszystkie imprezy lancery moga sie schowac z tymi swoim popiskiwaniem z pod maski i silniami od kosiarek
fakt ze z czesciami bedzie krucho no ale to bedzie atko na weekend i wakacje zeby polansowac sie nad morskimi kurortami

a tu jak ktos nie widzial nigdy filmik
link

link

link

pewnie bedzie zarejestrowany jako zabytkowy :/ i mozliwosc jazdy only w weekendy no ale to tez frajda

To tylko pozazdrościć... Oprócz jednego, chodzi o tankowanie smile.gif. Ciekawe ile to pali z 40l/100km?
Rav85
taki cacuszko mozna wyrwac za 2500-8000tys dolarow

nowka charger z 2007 roku kosztuje 17-18tys dolcow wiec nie uważam ze cena jaka wygórowana
Cube
Kwestia automatycznego ssania, czy jak to sie teraz nazywa w nowych silnikach... trzyma przez chwile obroty na poziomie okolo 1100rpm, dopuki silnik nie chwyci 50 stopni bodajze. Jesli sie tak nie dzieje, to znaczy ze albo silnik nie zdazyl wystygnac, albo komputer nie wie, ze jest zimny co moze wskazywac na awarie jakiegos czujnika...
Blade1984
Piln epytanie jutro kupuje : forda fieste czarnego z alufelgami zadbany 93 rocznik 1,3 silnik 75 koni, 4100pln warto??
ToXic!
Jakbyś cenę podał to może by się powiedziało czy warto wink.gif
hajper
QUOTE(Cube @ 04.02.2007 11:09) *

Kwestia automatycznego ssania, czy jak to sie teraz nazywa w nowych silnikach... trzyma przez chwile obroty na poziomie okolo 1100rpm, dopuki silnik nie chwyci 50 stopni bodajze. Jesli sie tak nie dzieje, to znaczy ze albo silnik nie zdazyl wystygnac, albo komputer nie wie, ze jest zimny co moze wskazywac na awarie jakiegos czujnika...

No faktycznie, do tej pory uwagę na obrotomierz zwracałem jak auto stało na światłach itp. Po włączeniu silnika na zimno jest ponad 1000rpm (minimalnie więcej) i dopiero po chwili zjeżdza.
BigBen
Rav85 zazdroszcze takiego auta, czy kupujesz tego samego co na tym filmiku smile.gif ? Z jakim silnikiem bierzesz?
Rav85
na filmiku to sa po tjuningu dostaoswoane do wyscigow na 1/4 mili mi wystarczy dorgowa werja taka ja k na 1szym filmie RT lub sam bez dopisku

stockowa wersja 5.7l mnie w pelni zadowoli 310horse power
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
NVISION.pl 2000-2010, powered by IPB