jakoś nie mam przekonania do BMW moze dlatego ze mój sąsiad ma serie 5 z lat '90 która mu co chwile gnije pod progami. Nowa seria 3 jest ładna nawiazuje łudząco do swoich braci wyższych w klasie, ale ja czekam na nową C klase.
PS. do 88MrMaTuTa88 nie weim jak ty jeździsz tą W 126 przecież ona pali w mieście ponad 20 litrów, a założenie sekwencji też chyba drogo wychodzi bo 8 garów i mechaniczny wtrysk jak sie nie myle (ale czego sie nie robi dla pasji)
88MrMaTuTa88
05.04.2007 16:42
Nie no 20 litrów to nie. Mi spala tak do 16 to już max (a mam ciężką nogę, szczególnie jak jest szeroki zakręt i pusta droga to lubię przygazować żeby auto szło bokiem, taki mały drifcik

)
Poza tym mnie nie obchodzi za bardzo ile ten samochód pali, bo puki co, rodzice mi dają cash na paliwo. 2 razy w miesiącu dostaję kasę na tankowanie do pełna wiec jest spoko. GOrzej jak zacznę pracować i bedę musiał lać do baku za kasę z własnej kieszeni
Ale chyba nie bedzie tak źle

W sumie to mam juz duże plany na przyszłość i na zarobek
QUOTE(88MrMaTuTa88 @ 05.04.2007 16:42)

Nie no 20 litrów to nie. Mi spala tak do 16 to już max (a mam ciężką nogę, szczególnie jak jest szeroki zakręt i pusta droga to lubię przygazować żeby auto szło bokiem, taki mały drifcik

)
Poza tym mnie nie obchodzi za bardzo ile ten samochód pali, bo puki co, rodzice mi dają cash na paliwo. 2 razy w miesiącu dostaję kasę na tankowanie do pełna wiec jest spoko. GOrzej jak zacznę pracować i bedę musiał lać do baku za kasę z własnej kieszeni
Ale chyba nie bedzie tak źle

W sumie to mam juz duże plany na przyszłość i na zarobek
też chciałbym miec taki prezencik 2 razy w miesiącu to pełna prosze za free
PS masz to na automacie??
wojtek_blekitny
05.04.2007 18:56
QUOTE(KADZIAJ @ 05.04.2007 16:08)

jakoś nie mam przekonania do BMW moze dlatego ze mój sąsiad ma serie 5 z lat '90 która mu co chwile gnije pod progami.
A mój dobry znajomy ma E34 524TD z 88r i bez blacharki nie ma grama rdzy. Również wspomniane progi- idealne
A parkuje pod chmurką

Tak czy inaczej BMW Rulez!!
Może i rulezz ale tylko te nowsze, powiedzmy od 2000 roku bo starsze to w bardzo wielu przypadkach kojarzą się niezbyt dobrze [= . Jeździłem bmw 3 z 2006 r , 2.0 diesel i całkiem fajny samochód, jednak za taką kasę chciałbym czegoś więcej, nie wiem czego ale czegoś mi brakuje.
QUOTE(ToXic! @ 05.04.2007 19:45)

Może i rulezz ale tylko te nowsze, powiedzmy od 2000 roku bo starsze to w bardzo wielu przypadkach kojarzą się niezbyt dobrze [= . Jeździłem bmw 3 z 2006 r , 2.0 diesel i całkiem fajny samochód, jednak za taką kasę chciałbym czegoś więcej, nie wiem czego ale czegoś mi brakuje.
wiem czego ci brakuje srebrnej gwiazdy na masce ( naparwde nie zartuje kto wsiądzie w MB ten nie kupi nic innego )
PS wojtek_blekitny albo maloawał, konserwoawł albo kupił serie z dobrą blachą (mój jest 86 i ani grama rdzy na nadwodziu a podwodzie jeszcze w lepszym stanie dlatego ze W124 mają jednolitą blache ochraniajce podwozie)
mathew001
05.04.2007 21:07
ToXic! widzę że jesteś chyba lekko uprzedzony do BMW
.gif)
Mówisz że starsze kojarzą się niezbyt?
Jak myślisz o dresach, wielkich spojlerach, ciemnych szybach i glośnych wydechach, a wszystko to robione w garażu to przyznam ci rację

Ale bez problemu można znaleźć Beemki powiedzmy z 96' w idealnym stanie
ps mesiek bleee
88MrMaTuTa88
05.04.2007 21:23
QUOTE(KADZIAJ @ 05.04.2007 17:50)

też chciałbym miec taki prezencik 2 razy w miesiącu to pełna prosze za free
PS masz to na automacie??
No tak, niestety na automacie... ;/ Ale automat ma tryb sport i coś takiego jak blokada biegu, czykli jak się jedzie np. na 3 to można zrobić tak że się gop zablokuje i wciśnie gaz w podłogę a auto wchodzi na obroty ale nie zmieni biegu. Szukam właśnie gdzie możnaby go przerobić na manual bo lubie poszaleć a automat to jednak jest ograniczenie...
QUOTE(KADZIAJ @ 05.04.2007 20:07)

PS wojtek_blekitny albo maloawał, konserwoawł albo kupił serie z dobrą blachą (mój jest 86 i ani grama rdzy na nadwodziu a podwodzie jeszcze w lepszym stanie dlatego ze W124 mają jednolitą blache ochraniajce podwozie)
Kadziaj, są beemki które sie świetnie trzymają nawet jak mają 20 lat. Widziałem takie które maja po 20 a nic przy nich z blachą ani silnikiem nie było robione.
mathew001, mówisz ogólnie o mercedesach że są bleee czy tylko ten mój CI nie siada??
ja też mam na automacie i również mam przycisk sport jak nacisne pedał gazu do oporu albo zrzuca na nizszy bieg albo drze jak szalony na tym co jest ,tyle ze zabradzo nie ma co go ciagnąć tylko 2.5 litra
PS nieprzerabiaj go na manual to sie nie opłaca, po drugie praktycznie wszytskie wyższej klasy MB to automaty, manuale tylko na zamówienie (w automacie masz nieporuwnywalnie większy komfort w szcególnosći w mieście nie musisz szukać biegów i co chwile je wysprzęglać w tym czasie mozesz sie zainteresoawć za czymś ciekawszym)
88MrMaTuTa88
05.04.2007 22:15
Heh no niby tak ale mi nie zależy takbardzo na komforcie. Ja lubię poprostu manualne skrzynie biegów. Wiem ze wszystkie mercedesy z tych lepszych mają automat ale wiesz, mi to nie pasuje zabardzo.
Pzoa tym jestem przyzwyczajony do zmieniania biegów, wcześniej sporo jeździłem z manualną skrzynią biegów i dużo lepiej mi się jeździło. Szczególnie ze względu ze miałem większą kontrolę nad silnikiem.
Jak znajdę jakiś serwis gdzie jest taka możliwość to go przerabiam na manual.
A jaką ma moc ten silniczek 2,5l?? To w sumie sporo, powinien dawać rady
V8 biTurbo hmmm mała zagada w czym to siedzi
88MrMaTuTa88
05.04.2007 22:26
O cholera!! Ale sprzęt

:D:D
Hmmm... W czym?? No nie wiem... Ale to twin turbo... BMW M6??
u.... bardzo zimno : ) proszę dalej o zgadadywanie
Wystarczy wejść na główną strone serwisu by zobaczyć niebieskiego Camaro
klik hmm to czemu ja znalazłem to zdjęci
88MrMaTuTa88
05.04.2007 23:01
Nieeee!! Nie możliwe!! Uwierzę jak zobaczę całego tego matiza z otwartą machą i tym silnikiem w środku.
Co do Camaro, to jest możliwe, nie pomyśłałem o tym...
Camaro ma 1000km
mathew001
05.04.2007 23:10
88MrMaTuTa88[ mówię ogólnie o Mercedesach
A Twój to co innego, wypas, jak Blachy tylko lepszy
.gif)
Jakoś tak się przyjęło że jak ktoś lubi BMW to na ogół nie lubi Mercedesów, coś w tym jest
88MrMaTuTa88
05.04.2007 23:16
W takim razie ja jestem wyjątkiem. Podobają mi się BMW i niektóre mercedesy (ze starych to chyba tylko taki model jak ja mam) a z tych nowych to większość, niezłe fury. I BMW mi sie też bardzo podobają. Planuję sobie kupić jakieś pożądne BMW za jakiś czas
narcyzik
05.04.2007 23:51
88MrMaTuTa88 zawodowa bryka
QUOTE(niC @ 05.04.2007 22:57)

klik hmm to czemu ja znalazłem to zdjęci
.gif)
Bo jesteś lama

Zwróć uwagę na mocne zaokrąglenie boków karoserii w pierwszym zdjęciu i porównaj z Matizem
Pewnie ktoś to wrzucił 01.04

Tu inne foty Camaro:
http://www.brillko.se/images/Blaklader%20g...es/img_5787.htmhttp://www.brillko.se/images/ziken/ziken%2...9339%20copy.htm
ten silniczek ma 1/3 mocy twojego smoka ale za to mieszcze sie do 8 litrów, w miare dynamiczny jest jak sie mu daje do końca gazu

ja spojrzałem na szybe : D i już wiedzialem ze to jest to Camaro
.gif)
, ale w pierwszym momęcie myśałem ze to Matiz
Jakoś tak się przyjęło że jak ktoś lubi BMW to na ogół nie lubi Mercedesów, coś w tym jest wink.gif
Ja kocham i to i to. Ale audi a6 97' i tak jest na pierwszym miejscu w moim sercu. Ale jak widze mesia cls u sąsiada to aż mi serce mocniej bije.
Co do bmw i rdzy. Kumpel ma bmw e36 z 96' i prezentuje się wspaniale. Ani grama rdzy, nadwozie w świetnym stanie. Mój tata miał kiedyś e30 z 88' co ciekawe w jak auto miało 11lat to również nie było widać rdzy. A stało pod chmurką.
88MrMaTuTa88
06.04.2007 12:33
CO lepsze, mój merc będzie miał w grudniu tego roku 18, a też nic w nim nie rdzewieje, nie gnije i w ogóle. Tylko że on ni był bardzo eksploatowany, był garażowany i ma stosunkowo mały przebieg.
A lakier ma oryginalny, świetnie się trzyma
Mam też BMW 730i (były samochód brata) 3.0 na gazie, 186 KM na manualu (wspominałem o nim w innym temacie) i autko jest z 93r. Nie było garażowane, przejechane ma jakieś 260 tys.. Mój brat dostał je na 18 (czyli posiada je już 6 lat) i auto też trzyma się świetnie. Lakier bardzo dobrze się trzyma (też oryginalny) silnik w dobrym stanie i nie gnije od spodu ani nic, pomimo że nie było konserwowane w ciągu tych 6 lat (wcześniej to nie wiem, może były właściciel konserwował, brat nie).
Uważam że są to bardzo żywotne samochody, zarówno mercedes jak i bmw. Audi też się nieźle trzymią, ogólnie niemieckie samochody dają rady
wiedz że BMW nigdy nie dorówna trwałoscią, jakością do MB, jak niewierzysz to dlaczego starsze BMW wogóle nie trzymają ceny (porównaj sobie rocznikami klasami cene)
PS aczkolwiek BMW na tle innch samochodów typu ford, opel wypada rewelacyjnie (nie mam przekonania do BMW drogie częsci i czeste usterki to poświadcza DEKRA oczywiscie jest tu mowa o samochoadch z poczatku lat '90 bo teraz BMW sporo nadrobiło i trzyma sie dobrze)
moim zdaniem porownywanie Merca albo BMW do Opla czy Forda jest niezbyt trafne - z mojego punktu widzenie te marki laczy tylko to ze sa samochodamia, a jakoscia wykonania i "klimatem" to dwie rozne sprawy...
wracajac do meroli CL/SEC to
TAKIE COŚ mi sie marzy
88MrMaTuTa88
06.04.2007 19:50
KADZIAJ, nie powiedziałbym że BMW jest gorsze od Mercedesa i szczerze mówiąc, wolę BMW. Z mercedesów mi się podobają tylko poszczególne modele a z BMW to praktycznie każde ma w sobie to "coś" co mopgłoby mi sie podobać.
cyper, fajny ten mercedes gdyby nie jedna sprawa - te jajowate światła z przodu ;/ Nie cierpię ich, kompletnie nie w moim guście.
ALe ogólnie fura jest oka poza tym przodem.
I podoba mi się w nim przede wszystkim napęd na tył i 500KM pod machą
Z tego względu mógłbym ewentualnie jeździć takim pomimo tych świateł
jak juz wydać tyle kasy na samochód to ja bym wolał CLS-a
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2522089
88MrMaTuTa88
06.04.2007 20:31
O tak,
KADZIAJ ten mi się podoba dużo bardziej

Nioe ma tych okropnych, jajowatych świateł, świetny wygląd i ogólnie bardziej mi siada.
ALe ja i tak najprawdopodobniej bym go nie kupił, ja kupię BMW M3, M5 albo... Coś co zawsze mi sie marzyło... Hummer H2, poproztu zawsze chciałem mieć takie auto
QUOTE(88MrMaTuTa88 @ 06.04.2007 20:31)

O tak,
KADZIAJ ten mi się podoba dużo bardziej

Nioe ma tych okropnych, jajowatych świateł, świetny wygląd i ogólnie bardziej mi siada.
ALe ja i tak najprawdopodobniej bym go nie kupił, ja kupię BMW M3, M5 albo... Coś co zawsze mi sie marzyło... Hummer H2, poproztu zawsze chciałem mieć takie auto
z BMW podoba mi sie nawet seria 6 w szczególnosći wersja M, a co do HUMMERA to chyba każdy by chciał poczuc taki respekt jaki daje ten pojazd

(ale moje marzenie to jakiś stary poczciwy amerykan z wielką wolnossącą V8 np: DODGE CHARGER)
narcyzik
06.04.2007 20:43
88MrMaTuTa88
06.04.2007 20:56
QUOTE(narcyzik @ 06.04.2007 20:43)

O tak, niezłe jest

Ale ta nowsza króra ma dopiero wyjść bedzie jeszcze lepsza
a mnie sie te jajowate swiatla z przodu nawet podobaja

- generalnie fura jest si

heh
co do tej beci M3 - normalnie majstersztyk

mmm
ale H2 to co jak co nie chcialbym miec - nie bardzo mi sie te auta podobaja - jak cos z "terenowych", to albo Q7 albo Cayenne
88MrMaTuTa88
06.04.2007 23:15
Spoko, ja nie mówię że jajowate są brzydkie, poprostu nie w moim guście i mi siębardzo nie podobają.
m3 kilka razy widziałem ale CLS częto widze, i nie powiem bardzo mi się podoba
.gif)
, imo S clasa od AMG też się pięknie prezętuje.
Lambo z krakowa
QUOTE(cyper @ 06.04.2007 23:12)

- nie bardzo mi sie te auta podobaja - jak cos z "terenowych", to albo Q7 albo Cayenne
Dobrze napisane "terenowych"

Bo Cayenne jakbyś wyjechał gdzieś w pole to zaraz byś się zakopał

Te auta mają tyle wspólnego z terenem co Citroen 2CV z driftem
X5, Cayenne, Q7 i cala reszta tego talatajstwa-auta "terenowe" do nierownej walki z bezwzglednymi kraweznikami w miastach
jakis czas temu bylem na malej wyprawie w teren z kumplami - w sumie ja placilem za wache i skakalem na siedzaco na tylnym siedzeniu

... wybralismy sie w dwa auta: Jepp Cherokee 4.0 benzyna (ten starszy jeszce caly kwadratowy) i NissanPatrol 2.8TD dluzsza wersja (tez ten starszy kwadraciak-rocznik cos kolo 1990) i pojechalismy w teren...
siedzialem jako pasazer z tylu w Jeepie i na wertepach jeszcze tak wysoko na siedzaco nie podskakiwalem

... zreszta jak widzialem przez jakie tereny i rowy mielismy przejechac , to stwierdzilem ze takie "autka" nie dadza rady... mylilem sie, kiedy pierwsza bryzga blota udrzyla w przednia szybe i fura z wlaczonym 4x4 z imptem wbila sie w bloto

... powiem Wam ze jeszcze takiej adrenaliny jako pasazer nie mialem...
jak wroce po swietach do chaty to zapodam kilka fotek i filmikow - bo tam mam wszystko na kompie

oj dzialo sie - szczegolnie podjazdy pod gorki, ktorym niewiele brakuje katem wzniosu do 90 stopni

...
zapomnialem nadmienic, ze obaj kierowcy dwoch aut maja licencje rajdowe i scigaja sie w takich klimatach takze pelne opanowanie i kontrola za kolkiem... a ja biedny sie rozbijam rodzinna nexia
cyper to poczuj teraz jechać w HUMMERZE w terenie oczywiście ze jedynce bo nastepne wersje tracą już siłe pzrebicia w terenie, normalnie potega, całe bezdroża twoje i te wolnosące V8 ponad 6.5litra i to jeszzce w DIESLUjaki to musi dawac moment obrotowy,miodzio nie ma porównyawć do dzisiejszych SUVików
88MrMaTuTa88
07.04.2007 13:58
Nieprawda, Hummer H2 bardzo dobrze radzi sobie w terenie. Tyle że nie jest to już taka terenóweczka, a raczej buldożer który poprostu jedzie przed siebie bez względu na to jaką napotka przeszkodę

Hummerem H2 mozna bardzo dużo, a do tego jest bardzo wygodny
Ahh wy tylko o tych hammerach, wydaje mi się że w mieście takie auto nie było by fajne, duzo pali i ciężko wjechać w wąskie uliczki. A jeżeli moje auto miało by dużo palić to wolałbym jakiego amerykańca, dodge charger 70', chevy nova albo impala 64' z zawieszeniem hydraulicznym. I tyle. A tak na serio to chciiałbym kupić albo bmw e36 albo audi a4. Roczniki tak około 97'. Stawiał bym bardziej na Audi bo mają blachy ocynkowane. Wybrał bym dieselka, w benzyne nie ma się co pakować.
88MrMaTuTa88
07.04.2007 14:18
AH... Też chciałbym Chevroleta impalę.... <marzyciel>
A czy BMW niby nie ma ocynkowanych plach??
mysle, ze jakbym chcial cos w miare wygodnego i w dosyc mocny teren, to bym sobie lyknal Toyote Hilux... H2, to juz stanowczo nie H1 z rodowodem typowo wojskowym o H3 nie wspominajac...
moze tak - ja generalnie nie lubuje sie w Hummerach stad moj sceptycyzm
Z tego co mi wiadomo to bmw nie ma ocynkowanych blach. Ostatnio kumpel miał problem z głowicą, dowiedziałem się że bmw mają słabe głowice.
wojtek_blekitny
07.04.2007 18:54
x25 TDS, x25 TD oraz x24TD miały problemy z głowicami.
Pewna rewizja tych silników była w Omedze B 2.5 TD [130KM] i również ten problem występował, więc montowano później jednostki 2.2 DTI
Nie ma już takich sytuacji w nowych silnikach ZS w BMW.
Z tego co wiem silniki ZI również takich problemów nie mają [jedynie pierwsze wersje E12 530i na rynek amerykański padały pod tym względem].
A nie wiecie iedy wychodzi Evo X?
QUOTE(BigBen @ 07.04.2007 16:49)

Z tego co mi wiadomo to bmw nie ma ocynkowanych blach. Ostatnio kumpel miał problem z głowicą, dowiedziałem się że bmw mają słabe głowice.
Problemy z głowicą zaczynają się gdy przegrzejesz silnik. w BMW to najważniejsza sprawa by go nie przegrzać!
ale wybreni jestescie
.gif)
mi styknie takie cos
http://www.carpages.co.uk/volvo/volvo_imag...60_03_05_06.jpgjak bede miec zapodam fotki
Thomsonicus
10.04.2007 21:21
Ja zastanawiam się nad kupnem
-=TEGO=- wynalazka. Zmieniam z Renault19 '89. Niby rocznik prawie ten sam ale wydaje mi się że jakość wykonania całkiem inna.
Co myślicie o takim aucie? miał ktoś?
Jutro skoczę do Zamościa to dam znać co i jak wyszło.
ps. chciałby ktoś Renault19 z LPG za 2500zł kupić?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.