QUOTE(mcickx @ 12.04.2007 14:52)

A ja tak troche z innej beczki...
Miał ktoś doczynienia ze
skuterami? Bo gadałem z rodzicami na temat tego prawa jazdy B1, ale na to nie ma szans, więc pozostała mi karta motorowerowa i śmiganie skuterem
.gif)
Chciałem sie z grubsza dowiedzieć coś o skuterach... Tzn. głównie interesuje mnie jakich marek należy unikać, w jakie warto sie pchać, co się psuje, czy drogie są naprawy skuterów i ile one mniej więcej przebiegu wytrzymują... Widziałem na allegro skutery z >13k km przebiegu i wydaje mi się że to dosyć dużo jak na skuter
Chciałbym też wiedzieć jak z testami na karte motorowerową, czy są trudne i na co zwracać uwage

Jeśli moglibyście, to podajcie jakieś linki do serwisów aukcyjnych z skuterami godnymi uwagi (najlepiej z maołpolski) a w "przystępnej cenie" (czyt. im mniej - tym lepiej) , też będę bardzo wdzięczny

Pozdro
.gif)
Ile chcesz dać za ten skuter??
Ja miałem trochę do czynienia ze skuterami i ogólnie z motorami bo lubie jeździć na motorze i jeżdżę od 11 roku życia aż do dziś

(tylko że motory w tym czasie zmieniałem kilka razy)
Jeśłi chodzi o firmy, polecam Gillera, Yamaha, Honda, Piaggio, ewentualnie Aprilla. Od wszystkich No-Name'ów z daleka

Aha, świetne są też skutery Peugeot.
Lepiej się nie pchać w skutery które mają więcej niż 6000 km przejechane, bo silnik już jest w nich dość zużyty i na bank będzie trzeba goi dać do szlifu i takie tam. Druga sprawa - nie kupuj skutera odblokowanego (po zdjęciu blokad jedzie szybciej, z blokadami jedziesz maxymalnie 60km/h) Kupuj tylko z blokadami, bo silniki w tych odblokowanych są zwykle w marnym stanie. lepiej kupić zablokowanego i dać do odblokowania (to kosztuje 100zł) a masz pewnosć że silnik nie jest zajebchany.
A co do karty motorowerowej - Proste jak karta rowerowa. Tyle że musisz siejeszcze przejechać z kolesiem na jakimś piździku po specjalnej trasce ze znakami albo po normalnej drodze. Nic trudnego