Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Samochody
Forum NVISION > Różne > NNT - Nie Na Temat
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124
mcickx
A ja tak troche z innej beczki... -D.gif
Miał ktoś doczynienia ze skuterami? Bo gadałem z rodzicami na temat tego prawa jazdy B1, ale na to nie ma szans, więc pozostała mi karta motorowerowa i śmiganie skuterem ).gif
Chciałem sie z grubsza dowiedzieć coś o skuterach... Tzn. głównie interesuje mnie jakich marek należy unikać, w jakie warto sie pchać, co się psuje, czy drogie są naprawy skuterów i ile one mniej więcej przebiegu wytrzymują... Widziałem na allegro skutery z >13k km przebiegu i wydaje mi się że to dosyć dużo jak na skuter dry.gif
Chciałbym też wiedzieć jak z testami na karte motorowerową, czy są trudne i na co zwracać uwage tongue.gif
Jeśli moglibyście, to podajcie jakieś linki do serwisów aukcyjnych z skuterami godnymi uwagi (najlepiej z maołpolski) a w "przystępnej cenie" (czyt. im mniej - tym lepiej) , też będę bardzo wdzięczny wink.gif
Pozdro ).gif
KADZIAJ
QUOTE(funfel @ 09.04.2007 23:26) *

ale wybreni jestescie ).gif
mi styknie takie cos ).gif

http://www.carpages.co.uk/volvo/volvo_imag...60_03_05_06.jpg

jak bede miec zapodam fotki wink.gif

nie no TOYOTY do RENO nie bedziemy porównywac, tak po zdjęciach niby możliwa ale tego nie nie da tak ocenić tzreba pojechać obejżeć, przejechać sie. Jak jest bezwypadkowa i dobrze chodzi silnik mozna brać ale wiedz ze koszty eksplotacji będa wyższe niż w RENO
88MrMaTuTa88
QUOTE(mcickx @ 12.04.2007 14:52) *

A ja tak troche z innej beczki... -D.gif
Miał ktoś doczynienia ze skuterami? Bo gadałem z rodzicami na temat tego prawa jazdy B1, ale na to nie ma szans, więc pozostała mi karta motorowerowa i śmiganie skuterem ).gif
Chciałem sie z grubsza dowiedzieć coś o skuterach... Tzn. głównie interesuje mnie jakich marek należy unikać, w jakie warto sie pchać, co się psuje, czy drogie są naprawy skuterów i ile one mniej więcej przebiegu wytrzymują... Widziałem na allegro skutery z >13k km przebiegu i wydaje mi się że to dosyć dużo jak na skuter dry.gif
Chciałbym też wiedzieć jak z testami na karte motorowerową, czy są trudne i na co zwracać uwage tongue.gif
Jeśli moglibyście, to podajcie jakieś linki do serwisów aukcyjnych z skuterami godnymi uwagi (najlepiej z maołpolski) a w "przystępnej cenie" (czyt. im mniej - tym lepiej) , też będę bardzo wdzięczny wink.gif
Pozdro ).gif

Ile chcesz dać za ten skuter??
Ja miałem trochę do czynienia ze skuterami i ogólnie z motorami bo lubie jeździć na motorze i jeżdżę od 11 roku życia aż do dziś tongue.gif (tylko że motory w tym czasie zmieniałem kilka razy)
Jeśłi chodzi o firmy, polecam Gillera, Yamaha, Honda, Piaggio, ewentualnie Aprilla. Od wszystkich No-Name'ów z daleka tongue.gif
Aha, świetne są też skutery Peugeot.
Lepiej się nie pchać w skutery które mają więcej niż 6000 km przejechane, bo silnik już jest w nich dość zużyty i na bank będzie trzeba goi dać do szlifu i takie tam. Druga sprawa - nie kupuj skutera odblokowanego (po zdjęciu blokad jedzie szybciej, z blokadami jedziesz maxymalnie 60km/h) Kupuj tylko z blokadami, bo silniki w tych odblokowanych są zwykle w marnym stanie. lepiej kupić zablokowanego i dać do odblokowania (to kosztuje 100zł) a masz pewnosć że silnik nie jest zajebchany.
A co do karty motorowerowej - Proste jak karta rowerowa. Tyle że musisz siejeszcze przejechać z kolesiem na jakimś piździku po specjalnej trasce ze znakami albo po normalnej drodze. Nic trudnego
ToXic!
Piaggio? hueh, lepiej trzymać się od tego z daleka, już lepiej aprilkę jakąś. Miałem kiedyś masę problemów z piaggio.
mcickx
Dzięki za pomoc ).gif A Co do ceny to tak jak napisałem, im taniej tym lepiej... -D.gif Najlepiej jakby nie był droższy niż 2500zł, ale jak będzie coś droższego a wyraźnie lepszego to też chętnie bym wziął -D.gif
W sumie to chciałbym coś co mnie w nie wiecej niż 15min zawiezie na odległość 13km -D.gif Głównie o to mi chodzi -D.gif Czyli pasowałoby żeby te 60-70km/h śmigał wink.gif
Aha... i żeby nie miało problemów z pokonywaniem górek, bo na tej 13km drodze jest pare wzniesień tongue.gif
88MrMaTuTa88
A ja nie miałem problemów z Piaggio. Za to miałem problem z Aprillą, bo kupiłem Aprillę Enduro 125ccm, dawno temu i co chwilę coś siadało.
Bez urazy, ToXic!, ale to że akurat Ty nie miałeś szczęścia z Piaggio, nie znaczy że każdy skuter z Piaggio to kicha
SoNy
QUOTE(Thomsonicus @ 10.04.2007 21:21) *

Ja zastanawiam się nad kupnem -=TEGO=- wynalazka. Zmieniam z Renault19 '89. Niby rocznik prawie ten sam ale wydaje mi się że jakość wykonania całkiem inna.
Co myślicie o takim aucie? miał ktoś?

Jutro skoczę do Zamościa to dam znać co i jak wyszło.

ps. chciałby ktoś Renault19 z LPG za 2500zł kupić?

I co, byłeś wczoraj na ogledzinach Celi? -D.gif
Ben
Polonezik z silnikiem .....

caly artykul : http://moto.wp.pl/power_artykul.html?kat=4...=1176484222.008
drero
hehe tez to chcialem dac na forum tongue.gif zabija_wzrokiem.gif masakracja, nawet nie wiedzialem ze takie cos istnieje -D.gif
KADZIAJ
Nawet sobie nie wyobrazam jak to musiało sie prowadzic na zakrętach chyba lepiej niz standardowy 1600 bo inaczej było by ciezko.
ToXic!
QUOTE(88MrMaTuTa88 @ 12.04.2007 15:42) *

A ja nie miałem problemów z Piaggio. Za to miałem problem z Aprillą, bo kupiłem Aprillę Enduro 125ccm, dawno temu i co chwilę coś siadało.
Bez urazy, ToXic!, ale to że akurat Ty nie miałeś szczęścia z Piaggio, nie znaczy że każdy skuter z Piaggio to kicha

Z piaggio są problemy i nie tylko ja je miałem. Kolejnym problemem jest brak części, a raczej ciężki dostęp do nich. Szukałem jakiejś pierdółki i ojciec przywiózł mi ją z grecji przy okazji bo u nas po prostu musiałbym na nią dosyć długo czekać.
Renifer
QUOTE(Ben @ 13.04.2007 19:14) *
Polonezik z silnikiem .....

caly artykul : http://moto.wp.pl/power_artykul.html?kat=4...=1176484222.008
Ponoć kompletnie nie dawało się tym jeździć wink.gif

Mam coś w temacie swapów... Nissan Sunny również z silnikiem od Ferrari:
http://news.caradisiac.com/Une-Nissan-Sunn...ri-Possible-664
Niezły projekcik spoko.gif
Thomsonicus
QUOTE(KADZIAJ @ 13.04.2007 20:26) *
Nawet sobie nie wyobrazam jak to musiało sie prowadzic na zakrętach chyba lepiej niz standardowy 1600 bo inaczej było by ciezko.

jeździłeś czymś z centralnie osadzonym silnikiem? Ja trochę pojeździłem sobie starą TOyką MR2 z 89 bodajże. Całkiem inna jazda! Żaden 4x4 nawet się do tego nie da porównać! Jeśli poldek prowadził się podobnie to chciałbym tym cudem kiedyś się przejechać :-)
niC
Toć ten poloez to "Strato-Polonez" z silnikiem od Lanci Stratos a nie Ferrari... Co do auta, kilka osób próbuje go odbudować ale parkuje im kasy... Cześć są zabujczo drogi. Co do samego auta jeździ tylko bokami : )

Ten Nissan co dał ren, podobno dużo szybszy nie jest od seryjnego
Ben
Nie wiem czy bylo ).gif

Honda Civic 1.4 is wink.gif tylko(500km) ze cos silnik nie ten hehehe -D.gif (scigaj sie z takim)

http://www.youtube.com/watch?v=R-RodatfuAo
http://www.youtube.com/watch?v=78-KMxxasD0
Renifer
Mocna sprawa ohmy.gif
reXio
ohmy.gif

Po liczniku to zapiernicza niemilosiernie -D.gif

Z 2 strony ciekawe kiedy wypluje ten silnik sad.gif Poza tym to nie 1.4 tylko 1.6 wink.gif
Driver
chyba zaczne zbierac na nowa fure a potem tunning:D jak to idzie to nieporozumienie ciekawe tylko czy nagrywajac licznik byli na hamowni czy na ulicy
Ben
QUOTE(reXio @ 15.04.2007 15:41) *

ohmy.gif

Po liczniku to zapiernicza niemilosiernie -D.gif

Z 2 strony ciekawe kiedy wypluje ten silnik sad.gif Poza tym to nie 1.4 tylko 1.6 wink.gif

napis ma tylko 1.4 i to to tu chodzi -D.gif
Driver
QUOTE(Ben @ 15.04.2007 19:17) *

napis ma tylko 1.4 i to to tu chodzi -D.gif

przyjzyj sie oznaczeniu silnika a nie znaczkowi na klapie... nawet na maluchu mozesz sobie dac znaczek 2,5 V6 ale silnik bedzie ten sam mimo wszystko... a znaczek 1,4 jest dla sciemy
Ben
QUOTE(Driver @ 15.04.2007 19:29) *

przyjzyj sie oznaczeniu silnika a nie znaczkowi na klapie... nawet na maluchu mozesz sobie dac znaczek 2,5 V6 ale silnik bedzie ten sam mimo wszystko... a znaczek 1,4 jest dla sciemy

loool ludzie do cholery ja wiem, ze to jest nie ten silnik co ma znaczek z tylu - chodzilo mi o to ze gosc mimo iz ma zupelnie co innego zlewa sie z innych i tyle, podjezdza takim do jakiejs betki, ziom sie podnieca ze go rozwali w pare sekund a tu zonk n1 ).gif
niC
od początku tego projektu byłem pesymistą....

Supra1
Supra2
Supra3
Supra4

tragedia....
Ben
pisze tutaj bo o samochodach ... ostatnio mi i kumplowi przed blokiem ktos z klatki obok obrzuca systematycznie jajkami samochody, ***ica mnie juz bierze bo co zaparkuje pod blokiem to wiadmo co jest... nie wiem jak goscia przylapac czy cos, musialbym caly dzien kampic przed i lookac z ktorego okna -D.gif moze jakis magiczny text puscic w ogloszeniu w klatce? macie jakies pomysly ?-D.gif swoja droga ludzie sa chorzy i dziwni.
niC
1) nie parkuj tam auta
2) jesli to nie możliwe napisz kartke tak jak mówiłeś
3) nie zalazłeś nikomu za skóre ?
4) Jeśli nie, jeśli pkt. 2 nic nie dał, musisz czatować....
KADZIAJ
ostro musieli dopowietrzyć taką civiczke z 1.6 500 PS nieprawdopodobne, z drugiej strony to pojeździ tym kilka miesięcy i silnik do remontu nie mógł tam wsadzić coś większego sad.gif
Kempa
Ale za to jak pięknie słychać świszczenie turbiny -D.gif Piękny dźwięk ).gif
Renifer
QUOTE(niC @ 15.04.2007 22:38) *
od początku tego projektu byłem pesymistą....
tragedia....
trochę mi to przypomina kanciate ospojlerowanie Veilside które nie bardzo mi leży.. Tragedii jednak nie ma wink.gif
Driver
najlepiej to przyczatuj a potem tez obrzucaj komus fure ...chociaz sadze ze raczej wiesz kto to moze byc... zazwyczaj niema duzo tak tempych ludzikow zeby rzucac jajkami w saomchod... przynajmniej tak sadze
ToXic!
Od dzisiaj jeździmy cały rok na światłach. Co o tym sądzicie?
Mi to osobiście bardzo pasuje aczkolwiek w mieście nie jest to aż tak bardzo konieczne i obstawiam,że z czasem zostanie to zmienione tylko na tereny niezabudowane!
Rav85
mi tam nie przeszkadza, chociaż słyszałem głosy od downow jak narzekali ze im też samochody będą palić więcej i ich akumulatory nie wytrzymają lol
Gadżet
Dla mnie to jest głupie , 30*C słońce wali jak głupie a my na światłach mamy jeździć ohmy.gif
Renifer
Ja tam nie mam nic przeciwko temu. Auto jest zawsze lepiej widoczne.
Rav85
a w trasie nawet nie oceniona pomoc , szczególnie przy wyprzedzaniu o wiele lepiej widać z daleka samochód jadący na światłach niż bez nich

prując 200km/h przy wyprzedzaniu nie ma miejsca na niedomówienie i pomyłki
mathew001
mi to pasuje, będzie bezpieczniej.
A i tak do tej pory jeździłem na światłach i już się przyzwyczaiłem do włączania jak wsiadam do auta
ToXic!
QUOTE(Rav85 @ 17.04.2007 11:01) *

a w trasie nawet nie oceniona pomoc , szczególnie przy wyprzedzaniu o wiele lepiej widać z daleka samochód jadący na światłach niż bez nich

prując 200km/h przy wyprzedzaniu nie ma miejsca na niedomówienie i pomyłki

chciałeś powiedzieć- prując 90km/h ;p
Renifer
Mały przykład przerostu formy nad treścią:
650 konne Audi TT
http://www.wrzuta.pl/film/5FoDSlwGa9
Dymi pięknie ale kompletnie jest niesterowne... nawet napęd na 4 buty nie pomaga. Jednak co EVO to EVO wink.gif
88MrMaTuTa88
Oj zarąbista moc -D.gif:D:D Powiedzcie mi, znacie moze jakiś dobry serwis gdzie wykonują taki mocny tuning silnika?? Ja bym sobie chętnie zalożył turbosprężarkę do mojego auta, jakbym tak z 400KM miał to byłoby coś -D.gif:D:D
Jak znacie jakieś dobre miejscówy gdzioe robią takie rzeczy to zapodajcie adres, numer i wszystko tongue.gif
niC
Supra przod
Tyl

88MrMaTuTa88 powiem ci tak, to nie jest tylko turbo... To jest cały osprzęt silnika, zawiszenie chamulce sprzęgło itp...

VTG

wiecej linkow nie mam

jeszcze Grabowski Motor Sport(GMS) ale nie mam linka
ziemniak
Witajcie. Szukam auta do 14 tys zlotych. Dla mnie, mojej siostry i matki. Czyli ogolnie mowiac nie moze to byc typowo meskie auto. Moje wymagania:
- auto ma malo palic,
- nie moze byc za duze,
- dostep do czesci tanio,
- zeby malo liczyli za nie w ubezpieczalni,
- wygladac uniwersalnie, dla faceta i kobiety.
- mało awaryjne,
Rozumiecie. Co Ciekawego polecicie ??
ToXic!
Golf 3 1.9 tdi 90 km?
mcickx
Może jakiaś 206? -D.gif
88MrMaTuTa88
QUOTE(niC @ 21.04.2007 17:01) *

88MrMaTuTa88 powiem ci tak, to nie jest tylko turbo... To jest cały osprzęt silnika, zawiszenie chamulce sprzęgło itp...

W sumie to zawieszenie mam juz sportowe i to całkiem niezłe. Tzn tylko amortyzatory sportowe są, myślę że nie bedzie trzeba poszerzać rozstawu osi etc... Hamulce są bardzo dobre, w końcu to jest wersja AMG, więc nie dali tam raczej jakiegoś dziadostwa.
Myślicie że przy zwiększeniu mocy silnika z 320KM na jakieś 380-400KM będą potrzebne aż takie przeróbki??
W sumie mi nie chodzi o extremlne prędkości tylko o przyspieszenie. Jasne że jakbym chciał próć po jakiejś autostradzie maxyymalną prędkością, to bym zmontwał jakieś lepsze hamulce i poszerzyłrozstaw osi, ale tochyba nie jest potrzebne do takiej jazdy jak ja jeżdżę. Dzięki za linka do str i jeszcze powiedz mi, wiesz może gdzie mogę dostać kontaktr z firmą Grabowski Motor Sport?? ALbo powiedz mi chociaż gdzie to jest tak mniej wiecej... Jakie miasto etc.
Renifer
QUOTE(88MrMaTuTa88 @ 23.04.2007 15:37) *
...i jeszcze powiedz mi, wiesz może gdzie mogę dostać kontaktr z firmą Grabowski Motor Sport?? ALbo powiedz mi chociaż gdzie to jest tak mniej wiecej... Jakie miasto etc.
W googlu? wink.gif

GRABOWSKI MOTOR SPORT
ul. Gąsiorowskiej 29, 03-107 Warszawa
tel/fax: 022-614-66-77
www: www.grabowski.com.pl
e-mail: gms@grabowski.com.pl

PS. ale badziewna strona laugh.gif
KADZIAJ
88MrMaTuTa88 ta przeróbka będzie cie grubbbo kosztować i nie bedzie opłacalna bo przekroczy wartośc samochodu.
Nie wiem dlaczego istnieje taki stereostyp że wystarczy wmonować sobie turbo do byle jakiego wolnossącego silnika i bedzie wypaśnie. To stwierdzenie jest błedne. Wcześniej wspominali koledzy o różnych zmianach zawieszenie , hamulce itp. to wszytsko jest potrzebne ale zapomnieli wspomnieć ze taki wysłuzony stary silnik jaki posiadasz moze odmówić posłuszeństwa jak go dopowietrzysz o ile uda ci sie to wykonać. Jest to konstrukcja przystosowana do niższych temperatów, przeciążeń i taki silnik napewno trafi szlak za jakiś czas. Silnik TURBO jego głowice, cylindry są zawsze zbudowany z inncyh stopów mocniejszcyh od wolnossących silników. Nierozumiem po chcesz tyle mocy mieć w tym MB co 320 ci nei wystraczy?
Łatwiej sobie dopowietrzyć zawsze silnik R4 1600 niż V8 5000 jaki posiadasz
88MrMaTuTa88
Ten silnik to 5600ccm, jak na swoje lata to jest w stanie idealnym i ma całkiem nieduży przebieg. Poza tym jesli posiadasz też mercedesa to chyba wiesz ile te silniki są w stanie wytrzymać -D.gif Taki silnik wytrzyma o wiele więcej niż niejedna jednostka 2.0 z turbem (jak np. w Subaru Impreza czy innych podobnych... Wyżyłowane silniki które za 5-6 lat będą się nadawały tylko na złom, przy ostrej jeździe tongue.gif)
Ja dobrze wiem, że jesli robi się tuning to robi się wszystko, nie tylko silnik. Jednak mój merc to wersja AMG, bardzo dobre zawieszenie, sportowe, dobre hamulce. Jedyne co będę w nim wymieniał przy dokładaniu turba to skrztynię biegów na sportową manualną (automat nie wykozystuje tak mocy) i sprzęgło na jakieś lepsze żeby sie nie spaliło.
Dobrze wiem że taki tuning bedzie trochę kosztował. Ale dziwię się że nie wiesz czemu to robię. Przecież odpowiedź jest banalna - mój mercedes mi się zajebiście podoba laugh.gif I nie chcę kupować innego auta tylko z tego względu że bedzie je łatwiej przerobić tak żeby miało większą moc. Ja chcę mieć poprotu taką moc w tym aucie.
Te 320KM nie jest wcale tak odczuwalne przez automat i to żesilnik trochę za wolno wchodzi na obroty... A mi chodzi o to, żeby silnik był dynamiczniejszy, żeby szybciej wchodził na obroty. Zdecydowanie polepszy to przyspieszenie bo głównie o przyspieszenie mi chodzi. I tak więcej niż 200km/h w tym aucie nigdy nie poojadę a przy tej prędkości zawieszenie i hamulce spokojnie dają rady. Nie wiedzę sensu żeby je wymieniać, szczególnie że są to sportowe komponenty od AMG. Na dodatekj amortyzatory były zmieniane niedawno, też w serwisie AMG i auto bardzo dobrze trzyma się drogi. Trzeba mu tylko większej mocy i manualnej skrzyni biegów
laurenth1981
QUOTE(ziemniak @ 23.04.2007 11:02) *

Witajcie. Szukam auta do 14 tys zlotych. Dla mnie, mojej siostry i matki. Czyli ogolnie mowiac nie moze to byc typowo meskie auto. Moje wymagania:
- auto ma malo palic,
- nie moze byc za duze,
- dostep do czesci tanio,
- zeby malo liczyli za nie w ubezpieczalni,
- wygladac uniwersalnie, dla faceta i kobiety.
- mało awaryjne,
Rozumiecie. Co Ciekawego polecicie ??

Może renault clio II, za 14 tys kupisz rok 2000 lub 2001, no i są w miare bogato wyposażone ).gif
KADZIAJ
88MrMaTuTa88 Jak nie szkoda ci na to kasy to sobie włóż turbo ale wiedz ze nie bedzie to już tak profesjonalnie wszytsko poskładane jak robi to MB, rozumien że podoba ci sie swój samochód ja tez jestem do swojego przywiązany. TURBO dodaje duzo momentu obrotwego i powoduje że jest od dostepny od niższych zakreśów obrotów.
PS Możesz mnie poinformowac po rozmowie z mechanikiem jak bedzie to wyglaadło i jaki nakład finansowy bedzie potrzebny do wyłozenia (jeśli chcesz fachowych porad na temat załozenia tego turbo moze dowiedzenia sie czy ktoś wogóle sie tego podejmował w tym silniku to zapraszam na forum http://www.mercmania.pl/forum/ )
niC
słyszeliści Supra objechana prze pół ciężarówkę -D.gif

to był jest i będzie "bułkowóz"

W przeciągu 3 min zobaczyłem 2x350z i 1xM3 -D.gif imo M3 lepsze wink.gif
88MrMaTuTa88
KADZIAJ Nie jedna osoba ma turbo w takim aucie. Byłem na niejednym zlocie, na większości największym zainteresowaniem cieszyły sie właśnie merce typu SEC ze względu na ich sportowy potencjał.
Ryk silnika, nawet na standardowym wydechu jest poprostu piękny, a co dopiero na podwójnym wydechu od AMG wink.gif
Wielu kolesi montowało sobie turbo, sprzęgło i skrzynię manual. Mówili że wydatek około 7-10 tys (najwięcej za turbo i sprzęgło, bo m,ówili że skrzynię biegów można za małą kasę z niemiec sprowadzić). Oczywiście mowa o wersji AMG, bo standardowa wersja ma o wiele gorsze zawieeszenie i hamulce z którymi faktycznie byoby trudno opanować silnik o mocy 400KM
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
NVISION.pl 2000-2010, powered by IPB