Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Samochody
Forum NVISION > Różne > NNT - Nie Na Temat
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124
-=Mathis=-
Wypasione kabrio ).gif Takim można sobie poszaleć tongue.gif ).gif
Renifer
Pikne, pikne... SLR to najbardziej wypasiony Mietek z mega odlotowym brzmieniem silnika... coś jakby odrzutowiec startował ohmy.gif
Wersja otwarta pewnie ma pozwolić upajać się dźwiękiem silnika i wydechu... ehhh szkoda tylko że nigdy nie będzie mi dane tego doświadczyć sad.gif
Tomigan
Pocieszę Cię więc mówiąc, że nie jest idealny.
Konstruktorzy uparli się, żeby drzwi otwierały się w nim tak samo, jak w wersji zamkniętej. W związku z tym oś ich obrotu znajduje się na obrzeżu przedniej szyby, co czyni jej słupki grubszymi, niż w typowym samochodzie. To zaś pogarsza widoczność.
Poza tym za żadne pieniądze nie można tego auta zamówić z ręczną skrzynią oraz, ku frustracji kupującego, podobnymi osiągami dysponuje pięć razy tańsza Corvette Z06 (a w zakrętach sprawdza się pewnie jeszcze lepiej, bo jest do niego lżejsza o jakieś trzysta kilo).

Lepiej? ).gif
Renifer
Jeśli mówiłeś do mnie to nie tongue.gif
Auta marzeń mają to do siebie że nie podchodzi się do nich racjonalnie. Tak na prawdę to mam głęboko fakt że słupki są grubsze, widoczność gorsza a nawet to że tańsza Corvetta dosponuje podobnymi osiągami laugh.gif
Dla mnie to bardzo piękny samochód (tak jak dla wielu Coutach w '80).

Rozczarowałem Cię? ).gif
Ben
ejjjjjj pytanie mam, czy testowal z was ktos kiedys cos takiego?

http://moto.allegro.pl/item190068638_chip_..._akcesoria.html

jest tych chipow roznych od groma na allegro i ludzie pisza ze to dziala :> co o tym mysliscie? co moglibyscie mi powiedziec? z gory thx za pomoc -D.gif
wojtek_blekitny
Ten "chip" może zadziałać, jest to oszustwo sterownika.
wzrasta rezystancja płytki/drutu przepływomierza, czujnik odczytuje to jako opór przy nagrzewaniu go do określonej temperatury. Podobna sytuacja jest gdy przepływa większa ilość powietrza [chłodzenie], a więc sterownik odczytuje to jako większą dawkę powietrza, da więc wyższą dawkę paliwa]
Moc pewnie zyskamy [choć przyrost będzie zależał od pojemności [z silnika 1l 45KM (Polo) raczej nie zrobimy auta 65KM].
Za to należy się liczyć z tym, że zużycie wzrośnie i to na wyższym poziomie niż te 0,3l/100km, bo to by nie zapewniało takiego przyrostu mocy
Renifer
QUOTE(tommi @ 05.05.2007 17:04) *
Jak widzę pojawił się SLR w wersji Roadster LINK.
A tutaj macie filmik:
http://video.google.com/videoplay?docid=-3...563833&hl=en-AU
-=Mathis=-
QUOTE(Ben @ 08.05.2007 23:56) *

ejjjjjj pytanie mam, czy testowal z was ktos kiedys cos takiego?

http://moto.allegro.pl/item190068638_chip_..._akcesoria.html

jest tych chipow roznych od groma na allegro i ludzie pisza ze to dziala :> co o tym mysliscie? co moglibyscie mi powiedziec? z gory thx za pomoc -D.gif

Nie polecam... montowaliśmy to z kumplem w Opel Calibra 2.0 8V i przyrost był praktycznie zerowy, a to wzrost spalania duży... jak już coś to lepiej prawdziwy ChipTuning który polega na wgraniu do komputera zmienionego programu sterującego... Praktycznie wogóle nie działa na silnik, wzrasta moc i nie wzrasta spalanie. Z tego co doczytałem to najlepiej robić go na silnikach z turbiną, da wtedy najlepszy efekt...
KADZIAJ
jesli nie masz problemów z silnikiem to lepiej ich nie zaczynaj,
niekażdy silnik znosi chiptuning
PS taki chiptuning jest daremny
cytat - "działa w samochodach z instalacja gazowa sekwencyjna i zwykły LPG" chyba dopuki nie walnie gazem jeszcze jak ma sie intalacje I stopnia to powdzenia
reXio
Ben -> nic Ci to nie da. To kosztuje 7 zlotych - to nie chiptuning tylko dziadostwo garazowe -D.gif
Ben
to na szczescie nie dla mnie te opinie, ale sam tez wezme to pod uwage, ja jak juz mialbym cos w glowie to pewnie tylko zmiana osiagow gdzies w dobrym wyspecjalizowanym warsztacie, gdzie to kosztuje ale i dziala ).gif
Thomsonicus
no i sprzedałem w końcu Renóweczkę moją :-) Kawał fajnej bryki była.
Poszła za 2500 więc w sumie to sprzedałem drożej niż kupiłem, tyle że wsadziłem w nią trochę kasy. Ale co było to było; pora rozglądnąć się za jakąś fajniejszą furką.
W sumie mam jakieś 5600zł, może starzy by mi w razie potrzeby z tysiaka pożyczyli, czyli wychodzi że szukam czegoś do ~6500zł.
Z wymagań to mam LPG i jakiś fajny, nieszablonowy samochodzik który jest w miarę tani w utrzymaniu, nadwozie coupe (bo hatchbacków dość!) lub coś podobnego.
Jak tak patrzę po rynku co by mi przypasiło to albo Ford Probe II, tyle że ciężko znaleźć 2.0 bez turbo, albo Nissan 100NX 1.6, albo znany i kochany Opel Calibra :-)
Co o takim czymś myślicie? może zaproponujcie coś innego.

ps. Porschaki odpadają, wolę coś >90r.
KADZIAJ
za te cene cięzko znaleść ładnego, dobrego coupe, który nie był by drogi w eksploatacji, najlepsza oferta to według mnie calibra z 2.0 benzin 8 zaworów na LPG, można jeszcze w sumie sprzerać w dośc bogatym rynku BET serii 3 z początku lat '90 bo nie tryzmaja ceny i są tanie
Kempa
Zawsze możesz wziąć corollę 1.4 16V liftback 90KM ).gif Bardzo fajny samochodzik.
bielas22
QUOTE(88MrMaTuTa88 @ 25.04.2007 21:25) *

Nie no, ja nie mówię że VW są jakieś awaryjne czy coś. To jest poprostu nie ta klasa i tyle. Tomigan moze i błędne, a może i nie tongue.gif ZObaczys sie za jakiś czas. Wiem juz dokładnie że w 12 tysiacach sie zamknę z najważniejszymi modyfikacjami.

A jaki to ma być mercedes? ohmy.gif , "Goebels" z 82? tongue.gif
Doradzicie coś za 2 dychy, ma być ładne żwawe, tanie w codziennym użytkowaniu i z charakterem -D.gif wink.gif .
Tomigan
Parę propozycji dla Thomsonicusa:
- Honda Prelude
- Mitsubishi Eclipse
- Rover 216i Coupe

Ewentualnie
- Nissan 200SX (ma turbo i do tego padnięte, ale 200SX to tylnonapędówka - czyli radość z jazdy)
- Honda CRX (poobijana tu i ówdzie)

I obniżając nieco wymagania wiekowe (rocznik 1988)
- Toyota Supra (wolnossąca, RWD... trzeba by się tylko pozbyć tego "małysza" i spoilera)

ps. Renifer,
Tak, post o wadach SLR był do Ciebie, ale nie jestem rozczarowany odpowiedzią, bo mam tak samo - tyle, że z Suprami ).gif
hiro
200sx i supre odrazu sobie odpusc za takie pieniadze to trupy

prelude fajny dobrze prowadzacy sie samochod nie kupuj tylko z silnikiem na gazniku bo duzo pali

jesli 100nx to proponuje z silnikiem 2.0 duzo lepsza jednostka i wcale duzo nie pali , jesli oplaty cie przerazaja to 1,6 tez dobre

a jesli to jednak mogl byc hatchback to sunny 3 drzwiowy wygodny samochod , i dobrze sie prowadzi silniki jak w 100nx

wojtek_blekitny
QUOTE(bielas22 @ 09.05.2007 17:23) *

Doradzicie coś za 2 dychy, ma być ładne żwawe, tanie w codziennym użytkowaniu i z charakterem -D.gif wink.gif .

1. BMW E38 740i LPG http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2266403 Takiego silnika nawet gaz nie tknie, 4,4l 286KM, komfort extra, świetna stylistyka i wykończenie wnętrza, dzięki LPG niskie koszty eksploatacji, wysoka bezawaryjność......itd itd, C.H.A.R.A.K.T.E.R. ;]

2. BMW E36 325TDS http://moto.allegro.pl/item189896864_bmw_3...rym_diesel.html
To jeśli szukasz ekonomicznego środka transportu, jednocześnie niewielkiego. Osiągi przy tym silniku w tym lekkim nadwoziu są satysfakcjonujące. Pewna wada- dość kiepskie

3. E31 850 http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2620022
Jeśli chciałbyś się wyszaleć nie patrząc na koszty

Ja bym brał wg Twoich wymagań samochód nr 1 szybki, tani w eksploatacji [LPG, bezawaryjność, a ubezp. np w *lliance i tak pow 2200cm3 pojemności jest podobne, i braku charakteru takiemu autu nie idzie zarzucić no i dźwięk V8 laugh.gif

Thompsonicus:
W zależności od zakresu poprawek: http://moto.allegro.pl/item190924020_bmw_e...rok_pilne_.html

Znajdziesz też w tej cenie Eclipse 1 z LPG, jeśli koniecznie coupe szukasz -D.gif
88MrMaTuTa88
Oj Wojtek, widzę że chyba w podobnych furach gustujemy laugh.gif laugh.gif laugh.gif
wszystkie te BMW które pokazałeś niezłe, nie powiem -D.gif No iteż uwielbiam V8
mathew001
bielas22, z ych wymienionych przez wojtka bierz 740 ).gif tą 325tds zjada na śniadanie, a 850 jest droga w utrzymaniu (no chyba że masz duzo kasy to pakuj sie w 850 - wypas furka -D.gif )
Gadżet
A ja jestem ciekawy czy ktoś z Was miał kiedyś takiego pecha co do fury jak ja ostatnio , w ciągu 6 tygodni odkąd sobie kupiłem samochód wymieniałem już w nim :
Przednią szybę , pasek rozrządu ,olej , klocki hamulcowe , 2x przebiłem koło , uszkodziłem jakiś plastik dzięki któremu straciłem biegi, w samochodzie wylało się 6 piw i 2 driny , wymieniłem pompkę od obiegu chłodzenia , urwałem gdzieś w lesie wszystkie przewody od klimatyzacji , rozwalił mi się rozrząd który uszkodził jeden wtrysk , zawór , pękł mi korbowód , podczas holowania samochodu pękła linka i porysała mi bok samochodu i przednią lampę , podczas gdy samochód stał u mechanika ukradzione mi radio które na szczęście nie było dużo warte , o dziwo nie zabrano płyt CD ( 10 orginałów za ok 30 zł każda płyta ), później wymieniłem cały blok i rozrząd , samochód odpalił i wszystko było pięknie ale samochód gaśnie co jakieś 2 godziny ... dziś rano na podwórzu zobaczyłem że drzwi które były oparte o ścianę domu przewróciły się i spadły mi na maskę no i jak na moje szczęście oczywiście kantem , podczas przestawiania samochodu uderzyłem samochodem w taki trochę wielki podnośnik i wygiąłem tablice rejestracyjną , jutro wymiana 4 wtrysków , podłączenie samochodu pod komputer i sprawdzenie czy wszystko jest ok, no i wymiana 4 opon i kupno nowego radia za 400zł ohmy.gif sad.gif

WTF ?
88MrMaTuTa88
O lol laugh.gif
Gadżet, życzę Ci szczęścia bo to Ci sie chyba przyda najbardziej przy Twoim samochodzie...
Niezły peszek, strasznie bym się wkurzył gdybym musiał tak co chwila coś kupować do mojego auta. Nie lubię kiedy samochód staje sie skarbonką bez dna mad.gif
A swoją drogą, jaki masz zamochód?? Bo albo przeoczyłem, albo zapomniałem albo nie pisałeś wink.gif
Renifer
QUOTE(wojtek_blekitny @ 09.05.2007 21:51) *
3. E31 850 http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2620022
Jeśli chciałbyś się wyszaleć nie patrząc na koszty
850 jest wypaśna ale KOSZMARNIE droga w eksploatacji i nie chodzi tylko o koszt paliwa. Każda część jest kilkakrotnie droższa od typowych modeli. Używek nie ma, wszystko trzeba sprowadzać itd.
Podobna sytuacja jest z mocnymi modelami każdego z producentów... BMW M-Power, Alpina, AMG i podobne... trzeba robić częściej przeglądy, podzespoły są wzmocnione, żadsze a co za tym idzie droższe.
Reasumując... 850 to świetne auto dla pasjonaty z grubszym portfelem.
ziemniak
Siema planuje zakup samochodziku. I szukam w ogłoszeniach, na allegro i na otomoto. Ale sadze ze sa jakies inne dobre serwisy albo wyszukiwarki samochodow. Wiec prosilbym o poadnie adresow. Ale chodzi o polskie a nie zagraniczne. Pozdrawiam
Gadżet
A swoją drogą, jaki masz samochód?

Mam Peugeota 206 2.0 HDI z 2000 roku Miał przejechane 110000km . W tej chwili ma zmieniony blok ( 46 000km ) , było 90km a teraz może być 110km tyle że musiałbym wymienić chip na ten od mocniejszej wersji .
KADZIAJ
samochód do 2 dych
proponuje troche z innnej beczki, te BETY co kolega wcześniej przedstawiał sa bardzo drogie w utrzymaniui żadko spotykane i co zatym idzie cięzko o części w szcególności serii 8
polecam coś bardziej normalnego W124 coupe 3200 z sekwencją
http://www.motoallegro.pl/item189991407_me...odny_uwagi.html
PS częsci eksloatacjne kosztuja grosze w każdym warsztacie ci go naprawią jedyny minus to zuzycie paliwa ale pzrceiz ten samochód ma ponad 200 KM zawsze można brać coś słabszego
dla porównania przejedź sie jakąś strasza BETĄ a potem W124 zobaczysz co lepsze
Można by jezcze wybierać w MB W126 coupe ale one sa dosyć drogie w eksploatacji
Kempa
QUOTE(bielas22 @ 09.05.2007 17:23) *

Honda Prelude IV albo nawet V 2.2 Vtec 185KM :] jak zapłacisz tyle to MUSISZ wyrwać w dobrym stanie ;]
mcickx
QUOTE(Kempa @ 10.05.2007 14:37) *

Honda Prelude IV albo nawet V 2.2 Vtec 185KM :] jak zapłacisz tyle to MUSISZ wyrwać w dobrym stanie ;]

Dokładnie tak... Za 2dychy już dostaniesz niezły egzemplarz..
Tu masz dla przykładu za 16k: http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2681792
Zajebista furka ;]
I osobiście brałbym IV, bo ta V już nie jest taka ładna, a pozatym za 20k dostaniesz jakiego trupa tongue.gif
Kempa
Zgadza się, ta fura jest boska ( czwórka, piątka mi się w ogóle nie podoba...ale silnik to Vtec :] ), za półtorej roku zamierzam sobie taką kupić - narazie bujam się VW zaniedbanym przez brata i co chwilę muszę coś grzebać.
mcickx
Panowie, czy możecie mi polecić jakieś radio samochodowe za około 350-400zł? Do tego też przydało by sie jakieś głośniki... Dało by sie za około 500-550zł kupić jakieś nienagorsze radio + głośniki?
Aha... I radio ma mieć mp3 tongue.gif
88MrMaTuTa88
http://www.allegro.pl/item194728850_sony_los_angeles_72.html
lub
http://www.allegro.pl/item192511864_sony_c...vat_z_gora.html
Jakbyś dał rady doskładać troche kasy to polecam Ci ten zestaw głośnikowy:
http://www.allegro.pl/item191518827_glosni...lka_gratis.html
lub takie coś:
http://www.allegro.pl/item193074954__sony_...ja_faktura.html

Warto dołożyć, zapewniam że bedziesz zadowolony ).gif
mcickx
Hmm... Z dołożeniem będzie cięzko, przynajmniej narazie...
Czy bedzie jakaś różnica, jesli połącze radio Sony z głośnikami JBL zamiast Sony Xplode?
I czy do tego trzeba juz kupić wzmacniacz? Wybaczcie, jestem zielony w tym temacie tongue.gif
steraf
Odradzam te głośniki podłączać do radia.

Impedancja 2 OHm sad.gif

-----------------------------------------------------------------

DRIFT ale jaki ! ohmy.gif
Kempa
[quote name='steraf' date='14.05.2007 13:52' post='507465']
Odradzam te głośniki podłączać do radia.

Impedancja 2 OHm sad.gif

Niby czemu ? Jeśli radio jest również od 2 Ohm to czemu nie ? Chociaż ze względu na tak małą impedancję, zniekształcenia mogą być duże.
mcickx
Czyli co w końcu polecacie? Sony X-plod? ).gif
steraf
Kempa To znajdź mi radio o min impedancji 2Ohm dla ludzi... nie ma !

Chociaż ze względu na tak małą impedancję, zniekształcenia mogą być duże.

Jeśli wzmacniacz jak i głośniki są 2ohm to nie widzę powodu aby były jakiekolwiek zniekształcenia.

mcickx proponuje wybrać się na elektrode, tematy tego typu byłe tam wałkowane setki razy, wystarczy poczytać CLICK !
Kempa
Widzę, że nie znasz charakterystyki obciążeniowej, h% w funkcji Ro tongue.gif Im większa impedancja, tym mniejsze zniekształcenie nie liniowe.
steraf
No cóż nie jestem aż tak zaawansowany tongue.gif Ale te zniekształcenia to chyba są bardzo małe, raczej nie słyszalne, mam racje ?
Ben
Witam, potrzebuje dla kumpla furki do 3 tys zl nie więcej, coś w miarę nie starego, pojemność najlepiej do litra, max 1,2 ale litr byłby najlepszy, 4-5 osób, szczególnie chodzi mu o coś w miarę zadbanego i niedrogiego w opłatach, z góry thx za pomoc i propozycje :)

Aha kumpel myslal nad tico - ale tylko nie tico ludzie :D
unreality
Siemano !!!

Potrzebuje mechanika który zajmuje sie przerabianiem aut sprowadzanych z Anglii na polskie drogi. Chodzi oczywiscie o kierownice i cala reszte jak swiatla, lesterka itp... Najbardziej interesuje mnie mechanik w Poznaniu ewentualnie wielkopolsce ale jak znacie jakis dobrych w calej Polsce to poprosze. Znalazlem jednego przez internet ale on nie przerobi mi auta ktore mam zamiar sprowadzic a chodzi o Alfa Romeo 146 1.7...
steraf
Ben akurat tico to nawet dobry wybór tongue.gif Auto bezawaryjne mało pali ).gif Jak ci sie nie podoba to kup CC laugh.gif
Ben
nie tylko nie tico, przeciez to jest brzydkie, blacha do kitu i w ogole badziew :D ale nic podawajcie inne propozycje :D
KADZIAJ
tico to samochód dla chińczyków i tyle, nawet nie bede wymieniał jego wad kiedyś krążyło takie powiedzenie ,ze w tico blachy sie klepie w rekąch, za 3 tys można pochytać VW GOLFA 1.6 D dobre ekonomiczne silniki coś koło 90 roku ale trzeba by poszukać ładnego zadbanego bo w dziadostwo nawet nie ma sie co pchać.
Dróga opcja to SUZUKI MARUTI
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2697685
bardzo mała usterkowośc, skąpe obchodzenie się z paliwem to najawżniejsze zalety, a wada to przedewszystkim niska jakość wykonania, można coś młodzeszgo poszukać, i jeszcz e z gazem palił by ci góra 6 litrów LPG czyli w przeliczeniu tak jak 3 litry benzyny
Cyna58
Ooo.. Panowie!Moi rodzice chcą kupić (po 10-ciu latach -D.gif ) autko. Oczywiście mają problemy z wyborem.
Ale szukają rocznik minimum 2000(na kolejne 10 lat), cena do 25-30 tys. zł., no i najważniejsze musi to być diesel(może być TDI). Jak możecie to wrzucajcie jakieś propozycje.
-=Mathis=-
Za około 30-32tys. dostaniesz Audi A4 2.5 TDI 00-01r. (chodzi o tę nowszą bude) ).gif Ewentualnie 1.9 TDI tego 1.9 szukaj 130KM lub więcej ).gif Autko wtedy jest bardziej dynamiczne, a marka Audi to klasa sama w sobie te bryły będą chyba zawsze piękne i kojarzone z luksusem. Niech was nie skusi ładnie wyglądające Renault Laguna, chyba każdy plastik w tym samochodzie piszczy... a jeszcze ten kłopotliwy komputer u kumpla rozłączyła się jakaś pierdoła ze spryskiwaczami i komputer mu zgasił silnik i się zablokował bo był błąd w odczycie czujnika... bleee......
Ben
eee laguna rox, moj starszy ma lagune I kombi z full wypasem wyposazeniem wszystko co mozna bylo miec i nic tylko sobie chwali, wg mnie najlepszy woz w tej cenie jezeli chodzi o komfort jazdy ).gif Jak to pewien pan mawial - laguna z niemiec to robiona przez franzuzow dla burzujow niemieckich fura -D.gif ehheheh a tak serio to lubie laguny -D.gif
KADZIAJ
zgadzam sie z -=Mathis=- co do tanich francuskich aut, jakby były dobre to by stały w cenie tak jak VW, AUDi czy chociaż SKODA
AUDI A4 to dobry samochód ale zdecydowanie polecił bym silnik 1.9 TDI jest zdecydowanie trwalszy i ekonomiczniejszy a tchu tez mu nie brakuje powyżej 110 koni albo druga opcja MERCEDES eklasse 3.0 TD
Tomigan
Laguna rocks. Szczególnie w folderach reklamowych. Mój wujek miał służbową Lagunę I. Ciągle coś się w niej psuło. Nie były to jakieś poważne awarie, lecz sporo drobnych, więc samochód i tak swoje w warsztacie odstał. Po Lagunie dostał Skodę Fabię kombi. Jak na razie czeska maszyna dzielnie znosi trudy firmowej ekspolatacji i bez protestów pożera kolejne kilometry.

Nie polecam też Laguny ludziom cierpiącym na chorobę lokomocyjną. Jest tak miękko zawieszona, że buja się na każdej nierówności, przyprawiając pasażerów niemal o mdłości. O wiele bardziej pod tym względem odpowiadała mi dość twardo zestrojona Fabia.
GUTEK|TEAM
mam prozbe jesli mozecie to znajdzcie na allegro autko do 2000zł chodzi mi o najlepsza propozycje do tej ceny pod wzgledem stanem technicznym jak i wizualnym kolega chce kupić a nie wie co wybrac i mnie prosil o porade zecz jasna z Śląskiego oferty wink.gif z góry dzięki -D.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
NVISION.pl 2000-2010, powered by IPB