Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Samochody
Forum NVISION > Różne > NNT - Nie Na Temat
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124
Driver
steraf pisałes cos ze nie polecasz podlaczac glosnikow 2ohm pod radio.. a dlaczego? ja mam pionka deh 3630 i do tego jbl gto 937 i nie nazekam:P radio dziala glosniki tez i calkiem dobrze wspolpracuja ).gif
Renifer
Dzisiaj mam coś mocarnego...

Golf GTI W12 650 concept
http://www.autoblog.com/2007/05/17/worther...12-650-concept/
Po prostu masakra swoon.gif punk.gif
mcickx
O shit ohmy.gif Piękna ta bestia -D.gif

Mam do was pytanie. Ojciec szuka auta... Ma być nie starsze niż 95rok (oczywiście im mniej latek tym lepiej), ma być to auto dosyć duże, ale bez przesady najlepiej z gazem (jeszcze lepiej jakby był to gaz ziemny) tongue.gif
Szukałem i szukałem i znalazłem Lancie Kappa. Co sądzicie o tym samochodzie? Mam do wydania ok 10k (11-12k jeśli będzie z gazem wink.gif) więc jeśli macie jakieś propozycje w tym przedziale cenowym to możecie podać ).gif
steraf
QUOTE(Driver @ 17.05.2007 23:15) *

steraf pisałes cos ze nie polecasz podlaczac glosnikow 2ohm pod radio.. a dlaczego? ja mam pionka deh 3630 i do tego jbl gto 937 i nie nazekam:P radio dziala glosniki tez i calkiem dobrze wspolpracuja ).gif

Te JBL'e w zasadzie maja 3 ohmy wiec nie zaszkodzi to radyjku. Ale prawdziwe 2Ohm może je zabić.
birkoff
Panowie, a co powiecie o tym radyjku:

http://allegro.pl/item193366257_pioneer_de...0_mega_hit.html

u siebie w miescie widzialem, ze kosztuje 459 zl unsure.gif czy lepiej cos z sony?

Poza tym moglibyscie mi doradzic jakies głosniki do 250 zl, ale wolalbym chyba normalne tylko do zamontowania w drzwiach, bez tweeterow.

Pozdrawiam!
Gadżet
Wybierz sobie coś z tych radioodtwarzaczy Link Radia te są na podzespołach Pionieera i nie są drogie , mają gwarancję i za trochę ponad 400zł masz możliwość otwierania płyt DVD z muzyką ).gif Są też bardzo mocne , niektóre mają 4x70W ohmy.gif
birkoff
Takie głosniki:

http://allegro.pl/item194273025_jbl_gto_93...tis_bonusy.html

beda dobre do tego radia pioneera?

Bo ogolnie wolalbym bez tweeterow, gdyz w ogole nie mam zielonego pojecia jak to wszystko polaczyc, ze zwyklymi glosnikami w drzwiach mysle ze sobie poradze laugh.gif
Driver
QUOTE(Gadżet @ 19.05.2007 14:10) *

Wybierz sobie coś z tych radioodtwarzaczy Link Radia te są na podzespołach Pionieera i nie są drogie , mają gwarancję i za trochę ponad 400zł masz możliwość otwierania płyt DVD z muzyką ).gif Są też bardzo mocne , niektóre mają 4x70W ohmy.gif

mam nadzieje ze wiesz co to za 4x70w ^^ w tylek mozna te 70w w sadzic.. moc w rms jest zdecydowanie nizsza.. a odtwarzanie plyt dvd fakt przydatne pod warunkiem ze 150 razy nie bedziesz sie gubil w utworach zwykle mp3 spokojnie styka...za cene troche ponad 400zl to bym zdecydowanie wolal jakiegos prawdziwego pioneera i nie bawil sie w "prawie" pionka

birokff co do tych glosnikow to ja mam dokladnie tesame pod pioneerkeim i nie nazekam ).gif
EVOVIII
GOLF GTI W12!. 650km, 750Nm, 3.7s do 100km/h, v-max 325km/h laugh.gif ohmy.gif A jeszcze napedzik RWD -D.gif

Więcje fotek TU i TU
Renifer
A widziałeś to: wink.gif
QUOTE(Renifer @ 18.05.2007 12:55) *

Dzisiaj mam coś mocarnego...

Golf GTI W12 650 concept
http://www.autoblog.com/2007/05/17/worther...12-650-concept/
Po prostu masakra swoon.gif punk.gif

EVOVIII
QUOTE(Renifer @ 22.05.2007 0:09) *

A widziałeś to: wink.gif

Upsss.... tongue.gif Serio nie widziałem laugh.gif unsure.gif
Blade1984
Witam mam to radyjko: http://www.allegro.pl/item193929324_pionee...owy_gwar24.html
I szczerze polecam. Sony to kibel przy tym . O ile przy mp3 nie słychać różnicy perzy zwykłym cd dzwięk jest o niego lepszy od sony... Najlepsze radyjko do 350zł...
mathew001
Też mam tego Pioneera (2920) i polecam je ).gif za takie pieniądze chyba nic lepszego nie znajdziesz
W to DALCO to bym się nie pakował bo co to za firma :|

birkoff glośniki kokretne , dadzą rade ).gif
sam zakupiłem nieco tańsze : Przód , Tył
muszę przyznać że takie pieniądze grają bardzo dobrze. Można było dać mocniejsze (droższe) ale czy opłaca się pakować super audio do auta które jest warte jakieś 2000 - 2500zł ? ;D
Driver
moje wcale wiecej warte nie jest:p ale jak juz kupuje to pozadne glosniki i radio.. w tym przypadku wole kupic raz a dobrze bo asamochod zmienie a sprzet zostawie sobie ).gif
Renifer
II eliminacja Toyo Drifting Cup 2007
19 maja 2007 - Bydgoszcz - Tor kartingowy

W dniu 19 maja 2007 odbyła się druga eliminacja Mistrzostw Polski w Driftingu - Toyo Drifting Cup 2007.
Zawody wygrał M. Dominiak w BMW E30 3.6l M-Power, drugi był M. "Keepsake" Szlemiński w Nissanie 200SX S14A, trzeci P. Jańczak w BMW M3 E46.

Poniżej możecie obejrzeć moje fotki z imprezy:
http://www.tuning-klub.pl/zdjeciaID.php3?ID=21
birkoff
Kupilem radio SONY CDX-GT210 i do tego wczesniej wspomniane JBL'e 937... W sumie chcialem tego Pioneera, ale SONY bylo akurat do kupienia na aukcji u kolesia ktory sprzedawal ww glosniki - wiec je wzialem - i nie zaplacilem nic za koszty przesylki. Mysle ze nie byl to zly wybor, a roznica w stosunku do Pioneera jest raczej niewielka (w wygladzie naprawde prawie pomijalna wink.gif ) Poki co podlaczylem radio pod zwykle glosniki samochodowe, ktore byly juz wczesniej zamontowane i dziwna rzecz sie stala. Słuchalem sobie kilka minut muzyki, testujac rozne ustawienia i wszystko bylo ok. Jednak jak wyjmowalem radio zauwazylem ze radiator ktory znajduje sie z tylu byl strasznie nagrzany... W sumie nie wiem czy to normalne, czy moze stalo sie tak dlatego ze sluchalem dosc glosno muzyki (wlasciwie na granicy harczenia glosnikow), a na nowych glosnikach juz wszystko bedzie dobrze? Co o tym myslicie?
Driver
QUOTE(Renifer @ 22.05.2007 20:45) *

II eliminacja Toyo Drifting Cup 2007
19 maja 2007 - Bydgoszcz - Tor kartingowy

W dniu 19 maja 2007 odbyła się druga eliminacja Mistrzostw Polski w Driftingu - Toyo Drifting Cup 2007.
Zawody wygrał M. Dominiak w BMW E30 3.6l M-Power, drugi był M. "Keepsake" Szlemiński w Nissanie 200SX S14A, trzeci P. Jańczak w BMW M3 E46.

Poniżej możecie obejrzeć moje fotki z imprezy:
http://www.tuning-klub.pl/zdjeciaID.php3?ID=21

bylem tam bylem:D i nawet fajnie bylo:) tylko te kawalki opon na twarzy i ciuszkach.. ehh -D.gif
mathew001
a jesteś pewien na 100%, że wszystko dobrze podłączyłeś?
Jak miałem poprzednie radio, które podłączyłem sam, tez miałem taki sam problem. Chwile grało i jak sprawdziłem, to radiator aż parzył. Znajomy fachowiec jak zobaczył co i jak mam podłączone to powiedział "ciesz się ze radia nie zjarałeś" wink.gif

Jak głośno słuchałeś muzy na maxa? 1, 5, 10 min? czy 30? jak długo, to mogło się nagrzać
birkoff
Słuchałem jakies 15 minut mysle... Jesli chodzi o podlaczenie, to z tylu znalazlem dwie wtyczki, z tego co wiem jedna od glosnikow, druga od zasilania.... do instrukcji nie patrzalem tylko podlaczylem jak leci, a skoro od razu gralo myslalem ze wszystko jest ok, ale mozliwe ze jednak nie... Dobrze, ze wyjalem radio po chwili, bo rzeczywiscie moglo sie skonczyc jego spaleniem, bylo tak gorace, ze mozna bylo sie oparzyc. Bede musial pokombinowac czy mozna inaczej podlaczyc...
Renifer
QUOTE(Driver @ 22.05.2007 22:04) *
bylem tam bylem:D i nawet fajnie bylo:) tylko te kawalki opon na twarzy i ciuszkach.. ehh -D.gif
O jak miło -D.gif
Poziom imprezy była bardzo wysoki, niezłe auta i jeszcze lepsi kierowcy... ogólnie odwalili niezłe szoł.
Szczególnie bordowa E30 z silnikiem M-Power (później zwycięzca) z błękitną, 480 konną M5 przeszli samych siebie wyprzedzając się 2 razy na wąskim (5-6m) torze, jadąc zderzak w zderzak notworthy.gif
W przyszłym roku planują ściągnąć na imprezę japońców swoon.gif Oj będzie się działo...

PS. Pogoda dopisała a ja spiekłem się jak frytka więc teraz swoje muszę odcierpieć laugh.gif
ToXic!
orientuje się ktoś czy dostępna już jest płyta z nawigacją do POLSKI , bmw 3 2006 rok ?
Driver
QUOTE(Renifer @ 23.05.2007 11:22) *

O jak miło -D.gif
Poziom imprezy była bardzo wysoki, niezłe auta i jeszcze lepsi kierowcy... ogólnie odwalili niezłe szoł.
Szczególnie bordowa E30 z silnikiem M-Power (później zwycięzca) z błękitną, 480 konną M5 przeszli samych siebie wyprzedzając się 2 razy na wąskim (5-6m) torze, jadąc zderzak w zderzak notworthy.gif
W przyszłym roku planują ściągnąć na imprezę japońców swoon.gif Oj będzie się działo...

PS. Pogoda dopisała a ja spiekłem się jak frytka więc teraz swoje muszę odcierpieć laugh.gif

mi ta e30 bardzo sie podobala i widzialem ten numer z wyprzedzaniem.. az kopara mi opadla ohmy.gif ale niestety nie moglem ogladac finalu gdyz wskoczylismy tam tylko przed i miedzy zajeciami w szkole...
a widziales moze alfe 156 kombi w dwuch odcieniach kameleona?(chyba kameleon albo az tyle brokatu bylo w wrzucone do lakieru.. ale pieknie sie prezentowala.. tzn byla na parkingu:P )
SoNy
Jak zrobić z NSX'a F50:

http://www.6park.com/enter7/messages/gvk21098.html
Renifer
QUOTE(Driver @ 23.05.2007 16:07) *
a widziales moze alfe 156 kombi w dwuch odcieniach kameleona?(chyba kameleon albo az tyle brokatu bylo w wrzucone do lakieru.. ale pieknie sie prezentowala.. tzn byla na parkingu:P )
Alfę chyba 159 wink.gif Oczywiście...
Kempa
Ja mam skromne plany , aby za półtorej roku kupić Hondę Prelude IV 2.2 VTEC - orientuje się ktoś , jak sprawa wygląda z częściami, eksploatacją, ewentualnymi wadami ?
Żylak
hmm nie wiem,ale zapewne bedzie wypas fura. jakiś czas temu przewiózł mnie znajomy preludem z 1997r 2l 133km. Fajnie ciśnie. ).gif A poza tym to plany bardzo "skromne" -D.gif
Driver
mi sie zdawalo ze to 156 ale nie bede sie klucic:P szkoda tylko ze fotki nie zrobiles jej:D... dobrze ze chociaz Ty miales aparat bo my na spontanie wyskoczylismy tam i nawet nie zdazylem sie zaopatrzec w aparacik:)
Renifer
Ooops... oczywiście to Alfa Romeo 156 Sportwagon glupi.gif
Dałbym sobie cośtam uciąć że pstrykałem ją wcześniej na innej imprezie ale jakoś nie mogę znaleźć tych fotek dry.gif
Thomsonicus
No. I jedna bryka w domu już zamieniona.
Udało mi się sprzedać rozklekotane Cinquecento mamy ('97!) za bite 2800zł. Wczoraj zakupiłem Tico SX '99 za 5200zł. Miałem jeszcze Micrę '94 1.0 z otwieranym dachem, ale niestety sprzęgło i zawieszenie odstraszało od auta. A tak tikaczem mama będzie się tłukła jeszcze parę ładnych lat bez większych wkładów finansowych bo autko utrzymane całkiem nieźle :-) Niedługo wrzucę wpis w "wasze prędkości maksymalne", wydaje mi się że gdzieś koło 150kmh to poleci. Niby silniczek tylko 800ccm ale 41KM na takiej lekkiej budzie ponoć daje niezłe wrażenia z jazdy.
Driver
poleci poleci wiem z praktyki ).gif
Thomsonicus
w papierach pisze Vmax 143kmh a mi ludzie mówią że licznik przy 160 zamykają. Jak w trabancie! hehe
wojtek_blekitny
QUOTE(Thomsonicus @ 24.05.2007 14:50) *

Niby silniczek tylko 800ccm ale 41KM na takiej lekkiej budzie ponoć daje niezłe wrażenia z jazdy.

Silniczek japoński od Suzuki Maruti, w baaardzo lekkim nadwoziu,na prawde potrafi zaskoczyć- sam się o tym przekonałem. Kolega mnie przewiózł [samochodem, który aż do tamtego momentu zwałem żelazkiem] i powiem, że faktycznie można się konkretnie zdziwić, bo problemów z przyspieszaniem autko nie ma [choć oczywiście w granicach rozsądku]

Thompsonicus- 10-15% błąd liczników samochodowych to normalka [zawsze zawyżają]
Thomsonicus
Maruti? a nie Alto? nie pamiętam któro było wcześniej. Że była też licencja na Daihatsu Sharade to wiem :-)
10% błędu? bez jaj, tyle to nawet w maluchu nie było. U mnie w Zastavie z 1976 roku błąd licznika wynosił max 5%, przynajmniej tak pisze w książkach napraw. W cieniasie to było chyba 3%, a w 406 0-2% :-D
Tomigan
Pierwsze było Alto, to na nim bazował Tico. Maruti nie było nawet produkowane przez Suzuki. "Suzuki Maruti" to popularna nazwa indyjskiego autka Maruti 800, będącego licencyjną wersją pierwszej generacji Suzuki Alto.
wojtek_blekitny
Na to co jest napisane w instrukcji trzeba brać pewne poprawki. Ja opieram się na realnych testeach, opublikowanych w jednej z gazet motoryzacyjnych i nie było to 2 czy 5% arge.gif Praktycznie każdy z samochodów [a testowane były celowo różnej marki auta, ale z tej samej klasy, segmentu C bodajże] miał błąd 9-13%, przy czym rzadkością było 8%, a zdarzały się też 15% błędy. Więc nie wmawiaj mi, że nawet w maluchu nie ma czegoś takiego
btw. Racja Alto było na początku, tak czy inaczej jednostka się sprawowała dobrze
Thomsonicus
ja mam w Zastavie w książce "jeżdżę samochodem zastava 1100p" autora Z. Glinki podane że +5% przekłamania jest przy 100kmh. Książka jest tak dokładna że nawet podaje przeciążenia G przy danych prędkościach więc dlatego zawierzam także w sprawie prędkościomierza. W cieniasie w "Sam naprawiam" podawali chyba -6 czy -7%, tak mi się wydaje. Ale kto tam wie, może i 50% przekłamują ;-)
mathew001
siemka. znacie może jakąś stronkę gdzie będą podane dane techniczne mojej furki?
Nissan Sunny 1.4 N13 sedan 90'
Chodzi mi głównie o mase, moment. No i przydałyby się jakieś osiągi. V-max, przysp 0-100 i takie tam
KADZIAJ
tu masz co nie co napisane http://www.motofakty.pl/testy_i_porownania...el=494&typ=3807
PS do TICA bym nie wsiadł, bezpieczeństwo normalnie dno kiedyś były testy zderzeniowe i nawet poczciwy fiat 700 ccm wypadł lepiej więc jakie porównanie, ludzie jeźdżący nim to kamikadze (nie mówie o takich którzy uzywają go jako wózek sklepowy itp. ale o niby rajdowcach którzy jada nim 140 km\h)
pozdro
Driver
QUOTE(Thomsonicus @ 24.05.2007 23:19) *

Maruti? a nie Alto? nie pamiętam któro było wcześniej. Że była też licencja na Daihatsu Sharade to wiem :-)
10% błędu? bez jaj, tyle to nawet w maluchu nie było. U mnie w Zastavie z 1976 roku błąd licznika wynosił max 5%, przynajmniej tak pisze w książkach napraw. W cieniasie to było chyba 3%, a w 406 0-2% :-D

a ja sprawdzalem predkosc saomchodu tzn Tico mojego ojca gps'em i wyszlo ze pokazujac 100km/h jechalismy 93 wg wskazan gps'a... na ksiazki serwisowe nie patrz tak dlokladnie ).gif gdyz jesli pisze tam ze srednie spalanie powinno oscylowac w granicach 6l to zazwyczaj wychodzi ze srednie spalanie wyjdzie troche wiecej:P to taki drugi przyklad
Thomsonicus
no nieskładająca się kolumna kierownicy to przesada. nawet w latach 70 fiat robił je typu bezpiecznego. ale fiat to nie tajwan.
ps. wiecie że Tico to po koreańsku 'myszka'? krecik jeździł myszką! haha
Kempa
Witam , znalazłem się w takiej sytuacji :

http://img145.imageshack.us/img145/9184/zakazbq4.jpg

i dostałem mandat za to, że się zatrzymałem niby w niedozwolonym miejscu. Droga z płyt betonowych, do znaku na wprost miałem jakieś 150m , do znaku po prawej stronie jakieś 100m. Ten znak po lewej stronie obowiązuje mnie mimo, że stałem samochodem w odwrotnym kierunku ? ( Jak wjeżdzałem na drogę to nie było żadnego znaku )
Driver
a ja dzis w nocy potracilem lisa:( i zgubilem przednia rejestracje:/ szukalem jej w nocy i jeszcze niedawno ale w nocy to nic nie bylo widac a teraz to pewnie ktos sobie ja wziol albo mi wyleciala w calkiem innym miejscu:/ a teraz pyt. ile mozna jezdzic bez przedniej rejestracji?-D.gif i teraz drugie czy oni mi wydadza nowy dowod i rejestracje czy tylko 1 nowa blache?? i ile by to kosztowalo
Thomsonicus
zgłaszasz na policji że zgubiłeś rejestrację i robią duplikat. koszt chyba coś koło 100zł
Dredu
Znak zakazu parkowania jak najbardziej obowiązywał bo nie było przecież odwołania tego znaku. A druga strona jezdni to już zupełnie inna strefa tak jakby.
niC
LUX Daewoo

2

heheh -D.gif patrze w jedym łóżku Merc i Opel i wyszło to -D.gif
Thomsonicus
popatrz lepiej na to! Chińczycy nie uznają innych praw autorskich!
Renifer
Wrzucałem już to kiedyś ale warto przypomnieć linka:
http://www.autokrata.pl/lod/1417/chinskie_kopie/
XaD
A to świrusy heh /// Adidas //// lub //Adidos/Sadida -D.gif
tommi
Panowie może nie są to samochody ale z motoryzacją mają bardzo dużo wspólnego. Widzieliście nowe modele Bimoty LINK ohmy.gif Jak dla mnie to trochę przebajerowane są niektóre modele unsure.gif Przede wszystkim model Tesi 2D.

Ale to już jest maks LINK. Licznik rowerowy Sigma w Bimocie rotfl.gif
drero

Ale to już jest maks LINK. Licznik rowerowy Sigma w Bimocie rotfl.gif

No comment smile.gif smile.gif smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
NVISION.pl 2000-2010, powered by IPB