Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Samochody
Forum NVISION > Różne > NNT - Nie Na Temat
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124
wojtek_blekitny
Kadziaj, ja widzę 150KM zabija_wzrokiem.gif
Ta wersja S-ki sprawia chyba największe wrażenie swoimi wymiarami i dobraniem kształtów bryły. Optycznie jest po prostu wielka, wykończenie- świetne- wiadomo, Merc(T wink.gif )edes, jest z serii tych maksymalnie trwałych [nie to, co "beki" etc, ale trwałość na prawdę duża]. Mam dla tej firmy i tego modelu wielki szacunek, ale......
nie kupiłbym tego auta dysponując ~40 000, wybrałbym BMW 740d [biturbo, 245KM], to mój gust, podkreślę noch ein mal- nie chodzi o jakiś dresiarski czy jakikolwiek lans
KADZIAJ
wojtek_blekitny właśnie napisałem sprostowanie, bo jakieś qaki piszą, a nawet nie wiedzą.
Cena rzeczywiscie jest bardzo wygórowana ale ten samochód jest wart ten szmal, oczywiście trzeba też płacić za niebagatelny prestiż jaki posiada MB. Mercedesy trzymają strasznie cene, a betach nie moge tego powiedzieć widząc siódemke z 91 roku za 7 tys coś musi w tym być dry.gif
Defan
Ja mimo wszystko BMW ).gif Moze gdyby ten Merolek byl dwa razy tanszy, to spoko ).gif A tak to nie ta cena tongue.gif

Zamiast tego S wolalbym A8 ).gif

http://moto.allegro.pl/item259216923_audi_...ny_okazja_.html
Driver
szczeze nie wiem co za wiocha ten bedzin i czy tam chodujecie swinki wietnamskie czy morskie ale wiem jedno ze za swinke morska duzo bys do baku nie wlal... a jesli nie umiesz czytac ze zrozumieniem to sie naucz kolego poniewaz napisalem ze do wyrywania lasek fura mi nie potrzebna a Ty mi odpisujesz czy nie umie wyrywac bez samochodu? a z tym ze na dluzsza mete nie bd mnie stac to z tym sie zgodze bo lac 25-30l beny na 100km to grosza by szybko uszlo z kieszeni
deejay
a propo BMW E38
wiekszych debili nei widzialem a calkiem ladna ta beta byla
http://www.youtube.com/watch?v=g-LGeLWbpKw
Lucas
Dobre, ma teraz za swoją głupote jak chciał się popisywać.... laugh.gif
Renifer
Swego czasu ten filmik obiegł świat. Kretynizm do potęgi... a to najładniesza buda siódemki arge.gif
ziemniak
a to najładniesza buda siódemki
Zgadzam sie, dla mnie piekne auto. Pamietam jak kuzyn mial taka 740 Li czy Il w automacie, na full wypasie. Pieknie to chodzilo, i szybkie strasznie. A ludzie pieknie scinaja takie auta jak jada.
Renifer
29 ruskich dzwonków zarejestrowanych przez monitoring uliczny:
http://englishrussia.com/?p=1624#more-1624

PS. pierwszy chyba nie skończył się dobrze sad.gif

Fajny Mustang... widać że jest moc ale zawias do dupy ;P.gif
http://www.popularmechanics.com/blogs/auto...ws/4230204.html
niC
: O : O czy ja dobrze liczę ? ale oni mają drogi po 8 pasów ? Co nie którzy to świetnie tam jeżdżą ohmy.gif

Renifer tam wiele chyba się nie skończyło za szczęśliwe,
Lucas
Ciekawe jak wygląda egzamin na prawko w Moskwie laugh.gif
niC
"dobrze, to teraz towarzyszu jedziemy w prawo... szybko szybko, dopiero ruszyli !... ufff zdarzyliśmy, będzie z ciebie dobry kierowca... Patrz patrz, ten na czerwony che przejechać, szybko to go może walniemy"

BIALAS77
RENIFER. w styczniu jade po wozek do niemiec? belgii ? wez jak mozesz doradz bo chce e36 coupe 1.8is , cos kupie za 3-4 tys euro w miare ladnie wygladajacei nie zajezdzone ? i ile taka bedzie jarac ? moze lepiej 1.6 . sa podobne strony do mobile.de ? zobaczylem pod carrefourem czarne bmw z moniek sygnowane jakims zakladem tuningowym i sie zajarałem. bylo tak kozacko zrobione ze ch** boli i pół j**ec. dzieki z gory za odp.
Kempa
Odradzam Ci z całego serca wszelkie 316, 138ti itp. Kumpel ma takową i mu pali 14 w trasie i 17 w mieście :| Jeździ adekwatnie do mocy silnika.
BIALAS77
1.6 17l/100 w miescie ? nikt by tego nie kupil. to 328 pewnie z 50 wypije ?......
Kempa
Niestety , ale te silniki tyle chleją...chyba że kumpel mnie okłamuje ( ale jaki by miał w tym cel ? )
BIALAS77
może zebys nie kupił takiej bety i zebys nie jechał przed nim i nie zgarniał co lepszych lachonów .a wiesz moze gdzie kupic przezroczyste drzwi do e36 ? ... zartuje ).gif
drero
nie no Bialas powiem Ci że jezeli chodzi o zagraniczne stronki to autka z niemiec lub krajów beneluxu to tylko na mobile.de szukac, a co do bety to za 4k eur. to mozna dobry egzemplarz wychaczyc, jezeli chodzio spalanie, to kumpel Kempy ma jakis silnik mocno rozlegulowany bo to przeciez nie mozliwe zeby zdrowy maly silnik tyle żłopał, moj dziadek ma xsare 1.6 to pali mu 8-9l w miescie a na trasie 7-8, to watpie żeby super silniki bmw paliły 10 l wiecej tongue.gif tongue.gif znajomy mojego ojca ma 530i z gazem to pali mu 15-20l gazu po miescie(zalezy jak bedzie jezdzil) i to jeszcze autko jest po chip tuningu
BIALAS77
nie dziala link jak wklejam
ziemniak
1.6 17l/100 w miescie ? nikt by tego nie kupil. to 328 pewnie z 50 wypije ?......
Nie ma takiej opcji arge.gif .
Ps.Chyba ze gazu
MateuszWilegosz
Audi 100 C4 Sedan/Limuzyna kolor czarny - moje ukochane auto. KLIK<takie Jeszcze mi do jazdy troche brakuje, ale to jest auto które chce mieć.
mathew001
E36 316i pali po mieście przy normalnej spokojnej jeździe 10-11 litrów. Trochę szybciej to 13l
Wiem, bo ojciec własnie taką miał sedana. teraz ma E46 316 1.9 benzyne i pali w miescie ok 9l, jeździ spokojnie

Kumpel ma E36 316i compacta i apli przy jego dość agresywnej jeździe ok 13l

Ale zeby 17 to nie słyszałem

Też sie napalam na BMW tylko jeszcze nie wiem czy E30 - jak cos to 2,7 benzyke wink.gif
albo E36 323 żeby już jako tako bokiem szło wink.gif
_____
ps. dzisiaj "szedłem" bokiem na ręcznym swoim nissanem a jutro dzwonie po sklepach czy mają 2 wahacze :/
wojtek_blekitny
1. Linki z mobile nie chcą działać po wklejeniu- już próbowałem wcześniej na różne sposoby w tym temacie.
2. Kolega ma E34 525i 24V z Vanosem i pali mu 9-14 l/100 km zależnie od jazdy [tryb połączony, średnio dynamiczna jazda...... miasto, but(moim zdaniem śmiesznie mało jak na taką jazdę, może dlatego, że jest mechanikiem, a autko ma 160k, nie 300)]. Uważam, że jak na 192KM spalanie dobre, dynamika również. Za 4k Euro są na mobilu ładne egzemplarze.

za 3900 Euro są też E39 520i również z vanosem, 150KM, spalanie średnie w testach wg MOT 23/00; ASV 18/00 wynosi 10,2l/100km [a w testach wiadomo, trasa, miasto sprinty 0-100, v-max itd], wg producenta 9/100km

za ok 3900-4300 Euro masz również E39 728i- najładniejszą (prawie) BMW

EDIT:/PS inny kolega ma 318i [nie is] 118KM, jeździ bardzo szybko i również 13 mu spala, polecam więc 525i 24V
BIALAS77
he he he ehehe

mnie nie stac na lanie wiecej niz 15 litrow na 100 km . wiem bo jezdzilem pozyczonym od szefa przez tydzien m5 ,400 kucy mial -D.gif pol wyplaty poszlo sie czesac ale pare fajnych lachonow sie pociagnelo no i na lotnisku swoje dostala -D.gif mam nadzieje ze wlasciciel nie czyta tego forum

duza jest roznica miedzy 316 a 318is ? chodzi o osiagi i spalanie miasto i trasa a takze utrzymanie no i na jakie oplaty musze sie przygotowac sciagajac w/w auta w cenie 3500 e kazde
Renifer
A ja powiem Wam że kupno betki z małym silnikiem kompletnie mija się z celem.
Teoretycznie 4 garowa 318 powinna brać mniej niż 6 garowa 320. Niestety tak nie jest. Znajomy ma 318 i przy normalnej jeździe w mieście chleje mu nawet więcej od 320. Powód jest prosty, aby jakoś to jechało trzeba bardziej deptać a to z kolej odbija się na zużyciu. 320 nie musisz tak wkręcać by łądnie się odpychała. Reasumując... jak BMW to tyko od 6 garów czyt. 320 w zwyż.
Crusi
Poleccie mi jakies w miare fajne a nie za drogie amortyzatory do fiesty XR2i, tylko nie za twarde, bo na nasze drogi sie nie nadaja.
KADZIAJ
amorki to:
-Sashs
-Bilstein

Jak macie problem ze dużo wam palą wasze benzyniaki, kupcie diesla one naprawde potrafią małe spalić i w dodatku nie są wcale mniej dynamiczne od wersji benz. A rope zawsze idzie taniej skołowac -D.gif

Renifer dokładnie w dodatku wolnossąca benzyna dostaje wysoki moment obrotowy dopiero przy średnich\wysokich obrotach i trzeba ja kręcić by jakoś dynamicznie jechać. Diesle to inna bajka laugh.gif
Renifer
QUOTE(KADZIAJ @ 12.11.2007 13:32) *
Jak macie problem ze dużo wam palą wasze benzyniaki, kupcie diesla one naprawde potrafią małe spalić i w dodatku nie są wcale mniej dynamiczne od wersji benz. A rope zawsze idzie taniej skołowac -D.gif
Diesle są dobre tylko na początku bo ładnie łapią od dołu, później zazwyczaj szybko się kończą. Do tego nie każdemu odpowiada klekot i wibracje.

KADZIAJ wiem że jesteś fanem MB ale dla mnie MB diesel to największy muł na świecie. Smutne ale prawdziwe. Są jednak spore plusy takiego stanu rzeczy... mało piją i są praktycznie nie do zajeżdżenia.

Ogólnie jestem zagorzałym fanem beznyny ale racjonalnie rzecz biorąc mam zamiar kupić Golfa 3 w TDI. Koszty panowie, koszty...
KADZIAJ
Ja jestem fanem wysokopojemnościowych wolnossących benzyn najlepiej V8, ale co z tego jak moge sobie o tym tylko pomarzyć, rzeczywiśtość jest znaczne inna.
Szybko sie kończą bo np: przy 2500-4000 obrotów w dobrym dieslu masz dotepny moment rzędu 400 Nm, (ten moment potrafii zniszczyć niejedno sprzegło i skrzynie biegów), a w benzynie nic sie nie dzieje do 4 tys a potem budzi sie potwór który ma bardzo duży apetyt na paliwo.

Rzeczywiście TDI potrafią hałasowac jak gradobicie w szczególności na pompowtryskiwaczach, ale MB już tego nie robi bo wiadomo czym więcej cylindrów tym większa kultura pracy. (A po drugie widziałeś kiedyś komore silnika w W124 jak nie to zobacz wtedy bedziesz wiedział dlaczego mówie że MB sa ciche)

PS masz tu fotke mojego silnika
KLIKEN
Renifer
Nie przekonuj mnie do diesla a w szczególności do MB bo to Ci się nie uda. Najeździłem się sporo taksówkami W124 z klekotami pod maską i nie zawsze było cicho.

Cicho to jest w moim Audi 80 B4 2.3. Świetnie wyciszone wnętrze a jak przygaruję to ma rasowy klang devil2.gif
No ale co ja będę Cię przekonywał.... wink.gif
KADZIAJ
Dlatego bo taksówki W124 mają zazwyczaj silnik 200D wolnossące które mają 75 koni to nie moze być dynamiczne ani ciche tylko oszczędne, ale są też turbodoładowane sześciocylidrowe 300D(zużycie paliaw max. 12 litrów) i czytając twój poprzedni post że MB z dieslem to muł nie moge sie zgodzić.

Fakt 2.3 w 80-tce to piekna rzecz ale nie można jej porównywać do diesla
Renifer
Widzę że powoli dochodzimy do porozumienia ).gif
Mówiąc o mule MB miałem właśnie na myśli wolnossące 200D i taksiarzy jeżdżących na kropelkę.
Przy takiej masie 75 kucy to stanowczo za mało.
Po drugiej stronie stoją wielkopojemnościowe, nowoczesne diesle z doładowaniem które potrafiły by niejedną benzynkę wprowadzić w kompleksy. W nich jednak przeraża mnie wrażliwość na "chrzczone" paliwo na które bardzo łajwo się natknąć i spustoszenie (szczególnie w kieszeni) jakie robi późniejsza naprawa takiego silnika.

Jak się nie ma na wszystko to trzeba pójść na kompromis, stąd u mnie plan na Golfa 3 TDI. Potrzebuję auta do bezstresowego poruszania sie po mieście więc w chwili obecnej dla mnie to optymalny wybór.
wojtek_blekitny
Wychodzi nowa BMW 123d- silnik 2.0 t-diesel 207KM tongue.gif To już moc jak w dobrych benzyniakach, choć nie chciałbym płacić za naprawę po awarii z powodu kiepskiego paliwa

EDIT:/ PS. Sam myślę o autku z silnikiem z ZS, ze względu na koszta, no i oczywiście zmiana map wtrysków, żeby uzupełnić nieco niedobory mocy wink.gif
KADZIAJ
QUOTE(Renifer @ 12.11.2007 14:14) *

Widzę że powoli dochodzimy do porozumienia ).gif
Mówiąc o mule MB miałem właśnie na myśli wolnossące 200D i taksiarzy jeżdżących na kropelkę.
Przy takiej masie 75 kucy to stanowczo za mało.
Po drugiej stronie stoją wielkopojemnościowe, nowoczesne diesle z doładowaniem które potrafiły by niejedną benzynkę wprowadzić w kompleksy. W nich jednak przeraża mnie wrażliwość na "chrzczone" paliwo na które bardzo łajwo się natknąć i spustoszenie (szczególnie w kieszeni) jakie robi późniejsza naprawa takiego silnika.

Jak się nie ma na wszystko to trzeba pójść na kompromis, stąd u mnie plan na Golfa 3 TDI. Potrzebuję auta do bezstresowego poruszania sie po mieście więc w chwili obecnej dla mnie to optymalny wybór.

Ja też właśnie poszedłem na kompromis kupując swojego W124, mam dojścia do paliwa więc leje mu co popadnie i wcale sie na mnie nie obrażą, 100 koni mi wystarcza, a komfort rozpieszcza.. Też sie rozgląadełm za golfagenem TDI, ale tym połowa ludzi na wsi jeździ (niestety ziomek jedzie na 2 miechy na truskawki i przyjezdza do domu golfem ). Na plus ładnie ciagnie nawet te 90PS takiego golfika w dodatku mało pali ale czasami lubi powybredzać paliwo.

Tomigan
QUOTE(wojtek_blekitny @ 12.11.2007 15:19) *

Wychodzi nowa BMW 123d- silnik 2.0 t-diesel 207KM tongue.gif To już moc jak w dobrych benzyniakach, choć nie chciałbym płacić za naprawę po awarii z powodu kiepskiego paliwa
Ten silnik ma dwie turbosprężarki (pewnie o zmiennej geometrii), więc nic dziwnego, że wreszcie ma moc porównywalną z dwulitrowymi turbobenzynami sprzed piętnastu lat, czy z co lepszymi współczesnymi N/A. A jakość paliwa (i popsuty wtrysk) to nie wszystko. Niech w tym silniku turbiny padną, to dopiero właściciel zapłacze...
KADZIAJ
pchając sie w nowe wolałbym już brać c-klasse z nowym silnikiem benzyno-diesel.
Renifer
A ja BMW 535d... pisałem już gdzieś o tym silniku... 272KM, Variable Twin Turbo
Jest to wysokowydajny silnik Diesla z rewolucyjną technologią doładowania, montowany w sedanie 535d i kombi 535d, o mocy 200 kW/272 KM.

Technologia doładowania Variable Twin Turbo rozwiązuje odwieczny konflikt pomiędzy wysokim momentem obrotowym przy bardzo niskich obrotach silnika i maksymalną mocą przy wysokich obrotach. Idea, która zbliżyła te dwa światy do siebie to zmienne współdziałanie dużej i małej turbosprężarki doładowującej: Mała turbosprężarka wytwarza wysokie ciśnienie doładowania przy niskich obrotach silnika, a przy wysokich obrotach duża turbosprężarka zapewnia równomierny, ciągły wzrost mocy.

BMW 535d w standardzie oferuje filtr cząstek, spełniający normy emisji EU4. Przy 4.400 obr./min. ma moc maksymalną równą 200 kW/272 KM, maksymalny moment obrotowy rzędu 560 Nm przy 2.000 obr./min.

Najmocniejszy na świecie w swojej klasie silnik Diesla przyspiesza limuzynę serii 5, wyposażoną w sześcioprzełożeniową automatyczną skrzynią biegów, od zera do 100 km/h w ciągu zaledwie 6,5 sekund. Prędkość maksymalna wynosi 250 km/h, a wysokowydajne 17-calowe hamulce zapewniają bardziej niż adekwatną zdolność hamowania. Pomimo tych doskonałych osiągów auta zużycie paliwa w/g cyklu EU wynosi jedynie 8.0 litrów/100 km.

Źródło: BMW Polska
-=Czarny=-
Może to już kiedyś było ale zapodam filmik z jakąś wystawą z BMW KLIK
hiro
Czego wy sie boicie wszyscy mowia ,że w bmw 3,0 padaja wtryski a zobaczcie ile tego jezdzi po ulicach i jakos nie kazdy wymienia wtryski , tak samo z tds kazdy mowi ze bee ale to bardzo dobry silnik trzeba sie liczyc ze przy przebiegu pow 200k trzeba zrobic pompe i tyle.

Wtryski nie padna od jedno czy 10 krotnego zalnia kiepskiego ON poprostu majac taki silnik trzeba wybierac stacje nie pana czesia nie jetty czy neste itp. tylko porzadne .
[powyzszy teskst nie dotyczy diesli francuskich]

Renifer
Clarkson wypada z drogi w nowiutkim Porsche GT3:
http://www.youtube.com/watch?v=ryjnhIXKxII
hehe... jako kierowca nie umywa się do Tiffa Nedela z Fifth Gear ;P.gif
Driver
yy ale wg mnie on to zrobil celowo.. cos tam gadal ze ten samochod nie toleruje glupcow a on jest glupi i dodal gazu.. tzn celowo to chcial pokazac jak latwo wpada sie nim w poslizg i mu troche umsklo ale mimo wszystko bylo to czesciowo zaplanowane.. i trzeba przyznac ze autko zbytnio nie ucierpialo ).gif
Renifer
Co nie zmienia faktu że w porównaniu Z Tiffem mógłby co najwyżej prowadzić hulajnogę ;P.gif
Clarksona mogę przeżyć bo nawet czasem jest zabawny ale największą porażką wśród prowadzących jest Maznas z Automaniaka. no.gif
Renifer
Betka na gaz symbolem "mniej zasobnego dresika" ? Niekoniecznie:
http://carscoop.blogspot.com/2007/11/gas-p...mw-v10-3er.html
deejay
sprawdz w jakim czasie Twoje auto osiagnie 1/4 mili ).gif
http://www.fantasycars.com/derek/quartmile...mit=Get+Results

fajne zestawienie ).gif
http://www.youtube.com/watch?v=CVFMX0y6EBE&feature=related
wojtek_mzks
Witam, szukam samochodu do 8tys max, nie moze to byc zadna sportowka, zwykly osobowy samochod w dobrym stanie, prosze o pomoc!:D
Renifer
Proponuję Golfa 3. Wszędzie pełno tanich części i nie ma kłopotu z naprawami. Po nowym roku kupuję takiego w dieslu.
wojtek_blekitny
BMW E34 525 TDS, nie pali dużo, zadowalająca dynamika
BMW E36 318i, ciężko ukręcić dyfer [na 4 auta tylko 1 kumpel ukręcił wink.gif ]
BMW E34 520i 24V bardzo kulturalny silnik, niezła dynamika, bez katowania w miarę oszczędny
Golf3 TDI- jak Ren, design- rzecz gustu, niezawodny, tani w eksploat.
MERC[T wink.gif]EDES W124 2,5D=> mega trwały, mułowaty
Defan
Szczerze mowiac, zamiast Golfa III osobiscie wolalbym Seata Cordobe I ).gif) Do 8 tys. na 100% znajdziesz zadbany egzemplarz w gazie ).gif)

Ew. Jesli nie boisz sie wlac do baku polecam BMW E32 -D.gif
KADZIAJ
Czego oczekujesz od auta, co ma ci zapewniac, bo to ważne pytanie??
Za 8 tys. niekupisz dobrego samochodu (dobry stan) klasy średniej\wyższej więc szukaj w kompaktach może GOLF niekoniecznie TDI, VW robi wszystkie silniki rewelacyjne. Może jakaś japończyzna typu HONDA, MAZDA, NISSAN bardzo trwałe samochody które nawet nie ma co porównywac do forda, opla czy renaulta.
Uśrednij swoje wymagania. To podamy konkrety

PS wojtek_blekitny + za dobre myślenie
BigBen
Jak chcesz wpadać bokiem na zakrętach w zimę to bierz BMW.
Jak chcesz mniejsze auto golf III, jak dobrze poszukasz to może trafisz na jakąś AUDI A3 97'.
Nie ważne co bierzesz ważne żeby nie brać auta zarejstrowanego w kraju. Only West Europe
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
NVISION.pl 2000-2010, powered by IPB