Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Samochody
Forum NVISION > Różne > NNT - Nie Na Temat
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124
ADRIAN PYRZYCE
Mi też się podoba poprzednik. W końcu mój tatulek taką ma i też czarną tylko nie coupe.
Andi
No a to coś dla koneserów dobrej jazdy tongue.gif
Zajefajny Dryfcik http://media2.big-boys.com/files/racedrift.wmv tongue.gif
Renifer
Mazda RX8 - dobra robota w Photoshopie:
oryginał, tuning
deejay
QUOTE(Renifer @ 28 Apr 2005 11:24)
Mazda RX8 - dobra robota w Photoshopie:
oryginał, tuning
*

kolo przyciol asfalt i gleba jest biggrin.gif ogolnie spok
Michmiel
Spojler widać że jest dorabiany. Ale ogólnie świetnie wygląda.
Renifer
Piękna fota Skyline'a:
http://img248.echo.cx/img248/4379/skyli10247rx.jpg

i jeszcze pociśnięty mietek
http://www.autotitre.com/forum/up/b77a9520c6.jpg
ADRIAN PYRZYCE
Oglądałem dzisiaj na tvn Turbo Top Gear. I tam ci trzej gościowie sprzeczali się o najlepszy samochód sportowy. Taki mały mówił że najlepszy jest BMW Z4, taki drugi że Boxter, a ten Jeremi Clarkson że S2000. Aż w końcu dali je temu Stigowi żeby na torze je przetestował. I skończyło się to tak:

1 miejsce: Boxter
2 miejsce: Z4
3 miejsce: S2000
Renifer
Jak ktoś lubi angielskie TVR to jest fajny film:
http://www.sleepy-fish.com/images/videos/T..._TVR_Stunts.avi

Znalazłem jeszcze ogłoszenie sprzedaży chromowanego M3 o którym pisałem wcześniej:
http://www.autoscout24.pl/home/index/detai...m=&euroto=&zip=
mdlosz
Jak człowieka nuda dopadnie to robi wszystko żeby już sobie poszła więc: tongue.gif

-ciekawa rzecz dla Michmiela
Audi RS4 2,7l Biturbo

-para fotek dla mnie i Renifera. spójżcie na tą białą skure w środku rolleyes.gif
a najbardziej mnie zainteresowalo to , co on ma w bagarznikublink.gif

-coś dla fanów 2fast 2furius
link
link
link
link
link
Michmiel
QUOTE(mdlosz @ 01 May 2005 16:03)
-ciekawa rzecz dla Michmiela
Audi RS4 2,7l Biturbo

No to jest to co najbardziej mi się podoba:]

Dzisiaj bylem na małej wycieczce:] i mialek okazje dokladniej przyjrzeć się nowej Mazdzie 6. Naprawde bardzo fajne autko. Bardzo dynamicznie wygląda i jako nieliczne podoba mi się z nowych wypustów. Bo to co wypuszcza teraz Opel, Toyota itp samochody wogóle mi nie przypada do gustu

LINK do Mazdy 6
DARK JEDI
Panowie a co polecacie tak do 15tys i wolalbym zeby juz z gaze cos bylo. Myslalem nad jakas beta 318 co myslicie ??
Renifer
Jak betka, to koniecznie 6-garowa... 320 będzie bardzo dobrym wyborem. Jak chcesz auto gazować to weź wersje bez Vanos - 125KM.
Przy nowszym silniku z Vanosem 150KM niestety musisz zakładać drogą instalację.
BTW. betki nie bardzo lubią gaz i dlatego instalacja musi być szczególnie dokładnie wykonana.
-=ostry=-
Bardzo fajny wybór modeli aut sterowanych i nie tak drogo smile.gifLINK
Renifer
Niezły drift Pontiac'iem GTO:
http://www.gtodrift.com/images/events/FDNJ/Rhys_1.wmv
reXio
Czy ktos tutaj z zacnych userow ma chec uczestniczenia w pierwszym spocie H3M (Honda Trojmiasto) ?!

Chodzi o to ze na forum H3M jest zapisanych kilku (nastu) userow ze slaska. 15.05.2005 o gordz. 15:00 pod GO SPORT - 3 Stawy Katowice jest organizowany pierwszy spot odlamu H3M - Slask wink.gif

Powiem tak - mili ludzie mile widziani... jednakowoz kierownicy Hań najmilej biggrin.gif

Wiecej info TU:

http://www.honda.gda.pl/modules.php?name=F...iewtopic&t=7167
deejay
QUOTE(Renifer @ 02 May 2005 9:22)
Jak betka, to koniecznie 6-garowa... 320 będzie bardzo dobrym wyborem. Jak chcesz auto gazować to weź wersje bez Vanos - 125KM.
Przy nowszym silniku z Vanosem 150KM niestety musisz zakładać drogą instalację.
BTW. betki nie bardzo lubią gaz i dlatego instalacja musi być szczególnie dokładnie wykonana.
*

auto na gaz to wedlug mnie nie jest dobre rozwiazanie, a w bmw to nie wypada tongue.gif
ADRIAN PYRZYCE
DARK JEDI Jeżeli chcesz coś taniego i na gaz to ja radzę 318i gdzieś tak 1996r. Co prawda to nie 6 cylindrów. Ale za to komputer nie świruje. Bo podobno jak się ma 6 garów i gaz to komp świruje.
ADRIAN PYRZYCE
Ten mój kuzyn co pracuje w warsztacie Forda mówił mi że ostatnio przyjechał do nich Andrzej Grabowski (Ferdek Kiepski) swoim Fordem Mondeo. Jego autko ma 2,5 l pojemności i pod masską 150 KM. To jak go testowali to na dwu pasmowej drodze w stronę Śwonoujścia mieli na liczniku 150 km/h a obrotomierz pokazywał że silnik się obraca 2500 obr./min. A gdy grzali 210 km/h to pokazywał 3700 obr./min. Byli zaskoczeni tymi małymi obrotami ale te silniki juz tak mają.

A co powiecie na Forda Scoorpio 2,9 l Coosworth. Ma 230 KM i zamyka licznik czyli 260 km/h.
Renifer
ADRIAN PYRZYCE edytuj własne posty... nie pisz jednego pod drugim.
Predator PC
Moj starszy myslal kupic wlasnie takiego fordzika ale z tymi konmi to cos przesadziles lekko a ze ma na licnziku 260 nie znaczy ze tyle ciagnie. Jechalem tym pseudoeropejczykiem Krazownik z niego niezly, podoba mi sie nawet. Co do mocy czuje sie ja, choc odczuwa sie rowniez jego ciezar. No i lubi sie psuc, zwlaszcza jego "madry" komp pokladowy. Na zakretach lubi mu dupa uciec-dziwne A i czesci cholernie drogie - 2x drozsze nz do zwyklej wersji. Najbardziej co mi sie podoba do cena do reszty. Mialbym takiego za 21 tys z wszystkim co mogl miec ten model ale bez gazu A spalanie benzynki w miescie przy nawet ekonomicznej jezdzie to granica 14-16 litrow. Przy depnieciu dochodzilo nawet do 22-23 no to spoko dry.gif Noi zrezygnowal stary. Po drugie matce sie nie podobaly jego gabaryty i tten tylny reflektor, po drugie rzeczywsicei do dupy sie nim parkowalo nawet z dziwnie dzialajacym czujnikiem parkowania
Predator PC
QUOTE(DARK JEDI @ 01 May 2005 23:58)
Panowie a co polecacie tak do 15tys i wolalbym zeby juz z gaze cos bylo. Myslalem nad jakas beta 318 co myslicie ??
*

Co do wyboru autka sam sie zastanawiam choc narazie mam czas bo starszy mi dal Peugeota 406 2.0 ST i grzeje niezle, ale mysle o aucie dla siebie oczywiscie za niewielka sume tak do ok 10 tys no bo ubezpieczenie dojdzie wiec musze sie i z tym liczyc a nie zarabiam jeszcze laugh.gif Czy nie lepiej poszukac np takiego Nissana 200SX Mozna owego znalezc juz za 8 tys a po malym tuningu za ok 12 (rocznik 92-93)gdzie mozesz miec nawet @160-170 koni) a autko leciutkie i mialem okazje jechac zwyczajna wersje to zajebiscie sie prowadzi, nizutko polozony i na dziurach dupa ci sie podnosi sama heh ze strachu ze obetrzesz tylkiem o asfalt No i wciska w fotel Polecam-wrazenia niezapomniane za mala $$$
Reszte wpakowalbys akurat w gaz bo trudno znalezc wersje z gazem no i jazda. Dlaczego akurat BMW, czy musi byc koneicznie jakis szwab na kolkach?? biggrin.gif
Renifer
Furki i laski podczas Spring Nationals:
http://www.thespeedlounge.com/video/2005SpringNationals.mov
reXio
QUOTE(ADRIAN PYRZYCE @ 04 May 2005 15:36)
A co powiecie na Forda Scoorpio 2,9 l Coosworth. Ma 230 KM i zamyka licznik czyli 260 km/h.
*

stary gebelsowski rupiec bez polotu.
-=eMo=-
Honda CIVICA co powiecie na tą civic ? Moim zdaniem tak powinna wyglądać civic z tego rocznika . Silniczek troche słaby ale swap na 1.6 V-TEC by wszystko załatwił. Jak dla mnie extra ...

Subtelny tuning i autko wygląda bomba ... Nawet te delikatnie zam ale felgi są w sam raz ...
dawidsfuturx
Subtelny tuning

z lekką nutką dekadencji laugh.gif
ale kurde ja bym kupił tą o jedne model nowszą dużo ładniejsza jest. Taki type-r to jest cos smile.gif
reXio
wg. mnie ten Cif to jezdzaca szpachla i dostal od cholere po dupie sad.gif 220 tys. to i duzo i nie duzo - wyglada niestety na duzo.

Dwa - fabrycznie obnizony - nie slyszalem zeby Cify V GEN byly fabrycznie obnizane...

Trzy - mialem Cifa w budzie przed ta z allegro - 1343 / 75 PS - nie zwojujesz tym wiele sad.gif A dodatkowo V GEN jest ciezsza sad.gif

Zadbany V GEN 3D jest samochodem slicznym i na wieeeele lat odplaci sie swietym spokojem podczas eksploatacji.

dawidsfuturx madrze prawi biggrin.gif Mi rowniez VI GEN 3D podoba sie baaardzo! smile.gif Sasiad ma taka z 2000 lub 2001 roku - ostatnia seria przed tym gownem ktore teraz jezdzi! Samochod sliczny - srebrna, zawsze zadbana, czysta - miod mailna, wsadzic 15 calowe felgi i pierdut! biggrin.gif

Type-R - jedynie z japonii - innych wersji nie bylo. Jest obecny Type-R i mimo tego ze jest samochodem bardzo bardzo dobrym i na pewno dostarczajacym mnostwo frajdy to niestety zamknietym w takim nadwozi ze mi sie serce kraje jak HONDA mogla cos takiego wypuscic... ;(

Czuje ze nowy Cif bedzie git... Poszli po rozum do glowy w koncu i zaczynaja znowu stawiac na sportowy wizerunek marki - Accord pozamiatal w klasie sredniej, nowa Acura (Europejski Legend) daje rade jak cholera. Jak zmaszcza nowego Cifa to sie pochlastam!

...elaborat... ja bym mogl jeszcze dlugo... W koncu praca dyplomowa a pozniej magisterska byla o HONDZIE - lacznie ponad 200 stron ph34r.gif

trepcia
Ja tam wolę Hondę Integrę Type-R.Taki piździołek z zawieszeniem gokarta i pięknym silnikiem (dosłownie i w przenośni).
dawidsfuturx
znajomy ma tą accord nowa i jest super, 2 czy 2.2 litrowy silnik jzu nie pamietam, koło 150 koni ale fajnie sobie daje rade z tym samochodem, naprawde postarali sie z tym accordem
-=eMo=-
Heh... Juz mi został jeden rok do egzaminu na prawko a ja od roku rozglądam się za furami ... Obliczam fundusze jakie będą na samochodzik ... I tak mam kilka kandydatów na mój przysżły pierwszy samochodzik ...:

1. Honda Civic 92-96
2. Volkswagen Golf MKIII (silnik nie mniejszy niż 1.8)
3. Opel Calibra (koniecznie 2.0 16V)
4. Honda CRX ED9
5. Opel Astra GSi
6. BMW 320 E-36
7. Mitsubishi Colt (z tym silnikiem 1.6 16V)
8. Audi A4 - cena musiałaby spaść gdybym miał go kupić ...
9. Honda Accord 93-95 - cena musiałaby spaść gdybym miał ją kupić...
10. Mitsubishi Eclipse (ten stary kwadratowy)

Podaję linki do furek które by mi pasiły. Moje fundusze szacuje na ok. 10k (nie więcej na bank) nawet mniej - ok. 8k.

1. Najlepiej jakby auto miało już seryjnie mocny silnik ktory zapewniałby mu dojście do 100km/h poniżej 9sec (więc niezbyt wysokie wymagania).
2. Autko musi fajnie wyglądać, musi mieć fajne felgi, dobry oddźwięk (czyt. tłumik/końcówke), musi być niższe niż seryjne, musi mieć fajny kolorek, musi mieć dobre granie w środku (ale to już jest mniej ważne niż to co poprzednio wymieniłem). Druga sprawa to instalacja gazowa która też zakupiłbym później. Ale tzw. tuningiem zająłbym się dopiero jak już bym gdzieś pracował ... 8000 zł - to będzie najpewniej limit na moje auto... Podobny limit miała siostra która kupiła Citroena Xantie ~~
3. Moje auto nie miałoby dużego spalania, i niezbyt dużą pojemność skokową żeby ubezpieczenie nie było zbyt wysokie ...

A co wy myslicie ? O jakim samochodzie wy byście myśleli w mojej sytuacji ? tongue.gif To jest czysta symulacja bo losy moga się potoczyć roznie ...
Michmiel
Z tego grona oczywiście że Audi jeszcze 1.9TDI:] - tylko podałeś link do ngielskiej wersji czyli troche kasy na przekładke kierownicy:] i na dzień dzisiejszy raczej niemożliwe za 10zł dostać A4 w dobrym stanie. Na drugiej pozycji BMW E36 później oklepane Golfy, Japońce i Opel - nieocynkowany dry.gif
-=eMo=-
Jechałem już samochodzem z kierką po prawej i nie widziałem w tym problemu, to byl Nissan Almera (jechałem nim na Cyprze) i nie było tragicznie ... Dałbym rade jeździć z ta kierką po prawej ... Co do ceny ... No ćoż, napisałem skromny komentarz że dopiero jakby spadła cena to bym ją kupić ... A co do Opla to niewiedziałem że nie ma blach ocynkowanych ... W takim bądź razie odpada ~~
Michmiel
Ja wiem że byś dał ale to nie jest zgodne z polskim prawem(chyba)
-=eMo=-
Jest zgodne bo nawet znajomy mojego ojca ma starego scorpio z kierką po prawej i nic się nie dzieje ...
reXio
QUOTE(dawidsfuturx @ 06 May 2005 21:41)
znajomy ma tą accord nowa i jest super, 2 czy 2.2 litrowy silnik jzu nie pamietam, koło 150 koni ale fajnie sobie daje rade z tym samochodem, naprawde postarali sie z tym accordem
*

daje rade, daje! smile.gif

2.0 155 PS / 2.4 190 PS / 2.2 iCTDi ~140 PS
Renifer
Po danych które podajesz wygląda że Honda wzięła sia na serio za silniki... wink.gif

W BMW ze wcześniejszych seri wyglądało to tak:
320 - 150KM, 325 - 170KM
po 1999 było już tak:
320 - 170KM, 325 - 192KM
a w najnowszym jest tak:
320 - 177KM, 325 - 231KM

Tyle suchych danych cool.gif a ciekaw jestem jak wyszło by to w bezpośredniej konfrontacji drive.gif
trepcia
I tak żeden samochód nie ma szans z moim rowerem o napędzie dwunożnym na kotlety schabowe cool.gif
reXio
QUOTE(Renifer @ 07 May 2005 0:44)
Po danych które podajesz wygląda że Honda wzięła sia na serio za silniki... wink.gif

W BMW ze wcześniejszych seri wyglądało to tak:
320 - 150KM, 325 - 170KM
po 1999 było już tak:
320 - 170KM, 325 - 192KM
a w najnowszym jest tak:
320 - 177KM, 325 - 231KM

Tyle suchych danych cool.gif a ciekaw jestem jak wyszło by to w bezpośredniej konfrontacji  drive.gif
*

jak to SIE WZIEŁA?! Ona sie juz daaaaawno zabrala! A z 2.0 155 PS to nie rewela tak samo jak 2.4 190 PS... Norme powinni ustalic na 120 PS z litra i basta! wink.gif

powiem tak... kiedys spiknalem sei z 325 ale na prawde nie wiem ktory rok, mysle cos kolo 2000 - cos probowal, ogolnie szans nie mial.

Biorac pod uwage ze byl to nawet najslabszy 325 to i tak mial 170 PS. Ja 155... HONDA vs. BMW - 1:0! smile.gif

Wygladalo to tak: droga jak droga - jeden pas w jedna drugi w druga biggrin.gif Wracalem sobie i z daleka zobaczylem ze pan w czarnym bmw pokazuje innym czego to on nie ma... No to ja twardo twierdzac ze Hania potrafi nie jednemu bmw nosa utrzec zredukowalem kulturalnie bieg 5 na 3 przy 120 km/h i zblizylem sie do owego pojazdu. Na klapie zobaczywszy 325 sie przelalklem myslac ze to 2,5 litra! biggrin.gif Nie znam sie na oznaczeniach bajerisze motoren werke tongue.gif Pan widocznie ujrzal moj grozny dziob bo niejako poczulem ze dal w palnik... Droga oczyscila sie z innych powolniakow w skodach i innych oplo-seatach biggrin.gif

Sprint rozpoczelismy od okolo 110 - 120 km/h - przy 140 - 150 pan w bmw mial mine jakby mu zycie przed oczami przebiegalo - ON W SWOIM BI EM DABLJU jedzie na prawym pasie a wyprzedza go Hania... No nic... katem oka rzucilem co to za jegomosc sciska kierownice, bieg wrzucilem 4 i przy 210 sie opamietalem... Pan w czarnym powolniaku zostal z tylu...

i-VTEC - tyle przeczytal z tylu... Jego bajerisze motoren nie dogoniat laugh.gif
Renifer
Jak to mówią shit happens tongue.gif dał dupy kierowca bo by wydymał honde tongue.gif
Może sobie dokleił 325 albo cykor był ? tongue.gif albo o zgrozo... gazik ph34r.gif
-=eMo=-
Heh ... ^^ Jeżeli to była faktycznie 325 nawet z gazem to powinien przerobić tą twoją hondzie ^^ ;] A co myślicie o tym moim zestawieniu tongue.gif ? Jaki wy samochodzik byście wybrali za rok? ;]
Renifer
Dla mnie odpowiedź jest prosta... 320 E36 cool.gif
Później A4 i Golf III
Te auta mi się podobają, ale wiadomo że wszystko zależy od ceny i stanu pojazdu.

PS. tak przy okazji to niedługo jedziemy na majówkę BMW do Torunia i jak wrócę to zapodam jakieś foty.
deejay
bmw ma dziwne oznaczenia nie zawsze jak pisze np.725 td to znaczy ze pod macha jest 2,5 w tym przypadku 2 takich mykow jest wiecej
Renifer
Majówka BMW - 2005.05.07 - Toruń

No i zgodnie z obietnicą wrzucam kilka fotek, które udało nam sie pstryknąć.
Na zgromadzonym terenie było sporo samochodów i jak nietrudno sie domysleć, w większości beemki.

Panorama zlotu:1, 2, 3

Główną częscią imprezy było palenie gumy. Do zawodów stanęło sporo zawodników oczywiście w BMW.
Z uwagi na iż dojechalismy dosyć późno, nie udało nam się dopchać na dostateczną odległość aby porobić dobre ujęcia sad.gif
Poniżej to co udało nam sie złapać:

Palenie gumy: 1, 2, 3, 4, 5
to zostawało z gum: 1, 2

Dzieciaki mogły wyżyc sie na karoserii E30: 1, 2

Aby nie było zbyt monotonnie, na imprezie nalazło się też kilka ładnych autek innych marek

Piękne Audi A3 a Bydgoszczy 1, 2, 3, 4, 5, 6
wskaźniki na słupku: 7

Audi A4 Quattro: 1, 2

Delikatne modyfikacje w Oplu Calibrze: 1

Pojawił się również Chrysler Crossfire: 1

Renault Scenic ze stroboskopami w reflektorach: 1

Poszwędaliśmy sie po terenie i porobiliśmy co ładniejszym autkom foty:

Klasyczna, piekna M3 E30: 1, 2, 3, 4

trójka E36: 1

trójka E36 cabrio, lakier z błyszczącymi płatkami: 1, 2, 3, 4, 5

trójka E36 cabrio czarna, jasna skóra: 1, 2, 3, 4

trójka E36 chromowane felgi: 1, 2

trójka E36 coupe: 1, 2

Piątka E34: 1

Niezłe malowanie piątki E34: 1

siódemka E38: 1, 2, 3

piątka E39: 1

śliczna trójka E46: 1, 2, 3, 4, 5, 6

śliczna E46 z chromowanymi felgami: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

trójka E46 M3: 1, 2, 3, 4

najbardziej wybajerzone auto zlotu E36 Alpina B3: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10

Michmiel
No Renifer jak zwykle śpieszę z gratulacjami:] Bardzo ładne zdjęcia a wszególności A3 i A4 rolleyes.gif tongue.gif
-=ostry=-
E36 Alpina B3 wypas...smile.gif
a pozatym swietne samochody...gratulacje Ren tongue.gif
jak wygram w totka to kupie ci tą trójke E46 ... biggrin.gif
Szkoda ze Z4 nie było....
Michmiel
Oglądam właśnie kawalki z filmu ,,Szybcy się wścielki" pierwsze co - nie wiem jak trafiłem na kawałek jak Audi RS4 zostawia daleeeeko w tyle Subaru Impreze i reszte ekipy laugh.gif Ale film musze stwierdzić że fajny bardzo ładne sztuczki na motorach. Po czwartku oglądam cały:]
Renifer
W Szybcy się wściekli ten koleś tym Audi jest ku*** nienormalny. Ponad 2 paczki śmiga w zmożonym ruchu waląc na trzeciego blink.gif
Traf na takiego idiotę i nieszczęście gotowe.
-=ostry=-
reXio smile.gif wpisz do przegladarki to
http://www.mototapety.za.pl/honda/17.jpg
Honda S 2000
Zimaq łap smile.gif RX 8
-=ostry=- cos dla ciebie 2005 Mustang
dla Rena BMW M3
Rav85
Co byscie powiedzieli na cos takiego??

Audi

przymierzam sie to nabyc.

Sprzedac astre Gsi, starzy mi troche dołoża, mam troche zaskórniaków + drobna pozyczka z banku.

Jak ktos wie ile kosztuje zalozenie gazu do tego S8 to niech napisze.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
NVISION.pl 2000-2010, powered by IPB