QUOTE(Renifer @ 07 May 2005 0:44)
Po danych które podajesz wygląda że Honda wzięła sia na serio za silniki...

W BMW ze wcześniejszych seri wyglądało to tak:
320 - 150KM, 325 - 170KM
po 1999 było już tak:
320 - 170KM, 325 - 192KM
a w najnowszym jest tak:
320 - 177KM, 325 - 231KM
Tyle suchych danych

a ciekaw jestem jak wyszło by to w bezpośredniej konfrontacji

jak to SIE WZIEŁA?! Ona sie juz daaaaawno zabrala! A z 2.0 155 PS to nie rewela tak samo jak 2.4 190 PS... Norme powinni ustalic na 120 PS z litra i basta!

powiem tak... kiedys spiknalem sei z 325 ale na prawde nie wiem ktory rok, mysle cos kolo 2000 - cos probowal, ogolnie szans nie mial.
Biorac pod uwage ze byl to nawet najslabszy 325 to i tak mial 170 PS. Ja 155... HONDA vs. BMW - 1:0!

Wygladalo to tak: droga jak droga - jeden pas w jedna drugi w druga

Wracalem sobie i z daleka zobaczylem ze pan w czarnym bmw pokazuje innym czego to on nie ma... No to ja twardo twierdzac ze Hania potrafi nie jednemu bmw nosa utrzec zredukowalem kulturalnie bieg 5 na 3 przy 120 km/h i zblizylem sie do owego pojazdu. Na klapie zobaczywszy 325 sie przelalklem myslac ze to 2,5 litra!

Nie znam sie na oznaczeniach bajerisze motoren werke

Pan widocznie ujrzal moj grozny dziob bo niejako poczulem ze dal w palnik... Droga oczyscila sie z innych powolniakow w skodach i innych oplo-seatach
Sprint rozpoczelismy od okolo 110 - 120 km/h - przy 140 - 150 pan w bmw mial mine jakby mu zycie przed oczami przebiegalo - ON W SWOIM BI EM DABLJU jedzie na prawym pasie a wyprzedza go Hania... No nic... katem oka rzucilem co to za jegomosc sciska kierownice, bieg wrzucilem 4 i przy 210 sie opamietalem... Pan w czarnym powolniaku zostal z tylu...
i-VTEC - tyle przeczytal z tylu... Jego bajerisze motoren nie dogoniat