Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Samochody
Forum NVISION > Różne > NNT - Nie Na Temat
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124
mcickx
Zaje*istyczne te 2 Hondzie unsure.gif spoko.gif
A ja mam pytanie. Wujek szuka samochodu do za 15, góra 20tyś. Rozgląda się za Jeepem Grand Cherokee jeszcze w tej starej, kwadratowej budzie, BMW 725 ( wub.gif ) albo czymś innym ciekawym tongue.gif Autko ma być dosyć mocne, najlepiej w turbo dieslu (choć benzyna nie odpada), spalanie jest na drugim miejscu, moze być wieksze bo samochod bedzie jezdzil praktycznie tylko w weekendy, ale dobrze by było zeby nie palił 20l/100km tongue.gif Aha, no i może być wylookane na jakichś np. niemieckich stronach ;].gif
Mam nadzieje ze pomożecie tongue.gif
Kempa
Honda Prelude IV Si VTEC 2.2 JDM 200KM -D.gif koniecznie JDM tongue.gif
reXio
QUOTE(kamorek @ 22.01.2008 16:33) *

sztrucla

lol2.gif Piekne haslo! Nie znalem pojecia SZTRUCEL szczerbaty.gif

Żylak ->
Jest wiele zmulonych 2litrowek.

Nie dziwie sie jesli masz Max Detune pod maska wiecej niz 125 kucy ze lykasz je bezproblemowo -D.gif

A kamorek ma w swojej Preli 2.2 w VTECu... Panowie przecinak spoko.gif Kiedys jechalismy razem , dluuuuuuga, puuuuuuusta prosta przez las, droga lekko krzywa, Kamorek opor, ja sukcesywnie odstawalem za nim, nawet mi sie fura do 190 zgrabnie rozkulala i jak juz byl kilkaset metrow z przodu odpuscilem szczerbaty.gif

Maxiu
Żylak silnik to zwyczajny d15b7 czyli 1.5 16V + chytry.gif
no zalezy jeszcze jaką 2litrówka,ale tak 1.8 konkurencyjne to bardziej tongue.gif
a marzy mi sie zakup silnika z ITR'a ale to drogi szpass, choc mocy sporo devil2.gif
kamorek
Kempa w Pl tego nie zarejestrujesz ).gif JDM to kiera po stronie niewlasciwej ).gif, więc sorry Prelude się nie łapie na rejestrację w PL - aczkolwiek zawsze można kupic 2,0 i swapować na H22A :>

Max Detune 1,5 przywoity silniczek ).gif kilka zmian i mozna by się nawet z VTi mierzyć ).gif - co do silnika z ITR 10k + robocizna ).gif

rexio sztrucel by Michau Be ).gif
Kempa
JDM miałem na myśli że na japońskim wyposażeniu i silnik H22A czysty czyli 200KM a nie 185 tongue.gif
Blade1984
Dobra panowie odebrałem fure... Coś tam mechanik po odpowietrzał i juzpłynu nie wybija...
Za ile moge tego gównianego fiata sprzedać? Rok 95/96 z gazem praktycznie pół samochodu wymienione na nowe ...?
R1-E
QUOTE(KADZIAJ @ 22.01.2008 9:17) *

Zawsze powtarzałem Ford gówno wart, a Fiat jest brat.
Albo Kup se Fiata na dwa lata.
Tego sie trzymam i narazie nie mam żadnych problemów. A mój MB w tym roku będzie obchodził 22 lata -D.gif.

Heh, mam 2 Fiaty - jeden 12 lat drugi 23, żaden z nich nie miał nigdy remontu silnika ani zawieszenia ;].gif A ojciec jeździ Fordem 5 letnim - wszystko sie tam psuje laugh.gif
kamorek
QUOTE(Kempa @ 22.01.2008 17:42) *

JDM miałem na myśli że na japońskim wyposażeniu i silnik H22A czysty czyli 200KM a nie 185 tongue.gif

niemożliwe ).gif japońskie wyposażenie tylko JDM - także dla silnika tylko SWAP ).gif dla gadżetów - w sumie wsio można kupić ).gif
Rav85
QUOTE(Blade1984 @ 22.01.2008 18:01) *

Dobra panowie odebrałem fure... Coś tam mechanik po odpowietrzał i juzpłynu nie wybija...
Za ile moge tego gównianego fiata sprzedać? Rok 95/96 z gazem praktycznie pół samochodu wymienione na nowe ...?

a ile chcesz?

masz jakieś fotki auta? jaki przebieg? i co leszcze sie sypie
Kempa
QUOTE(kamorek @ 22.01.2008 18:06) *

niemożliwe ).gif japońskie wyposażenie tylko JDM - także dla silnika tylko SWAP ).gif dla gadżetów - w sumie wsio można kupić ).gif

W takim razie czemu pełno w necie Prelude z silnikiem H22A ? Czyżby aż tylu ludzi robiło Swapy ?tongue.gif
KADZIAJ
QUOTE(R1-E @ 22.01.2008 18:03) *

Heh, mam 2 Fiaty - jeden 12 lat drugi 23, żaden z nich nie miał nigdy remontu silnika ani zawieszenia ;].gif A ojciec jeździ Fordem 5 letnim - wszystko sie tam psuje laugh.gif

to fajnie sie takim 23 letnim fiatem bez wymiany chociaż najmniejszej gumy w zawieszeniu musi jeździć, w szczególności po Polskich drogach. I nie mów mi ze nawet amorka nie wymieniałes. Już sie pewnie ze 3 razy wylał, bo o jego skuteczności nie zamierzam rozmawiać.
ziemniak
Czyli jeszcze raz. Teoretycznie mozna tylko tylnie. A przednia, i przednie boczne nie. I wtedy to jest mandat jak sie doczepia ? Jakie jest rozwiazanie. Bo mi strasznie zalezy zeby miec wszystkie przyciemnione.Ewentualnie dorwac jakies fabryczne, ale to jest drogie pewno.
Maxiu
kamorek mozliwe, bo wersja na japonie czyli JDM ma bogatsze wyposażenie,a silnik H22 na europe ma mniej KM, czyli 185, a JDM do 210 KM, dla porównania sa też wersje silnika B16A2 czyli to co w CRX Del Sol w polszy jeździ i w japonii ten silnik ma 170 KM a europa 160 KM, czyli prosty rachunek, JDM są mocniejsze... Dlatego jest pare serwisów intenetowych w USA i Kanadzie którzy zajmują sie sprowadzaniem silników JDM z japonii, mozna takze sobie do PL taki silniczek wysłac...
reXio
QUOTE(ziemniak @ 22.01.2008 19:09) *

Czyli jeszcze raz. Teoretycznie mozna tylko tylnie. A przednia, i przednie boczne nie. I wtedy to jest mandat jak sie doczepia ? Jakie jest rozwiazanie. Bo mi strasznie zalezy zeby miec wszystkie przyciemnione.Ewentualnie dorwac jakies fabryczne, ale to jest drogie pewno.

Szyby czolowej nie okleja sie nigdy niczym.

Przednie boczne - nie wolno. Mandat? Jak sie upra to biora dowod i kieruja na badanie diagnostyczne. Ponoc mozna szyby dac do przyciemniania piecowo - ale ponoc jest to sensowne w wypadku nowych szyb w nowym aucie a i koszty sa chyba wyrzsze niz w przypadku folii.

Ja nie mam przyciemnionych jakos hardcorowo wiec moze policja machnie reka na to. Jesli zrobisz hardcore to pewnie sie doczepia.
hiro
JDM jest mocniejsze bo tam jest troche lol2.gif laugh.gif lepsze paliwo , i dzieki temu inaczej silnik jest wystrojony , silniki nie roznia sie znaczaco jesli wogole sie roznia .
A z japoni sciaga sie silniki bo z tamtad wszystkie maja ok 100tys km , sa tansze i sa takie ktore u nas nie bylo np . RB26DETT Nissana
Rav85
ale po co przyciemniać szyby?? i to przednie boczne, rozumiem jak sie ma nowe audi s8 to nie chce sie aby ktoś widział kto prowadzi auto zeby go potem nie zabili i nie zabrali samochodu , ale w starszych autach przyciemnianie kojarzy mi sie z dresami w golfach lub polonezach no i kultowych bmkach rekichach

niby gangsta ale wygląda żałośnie :/

troche o tjłuningu

http://www.tuninguj.com.pl/wiejski_tuning.php
ziemniak
Po prostu nie chce zeby bylo wiadac kto jest w aucie, i za kierownica.
Rav85
a masz cos na sumieniu ze sie chcesz ukrywać?? szczerbaty.gif
wojtek_blekitny
QUOTE(ziemniak @ 22.01.2008 22:29) *

Po prostu nie chce zeby bylo wiadac kto jest w aucie, i za kierownica.

Nie jestem pewien, czy w tej chwili się coś nie zmieniło, ale wcześniej było tak, że tylną szybę i tylne boczne mogłeś mieć przyciemnione o 70%, boczne przednie o 30, a przednia tylko 10 czy 15% [już nie pamiętam dokładnie].
Mnie się podobają przyciemnione szyby, ale nie zupełnie na czarno i tylko z tyłu [owe 70%], ale 30% powiedzmy równomiernie na wszystkich szybach prócz przedniej.
Jak są przyciemniane tylko tylne to auto wygląda jak karawan szczerbaty.gif
ziemniak
Mnie się podobają przyciemnione szyby, ale nie zupełnie na czarno i tylko z tyłu [owe 70%], ale 30% powiedzmy równomiernie na wszystkich szybach prócz przedniej.
Jak są przyciemniane tylko tylne to auto wygląda jak karawan szczerbaty.gif
Ogolnie o to mi chodzi.Pozdrawiam
Rav85
http://skok.maluchem.patrz.pl/
kamorek
QUOTE(Kempa @ 22.01.2008 18:22) *

W takim razie czemu pełno w necie Prelude z silnikiem H22A ? Czyżby aż tylu ludzi robiło Swapy ?tongue.gif

poprostu kupujesz to auto w UK za psie pieniądze sprzedajesz w PL na częsci i masz spory zysk - swoją drogą sporo swapów też jest ).gif

QUOTE(Max Detune @ 22.01.2008 19:38) *

kamorek mozliwe, bo wersja na japonie czyli JDM ma bogatsze wyposażenie,a silnik H22 na europe ma mniej KM, czyli 185, a JDM do 210 KM, dla porównania sa też wersje silnika B16A2 czyli to co w CRX Del Sol w polszy jeździ i w japonii ten silnik ma 170 KM a europa 160 KM, czyli prosty rachunek, JDM są mocniejsze... Dlatego jest pare serwisów intenetowych w USA i Kanadzie którzy zajmują sie sprowadzaniem silników JDM z japonii, mozna takze sobie do PL taki silniczek wysłac...

no nie bede juz nic mówił europa H22A5 185km H22A7 200km H22A8 218km JDM H22A 200km - pełna gama hondowskiego 2,2

B16A2 ma tylko 160km ).gif B16A -> 170km /nie chce mowić ale był w tej specyfikacji tylko civic5gen i chyba del sol/i B16 185km /civic typeR 6gen/

QUOTE(hiro @ 22.01.2008 20:40) *

JDM jest mocniejsze bo tam jest troche lol2.gif laugh.gif lepsze paliwo , i dzieki temu inaczej silnik jest wystrojony , silniki nie roznia sie znaczaco jesli wogole sie roznia .
A z japoni sciaga sie silniki bo z tamtad wszystkie maja ok 100tys km , sa tansze i sa takie ktore u nas nie bylo np . RB26DETT Nissana

niedokładnie - te silniki różnią się poszczególnymi częściami, swojądrogą paliwo też ma wpływ, ale przy H22 dajmy na to i tak lejesz Pb98; jeżeli slnik sprowadzisz bezpośrednio z JP wcale Cie taniej nie wyjdzie, tyle będzie to silnik z reguły mocniejszy od europejskiego odpowiednika ).gif
Maxiu
CTR miał 185,ale to był silnik B16B który sie troche rózni od B16A2,
kamorek
tłoki, korba i wałki ).gif ale to nadal 1,6 ).gif B16A też się rózni ).gif także silnik- silnikowi nie równy
Maxiu
obojetnie który, i tak warto by go miec i zrobic moje LSi (czyli 1.5) na cichociemnego tongue.gif silent killa chytry.gif ph34r.gif
kamorek
eee no na silent killera nie trzeba silnika zmieniać ).gif zrobic 1,5 VTEC i gra muzyka ).gif no chyba że koniecznie swap to szedłbym w b18c4 z anglika + wydech i dolot i w skrzyni (ze szperą najlepiej) pierwsze trzy biegi ze skrzyni z b16a2 ).gif silent killer jak sie patrzy mocy ok 185 km i do setki w 6 ).gif także nic tylko swapowac ).gif
Żylak
QUOTE(Rav85 @ 22.01.2008 23:16) *

Jakie świry. lol.gif
wojtek_blekitny

Mega dobre lol2.gif Udani na maxa rotfl.gif
A najlepsze jest to:
"K*rwa i jeszcze tera wyciungać" szczerbaty.gif spoko.gif rotfl.gif lol2.gif
PIT

ten co wyskakiwał z jadącego auto to totalny świr szczerbaty.gif
R1-E
QUOTE(KADZIAJ @ 22.01.2008 19:08) *

to fajnie sie takim 23 letnim fiatem bez wymiany chociaż najmniejszej gumy w zawieszeniu musi jeździć, w szczególności po Polskich drogach. I nie mów mi ze nawet amorka nie wymieniałes. Już sie pewnie ze 3 razy wylał, bo o jego skuteczności nie zamierzam rozmawiać.

To oczywiste że co jakiś czas trzeba wymieniać silentblocki :-) Ale amortyzatory, wachacze i resory sprężyny oryginalne, bo auto ma tylko 87000 przebiegu (średnio 3500 rocznie wychodzi) ;].gif

Co do przyciemniania szyb:

Frontowa i boczne przednie - Zakaz przyciemniania więcej niż fabrycznie, a fabrycznie już jest max tyle ile wolno (nie pamiętam ile %) czyli nic nie przyklejać ! Wynika to z przepisu że kierowca musi mieć nieograniczony kąt widzenia 180stopni (90 w prawo i w lewo)
Tylna z tyłu - jeśli samochód posiada prawe lusterko to można ją blachą nawet obkleić, widzoczność nie ma zanczenia, ale jak nie ma lusterka to nie wolno przyciemniać niczym
Tylne boczne - można nawet szmatą zakryć, co do widoczności przez te szyby nie ma żadnych ograniczeń

Złamanie tych zakazów = zabranie dowodu rejestracyjnego

Czysto teoretycznie folia powinna mieć atest ale tego chyba nikt nie sprawdza
KADZIAJ
QUOTE(R1-E @ 24.01.2008 18:27) *

To oczywiste że co jakiś czas trzeba wymieniać silentblocki :-) Ale amortyzatory, wachacze i resory sprężyny oryginalne, bo auto ma tylko 87000 przebiegu (średnio 3500 rocznie wychodzi) ;].gif
Co do przyciemniania szyb:

Z takim przebiegiem to staje sie jasne.
A co to za FIAT??

Ja u siebie w MB 250D przed zimą zauważyłem przy wymianie kół że mi cieknie z tyłu amor. Niby sprawność była 60% ale i tak go wymieniłem, też był oryginalny jeszcze made in RFN.
Renifer
Najbardziej przemawiający do wyobraźni crastest jaki ostatnio widziałem:
http://pl.youtube.com/watch?v=-uGGvJjR5jw
cochin
widzialem juz ten test. tez jezdze fordem sierra wiec sobie zobaczylem jak autko sobie radzi przy zderzeniu. fakt ze przy 90 km/h urywa glowe kierowcy moze nie jest zbyt pocieszajacy ale przynajmniej przy 50km/h nie lamie sie dach i progi jak w tych chinskich badziewiach co kiedys tu byly ogladane ).gif
Renifer
Chińczycy są pod tym względem nie do podje**nia ph34r.gif ale to wszystko przez nakaz cięcia kosztów bo myslę że daliby radę zrobić coś solidniejszego.

A gdy trzeba ciąć koszty, to najłatwiej podpatrzeć jak to robią inni i wypuścić jako swoje:
Atak klonów ciąg dalszy...
http://www.autokrata.pl/lod/3308/chinczycy...o_europy_z_ufo/

PS. jak to ładnie napisali w tekście "UFO jest inspirowane RAV 4..." szczerbaty.gif
Rav85
mój nowy idol szczerbaty.gif

http://pl.youtube.com/watch?v=Dpn83JSVV_M&feature=related
BigBen
No nieźle, anarchia na ulicach jak nic. Jak bym u nas takiego typa zobaczył to wyniósł bym go z fotelem na zewnątrz auta mad.gif
R1-E
QUOTE(KADZIAJ @ 24.01.2008 19:20) *

Z takim przebiegiem to staje sie jasne.
A co to za FIAT??

126WE
mcickx
No to w tym momencie mogą przenieść zakup kontrolowany i na każdą kieszeń a Turbo zlikwidować bo nic ciekaweg poza tymi 3ma programami tam nie ma mad.gif
Kempa
No i jeszcze "Auto Mundial" i "jazda polska" jest ok...a tak te wszystkie kuchnie boksu , wędkarstwa, 28 sekund itp powywalać...albo zmienić nazwę stacji na tvn MEN bo turbo z wędkarstwem za dużo wspólnego nie ma !!
Taimons
można je gdzieś on-line oglądać? chodzi mi o coś ala internetowa tv a nie download z torentów arge.gif
FoXxX
Ja się nie przejmuje bo mam z neta 10 sezonów -D.gif Którego z sezonów nie pokarzą w TVN ? (10?)
niC
TG i tak jest na max ujowe... Ja tam cenie sobie 5 Gear i Motorvisię....
BigBen
QUOTE(Taimons @ 28.01.2008 1:03) *

można je gdzieś on-line oglądać? chodzi mi o coś ala internetowa tv a nie download z torentów arge.gif

Na youtube ukazują się zaraz po emisji w Angli. Tak mi się wydaje, bo nigdy maniakiem top gear nie byłem.
Gadżet
Mam małe pytanko , opłaca się sprowadzanie samochodu z USA ? Ile to może kosztować ?
Maxiu
przygarnąłbym pare gratów z USA do mojej Hanki szczerbaty.gif
albo jakąś A-Kure ITR po małym gradobiciu laugh.gif
Gadżet
Dzięki Ren spoko.gif Nawet się opłaca , znaczy A6 cena 6700 $ + opłaty = ok 20 000 zł . W Polsce wychodzi trochę drożej wink.gif
Renifer
Może być jeden mały zgrzyt. Znajomy ma BMW 3 wersja amerykańska i jak mial pękniętą szybę to się lekko zgarbił słysząc że europejska nie pasuje i trzeba sprowadzać ze stanów ph34r.gif
Ile w tym prawdy to nie wiem, tak tylko słyszałem ale wg mnie jest to mocno prawdopodobne.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
NVISION.pl 2000-2010, powered by IPB