Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Samochody
Forum NVISION > Różne > NNT - Nie Na Temat
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124
KADZIAJ
Co myślicie o drożejącym paliwie, przedewszystkim ON??

Na zdrowy rozum tosz to paranoja sie dzieje.
Jedyny sensowny ruch ta zakupienie czegoś na LPG bo innego wyjscia nie widze, albo pochytywanie jakieś lewej ropy (mowa tu do starych diesli) bądź jakiś przepalony rzepakowy.

Bo płacić 4.60 PLN za litr ON to naparwde przekracza chyba niejednego kieszeń.
BigBen
Zobaczysz co się będzie działo z ceną benzyny. 5,20zł pod koniec czerwca jak nic.

I mam pytanie. Jaką ubezpieczalnie polecacie? Chodzi mi głównie o ubezpieczenie takiej kolumbryny jak Audi 80 B4 2.0tdi lub audi 100 C4 2.5tdi. Cena za oc najlepiej jak najmniejsza, prawka jeszcze nie mam (dopiero po wakacjach).
Gadżet
Ja mam w Hestii , płacę 300zł na rok za 206 2.0 HDI , mam 60% zniżek , znaczy moja matula , jakbym chciał na siebie ubezpieczyć samochód to by mnie wyniosło ponad 1 000zł z tym silnikiem wacko.gif
KADZIAJ
a są 2.0 TDI w B4??

Ja mam pojemność 2479cm i płace 520zł przy -60% zniżniki. Ubezpieczenie HDI.
BigBen
a są 2.0 TDI w B4??

Tfu, oczywiście że nie ma. Myślałem o czym innym. Oczywiście mam na myśli 1.9TDI.

Ja nie mam zniżek, tzn. mój tata ma ale auto chcę zarejestrować tylko na siebie. Miał ktoś styczność z AXA? Oni sa na całym świecie, a mnie właśnie to interesuje. Najpierw Polska, później Irlandia i Australia.
Lucas
Taaa wszystko rośnie, a co najlepsze zapowiadają, że ON ma więcej kosztować od benzyny... LPG też znając życie i naszych super polityków będzie koło trójki kosztował niedługo dry.gif
wojtek_blekitny
Na razie CNG jest na poziomie LPG sprzed "boomu na podtlenek". Z tym, że instalacje kosztowne [+sprężarka do domu i małe przebiegi].
Ale wraz z rozwojem technologii wszystko ulegnie poprawie.
Szkoda, że zarobki są takie, jakie są w stosunku do cen....
Kempa
QUOTE(BigBen @ 20.05.2008 21:30) *

Tfu, oczywiście że nie ma. Myślałem o czym innym. Oczywiście mam na myśli 1.9TDI.

Ja nie mam zniżek, tzn. mój tata ma ale auto chcę zarejestrować tylko na siebie. Miał ktoś styczność z AXA? Oni sa na całym świecie, a mnie właśnie to interesuje. Najpierw Polska, później Irlandia i Australia.

To ci życzę powodzenia, w KAżDYM zakładzie ubezpieczeniowym dostaniesz +50% [ pierwsze 25% za to, że nie masz 25 lat , a drugie za to , że masz krócej niż rok/dwa lata prawa jazdy - w zależności do ubezpieczalni]

Ja polecam HDI Samopomoc - na 99% najtańsi na rynku, a że chcesz tylko OC to tylko to Cie interesuje, no i 25% odpada ci już po roku od posiadania prawka a nie tak jak w PZU po dwóch latach.
Gadżet
Nie wiedziałem że, za to że masz prawko też są zniżki , ale to pewnie tylko za 1 rok czy to jest tak że, im dłużej masz prawko to masz jakieś tam większe zniżki ? Chyba nie ....
wojtek_blekitny
Prawko poniżej 1 roku= zwyżka [25%*]
Wiek klienta <25=zwyżka [25%*]
Płatność w 2 ratach=zwyżka[10%*]
Kontynuacja ubezpieczenia=zniżka[5%*]
Bezszkodowa jazda=zniżka[1rok=10%, max80%*]

*mocno orientacyjne wartości, zależne od ubezpieczalni.

Na cenę ubezp. ma też wpływ wiek i marka auta
KADZIAJ
Na cenę ubezp. ma też wpływ wiek i marka auta

Na OC ?? Pierwsze słysze.

Myślałem ze tylko od pojemnośći skokowej naliczają i czy osobowe, ciezarowe itp.
wojtek_blekitny
Wejdź w kalkulator składki Alliance online, to się przekonasz ).gif
PIT
QUOTE(KADZIAJ @ 21.05.2008 9:36) *

Na OC ?? Pierwsze słysze.

Myślałem ze tylko od pojemnośći skokowej naliczają i czy osobowe, ciezarowe itp.

wiele rzeczy ma wpływ... pojemność, marka, wiek, ile lat ma się prawko, ile lat bezszkodowej jazdy, czy jest kontynuacja ubezpieczenia, jak płaci się w ratach to też jest zwyżka, znaczenie ma nawet miejscowość, niektórzy pytają nawet ile km rocznie się robi.

Wybierając ubezpieczyciela najlepiej zadzwonić do kilku firm i sobie porównać co każda z nich konkretnie oferuje bo różnice czasami są duże.
KADZIAJ
OK, dzięki za info.

Najlepsze jest to że nie moge ubezpieczyć AC swojego MB w HDI. Bo auta tylko do 12lat. hehehe
Wiem że można w PZU, ciekawe ile tam mi zaproponują. Według rocznika to pewnie ubezpieczą na 6 tys.
Renifer
A po co chcesz ubezpieczać takie auto? Przeciez to się nie kalkuluje? Jeśli tylko dla sentymentów to trochę droga zabawa ph34r.gif

wg. kalkulatora AXA:

IPB Image

MERCEDES-BENZ 200-500E [W124]
Moc 77 KW
Silnik benzyna
Rok produkcji 1990
Szacowana wartość pojazdu mniej niż 50000 zl
Zabezpieczenie antykradzieżowe szt.2
KADZIAJ
Dlatego go nieubezpieczam i tak stoi w garażu. Tam nic mu niegrozi.

No właśnie bardzo droga zabawa, hohoho

THX
Rav85
Kliknij, aby zobaczyć załącznik szczerbaty.gif
BigBen
Chyba nie miał drobnych na parking....
Elthorm
Witam,
Chcialbym sie zapytac czy i ewentualnie gdzie w polsce sa autoryzowane serwisy Infinity?
Pzdr.
Renifer
Nie wiem czy przypadkiem w Nissanie nie obsłużą Infinity dry.gif
Elthorm
Tak sie tez zastanawialem wlasnie czy moze oni, bo sprowadzaja nawet Infinity na import indywidualny unsure.gif
lord_nerevair
Ja tak się wtrącę -

Gdzie można wrzucić ogłoszenie o samochodzie do sprzedania, żeby było darmowe (nie allegro!!!) szczerbaty.gif
mcickx
Ja Ci powiem że ostatnio jak wystawiałem wujkowi Garbusa na Otomoto to sie zgłaszało multum ludzi, a koszt (płacąc SMSem) to chyba 7zł z groszami na 14dni chyba... Myśle że się opłaca ).gif
tommi
QUOTE(lord_nerevair @ 22.05.2008 19:08) *

Ja tak się wtrącę -

Gdzie można wrzucić ogłoszenie o samochodzie do sprzedania, żeby było darmowe (nie allegro!!!) szczerbaty.gif

Próbowałeś w "Anonsach"? LINK
KoniQ
http://najauto.pl/
KADZIAJ
zdecydowanie polecam otomoto, ukazuje sie również na motoallegro
Rav85
prawda o BMW w polsce

Posiadacz BMW jest młody (20-25lat) w przeciwieństwie do posiadanego BMW. Bolid zwykle ma 15 lat nabite 300tyś km (wersja w benzynie) lub 500tyś (ON). Licznik 3x już był `redukowany' zanim znalazł się szczęśliwy kupiec. Cena bardzo zachęcające tak ze 6tyś zł. Wystarczy raz jeden wyjechać na zlewozmywak do UK albo ogórki do Holandii i motoryzacyjne marzenie adepta wiejskiej mafii się spełni. Będzie mógł raz w weekend wypucować swojego blaszaka, wyjechać na święto dyszla (2 kółeczka po rynku w najbliższym mieście powyżej 20tyś ludzi i szybka wymiana spojrzeń z innymi młodymi-gniewnymi) i można w poczuciu dobrze spełnionego obowiązku wrócić na wieś gdzie koledzy jeżdżący na co dzień golfami będą mogli tylko wąchać chmury dymu wydobywające się z już wytuningowanego wydechu (zwykła chromowana rurka z hypernowej za 20zł) - następnym wydatkiem będzie 40zł za folię do przyciemniania szyb a jak sytuacja finansowa się poprawi (majster na budowie stwierdzi, że dostaniemy legalną umowę) to może kupi się 2 zimówki i odwiedzi się mechanika bo strasznie znosi na prawo. Auto stoi w garażu i czeka na cotygodniową dolewkę paliwa za 20 zł a młodzian pracowicie układa nową playlistę ulubionych kawałków techno i hip-hop, oczywiście chodzi tylko o zmianę kolejności, bo miejsca na rewolucję w świadomości i na playliście nie ma. Nowe kawałki dochodzą tylko jeśli za równie bezpiecznymi murami dyskoteki jak blachami BMW młody człowiek po raz 40 usłyszy `nowe' nagranie DJ Tiesto i odkryje w nim drugie dno. Napisałem `bezpiecznymi' bo nasz młodzian to bardzo strachliwe stworzenie i boi się wszystkiego czego nie zna. Muzyka, bez umc umc umc, tablica rejestracyjna z innego województwa czy pytania, na które nie można odpowiedzieć tak/nie - to bardzo drażni młodziana, a ten rozzłoszczony wyładuje nerwy pędząc swojego 1,5tonowego mastodonta 120km/h po zlodowaciałych drogach wrogich wiosek - niech tylko ktoś odważy się z nim ścigać! Ale co to, nikomu się nie chce - widać kolesie wiedzą, że ze mną nie ma żartów, zazdroszczą auta i boją się kompromitacji. Młodzian zdejmuje nogę z gazu - jest już spokojny. Tak, znowu wygrał bez walki i znowu przy triumfalnej przygrywce z ESKI albo RMF MAX wjeżdża do stodoły zaadaptowanej na garaż. Dzień się skończył. Zachodzące słonce gratuluje młodzianowi, że znowu mi się udało - nie zabił siebie a nawet innych.

CZYM BMW zasłużyło sobie na taką opinię w Polsce ???

sprawdza sie w 100% w środę bylem w Łowiczu a tam same stare 3ki i 5ki i dresiki jeżdżący po rynku co 10 min w kolko i umca umxa
wojtek_blekitny
Smutna prawda, choć sam mam 20 lat i za 2-3 mies. będę mieć auto tej marki dry.gif Bynajmniej nie nowe, z salonu dry.gif
Powoli sam się zaczynam zastanawiać, bo część opisu pasuje do mnie [mój wiek, wiek auta <będzie pewnie miało z 10 lat>, nie mieszkam w mieście <choć blisko i mówię sobie zawsze, że to akurat in+>] unsure.gif

Na szczęście zawsze jest coś co mnie odróżnia od tej "społeczności" [nie łamię drastycznie przepisów, nie jeżdżę nigdy, żeby się pokazać, nie lubię słuchać głośno muzyki "za kółkiem", bo mnie rozprasza; dresów nie mam, nie lubię, dla mnie to przejaw albo buractwa/albo ktoś jest po prostu zawodowym sportowcem i to dla niego konieczność], a auta tej marki podobają mi się od zawsze.
A może sam już jestem takim burakiem? wacko.gif Czasem przychodzą wątpliwości...
Renifer
Również jestem fanem marki i gdyby nie względy ekonomiczne (spalanie i koszt paliwa) to na pewno bym jeździł bawarką. Sytuacja jaka jest to wszyscy wiemy ale takie cytaty jak wrzucił Rav tylko wzmacniają w społeczeństwie taki stereotyp.
Ja bym powiedział że to auta dla młodych, aktywnych ludzi ceniących sobie dynamiczną jazdę i pomijając ekscesy z abs'ami to normalni użytkownicy aut tyle że dysponujący trochę większą moca pod butem. I to się nie podoba. Ba! Zaryzykowałbym stwierdzenie że często negatywne opinie są głoszone przez młokosów którzy podjechali na światła super-hiper-wypas-nówka-salon Škodą od taty, chcieli przyświrować i niestety jakakolwiek beta ich objechała. Wtedy tworzą się niesamowite opowieści o "typowych" właścicielach BMW.
Owszem, pełno jest kretynów za kółkiem ale nie sądzę że więcej niż w stjunyngowanych Civicach, Golfach i Lanosach o których przy okazji się zapomina. Po prostu bawarki są bardziej "na celowniku" szczerbaty.gif
ziemniak
Ja tez jestem fanem marki Bmw .Ja uwazwam ze ludzie raczej dbaja o auta no ale wiadomo zdazaja sie pajace jak w kadym innym aucie.
zboj87
Honda Civic
BigBen
A o co chodzi Zboi? rotfl.gif lol.gif
wojtek_blekitny
Zbój zarejestrował się dzisiaj, żeby po dwóch tygodniach dać odpowiedź do rozmowy o aucie do 25k, a może jeszcze wcześniejszej, do 3k [bodajże Koniq'a] lol.gif rotfl.gif
KoniQ
Chyba jednak skusze sie na Volvo 460. Jakos podoba mi sie jego wyglad i co wazne jest duuuuuzy -D.gif
Ten samochod ma kosztowac: UWAGA: 200euro. Ale podobno jest w swietnym stanie (wujek z bratem zajmuja sie sprowadzaniem dosc drogich samochodow - za 10000 euro minimum i ogladali go) Ciekawe czemu cena taka niska? Na temat silnika nic nie wiem.
Musialbym wrocic na kolach i wykupic ubezpieczenie na miesiac (mozna powiedziec kurs Antwerpia-Warszawa)
I teraz mam kilka pytan:
Czesci i paliwo w tym samochodzie nie zjedza mnie? Bede jezdzil 5 razy w tygodniu 8 km (w obydwie strony do szkoly) i 60 km (w obie strony do babci) dwa razy w miesiacu. Do tego mozna doliczyc jakies 30 km miesiecznie niezaplanowanych tras. Ile bede potrzebowal na paliwo (mniej wiecej). Co sie najczesciej w tym samochodzie psuje i ktory silnik jest najbardziej udany, a ktory to kompletne badziewie?
KADZIAJ
No taki duży to nie jest, ale mały wcale też -D.gif

Volvo właśnie od tego modelu zaczęły sie psuć pod wzgledem bezawaryjności, ale z tym modelem jeszcze nie jest źle. Gorzej z połowy lat dziewiędziesiątych. Jak jest w dobym stanie i w takiej cenie to bierz -D.gif . Auto napewno wygodne i bezpieczne.
Kempa
przenieśmy rozmowe tutaj bo zaraz modzi nas poszczują banami szczerbaty.gif

http://nvision.pl/forum/index.php?showtopic=17010&st=3580

Tu jest co nieco o W124 http://www.whnet.com/4x4/W210_crashtest.html po angielsku ale da sie zrozumieć, ogólnie wyszedł bardzo dobrze.

No jak na dzisiejsze czasy 18s i 7-8 litrów to sporo to fakt, ale zauważ że lejesz mu olej przepalony po frytach bądź opał. I jedzie chytry.gif

Biorąc pod uwagę, że oranżada jest nielegalna [ oficjalnie] to zostaje olej do frytek - kwestia tego , jak długo pompa wtryskowa wytrzyma ? [ mniemam , iż w124 jest na pompie wtryskowej ] .

Druga kwestia jest taka , że mnie osiągi nie zadowolają - 18s to zdecydowanei za dużo , zaś silniki które w miarę się odpychają [ 11s do 100km/h ] palą już na pewno sporo . Wiadomo, każdy woli co innego , mnie jednak w124 zdecydowanei NIE przekonuje właśnie ze względu na :

1.nie adekwatne spalanie co do osiągów
2. wnętrze ( zbyt konserwatywne )
3. wygląd zewnętrzny...

Mając do dyspozycji tyle, po ile chodzą w124 zdecydowanie wolałbym coś zupełnie innego.
tommi
Kempa mam jedno pytanie. Cały czas kręcisz silnik na maksymalnych obrotach? Pisze, że przyspieszenie 0-100, a dokładniej czas w jakim się odbywa nie zadowala Ciebie? Twoja Corsa nie jest wiele szybsza, żwawsza od tych modeli więc nie wiem czym się gorączkujesz szczerbaty.gif W normalnym użytkowaniu liczy się komfort, ekonomika jazdy (w moim przypadku ;].gif ), a nie wyścigi od światła do światła. Piszesz o crash testach, więc zauważ, że Twoja Corsa to inny segment jak ten Meś, który ma większą strefę kontrolowanego zgniotu niż w Twoim aucie, a to już jest duża równica. Nie porównuje się aut z innych klas w crash testach. Tam się różnią kryteria oceniania. ph34r.gif
KADZIAJ
osobiscie leje BIOPALIWO i sparwuje sie dobrze, ale masa ludzi jeździ na oleju rzepakowym i chwalą sobie. Tyle ze trzeba fitry paliwa częściej wymieniać, o pompe sie niemartw tak samo o wtrsyki.

Ja Cie wcale nie namiawiam do tego żebyś kupił W124, o gustach sie nie dyskutuje. Obyś kupił samochód taki nad którym nie bedziesz musiał siedzeć w warsztacie tego Ci zycze. A co tych przyspieszeń i predkości to mi sie nie spieszy na drugi świat, chce być bardziej bezpieczny. spoko.gif
Kempa
QUOTE(tommi @ 30.05.2008 19:31) *

Kempa mam jedno pytanie. Cały czas kręcisz silnik na maksymalnych obrotach? Pisze, że przyspieszenie 0-100, a dokładniej czas w jakim się odbywa nie zadowala Ciebie? Twoja Corsa nie jest wiele szybsza, żwawsza od tych modeli więc nie wiem czym się gorączkujesz szczerbaty.gif W normalnym użytkowaniu liczy się komfort, ekonomika jazdy (w moim przypadku ;].gif ), a nie wyścigi od światła do światła. Piszesz o crash testach, więc zauważ, że Twoja Corsa to inny segment jak ten Meś, który ma większą strefę kontrolowanego zgniotu niż w Twoim aucie, a to już jest duża równica. Nie porównuje się aut z innych klas w crash testach. Tam się różnią kryteria oceniania. ph34r.gif

Zauważ tylko, że ja nie zachwycam się wcale Corsą, baa, wspominam , że ma za mało mocy i brak w niej miejsca !! Czytaj ze zrozumieniem !! Poza tym, za miesiąc wylatuje do UK kulać na furkę, która ma wszystko to co mercedes a może nawet i więcej, spala adekwatnie do "butowania" a i nie jest awaryjna ).gif Właściciele narzekają na forum na uwaga...przepalone żarówki !!

Powracając do bezpieczeństwa, to porównałem te dwa samochody aby pokazać, że wielkość wcale nie jest wyznacznikiem bezpieczeństwa i taka mała popierdółka może złożyć się podobnie jak Mercedes.

Co do przyspieszeń -tak , lubie przyspieszać od świateł , nie efektownie, ale efektywnie [ bez pisków ] . Sprawia mi to przyjemność , czerpie z tego korzyści [ wyminięcie kilka samochodów przy kończących się pasach ] a przewaga dieslów jest taka, że moment obrotowy nie odgrywa takiej dużej roli, jego ilość, lecz to, od jakich obrotów ten wyższy moment jest dostępny [ ~ 1.8k obrotów ] . Co do wyprzedzania , przyzwyczaiłem się do redukowania i mi to nie przeszkadza.
Gadżet
Bede jezdzil 5 razy w tygodniu 8 km (w obydwie strony do szkoly) i 60 km (w obie strony do babci) dwa razy w miesiacu. Do tego mozna doliczyc jakies 30 km miesiecznie niezaplanowanych tras.

spoko.gif laugh.gif
Tak się mówi ,a ja myślałem że zaleje raz na miesiąc do pełna i styknie ...... Stykło na weekend ;P.gif Miałem robić 1000km na miecha , robie 5 000 ;].gif

Edit :
Aha do pracy mam 3km i nie odwiedzam rodziny tongue.gif
KADZIAJ
Poza tym, za miesiąc wylatuje do UK kulać na furkę, która ma wszystko to co mercedes a może nawet i więcej, spala adekwatnie do "butowania" a i nie jest awaryjna Właściciele narzekają na forum na uwaga...przepalone żarówki

a co to za furą, sam bym taką pochytał chytry.gif
To musi być chyba ---> Rollys Royce.
tommi
Powracając do bezpieczeństwa, to porównałem te dwa samochody aby pokazać, że wielkość wcale nie jest wyznacznikiem bezpieczeństwa i taka mała popierdółka może złożyć się podobnie jak Mercedes.

Tylko w tym mercedesie jest bezpieczniej niż w tej corsie patrz ile ma miejsc silnik w mesiu, a ile w corsie. Mi tylko pozostaje życzyć Tobie Kempa auta w przyszłości o jakim piszesz i aby się najmniej psuło.
Kempa
QUOTE(KADZIAJ @ 30.05.2008 19:42) *

a co to za furą, sam bym taką pochytał chytry.gif
To musi być chyba ---> Rollys Royce.

Otóż jak wcześniej, kiedys tam pisałem będzie to Honda Prelude '95 2.2 VTEC na pełnym wypasie [ klima , skóra, elektryka szyb, lusterek , szyber,wspomka ]

QUOTE(tommi @ 30.05.2008 19:45) *

Tylko w tym mercedesie jest bezpieczniej niż w tej corsie patrz ile ma miejsc silnik w mesiu, a ile w corsie.

Myślisz stereotypowo, to nie ma znaczenia przy wypadku, liczy się wytzymałość konstrukcji i kontrolowane strefy zgniotu, co właśnie sprawdzają testy NCAP . Długie podłużnice sprawiają tylko złudne poczucie bezpieczeństwa.
wojtek_blekitny
KADZIAJ, napiszę 2 i mam nadzieję ostatnią wiadomość odnośnie rozmowy w tym temacie:
http://nvision.pl/forum/index.php?showtopi...20&#entry619685

Pierwsza rzecz:

co do E34 i W124 w crash testach....

Napisz mi proszę drukowanymi literami [bo najwyraźniej mam problemy ze wzrokiem], kto porównywał bezpieczeństwo E34 i W124 [crash testy jak napisałeś...]

2. Jechałem 300TD w kwietniu [automat], na koniec ubiegłego roku kupiony był za podobną sumę, jak Twój [o ile dobrze pamiętam wspominałeś kiedyś o ~~15k, albo coś około. Przepraszam, jeśli się mylę]. Stan- obiektywnie mówiąc b. dobry. Auto zadbane [udokumentowane przeglądy, nie poprzecierane siedzenia (przebieg 300k, raczej oryginalny), nie palone w środku, silnik odpala "na dotyk", spaliny dosłownie przezroczyste [nie licząc nagłego obciążenia- normalka w dieslach, PS> 20letni "embek"].
Więc za przeproszeniem nie pier*ol mi jakim to ja złomem nie jechałem.
Opisałem Ci moje wrażenia z jazdy, a Ty to nazywasz bredniami. A może siedziałeś tam za mnie?

Rozumiem, że można być zauroczonym w aucie, ale pewnych rzeczy się nie zmieni. No i zawsze patrzy się przez pryzmat tego, że to właśnie swoje auto [gwoli jasności E34 nie mam i nie kupię...]. Jak mawiają "jak się nie ma co się luba, to się luba co się ma".

PS. Jeśli masz ciekawe informacje o E34 to chętnie poczytam, może się czegoś jeszcze dowiem.
Renifer
Tylko dorzucę słówko o E34... to bardzo porządne autka, świetne silnikowo (jak większość beemek), super zawieszeniowo (znowu standard w BMW), przestronne, wygodne i jedyne co można im zarzucić poza tym że obecnie naturalnie się starzeją to... łysi za kólkiem...
Jak bym miał wybierać między zadbaną E34 a zadbanym W124 to bez wahania wybrałbym betkę.
mcickx
Troche z poza tematu:
http://www.autokrata.pl/ogien/4078/bentley..._gts_z_japonii/
Piękne wub.gif
FoXxX
Kwiatki na masce - nie dla mnie szczerbaty.gif
KoniQ
http://www.najauto.pl/ogloszenie/9470/saab-9000/ ciekawe ile kosztowalaby naprawa tego saaba, bo prezentuje sie calkiem fajnie.
Renifer
Naprawa automatu = kaplica. Widzę że gościu dokłada drugą skrzynię... pytanie czy poprawnie działającą szczerbaty.gif
tommi
Pewnie tak samo działającą jak ta pierwsza szczerbaty.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
NVISION.pl 2000-2010, powered by IPB