tomek.gb
06.06.2008 15:40
W sumie jakby mnie było stać na takie auto i na opłaty za nie to na paliwo tym bardziej
Zobacznie co moze zrobić uzdolniony człowiek, który naprawde bardzo mocno sie nudzi.
http://fishki.net/comment.php?id=35921
Założeniem inicjatora wyliczanki było wybranie samochodu sportowego - dlatego wszyscy takie podają.
Moje typy przy budżecie w granicach rozsądku:
- Toyota Supra Turbo. Najlepiej czarna. Jakby się jeszcze udało dorwać (bardzo rzadki) egzemplarz bez zdejmowanego dachu (lżejsza i sztywniejsza buda) i z ręczną (pancerną) skrzynią, można by uznać, że złapało się Pana Boga za nogi. Takich Supr z kierownicą po lewej powstało kilkaset sztuk.
- BMW M3 E46. Za Niemcami nie przepadam, ale auta robią dobre.
Jeśli potencjalny kupiec ma szczęście mieszkać w Anglii, mógłby pokusić się o sprowadzenie z Japonii Skyline'a GT-R lub Hondy NSX Type R. Szczególnie to drugie auto byłoby wybitnie egzotyczne i niebanalne. Tyle, że wypasu się w nim nie uświadczy, bo celem odchudzenia wywalono z niego co się dało, z klimą i zestawem audio na czele. Ale za to na torze maszynka rządzi.
Z nowszych zabawek:
- Corvette C6 Z06 - za fantastyczny stosunek osiągów do ceny. Za 70 parę tysięcy dolarów ma się auto, którym można objeżdżać kilkakrotnie droższe wózki. A dolar ostatnio taki tani.
- Nissan GT-R, czyli pogromca wszystkiego na Nurburgringu. Jeszcze szybszy V-Spec w drodze...
Niezbyt trafionym jest jednak dla mnie pojęcie "nieograniczony budżet". Mając nieograniczony budżet nie myślałbym o samochodach, tylko zrobił licencję pilota i kupił MiGa-21 z demobilu. 2 Ma i 18 tys. m. Żaden samochód tego nie potrafi...
QUOTE(PIT @ 06.06.2008 15:17)

mając takie ferrari albo porsche to kto by jeździł spokojnie?
Ja bo bym sie bał

Jechałem motorem który ma 0-100 w 3,5sek od startu do 130 z manetka do końca i mi wystarczy

Niby fajnie było ale czego bym się nie zlapał to się trzęsło razem ze mną

Takze ja podziekowalem i wrażeń mi wystaczy
QUOTE(Kempa @ 05.06.2008 23:14)

b7 ? Z tego co mi wiadomo, na razie to są b6

http://allegro.pl/search.php?string=passat+b7&category=149No nieważne, chodzi mi o nowego paska.
Zobacznie co moze zrobić uzdolniony człowiek, który naprawde bardzo mocno sie nudzi.
http://fishki.net/comment.php?id=35921 szczerbaty.gif
Talent to on ma, ale gustu zero.
Szejk Jasim
06.06.2008 22:07
mój kumpel też ma talent

patrzcie :
www.tiny.pl/ktpj
QUOTE(Defan @ 06.06.2008 16:29)

Te infinity świetnie brzmia... mają pod maska silnik od 350z
![;].gif](http://nvision.pl/forum/style_emoticons/nvision/;].gif)
Jak betka X to moim zdaniem X6
A już jesli chodzi o mega lans i super osiagi to prosze to:
http://www.autoscout24.pl/Details.aspx?id=bdfsohtrqgrwQUOTE
Najmocniejszy turbodiesel świata osiąga moc 500 KM/367 kW oraz maksymalny moment obrotowy 1000 Nm w zakresie od 1750 do 3000 obr./min. Audi Q7 z tym silnikiem przyśpiesza do 100 km/h w 5,5 s i osiąga prędkość maksymalną 250 km/h (ograniczona elektronicznie). Zużycie oleju napędowego w cyklu mieszanym ma wynosić 11,9 l/100 km (przy zastosowaniu nowego 6-biegowego automatu Tiptronic).
a tu galeryjka tego cacka:
http://www.v10.pl/Audi,Q7,V12,TDI,quattro,...y,SUV,7899.html
Samochod Malysza?

Ale do rzeczy panowie. Ostatnio mialem luzna rozmowe z mama na temat naszego aktualnego samochodu. Mamy Seata Cordobe Vario 1.6 z 99 roku. Przebieg 170k dopiero pare dni temu stuknelo. Generalnie samochod z zewnatrz jest w idealnym stanie. Bardzo zadbany ale moja mama rzucila mysl zeby zmienic na cos chociaz 3 lata mlodszego. Samochod musi byc kombi (czesto przewozimy jakies rzeczy do sklepu w granicach rozsadku oczywiscie). Nie mam pojecia czego szukac. Jesli chodzi o cene to tak zeby sprzedac seata i zeby trzeba bylo niewiele dolozyc. Wiem wiem, kazdy by tak chcial ale moze sie da. Jakies propozycje?
coś dla Kadziaja
Kliknij, aby zobaczyć załącznikSEC600/W140/6.0 V12/~550KM/ 810Nm
A ja panowie powiem wam, że wczoraj zakochałem się w BMW 645Ci xD.
Wczoraj miałem okazję pojeździć takim cackiem.
Silnik: 4,5l, V8, 333KM, 5,6sek-100km/h.
MASAKRA.
Po przejechania 500m miałem 180km/h na zegarach.
Po włączeniu trybu SPORT silnik wkręca się do ok 7000obr/min.
Przyspieszenie takie, że żołądek okręca się dookoła kręgosłupa.
Dźwięk silnika przepiękny!!!!
Wczoraj jeździłem już wieczorem, a poza tym nie miałem za dobrych dróg pod ręką więc tylko 205mk/h.
Mówię Wam.... Miazga!!
Gdybym miał do wydania 160tys zł to bym sobie kupił

.
PS. spalanie podczas dynamicznej jazdy na poziomie 25l/100km
QUOTE(Rav85 @ 07.06.2008 14:35)

coś dla Kadziaja
Kliknij, aby zobaczyć załącznikSEC600/W140/6.0 V12/~550KM/ 810Nm
Ładne, ładne i ten motor (moc ok ale czemu nie V8??)
Ale wolałbym 126SEC jakoś mi sie lepiej podoba.
W swieta wielkanocne jechalem (jako pasazer - nie mialem jeszcze prawka) BMW 735i brata. Silnik 3,6. Przy predkosci 200 km/h nic nie czuc, a kiedy wlaczy sie przelozenie SPORT to jest juz kompletna sieka - najwyzsze obroty i spory zapas mocy. Bardzo sprawnie przyspiesza. Do tego full opszyn
ja w poniedziałek jadę oglądać pod Bydgoszcz astrę bertone cabrio ^^ mam nadzieje ze nie pojadę na darmo
-=Mathis=-
07.06.2008 17:28
Mmmm... Troszkę brzydszy następca Calibry

A w jakim silniku?
2.0 115km. z reszta to auto do jazdy a nie wyścigów , niebezpieczne bo przy dachowaniu jest kupa
-=Mathis=-
07.06.2008 17:39
Bardzo żywotny silnik
.gif)
Jeżeli to jest ta sama jednostka co mamy w firmowej Astrze II (też 2.0 ale nie pamiętam mocy) to można lać i jeździć... 350tys. zrobione i żadnych większych remontów
.gif)
A jak to w firmie, nikt nie jeździ spokojnie
staruszek
07.06.2008 19:00
wbrew pozorom ten silnik ma juz swoje lata, posiadam jego wersje ale 16V w Omedze Caravan... naprawde udany silniczek i w miare malo pali

, nie to co 3,3 V6
Thomsonicus
07.06.2008 20:09
dokładnie 2.0 8V oplowskie rządzi. nie wiem czy mi się nie porąbało ale tam chyba nawet rozrząd jest bezkolizyjny. Nie do zajeżdżenia, tylko zawsze cieknąć musi, jak nie cieknie to coś jest nie tak :-) albo robione niedawno czyli coś się popsuło. Sam z takim silnikiem miałem kupić Opla Kadeta GSi z ostatnich roczników. Fajny nawet był, z fabryczną klatką bezpieczeństwa i licznikami digital <-- to rozwiązanie osobiście uwielbiam, zarąbiście chciałbym mieć auto z digitalami! Jak byłem w klubie Renault19 to jeden z gości przerobił digital bodajże od R25 i nawet działało. Niestety do mojego obecnego auta znaleźć digitale praktycznie graniczy z cudem, i to nawet na rynku brytyjskim czyli tam gdzie 100NX było sprowadzane bez przerabiania i z japońską mocą :-) Ale pomażyć można...
QUOTE(Nolf @ 07.06.2008 13:09)

Samochod Malysza?

Małysz wybrał diesla 4.2, 326 KM i 760 Nm a tu masz również diesla tyle że 5.9, 500 KM i 1000 Nm. Dzieło sztuki
Ach ten klasyk, piękność
BMW 630 E9 CSi
QUOTE(Nolf @ 07.06.2008 13:09)

Samochod Malysza?

Ale do rzeczy panowie. Ostatnio mialem luzna rozmowe z mama na temat naszego aktualnego samochodu. Mamy Seata Cordobe Vario 1.6 z 99 roku. Przebieg 170k dopiero pare dni temu stuknelo. Generalnie samochod z zewnatrz jest w idealnym stanie. Bardzo zadbany ale moja mama rzucila mysl zeby zmienic na cos chociaz 3 lata mlodszego. Samochod musi byc kombi (czesto przewozimy jakies rzeczy do sklepu w granicach rozsadku oczywiscie). Nie mam pojecia czego szukac. Jesli chodzi o cene to tak zeby sprzedac seata i zeby trzeba bylo niewiele dolozyc. Wiem wiem, kazdy by tak chcial ale moze sie da. Jakies propozycje?
Możesz powiedzieć jak sprawował się Seat? Właśnie u mnie nadeszła chwila na zakup auta i wybór pewnie padł na Seata ale Ibizę. Jest to w sumie ten sam samochód tylko w innej wersji nadwozia. Mam zamiar zakupić z tego samego co Twój roku. Model jaki mam upatrzony to III generacja. No i właśnie pytanie jak z częściami (czy są drogie) i jak się sprawował tj. czy jakieś większe awarie zaliczył?
Seat ibiza dobre auto.
Kolega ma taki '99 1.9 TDI. Awarie sie zdarzają ale zwykle błachostki czy tam centratka, czy wycieraczki. Ale ogólnie nic konkretnego sie mu jeszcze nie zepsuło. Wygląd tez ok rdza nie chyta, najgorsze sa te plastki we wnetrzyu strasznie twarde i lubia skrzypieć.
Dobrze ze polska policja takich nie ma
jak u nas by takie były, to wszyscy pchali sie do drogówki
I tak maja za dobre i szybkie fury poscigowe patrzac na ilosc wypadkow spowodowanych z winy policji
@tommi
Auto generalnie super sie trzyma. Jedyna rzecz ktora pare razy sie przytrafila to urywajacy sie pasek klinowy. Jedyna wieksza awaria po przejechaniu 170k to uwalone sprzeglo (cos sie tam posypalo i trzeba bylo wszystko wymieniac koszt ~500 zeta). Generalnie auto pali na "dotyk" chociaz ostatnio mial problemy i poszedl do wymiany aparat zaplonowy. I tyle. Generalnie auto smiga, blacha itp wszystko ladnie pieknie.
Dzięki
Nolf teraz pozostaje jedynie mi pozałatwianie kilku spraw i jak się uda będzie furka ze śmiesznym przebiegiem ~40 tys. km.
Co sądzicie o tym samochodzie, ma służyć do bezproblemowego pochłaniania kilometrów po mieście.
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C5093263
Jak dla mnie za stara konstrukcja, arcy-muł, brak klimy.
Zdejmij wreszcie klapki z oczu i poszukaj czegoś normalnego.
QUOTE(KADZIAJ @ 09.06.2008 10:06)

Co sądzicie o tym samochodzie, ma służyć do bezproblemowego pochłaniania kilometrów po mieście.
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C5093263na targ i do jazdy do kościoła dla emeryta idealny 88 rok i 9tys sorry ale kupowanie takiego truchła za ta kasę to głupota
wojtek_blekitny
09.06.2008 11:05
Kadziaj do miasta to lepiej coś małego- a'la Corsa, Polo, Yaris itp.
Klik łatwiej się poruszać i mniej "trzepie po kieszeni" jazda w korkach [tym bardziej diesel, koledze zjada taka 5,5-6 w mieście].
Moje wymagania.
Dynamika w mieście wystarcza, kto by jeździł szybciej po tych dziurach i w tych korkach.
Przedewszytkim chodzi mi o to by nic w nim nie ruszać, poprostu lać rope i jeździć (rope mam dużo taniej, więc gaz tez nie wchodzi w gre). Musi być też nienaganny komfort i conajmniej 4 drzwi.
Nie powiem ze to mała sumka, ale auto wygląda na oryginalny przebieg i ma oryginalny lakier bez śladów korozji na nadwoziu czy podwoziu. Wogóle nie zniszczone.
Co do corsy to spojż na jej wnętrze jej już zmęczone wiekiem, napewno wszytko już tam lata. A kultura pracy tego silniczka mi nieodpowiada.
Jeżeli znacie lepsze auto które spełnia wymagania jestem otwarty na propozycje.
Thomsonicus
09.06.2008 12:16
Może poszukaj jakiegoś Passata 1.9TDI z roczników koło 92 (takie co wyglądają jak Vento, chyba B3). Śmigałem tym w anglolandzie przez kilka miesięcy i muszę powiedzieć że nieźle mnie to auto zdziwiło. Jak na 90KM zapierdzielało jak rakieta, paliło w trybie mieszanym koło 6,5 litra na 100km. Zrobiłem nim koło 10tyś km i jedyna usterka jaką miałem to rozleciała się kostka w stacyjce - godzina roboty ze śrubokrętem i tyle. Świetne auto, do tej pory nie lubiłem pasków ale jednak co niemiec to niemiec
Oglądałem Toledo I z 93 roku 1.9TD. Auto fajne 5 drzwi, sporo miejsca. Ale gdzie nie spojże to rdza na nadwoziu. Silnik dobrze pracuje i ładnie wchodzi na obroty i mało pali. Ale przy czym starsznie wali jak gradobicie. Niestety niska jakość tworzyw i wykonanie daje swe znaki po latach. Lata i skprzypi wszystko, wszedzie jakieś popodkładane tektórki albo popekane plastiki w srodku. I strasznie słabo wyciszone wnetrze. Niestety zawieszenie strszanie buja, ta nieszczesna tylna belka:( .W MB jest wielowahaczówka.
Ten passek jest bardzo podobny do Toledo.
Myśle jeszcze nad AUDI 80 w dobrym stanie w 1.9D czy TD ale o takie trudno
QUOTE(KADZIAJ @ 09.06.2008 13:00)

Myśle jeszcze nad AUDI 80 w dobrym stanie w 1.9D czy TD ale o takie trudno

Szukałem i niestety ze względu na stan takich egzemplarzy (w ogłoszeniu igła - na żywca gnot) zdecydowałem się dołożyć parę groszy i kupić A4.
Nie mam zamiaru dokładać kasy na droższe. Bo to auto i tak bedzie jako drugie, typowo do zajeżdżenia.
Jak widzicie ten W201 to chyba najlepsza opcja. Jeszcze w takim stanie. Pojade go moze dziś obejżeć, wsumie niedaleko mam.
Za 9k kupisz 206 1.9 d , i będzie o jakieś 11 lat młodszy a spalanie ok 5 l na 100
prosze o linki odrazu. Bo każdy może napisać znajdziesz.
Ja nie chce mieć auto w które będe wkładał kase, aż strach myśleć jak to 206 będzie wyglądało jesli ma kosztowac 9 tys. Ma być w dobrym stanie by nie sprawiało problemów. Dla mnie nie liczy sie wiek tylko stan auta. 5 litrów po mieśćie nawet HDI takie wyniki nie osiaga, a co dopiero zwykły diesel.
Nie mówię że na mieście tyle pali , ja mam 206 2.0 HDI i pali max 7l jak mu cisnę i to mocno , przy spokojnej jeździe spala ok 5.5/6 l
Klik tylko że Ty chciałeś 5 drzwi ....
To może 406 ?
klik ,
klik ,
klikCo do silników 2.0 HDI to moim zdaniem są niezawodne jak już to coś innego może Ci siąść
Może Audi
klik ,
klik ,
klik ,
klik ,
klik
QUOTE(KADZIAJ @ 09.06.2008 13:26)

Jak widzicie ten W201 to chyba najlepsza opcja. Jeszcze w takim stanie. Pojade go moze dziś obejżeć, wsumie niedaleko mam.
Ty nie pytasz się nas o opinie... Ty ją serwujesz i przedstawiasz jako jedyną słuszną.
No wg mnie to Kadziaj ewidentnie chce nam udowodnic ze w tej cenie nie ma nic innego niż MB
Zależy kto co potrzebuje...jak ktoś potrzebuje tapczanowóz, który nic nie przyspiesza, wg mnie nie wygląda, ale jest bezawaryjny bo nie ma się co psuć, to niech bierze MB
![;].gif](http://nvision.pl/forum/style_emoticons/nvision/;].gif)
Ja w tej cenie brałbym zupełnie inne furki
Ja nie chce Wam niczego udowadniać. Poprostu szukam najlepszej opcji do tej ceny które spełnia moje wymagania. A co ja mam do udowodnienia jak pewnie nikt nigdy z Was nie kupi starego merca, bo nie macie do nich sentymentu i zaufania.
Gadżet 406 za duze bydle.
Co do tych audi to są już wyjeżdżone i nie warto w nie inwetsować. Za dobre Audi 80 DIESEL trzeba grubo zapłacić.
2.0 HDI odpada bo nie mam za czystej ropy, a nie chce mieć później problemów z wtryskiem cr.
A to 206 to wygląda na ładny syf...
PS zresztą jeżeli gadka ma iść w tą strone to mozemy ją zakończyć. Mieliście mi coś poradzić. A nie pisać bezsensowne posty.
Koledze radzą a Ty zbijasz wszystkie argumenty. Proponuję byś pojechał po tego mietka i miał spokój (my również).
To po co się pytasz ? Dobrze wiesz, że nikt tutaj oprócz Ciebie nie przepada za starymi MB, bo nikt nie ma takiej potrzeby, i sądzę, że większość ma inne gusta estetyczne, zwraca uwagę na przyspieszenie i na wyposażenie. Myślałeś, że ktoś Cie utwierdzi w przekonaniu i powie : " Ten mercedes jest zajebisty, bierz go ?"
Za ile mozna kupic najtansze auto z klima (dzialajaca oczywiscie)?
kup bez i nabij klime
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.