Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Samochody
Forum NVISION > Różne > NNT - Nie Na Temat
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124
deejay
przeciez te auta w takim stanie maja duzo wartosc, jakbym takie cos stało niedaleko mnie to bym sie zaopiekowal ).gif
ferrari w trawie ciezko uwierzyc ).gif
Renifer
Sądzę że nie przedstawiają praktycznie żadnej wartości. Jak bys chciał oczyścić blachę ze rdzy to nic by nie zostało. Wszystkie części kaputt ph34r.gif

...było ostatnio o wyciągnięciu starego Porsche z jeziora, gdzie przeleżało kilkadziesiąt latek. Po prostu się ropadło na brzegu.

http://www.autoblog.com/2008/05/28/lake-fi...ay-porsche-356/
deejay
te auta w takim tragicznym stanie nie były, nawet jesli by po oczyszczeniu rdzy okazało sie ze nie ma czego malowac ).gif to zawsze mozna sprzedac na czesci ktore przypuszczam sa bardzo drogie...
jakby ktos mial zdjecia z allegro power w Krakowie to poprosze o linka na www ewentualnie na poczte jakby mi ktos wyslal fotki Lamborghini Gallardo Superleggera
ziemniak
Witam was koledzy.Znacie jakies wyszukiwarki aut w anglii typu mobile.de itp. Jesli tak poprosze o adresy. Ewentualnie jak szukac auta w anglii w okolicach londynu. Jak nazywa sie komis po angielsku ? Co wpisac do przegladarki ? Ja wpisywalem car sales . Pozdrawiam
Rav85
http://www.buyyourcar.co.uk/used-car.aspx

wpisz used cars uk i wsio
Kuroslaw
QUOTE(Szejk Jasim @ 19.07.2008 22:13) *

jak można lanosa tuningowac!

IPB Image
Można szczerbaty.gif

Szejk Jasim
Kuroslaw szał pytona ten lanosik szczerbaty.gif
Rav85
QUOTE(Kuroslaw @ 02.08.2008 19:58) *

IPB Image
Można szczerbaty.gif

to podchodzi pod okaleczanie a nie tjuning ale tez tak można szczerbaty.gif

ale brzydki ten prins
Lucas
Niestety tak to już jest, że niektóre samochody nie nadają się do tuningu i już.... ale cóż jak widać niektórzy na siłę próbują się uszczęśliwiać chytry.gif
staruszek
Lucas, to tak jakby Abramsa M-1 tuningowac ( chyba dobrze podalem chodzi mi o lekki czolg bojowy), niektorte auta wyjezdzajac z tasmy produkcyjnej sa z gory skazane na swoje przeznaczenie, jedne do garazu, inne na lans, a takie jak Lanos od razu na zlom tongue.gif
Rav85
lanos się nadaje, co udowodniłem parę stron w do tylu , ze da się zrobić ładne auto, tak samo jak calibra czy corrado, tylko musi robic to ktoś kto ma trochę gustu , wiadomo ze calibra najładniej wygląda bez żadnych dodatków typu, pługi, 4 rury, czy deski do prasowania, do szczęścia wystarcza ładne felgi, i zadbany wygląd

Kliknij, aby zobaczyć załącznik

po kupnie zmieniłem maskę na bez wlotowa, zdjąłem spoiler z nad szyby tylnej i odkleiłem parę naklejek

no ale zdążają się takie profanacje

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C5227722

i nic się na to nie poradzi

Staruszek nie zgodzę się ze lanos to złom, fakt daewoo nie jest możne bmw czy mercedesem ale nie jest tez źle, z autopsji mogę powiedzieć ze , są nie zawodne, ojciec miał leganzę od razu jak wyszły w Polsce i lanosa na firmę jako ciezaorowy zarejestrowany, leganza poszła po 4 latach do znajomego teraz ma juz10 latek i śmiga jak nowa, nic się nie psuje, wymienia tylko to co w trakcie eksploatacji się zużywa, co do lanosa to sam potem nim jeździłem z rok i bylem zadowolony, fakt w lanosie są beznadziejne plastiki wnętrza ale da się to przeżyć końcu miał to by kompakt, co do blacharki to lanos ma tez już 10 lat i rdzy nie widu ni słychu, obecnie jedź nim mój znajomy któremu sprzedało się auto, ciekawostka , miałem vectre C 2002 i plastiki tez były strasznie gówniane a niby auto o parę klas wyżej, w alfie 166 możne tak to nie było zauważalnie bo większość była obszyta skora, ostatnio w RX-8 z którego nie miałem dużo pociechy tez wydawał się strasznie plastikowy, mimo tego ze auto typowo sportowe , tak naprawdę urok wnętrza w drewnie i miękkich materiałach zakończył się na początku lat 90tych , nawet w mercu s500 99 rok, drewno to tylko plastikowa imitacja wiec czego tu wymagać

ba w audi S8 rok 2006, plastiki są na wysokim poziomie jak i reszta dodatków, tylko kogo stać wydać ponad 260tys na auto
Szejk Jasim
Rav85 ile pali?
Rav85
co ile pali?
Szejk Jasim
Twoja calibra... wacko.gif
Rav85
paliła z 15L po wawie, z reszta kiedy ja ja miałem parę lat temu szczerbaty.gif
Szejk Jasim
tak pytam bo słyszałem że czasem i 20 łykają... strasznie nie ekonomiczny z niej dresowóz...
staruszek
Rav85 a ja jestem obecnie mile zaskoczony wydaniem VW, pogonilem Omege na urlopie ( SC tez) i jestem bardzo mile zaskoczony Sharanem ( ostatnia buda) plastiki naprawde na wysokim poziomie co w samochodzie typowo rodzinnym zaskakuje ( niestety tez mam wstawke drewniana - plastik tongue.gif).
T(j)uning tez bedzie, po poczatek poszly kolka, wydech by DTM i car-audio/video.
Rav85
QUOTE(Szejk Jasim @ 03.08.2008 11:40) *

tak pytam bo słyszałem że czasem i 20 łykają... strasznie nie ekonomiczny z niej dresowóz...

oczywiście, nawet z 22 możne chlać jak się katuje ja mowie to o jeździe dynamicznej od sw9atel do świateł 60km/h do 80 max , bez rwania asfaltu itp
Gadżet
Jeździłem paroma calibrami i jedno co mi się w nich nie podoba to to że sprzęgło się bardzo szybko pali , a drugie to spalanie wacko.gif
mcickx
Apropo tJuNiNgUuU : http://www.otomoto.pl/citroen-saxo-tuning-C3502350.html
hahahahah, 1.2 - pewnie z 50km lol.gif
Rav85
staruszek
ide foty zrobic to pokaze wam moj wiochmen tjuning tongue.gif
Rav85
czekamy szczerbaty.gif
staruszek
Fotki leca... pelny opis systemu mutimedia bedzie na stronie ich producenta, w poniedzialek kladzie wiazki pod zaglowki do paneli LCD, na razie mam tylko 2 systemy glosnikow i jedna para w 3 rzedzie oraz napedzane jest to alpina IP-200 czy jakos tak... ( oczywiscie drzwi wyscielane podwojnie matami bitumicznymi i tam takie inne bajery

kolejne beda pozniej jak powgrywam tongue.gif

IPB Image
MateuszWilegosz
staruszek< Auto wygląda stylowo, choć takie auta typowymi obiektami tunningu nie są.
Ale jedno wygląda jakoś dziwnie. Te koła wydają się jakieś małe w stosunku do rozmiaru samochodu. Nie wiem, może mam takie wrażenie, może takie ujęcie, ale jakoś tak unsure.gif
Rav85
zrób mu glebę i będzie cacy
-=Mathis=-
Rav, wystarczy zamiast 16" wsadzić 18" tongue.gif a gleba w PL to lekkie nieporozumienie, bynajmniej u mnie w mieście tongue.gif
staruszek
i tak przesadzilem z gumami, 225/50/16, 18 w Warszawie to przejaw hazardu tongue.gif

IPB Image

i niech mi ktory wlaczy dlugie w nocy.... 4 dalekosiezne czekaja na zemste tongue.gif
IPB Image

IPB ImageIPB Image

maly komentarz do ostatniego zdjecia:
7 miejsc = 1 manager/sponsor + 5 zawodnikow cs:s + 1 rezerwowy .. i mozna na lana pomykac tongue.gif
wojtek_blekitny
Na glebe z nim!! szczerbaty.gif
Ładnie wygląda, autko względem standardu wyłącznie zyskało optycznie.
Jedyna rzecz, która mnie bije w oczy to różne stopnie przyciemnienia szyb.
Jeśli już, to wszystkie, prócz przedniej, przyciemnione w jednakowym stopniu <czyli max dla przednich bocznych bodajże 30%, albo atest od wujka szczerbaty.gif >.
Poza tym ok spoko.gif
staruszek
A nasz wysłużony Sej ustąpiłmiejsca nowemu wojownikowi miejskiemu:
IPB ImageIPB Image
-=Mathis=-
Heh... Ale faktycznie na Lan-Party jak znalazł -D.gif Tylko dobra instalacja elektryczna z przetwornicą wytrzymującą ~1200W i w czasie drogi rozgrzewka na laptopach lol2.gif
staruszek
jest instalacja 220V ale niestety wytrzymuje raptem 500W ciaglego poboru, na laptopy styknie, a jak by co jest drugi odwod z gniazdem z zewnatrz ....
-=Mathis=-
No i można walić tournee po Europie -D.gif
staruszek
A oto lista obecnie zamontowanego lub bedacego w przygotowanbiu do montazu sprzetu:
Napęd DVD/CD
USB device, przedwzmaczniacz oraz wzmak 2/3 rzedu i radio
Glosniki do drzwi przednich i tweetery na deske
Zestaw do drugiego rzedu
3 rzad (nadkola)
JL Audio jakis ale tego mi moj montazysta jeszcze nie zdradzil - mowa o subwooferze
Jakis wzmacniacz ale tez nie wiem jaki do konca ( ma napedzic suba i jeden zestaw) i jakis kondensator.
monitor LCD 7 cali do zaglowka
Do tego jakis uzywak PS2 co by nikt sie nie nudzil tongue.gif
Szejk Jasim
QUOTE(mcickx @ 03.08.2008 13:30) *

Apropo tJuNiNgUuU : http://www.otomoto.pl/citroen-saxo-tuning-C3502350.html
hahahahah, 1.2 - pewnie z 50km lol.gif

liczy się LANS! szczerbaty.gif
mcickx
Twoje? -D.gif
KoniQ
Czy neony pod auto sa legalne? Bo podoba mi sie to, ale slyszalem, ze nie wolno tego montowac... Pytam sie, bo nie wiem czy warto zaczac zbierac kase ;P.gif
Tomigan
Można powiedzieć, że są nielegalne. Tzn. nie wolno ich używać na ulicy. Przepisy jasno określają dopuszczalne oświetlenie i zgodnie z nimi neonów, czy np. diod na spryskiwaczach używać na drodze nie wolno.

Nie wiem natomiast jak wygląda kwestia samego posiadania neonów i używania ich poza drogą - np. podczas jakiegoś zlotu, czy wystawy, gdzie auto stoi sobie spokojnie zaparkowane na jakimś placu i ludzie je oglądają i podziwiają. Na chłopski rozum powinno to być dopuszczalne, jednak nie wiem, co o tym mówią przepisy.
Renifer
http://carscoop.blogspot.com/2008/08/new-a...ets-580-hp.html
i nie ma ch** we wsi -D.gif
no chyba że to...
http://www.autokrata.pl/ogien/4489/rs6_z_piekla_rodem/
ale to ta sama liga szczerbaty.gif
Gadżet
KLIK Ciekawe ile pojedzie bez ogranicznika wacko.gif
tarind
No to robicie zrzutkę i kupujecie mi autko rotfl.gif
wojtek_blekitny
Nie ma sprawy devil2.gif
Ja już mam wóz dla Ciebie:
IPB Image
Z pewnością bardziej ekonomiczny niż ten MB szczerbaty.gif
Gadżet
I będziesz się woził jak gnój szczerbaty.gif
wojtek_blekitny
Śliczna ta alfa, aczkolwiek taniej te 100KM z litra by osiągnęli montując turbo od ciężarówki, rozprężając nieco silnik i dokładając intercooler szczerbaty.gif
Za to chętnie bym posłuchał 3l w "V-ce" z kompresorem i blow-off devil2.gif
hiro
raczej nie taniej , doszedl by koszt zrobienia kolektora jak nie calego wydechu, wiecej rur do ic , dorobienia smarowania i chlodzenia turbiny , a pozatym kompresor ma "lagodniejsze" doladowanie co znacznie zwieksza szanse na dlugie zycie silnika.
A czy tam wogole zmiescilo by sie turbo unsure.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
NVISION.pl 2000-2010, powered by IPB