Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Samochody
Forum NVISION > Różne > NNT - Nie Na Temat
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124
wojtek_blekitny
Drugi raz nie musisz płacić- masz przecież ważną polisę. Ważne tylko, żeby w ciągu miesiąca przerejestrować auto na nowego właściciela.
Renifer
QUOTE(wojtek_blekitny @ 31.08.2008 0:43) *

Nie pamiętam czy było, czy nie:
E30 z silnikiem 5.4l V12 i dyfrem od MRoadster hipnoza.gif

Cuuuudddoooo!! notworthy.gif PS. 5.0 chytry.gif
Ciekawe ile kosztowała go ta zabawa. Jedno jest pewne... furka na pewno unikalna. clapping.gif
KADZIAJ
Pewnie ta E30 ma spore problemy z płynnym ruszeniem, a o podsterowności lub nad juz nie mówie. Ale za to i tak piękne auto nawet ja fun MB chyle czoło przed nim.
deejay
QUOTE(Gadżet @ 22.08.2008 22:09) *

A ja się właśnie przejechałem Honda Civic po małej modyfikacji ;].gif
Zmieniony został silnik , 1.8 Vtec 180KM , seryjnie ma 170 kucy ale zmieniony jest cały wydech , filtr stożkowy no i siedzenia na kubełki ,zawieszenie na sportowe żeby się to jakoś trzymało drogi , aha i skrzynia jest bardzo krótka ... a teraz o doznaniach z jazdy ...
Samochód był robiony z myślą o wyścigach na 1/4 mili
Od 0 do 100 poniżej 6 s wacko.gif
Udało mi się wrzucić 4 na chwile , oczywiście zmiana biegu następowała gdy obrotomierz pokazał ponad 8 000 ;].gif
3 bieg ponad 160 na godzinę na odcinku 300m ... aż się trząsłem jak wysiadłem tongue.gif Szkoda że w 4 jechaliśmy bo pewnie lepiej by było .... szczerbaty.gif

co do przyspieszenia to mocno naciagnołes chyba na slikach i z gorki musiało byc ).gif no i na 3 biegu 160 to skrzynia ewidetnie seryjna
Gadżet
nie jest seryjna , biegi są krótkie , 160 i prawie 9000 obrotów było wink.gif koła stalowe i cienkie opony , teraz są alumy i oponki na 240 km .
Na 1/4 mili zajął 3 miejsce ( najlepszy jego rezultat ) do 2 L bez turbo ...
tommi
QUOTE(KoniQ @ 31.08.2008 22:52) *

Ja biore mame i wujka na wspolwlascicieli. Jak bede mial 25 lat to dopiero bede rejestrowal na siebie. Mam OC do czerwca (poprzedniego wlasciciela) w Uniqua. Co z tym OC do czerwca nie musze placic, czy i tak musze zaplacic?

Jeśli chodzi o OC to masz dokładnie 30 dni na podjęcie decyzji, czy przejmujesz ubezpieczenie, czy też rozwiązujesz z nimi umowę. Jeśli masz wiek poniżej 26 roku życia to niestety nawet jeśli współwłaściciel ma maks zniżek to i tak dostaniesz mniejszą ilość zniżek. Wracając do OC to jeśli poprzedni właściciel posiadał maks zniżek, a ty masz np. 40% to różnicę będziesz musiał dopłacić. Ubezpieczenia OC oraz AC mogą być zawarte w różnych ubezpieczalniach. ;P.gif
KoniQ
Mam okazje (?) kupic zimowe opony wraz z stalowymi felgami (ponoc malo zuzyte) za 300 zlotych. Oplaca sie czy nie?
przemn2
Opłaca się.
Ale jak się zdecydujesz to podjedz z nimi do wulkanizatora niech je obada.
Mi kiedyś rozwaliła się opona i kupiłem dwie uzywane ekstra wyglądały ale jazda to była masakra.Po założeniu ledwo się je dało wyważyć a i tak auto dziwnie mi drżało.Potem się okazało,ze była jedna lekko zwichrowana czy krzywa-nie pamiętam już.
Cena dobra za komplet.
KoniQ
Teoretycznie felgi stalowe mi nie sa potrzebne bo juz mam felgi stalowe. Ale moze sprzedam te z kol ktore teraz kupie i moze mi sie jeszcze zwroci ph34r.gif O ile sa w takich samych rozmiarach, ale to tez od takiej samej Meganki jak moja, wiec chyba bezproblemo...
tommi
Fajne BMW ;].gif =1]LINK
Renifer
Nie podoba mi się ten bodykit dry.gif no i nowa 3 sedan najpiekniejszego kupra nie ma... co innego coupe wub.gif
KADZIAJ
KoniQ Jeżeli mają więcej niż 2-3 lata i bieżnik ponizej 6-7mm to sobie daruj.
Renifer
Znowu bodykit od Wald'a. Tym razem wzięli się za nowego Skyline:
http://www.nihoncar.com/en/news-893-Wald+d...ning+!.html
Znowu mi się nie podoba...
drero
zgadzam sie z Renem, brzydkie w ch.... te bodykity!
Szejk Jasim
ciut tandetne bym powiedział...
Renifer
Mają swój styl który po prostu mi nie leży. Generalnie to ekskluzywna firma.

Wczesniej było o betce i ślicznym kuprze w wersji coupe. Teraz możecie sami to ocenić chytry.gif
IPB ImageTo jest moim zdaniem gustowny tuning ;].gif
Frajerek
Coz , tuning to tu moze jest na tym zdjeciu ale malo widoczny wink.gif po drugie ktos tuning zrobil ale w photoshopie tez lekko wink.gif.
Renifer
Jesteś w błędzie... mam więcej zdjęc tej bety i nie jest to żaden VT.

A powiadasz że tuning mało widoczny? I właśnie o to chodzi. Zrypać piękne jest bardzo łatwo ale poprawić piękność to już sztuka szczerbaty.gif
tommi
Właśnie ja również jestem za subtelnym tuningiem, a nie jakimś przebajerowanym szczerbaty.gif Fajna ta betka ren.gif spoko.gif
KADZIAJ
Uwazam że grubszy tuning optyczny samochodów z prestizem tajk. MB, BMW, AUDi to wiocha. Takie auto wyglada naparwwde fajnie tylko przy dyskretnym tuningu. Ren też mi sie podoba ta trójeczka. A gruntowny tunnig zostawmy dla opla, renaulta czy fiata.

EDIT
Taki tunning jest całkiem na miejscu
http://moto.onet.pl/104210,1,2,0,0,0,galeria_media.html
deejay
QUOTE(KADZIAJ @ 03.09.2008 11:51) *

KoniQ Jeżeli mają więcej niż 2-3 lata i bieżnik ponizej 6-7mm to sobie daruj.

napewno maja wiecej lat i bieznik zapewne tez nizszy, wg sie oplaca tylko warto do wulkanizaotra podjechac by je wywazyl, jak bedzie sie dalo to bierz
RethoN
Witam ! mam pytanie do posiadaczy lub ludzi co mieli kiedyś Daweoo Leganza opłaca sie kupić ten samochód jest luksusowy rzadki na klimę i jest przede wszystkim tani ! są ludzie co mieli to auto i mają wyrobioną na jego temat opinie ?? warto je kupić psują sie czesto ??
KoniQ
QUOTE(deejay @ 04.09.2008 15:46) *

napewno maja wiecej lat i bieznik zapewne tez nizszy, wg sie oplaca tylko warto do wulkanizaotra podjechac by je wywazyl, jak bedzie sie dalo to bierz

Mam juz te kola szczerbaty.gif To tak z przodu sa nowki Pirelli z bardzo grubym bieznikiem. Z tylu sa opony innego typu z troche mniejszym bieznikiem. Felgi nie sa, ani troche zardzewiale. Do tego dostalem gratis 4 kolpaki ).gif
Mysle, ze zrobilem dobry interes.

Zalalem dzis olej ELF Competition STI 10W40 i wymienilem filtr oleju - samochod znacznie lepiej przyspiesza, ciszej pracuje, zwiekszyla sie kultura jego pracy.

W srode jade do mechanika wymienic wtyczke od predkosciomierza (bo raz dziala, raz nie...), przy okazji bede chcial zmienic pasek rozrzadu, z napinaczami, rolkami i pompa wodna. Zmienie plyn chlodniczy na zimowy i odpowietrze caly uklad. I poprosze o sprawdzenie ukladu hamulcowego. Klocki i tarcze sprawdze juz sam, a jesli zaistnieje taka koniecznosc to je wymienie.
Danielo

Witam ! mam pytanie do posiadaczy lub ludzi co mieli kiedyś Daweoo Leganza opłaca sie kupić ten samochód jest luksusowy rzadki na klimę i jest przede wszystkim tani ! są ludzie co mieli to auto i mają wyrobioną na jego temat opinie ?? warto je kupić psują sie czesto ??

Miałem okazję się kiedyś przejechać Leganzą. Bardzo przestronne i komfortowe auto.

Jeśli nie przeszkadza ci plastikowy kokpit i mały prestiż marki to można brać. Oczywiście najlepiej egzemplarz z instalacją gazową.

http://www.motofakty.pl/artykul/daewoo_leg...8211_2002_.html

Rav85
Panowie ile możne kosztować wyklepanie tego cacuszka? bo muszę kupić babie samochód, bo aż serce mi się kraja jak mi poobija lub poobdziera moja czarno=perlowa kur***e

http://moto.allegro.pl/item433335765_alfa_romeo_166.html
Renifer
Znasz ten dowcip?
- Co mówią do siebie właściciele Alf po południu?
- Nic, bo rano widzieli się w serwisie laugh.gif

Furka wypas, tylko baaardzo żadka więc dostępność części marna a co za tym idzie wysokie ceny. Ja bym się nie pchał w Alfe.
wojtek_blekitny
Jak szukasz 4 kółek dla kobity <najlepszy w ogóle byłby rower bez kół szczerbaty.gif joke> i do tego jesteś z Wa-wy, to patrzyłbym w stronę Hondy Civic.
Np. coś takiego.
Autko niewielkie, więc nie będzie narzekać na trudności z parkowaniem, bezawaryjne, niebrzydkie, a 90KM do miasta wystarczy.
Wg mnie wybór lepszy niż Alfa <Ren właściwie wszystko powiedział>. Jak masz znajomego blacharza, to za 1.5k by ją doprowadził do odpowiedniego wyglądu, ale .........
Rav85
ma być tylko alfa i koniec, mieliśmy kiedyś 166ke 3L i śmigała jak złoto, inne auta nie wchodzą w grę , jest już e30 , mitsubishi i ma być alfa
energysnake
heh co za czasy jakie teraz gabloty można kupić za drobne szczerbaty.gif
Rav85 lepiej przyznaj się ,że Ty chcesz tym polatać smile.gif
3L dla kobity woohoo.gif drive.gif
kierowca2.gif

Btw ładny bad look ja bym tak zostawił laugh.gif
Rav85
ja mam inną brykę do latania a 2.5L czy 3L to różnicy w spalaniu prawie nie będzie a 2.0 L do 166 jest za mało aby komfortowo latać

chyba za 166 2L turbo 226 hp ale strach z turbo jak się posypie to już koniec
tommi
Najładniejsza seria 6 BMW (moim zdaniem) =1]LINK. Piękne autko ;P.gif
wojtek_blekitny
Rav, 3.0 będzie najlepszą opcją dla 166. Zapas mocy jest, więc <jak trafnie stwierdziłeś> spalanie porównywalne do 2.5 V6.
Wysilony 2.0 w dużej Alfie nie jest dobrym pomysłem, nie tylko ze względu na turbo.
Diesel JTD oszczędny, trwały <nawet Szwedzi montowali JTD w swoich autach>, jednak dynamika- tu musisz sam sobie odpowiedzieć.

Ja proponuję Alfę 156 z silnikiem 2.5. Mniejsza masa zrobi swoje w kwestii spalania i dynamiki a komfort i tak wysoki.
Zobacz .

Tommi, śliczna ta 6-tka, masz rację.

Dodam słowo o mojej E34.
Spoglądając na wskaźnik poziomu paliwa i licznik przebiegu, jasno wyszło, że przy normalnej jeździe wychodzi 10l/100 <2.5TDS, jazda "płynna", no może kilka razy mocniej wdusiłem szczerbaty.gif >.
Zauważyłem, że gdzie postawię auto, tam pojawia się plamka ... oleju napędowego.
Zacząłem oglądać dokładnie, okazało się, że gumowy wężyk na powrocie z wtryskiwacza był sparciały i ropa ciekła. Ale to nie wszystko, ropa ciekła również między wtryskiwaczem a głowicą. Po perypetiach ze zdobyciem odpowiedniej nasadki, wykręciłem wtryskiwacz i ... wygląda dobrze- żadnych śladów pęknięć itp. wyjaśniających przeciek nie ma <aczkolwiek stołu probierczego nie posiadam>. oczyściłem stożkową część uszczelniającą oraz "gniazdo" w głowicy, dokręciłem wtryskiwacz konkretnie i .... przestało lecieć laugh.gif .
W międzyczasie znalazłem inny wtryskiwacz w bagażniku lol.gif De facto nie był dobry, po wkręceniu obroty już na biegu jałowym falowały i gorzej odpalał.....
Niestety usunięcie wycieków z okolic wtryskiwacza nie rozwiązało w 100% problemu- nadal ropa pojawiała się pod autem, silnik mokry, a po 10 minutach pracy na wolnych obrotach, pod autem była plama o średnicy ok10cm <wcześniej jeszcze większa>.
Dzisiaj kombinowania ciąg dalszy- znaleźliśmy z kolegą źródło wycieku- kapało przy przewodzie paliwowym wychodzącym z pompy.
Dokładnie przy nakrętce, która jest tu:
IPB Image
Po wykręceniu feralnej rurki i od razu sąsiedniej <bez tego nie było szans wyjąć tej, która "ciekła"> okazało się, że wszystko jest ..... dobrze, nie ma pęknięć, nakrętka cała. Wkręciliśmy z powrotem, oczywiście sporym momentem ;P.gif Problem ustał.
Jednocześnie widać, że "coś" było robione z pompą.
Do czego zmierzam- wnioski nasuwają się jednoznaczne- autem w Polsce <2 lata jest w kraju, 80tys km> zajmował się "Kaziu", który nie potrafił dokręcić ani wtryskiwacza, ani "głupiej" nakrętki przy pompie.
Mało tego- myślałem, że sprzęgło jest "dosyć kiepskie", szykowałem się na wymianę, natomiast pomogło odpowietrzenie hydrauliki- pracuje bdb i jeszcze bardzo długo "pojeździ".
Problemy z silnikami TDS <ich obiegowa opinia> nie są spowodowane wadliwą konstrukcją, tylko wadliwym podejściem użytkowników, którzy dają lepić je gumą do żucia w garażach "u Kazia" mad.gif
Aczkolwiek silnik poza zużyciem paliwa nie miał żadnych negatywnych objawów, moc była, a teraz ma jeszcze nieco więcej lol.gif
I pracuje bardzo poprawnie.
KoniQ
Moja Meganke tez naprawial jakis Kaziu... Bynajmniej nie mechanike, a elektryke. Np. przelacznik od spryskiwacza w manetce jest zepsuty, to UWAGA: przeniesiono go w miejsce przycisku pod awaryjnymi (od immobilajzera). Byl takze centralny zamek, ktory nie wiem czy nie dziala, czy zostal wymontowany, ale zamierzam przy chwili wolnego czasu wyjac drzwi i sprawdzic...

W przyszly piatek jade do mechanika, na naprawe licznika, to powiem mu, zeby sprawdzil rozrzad (chce wymienic pasek, napinacze, rolki, pompe wodna, plyn chlodniczy) W przyszly weekend zamierzam tez sprawdzic z wujem klocki i najlepiej zamontowac nowe, bo troche slabo hamuje ;/
KADZIAJ
Podzielam zdanie kolegów na temat 166. A Tobie sie niepsuła bo była pewnie zadbana i w innym wieku niż ta co proponujesz. I po drugie nie po dzwonie. Jeśli ma być Alfa to bierz tylko raczej przy tak wysłozonym modelu 166 bedziesz musiał miec worek bez dna hajsu. Powiedzmy sobie szczerze o Alfach w nich tylko przyciąga wygląd nic wiecej. Silniki awaryjne drogie w eksplatacji, zawieszenie porazka na polskie drogi i ta felerna elektronika.

nawet Szwedzi montowali JTD w swoich autach>, jednak dynamika- tu musisz sam sobie odpowiedzieć.

Tylko w SAABACH bo są w tym samym koncernie co FIAT. Ale w Szwecji nikt nie jeździ w JTD tylko jest benzyna na pokładzie albo etanol -D.gif
przemn2
Ja się na autach nie znam ale mam w rodzinie dość spory warsztat,który zajmuje się wszystkim.
Czasami idę pogadać lub pożyczyć narzędzia lub coś naprawić.
I widzę co się dzieje jak podjedzie Alfa,która ma do zrobienia zawieszenie.Autentycznie wszyscy wieją z warsztatu.Kto nie zdąży zwiać ten robi to auto.Brat mówi,że aby cokolwiek zdemontować w tym zawieszeniu należy rozebrać całą masę różnych elementów zawieszenia.
Roboty z tym jest sporo i dlatego tak kasują właścicieli Alf.
Mnie się Alfa osobiście podoba i nic do niej nie mam.
U nas z autami jest tak,że jak kupisz tanie auto to możesz wydać sporo na naprawy.
Kiedyś tam kupiłem Vectrę B kombi a kumpel mi mówi,ze taką samą można kupić za 3tys taniej.
To ja pierdziele takie okazje.Czasami się zdarzają sytuacja zmusza itd.Ale widzę takie okazyjne auta porozbierane w warsztacie brachola i na 3tyś koszt remontu czasami się nie kończy.
Jest tak jak dbasz tak masz.Trafisz na auto zadbane dasz więcej i masz pewność,ze nie jest złożone z 3 innych aut i,ze nie miało 16 właścicieli.
Nie masz kłopotów kup se samochód spoko.gif
hiro
wojtek_blekitny Czy w TDS pompa wtryskowa jest smarowana olejem z silnika??
wojtek_blekitny
QUOTE(KADZIAJ @ 14.09.2008 11:33) *

Tylko w SAABACH bo są w tym samym koncernie co FIAT. Ale w Szwecji nikt nie jeździ w JTD tylko jest benzyna na pokładzie albo etanol -D.gif

Owszem w Saab'ach.

QUOTE(hiro @ 14.09.2008 13:20) *

wojtek_blekitny Czy w TDS pompa wtryskowa jest smarowana olejem z silnika??

Jest smarowana i chłodzona paliwem.
wojtek_blekitny
Przenosimy się tu wink.gif
Ren, true, jeszcze mam żółte kierunki.
Oczywiście, jak zacznę "inwestować" w oświetlenie, to pojadę po całości, bo tylko mijania, długie cleary będą odstawać od "starej"całości.
Czyli by wychodziło:
Angel eyes clear
Halogeny clear
Kierunki przód clear
Kierunki bok clear
Lampy tył clear, białe kierunki na górze <spotyka się jeszcze z białym po środku, ale te mi się "nie widzą">
na koniec września zmieniam jeszcze "resztę" płynów ustrojowych i w październiku będziemy z kumplem robić rozrząd <łańcuch>.
Kempa
Ktoś kiedyś coś mówił o niskim spalaniu - mi Corsa B 1.4 pali 10L gazu...ale bynajmniej nie jeżdzę jak statysta wink.gif

Nie masz kłopotów kup se samochód

Racja, racja tylko ten samochód to jaka radość i nieoceniony komfort :]
Renifer
wojtek_blekitny... fajny plan, choć nie wiem czy tylne lampy będą pasować... chyba jednak zamiast "klarów" wolałmym standard, tylko z białymi kloszami zamiast pomarańczowych.

Ja do siebie myślałem o takim zestawie:
http://moto.allegro.pl/item415163833_refle...4_94_98_s4.html
KoniQ
Od kiedy mam samochod nie spie spokojnie...
Ile moze kosztowac zalozenie odciecia zaplonu w Megane I HB 97r.?
Aktualnie nie mam zadnych zabezpieczen, a samochod stoi pod blokiem
(nieubezpieczony).
Chcialbym zalozyc cos takiego:
www.allegro.pl/item430421673_alarm_centralny_zamek_4drzwi_syrenka_cz_uderzenia.html
Czy to sie sprawdzi? Moze jakis inny zestaw polecicie? Ile moze kosztowac montaz czegos takiego (orientacyjnie) i czy dalbym rade zamontowac to sam...
Kempa
Ja polecałbym Ci bearlock'a - blokada skrzynki - większość amatorów widząc blokadę odpuszcza - powód ? Najciężej się zdejmuje blokadę skrzynii, zazwyczaj koło 5 min dla profesjonalisty [ samo odpalenie samochodu to kwestia 20 sekund ] także bardzo długo. Koszt koło 300-350zł.
wojtek_blekitny
QUOTE(Renifer @ 15.09.2008 19:34) *

wojtek_blekitny... fajny plan, choć nie wiem czy tylne lampy będą pasować... chyba jednak zamiast "klarów" wolałmym standard, tylko z białymi kloszami zamiast pomarańczowych.

Ja do siebie myślałem o takim zestawie:
http://moto.allegro.pl/item415163833_refle...4_94_98_s4.html

Bardzo ładne reflektory. Odpowiednie oświetlenie w połączeniu z odpowiednimi felgami potrafi bardzo odmłodzić autko.
Na tył E34 pasują jeszcze standardowe lampy z odymionym kierunkiem <nie mylić z całymi dymionymi- to już wiocha jak cholera>. Coś takiego:
IPB Image

QUOTE(KoniQ @ 15.09.2008 19:43) *

Od kiedy mam samochod nie spie spokojnie...
Ile moze kosztowac zalozenie odciecia zaplonu w Megane I HB 97r.?
Aktualnie nie mam zadnych zabezpieczen, a samochod stoi pod blokiem
(nieubezpieczony).
Chcialbym zalozyc cos takiego:
www.allegro.pl/item430421673_alarm_centralny_zamek_4drzwi_syrenka_cz_uderzenia.html
Czy to sie sprawdzi? Moze jakis inny zestaw polecicie? Ile moze kosztowac montaz czegos takiego (orientacyjnie) i czy dalbym rade zamontowac to sam...

Znajomy kolega- mechanik założył do swojej Hondy alarm+centralny zamek+odpalanie silnika z pilota. Całość kosztuje 90zł <mówił, że kupuje na giełdzie, montował wielu osobom i nikt nie narzeka>. Wg mnie rozwiązanie jeszcze lepsze, aczkolwiek wspominał, że montaż utrudniony- trzeba odnaleźć przewody odpowiadające za otwieranie i zamykanie drzwi.
KADZIAJ
KoniQ Ja bym zadnego zabepieczenia nie dawał kto by chciał ukraść starą meganke.
Po drugie jeśli złodziej jest konkretny to i tak Ci ta fure ukradnie co byś tam niezamontował i ile hajsu bys nie włozył.
Jeśli jest laik, to weź zamontój sobie taki mały obwodzik z przyciskiem który podczas uruchamiania auta trzeba bedzie przytrzymywac. Najlepiej w takim miejscu co by sie nikt niespodziewał. Koszt jakieś 2zł + troche kabla.
Nie wiem jak to jest w Megane ale w T4 łatwo sie to montuje wystarczy sie podpiąć pod zapłon i wpiąć tam przycisk i gdzies go umiejscowić.
KoniQ
Zdziwilbys sie, bo stare samochody ida na czesci... Znam ten polswiatek i wiem, ze klienci np. skladaja zamowienie: ktos przywalil mi na parkingu w drzwi, potrzebuje srebrnych, dobrze, stoi taka 4 ulice dalej. Drzwi beda za 1,5 tygodnia.
Thomsonicus
no proszę, a statystycznie wychodzi że to ja mieszkam w najniebezpieczniejszym powiecie w Polsce (zaraz obok mam też najbiedniejszy w całej UE!)
energysnake

gdzie On kupował szpilki ? w Biedronce rotfl.gif
Rav85
coś dla Kadziaja szczerbaty.gif

http://www.tvn24.pl/-1,1564959,0,1,jezdzic...,wiadomosc.html
KADZIAJ
Fajna "eska" i jeszcze kogo. Kiedyś napewno będe miał W126 szczerbaty.gif

KoniQ wiem ze takie akcje sie zdarzają, bo sam mieszkam na osiedlu. Ale zazwyczaj sa to bogatsze auta.
Ale tak pomyśl jakie zabezpieczenie od tego Cie uchroni?? I ile kasy musisz w to władować??
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
NVISION.pl 2000-2010, powered by IPB