Najlepiej, to wyciągnąć przewody zapłonowe i wykręcić świece - złodziej na pewno sobie nie poradzi

, ewentualnie można zapychać układ dolotowy jakimiś papierami na noc, samochód też nie odpali
...dodatkowo można poodkręcać koła i postawić na cegłach
Złodziej pomyśli że już ktoś ograbił to autko i zostawi je w spokoju
najlepiej samemu okraść auto nim to zrobi złodziej
energysnake
16.09.2008 12:16
od czego są lawety

jak masz porządną fake , to nic cię nie uchroni od kradzieży
Szejk Jasim
16.09.2008 16:17
Niezły drift
LINK
No wreszcie doszedł mi aparat. Patrzcie na mojego Mercedesa. Sorry ale nie moge sie powstrzymać.

Noi jak zdaje egzamin??
Piekny
.gif)
Sprzedam w przyszlym roku Meganke i kupie albo takiego Mercedesa albo BMW e36
Ehe
Tu sie jeszcze jedno znalazło:
-=Mathis=-
17.09.2008 22:46
Panowie, jakie świece polecacie do 1.9 TD
I VW? Bo zima się zbliża a ostatnio coraz częściej muszę dłużej zakręcić aby odpalił
.gif)
a świece pewnie nie wymieniane już kilka lat
Ja polecam boscha
KADZIAJ piękny merc ) szkoda ze nie E55AMG
masz gdzie oznaki rdzy przy antenie itp miejscach i jak skrzynia bo chyba masz automat??
wojtek_blekitny
18.09.2008 0:08
QUOTE(KADZIAJ @ 17.09.2008 21:48)

Ehe
Tu sie jeszcze jedno znalazło:

Kadziaj, uznanie za stan "eMBeka".
Aczkolwiek niebieskie światła xenonów mają się nijak do klasycznej linii auta.
-=Mathis=-, ja polecam NGK lub Bosch
Nawet w124 zasluguje na cos z 21wieku
Dzieki chłopaki za słowa uznania jak widać poprostu jestem w nim zakochany inaczej nie byłby tak zadbany
Hehehe no coś mu sie nalezy. Bi-xenony to jedno, a drugie to caraudio za niedługo zapodam jakieś fotki.
Tak to 100% oryginał.
Rdzy nie ma nigdzie na karoserii ani podwoziu nawet na tłumnikach chociaż oryginalne. Jedyne gdzie można ją dojżeć to kolektory wylotowe ale to raczej standard w tym roczniku bo nie były niczym pokrywane.
Co do automatu to pracuje rewelacją. Szarpniecią są lekkie tylko wtdey gdy olej jest zimny ale nie ma sie czego dziwić bo to skrzynia hydro-kinetyczna.
A tu obiektyw prosto w XENON

QUOTE(KADZIAJ @ 18.09.2008 9:21)

A tu obiektyw prosto w XENON

I tak właśnie zachowuje się "xenon" w użebrowanych kloszach

Za stan autka wielki
PLUS ale za "xenony" wielki
MINUS
Hehehehe a myslisz, że w soczewce światło wcelowane prosto w obiektyw nie zrobi takiego czegoś. Sam sprawdzałem jest idetycznie to samo
Oczywiście było to z mojej strony tylko wykorzystanie owego zdjęcia do zobrazowania problemu.
Użebrowany klosz rozprasza bardzo światło co powoduje oślepianie. Spryskiwacz jest wymagany gdyż zanieczyszczenia z drogi, rozsmarowanych owadów również bardzo rozpraszają światło czyt. oślepiają. Na koniec trzeba jeszce wspomnieć o urządzeniu samopoziomującym które również ma za zadanie nie dopuszczać do oślepiania bardzo intensywnym światłem jadycych z przeciwka, oraz tych którym walisz po lusterkach.
I co masz xenon (pełny system) czy tylko namiastkę która tylko tak wygląda?
PS. "xenon" w soczewce bez ww. układów również oślepia, ale już przynajmniej klosz tak nie rozprasza.
Ja to wszystko sto razy studiowałem i dobrze wiem o tym.
A wiesz że przed 10 laty pierwsze lampy rozładowcze czyli HID były montowane w seryjnych reflektorach bez jakichkolwiek systemów poziomowania, soczewek ?? I to było 100% legal.
PS możemy tak ciągnąć gadke w nieskończoność. Ale to chyba nie ma sensu bo Ty wiesz swoje i ja wiem swoje i raczej nie zmienimy zdania.
A wiesz o tym, że kiedyś nie było pasów bezpieczeństwa i było to w 100% legal, a teraz są obowiązkowe ? Głupimi porównaniami sypiesz.
Aby nie widzieć problemu wystarczy odwrócić głowę, ale czy problem zniknie?
Moim zdaniem powinni dowody za to zabierać. EOT.
A co było z trzecim swiatłem STOP??
Ludzie mówili że ich ono oślepia i nie powinno być montowane seryjnie. A teraz jest prawie we wszystkich autach.
Czyli innymi słowy liczysz, że w końcu zniosą ograniczenia na urządzenia do oślepiania?
Nie licze na to. Wogóle już przestałem sie tym interesować co z tym będzie. Martwiłem sie o to przez kilka tygodni po załozeniu. Teraz to mi to lata, bo wiem ze nikomu to nieprzeszkadza.
Thomsonicus
18.09.2008 13:55
a ja u siebie pokleiłem światła czerwoną folią. Nie ma to jak wydać 20zł na allegro, teraz czekam na mandat bo mi się kierunki zrobiły czerwone. Poza tym ostatnio się trochę wziąłem za auto i w końcu naprawiłem płytkę oporową od nawiewu bo działał tylko 4 bieg (jak ktoś ma sunny to pewnie zna ten ból). Posiedziałem też kilka godzin i założyłem sobie zamek centralny, na razie działa
.gif)
Jutro śmigam robić hamulce - szarpnąłem się na 4 nowe tarcze i klocki i odświeżenie układu plus poprawka ABSu bo mi czasem czujniki szwankują i odłączają go. Poza tym na razie prowizorycznie zrobiłem sobie pokrywy od targi, bo w zimie jednak nieźle ciągnie chłodem od szklanego dachu.

QUOTE(KADZIAJ @ 18.09.2008 12:51)

Teraz to mi to lata, bo wiem ze nikomu to nieprzeszkadza.
Tak? Poczytaj fora motoryzacyjne, tylko nie takie gdzie spotykają się zwolennicy takich rozwiązań. Twoja ignorancja nie zna granic, widać wyznajesz zasadę: kłamstwo powtórzone trzy razy staje się prawdą: nie oślepiam, nie oślepiam, nie oślepiam...
Nie wiesz ze każde rozwiazanie ma zwolenników i przeciwników. Ale nikt mi takiego czegoś nie powiedział weź te światła wyłacz bo oślepieją. Zresztą prosze Cie zakończmy temat o xenonach. Bo kłócenie sie nie ma sensu...
Wcześniej mówiłem jeśli bedą oslepiać i ktoś mi to powie wprost to je zmienie na soczewki.
Może panowie w niebieskich mundurkach Cię kiedyś uświadomią

Obyś miał szczęście i obyło się bez mandatu.
Tyle razy dostałem po gałach lub po lusterku od gości o podobnym podejściu do tematu co Ty że dla mnie sprawa jest oczywista. Zaprzeczanie temu jest przyjanmniej śmieszne. Wygląd to nie wszystko i należy o tym pamiętać.
Masz rację, kończmy temat bo to jak rzucanie grochem o ścianę...
Aby uspokoić trochę temat mam pytanie. Jakie felgi 16" moglibyście polecić do Audi A4 Avant '96? Fajnie jakby ktoś rzucił foto z alu na aucie.
16" miało być

Felgi fajne choć do końca nie jestem przekonany czy pasują. Poza tym cena spora
Moze jakieś oryginalne wybierz, niż chińskie podruby po których lakier odpryskuje po 2 latach. Tylko ze wtedy trzeba by wiecej zapłacić...
Fajne, fajne tylko w opisie nie ma A4... czekam na więcej

Te też ładne (model RS4):
http://allegro.pl/item438326537_vw_seat_au...x112_et_42.html
Hehe... chodziło mi o wyłuskanie perełek z masy ogłoszeń ale i tak dzięki
Te są fajne:
http://img514.imageshack.us/img514/8097/pict01571xs1.jpgps. miałem podobną glebę i nie polecam na polskich drogach
W usa hidy sa wsadzane w nowych samochodach i nikt z tego nie robi zadnych problemow. Dobrze ustawiony HID nie oslepia , tylko ze polowa stacji kontrolji zle ustawia i maja zle urzadzenia.
Polska to dziwny kraj. Psy mi nie mogą zabrać dowodu, gdy usterke usune na miejscu. W bagażniku mam zawsze halogenki 5 min roboty i po kłopocie.
Thomsonicus
19.09.2008 8:15
Psy mi nie mogą zabrać dowodu, gdy usterke usune na miejscu
jest na to jakiś paragraf? bo mi może się przydać ;-)
LINK - Nowe nabytki pomorskiej policji
2 tygodnie temu, białe EVO 9 z wideo rejestratorem , śródmieście
QUOTE(KADZIAJ @ 18.09.2008 20:26)

Polska to dziwny kraj. Psy mi nie mogą zabrać dowodu, gdy usterke usune na miejscu. W bagażniku mam zawsze halogenki 5 min roboty i po kłopocie.
Totalna ignorancja z twojej strony - nie obchodzi cie to, że innych oślepiasz, martwisz sie tylko o to , że mogą ci dowód zabrać...bezczelność.
Dokładnie Kempa... to mnie najbardziej wnerwia
Kurde ja poprostu takich ludzi jak Wy nie moge zrozumieć. Jakie oślepianie ? Poraz enty mówie byłem na stacji diagnostycznej i jest OK, diagnostyk poiwedział nikogo nie bedzie oślepiać. Do czego wy sie czepaiacie. Chłopaki załuzcie sobie HIDy i bedzie spokuj. Nie ma cie naparwde ciekawszych tematów do rozmowy??
Po drugie odwalcie sie ode mnie ze tak poiwem, ja robie rocznie tylko 5 tys km z tego w nocy baaardzo mało. Więc jeśli moje światła oślepiają według Was to i tak na tym nikt nie ucierpni.
zigihammer
19.09.2008 10:22
Jesli ci lekarz ktoremu placisz za badanie powie ze HIV nie zarazisz to uwierzysz mu ??
Wyjezdzajac zza zakretu naprzeciw jakiemus idiocie z oswietleniem z lamp jak z batmana mozna wypasc z drogi, ale co tam, jemu powiedzieli na stacji diagnostycznej ze to nie oslepia. Ale co tam, po co myslec o innych kierowcach, kiedys cie taki debil oslepi i pi***sz w pieszego napoboczu albo rowerzyste to sie obudzisz i pozwiesz go za uzywanie tego czego wlasnie bronisz. On powie: na stacji mowili ze to nie oslepia. I co wtedy zrobisz ??
Sa zdarzenia i ludzie ktorych mozna uniknac i sa ludzie ktorzy musza cos przezyc zeby pozniej przekonac sie ze nie mieli racji.
Ale co tam, grunt ze masz lans-lampy, je***c innych kierowcow.
wieś tuning, takie lamy to pod remizę na dyskotekę a nie na drogę
Ludzie nie macie innego tematu. Moje auto i tak nonstop praktycznie stoi w garażu a w zime nim wogole nie jeżdże.
Poprostu nie moge z takich ludzi jak nie którzy z Was. Nie widzieli auta jak świeci czy coś a gadają o dwóch dni że auto oślepia i powoduje wypadki.
Wiecie dlaczego tak te HIDy na tych zdjeciach wygladają to był mój zamiar. Nastawiłem swojego LUMIXA na baaardzo długi czas naświetlania i tak rozswietliło xenon że masakra. Tak w rzeczywistości nie jest. A Wy już macie temat do debaty
Renifer i co z tego?
Myślisz ze tego nie czytałem...
Dzisiaj ustawiając nowe lampiony wypytałem kolesia który jest diagnostą od ładnych wielu wielu lat (wygląda na 65 latek ) w zakładzie który jest chyba najstarszy i największy w Bytomiu jest to zakład przy Szkole Samochodowej koleś do tego jest wykładowcą.
Na moje pytanie odnośnie montażu ksenonów w zwykłych lampach odpowiedział krótko nie ma na razie żadnego przepisu który reguluje ową kwestię więc nie ma przeciwskazań prawnych do montażu palników.
Teraz żałuję , że do nowych lampionów nie wstawiłem ksenonków.
I co?
To samo jest w ANGLI, Czechach, nawet w Niemczech a o USA już nie mówie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.