Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Samochody
Forum NVISION > Różne > NNT - Nie Na Temat
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124
KADZIAJ
Pytanie o podobnej tematyce:

Gdzie lepiej założyć lepsze opony zimowe na przód czy na tył ? Do W124.
Różnica w bieżniku to jakieś 2mm.
Nolf
Juz jakis czas temu w jakims programie motoryzacyjnym, robili testy aby udowodnic, ze ZAWSZE nalezy dawac opony w lepszym stanie na tyl pojazdu. Niezaleznie czy samochod tylno czy przednio napedowy. Obalali mit, ze lepsze opony powinny byc na kolach napedowych. Byl to chyba program Szkola Auto na TVN. W wakacje to chyba lecialo..
tommi
QUOTE(KADZIAJ @ 27.09.2008 19:56) *

Pytanie o podobnej tematyce:

Gdzie lepiej założyć lepsze opony zimowe na przód czy na tył ? Do W124.
Różnica w bieżniku to jakieś 2mm.

Zrób dokładnie tak jak napisał Nolf, też to widziałem na TVN Turbo.
Rav85
Kliknij, aby zobaczyć załącznik szczerbaty.gif
Danielo
Po prostu zaczęły się wykopki. ;].gif
hiro
Uważam ,że lepiej jest załozyc lepsze opony na przod , bo lepiej trafic w zakręt niz podjechac pod gorke, pozatym lepsza nadsterownosc niz podsterownosc :]
tommi
hiro ale z oponami lepszymi z przodu (paradoks) wpadniesz szybciej w poślizg niż z oponami lepszymi znajdującymi się na tyle. Te właśnie opony poprawiają tor jazdy na mokrej nawierzchni.
KADZIAJ
W zeszłym roku lepsze były na tylnej osi. Boje sie troche o tył bo to automat i czasami już jechałem bokiem po drodze mimo lepszych opon. To co będzie jeśli załoze gorsze unsure.gif
KADZIAJ
Wczoraj byłem na pikniku motoryzacyjnym w Katowicach.

Pokaże kilka ciekawych samochodów:

IPB Image

IPB ImageIPB Image

IPB ImageIPB Image

IPB ImageIPB Image

IPB ImageIPB Image

IPB ImageIPB Image

MB Pudziana -D.gif
IPB ImageIPB Image

IPB ImageIPB Image

IPB ImageIPB Image
Nolf
Takie chyba ze 3 MB jak ten Pudziana jezdza u mnie po miescie. Wszystkie na .... ukrainskich tablicach ;P.gif
mironek72
Nie wiem czy było ,a wyszukiwarka nic nie wywaliła.Kto ma autko na LPG(czy na ziemnym) i jedną z dwóch pierwszych generacji instalacji gazowych może się zainteresować zwiększeniem jej sprawności.Zwłaszcza w tzw.kłopotliwych do gazowania silnikach(np.Mesie na elektromechanicznym wtrysku czy Audi, VW...).
BLOS
Trafiłem na to ostatnio na forum MB ,a ogólnie sprawa się upowszechnia od około roku(znane już sporo dłużej) i "jest chwalona" ,że tak się wyrażę oględnie.W skrócie coś zamiast miksera -a'la gaźnik gazowy o zmiennym przepuście z płynnąj, automatyczną regulacją.I to jest realizowane mechanicznie.Nawet silniczek krokowy można odpiąć itp.Szczerze to sam nie wiem jak ja to przegapiłem mimo zainteresowań ;P.gif * NA All też sporo tego jest....Ktoś z forum zapewne miał styk ,a może ma autko z BLOSem?Koszt szacowany to do 1000 przy przeróbce instalacji.Ale już widzę ,że da się taniej ,bo to stare dane....Sam podstawowy element to około 250-300 krwawiaków.Jestem ostrożny z takimi historiami ale....czytam kilka dni i mija mi ochota na zakładanego Diesla szczerbaty.gif
*cytat z "MotoNews.pl" forum "EEEEEEEE PANOWIE TO URZADZENIE ZASTEPUJE TRADYCYJNY MIKSER I JEDNOCZESNIE MA ZMIENNY PRZKROJ .COS W RODZAJU MIGAWKI W APARACIE FOT.TAKZE DAWKA GAZU JEST DOSYC DOBRZE DOBRANA W STOSUNKU DO POWIETRZA STAD TE OSIAGI A RESZTA INSTALACJI JEST TAKA SAMA JAKA ZNAMY POZDROWIENIA PS SWOJA DROGA MIALEM COS TAKIEGO W VOLVO NA I GENERACJI ZAMIAST MIKSERA RURECZKA .KOPA MIAL JAK DIABLI NO I TO JUZ 15 LAT TEMU"
Kurde -tyle miałem aut na gazie i nikt pary z gęby nie puścił nigdy ;P.gif No załamka....I gnębiłem się sam przerabiając instalacje czasem rotfl.gif
KADZIAJ
Słyszałem o tym blosie co nie co. Jedni go chwala, a drudzy narzekają. Na ke-jetronic w MB nie ma skutecznego sposobu na bezproblemowe zagazowanie. Jeżeli nie chcesz mieć problemu kup klekota i tyle.

Co chcesz kupić za auto?
mironek72
Kombinowałem z "przedłużką" czyli BMW(i to młode w stylu "pie...ić budżet -coś się zawsze zje" rotfl.gif ) ale...stare miłości się odzywają i jednak MB spoko.gif Trapez(klin) w 124 albo C(to pierwsze czyli w202).Wyjdzie to naprawdę tanio jak na walory niewątpliwe tych pojazdów.Marzeniem jest w123 Coupe 2.8 ale muszę nieco skończyć z samorealizacją wreszcie, bo przesadzam ;P.gif .Ale niezbyt lubię Diesle(miewałem i owszem).MB na dieslu to niemniej fajne autko.Lecz trafiłem właśnie na BLOSa i okazuje się ,że zdecydowanie poprawia kulturę pracy Mesia na LPG.Więc zaczynam mieć rozterki.Na 99% Mercedes i powiem ,że jadąc czasem(no nie teraz chole...nym starym Audi 80) nowszym autem patrzyłem z zazdrością na kolesi w w124.Bo to dla mnie końcówka "prawdziwego" MB.Nowsze też rajcują ale nie na moją kiechę no i nie ten klimat jednak(ale głownie o miedziaki idzie).Myślałem o "okularesie" w210 ale...wiem ,że wszystko się może popsuć ,a te juz takie lajtowe nie są w serwisowaniu(a zwlaszcza ,że ja sam lubię sobie naprawiać).No i bardziej tego pilnowac trzeba i...słowo -dla mnie brzydsze niż w124 szczerbaty.gif
EDIT -kuknąłem właśnie w Twój sig i chyba o wybór mój marki nie będzie kłótni między nami rotfl.gif A te KE-Jetronic...ech -mam Audi z tym teraz(kupiłem "na chwilę" i bydle zostało).W zasadzie sam budowałem instalację od nowa tak ją spitolili...Ale te Audi przy Mesiu... ;P.gif
Czasem mi się śni ,że jeżdżę moją "beką" w123 sprzed wielu lat -niemal erotyka spoko.gif Kochałem ten wóz...
Ciekawe słowo "za" BLOSem KLIK
KADZIAJ
Mam Dla Ciebie kompromis W124 z silnikiem benzynowym z wtryskiem elektronicznym. Były takowe od -93 roku czyli E-klassa E200, E220, E280, E320, E420, E500 i E60 AMG to wszystko jest na elktronicznym wtrysku czyli montujesz sekwenjce i cieszysz sie nienaganna eksploatacją MB.

Albo kupujesz tego i dajesz mu dożywocie.
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C6015657

W202 czy W210 to auto juz bez duszy. A i trwałość dużo niższa i wyglad mi sie niepodoba.
Renifer
Kółko wzajemnej adoracji laugh.gif Jest gwiazda, jest jazda szczerbaty.gif

Ja tam pozostaję władcą pierścieni IPB Image IPB Image

Nie no chłopaki spoko, tak mi się humor załączył wink.gif
Rav85
12tys za takiego zyla??? to tylko chyba dla fanatyków albo debili
mironek72
QUOTE(KADZIAJ @ 30.09.2008 17:29) *
Mam Dla Ciebie kompromis W124 z silnikiem benzynowym z wtryskiem elektronicznym. Były takowe od -93 roku czyli E-klassa E200, E220, E280, E320, E420, E500 i E60 AMG

Racja -na nie też patrze z uwagą oprócz tych wytłuszczonych ,bo mnie zeżrą szczerbaty.gif .250 niezniszczalne niemal na smrodliwe paliwo też ale już po grudniu '92(głowica, moc).Widzisz -znam swój impulsywny charakter i niestety czasem nie potrafię "godnie" używać MB więc muszę mieć coś pod nogą choć dla pozorów....I nie chodzi o to ,że robię buraczarnię wyjąc gumami czy skacząc tym albo "bąki" waląc...Po prostu jeżdżę szybko ,dużo i nie jest trudno mnie sprowokować...Nic na to nie poradzę.Staram się tylko z wyobraźnią jeździć i jednak odpuszczam jak ktoś przesadza ale jakieś 200D 75 konne to totalnie odpada.Ale co ciekawe w Mesiu mogę mieć automat -do MB pasuje IMO.Najbardziej do mnie przemawiają 250 113KM(może być ten z turbiną), 300D/DT no i benzynki ale tu już ostrożnie, bo taki 3.0 to mi kieszenie moment osuszy z miedziaków....A kupić i tuptać tym na połowie dolnej obrotomierza...gdzie tu sens?
reXio
QUOTE(Renifer @ 30.09.2008 17:30) *

Ja tam pozostaję władcą pierścieni

A ja leje na Wasze niemieckie dupowozy sikiem Yakuzy ph34r.gif
Rav85
a ja leje na wszystko

http://moto.allegro.pl/item442631502_nissa..._drift_car.html

szczerbaty.gif
Renifer
QUOTE(reXio @ 30.09.2008 17:43) *
IPB Image
Rav85
QUOTE(reXio @ 30.09.2008 17:43) *

8=====D BANA MU
mironek72

Uuuuuu...Aż tak często musisz wymieniać? rotfl.gif
Serio to myślę też o C4/A6 ale znając life co inne w głowie,a co inne się bierze.Nie jestem uprzedzony do "żółtków" ale Nissan Sunny odpada rotfl.gif W gruncie rzeczy mam dość przedniego napędu na jakiś czas.Nigdy nie byłem jego zbytnim fanem.
Renifer
Brat ma A6 C4 2.5TDI 140KM 6 bieg. Kopyto ma niechude a i wiele nie spija spoko.gif
mcickx
QUOTE(Renifer @ 30.09.2008 20:01) *

Brat ma A6 C4 2.5TDI 140KM 6 bieg. Kopyto ma niechude a i wiele nie spija spoko.gif

To jest ten V6? chytry.gif Bo gdzies słyszałem że te silniki strasznie sie sypią, dlatego ojciec poluje na 1.9TDI, a to chyba troszke za mało na takie autko tongue.gif
deejay

Nie no chłopaki spoko, tak mi się humor załączył wink.gif

to juz nie BMW????

Renifer
mcickx... Nie, to jeszcze R5. W nowszych modelach jest V6 i wcale się tak nie sypią. Mają jednak wadę (niedopracowanie) układu smarowania, objawiającą się zacieraniem wałków po ~150tys. Zdaje się po 2000 wada została wyeliminowana (trzeba było by się upewnic). 1.9 na tą budę rzeczywiście mało.

deejay... marzenia to jedno a rzeczywistość to drugie. E39 530d mi się marzy wub.gif
KADZIAJ
Ale sie zrobiła bezsenswona gadka bez kitu !!

Co niektórzy jesli nie maja nic nowego, ciekawego do wniesienia w rozpoczeta rozmowe niech nie pisza: ze leje na coś czy nie leje co mnie to obchodzi człowieku!! Ty sobie jeździj tymi japoncami z plastiku jak bede siedział w MB po uszy w drzewie i skorze i bedzie nam to odpowiadać.

Co do tematu:

mironek72
Dobry w miare dynamicznym silnikiem jest E300D 24 zawory wolnosąca kulturalna wzdłużna R6. Ja takiego Dla siebie szukałem ale niestety nic w dobry stanie sie nietrafiło. Może Tobie sie poszczesci. Oczywiscie musi być Automat spoko.gif

Co do benzyny dobrą opcją jest E220 150KM sprawnie napędzi W124 i przy tym nie duzo pali ok 9-10 litrów.
reXio
QUOTE(KADZIAJ @ 30.09.2008 20:32) *

Ty sobie jeździj tymi japoncami z plastiku jak bede siedział w MB po uszy w drzewie i skorze i bedzie nam to odpowiadać.

Myslalem w gownie... szczerbaty.gif
Rav85
Kadziaj "Kornik" postrach lasów , oj przeginasz chlupie z tym samo uwielbieniem dla swojego samochodu, tam masz tyle drewna ze korniki by z głodu zdechły
Renifer
Grubo... laugh.gif Ja mam taki obraz:
IPB Image
mironek72
@KADZIAJ w zasadzie to wiem jak wygląda szukanie MB ,bo już to przechodziłem ;P.gif Załamka....Jak nie taxi to kalafior* albo cena biegunkowo/zawałowa ,bo "panie najlepszy w mieście i bezwypadkowy"(jak wszystkie hihi)...Niemal 1/10 ceny to szukanie szczerbaty.gif Będzie coś fajnego to łyknę.Niekoniecznie MB -najchętniej ,bo mnie naszło ale czas płynie ,a moje Audi "przejściowe na trochę" mnie wykończyć próbuje(co za bydle złośliwe ;P.gif ).Sytuacja akurat mnie niejako zmusza do zakupu czegoś łagodnego więc...No i po ciasnocie B3 nie zamierzam kupić nic ciasnego -ostatecznie C klasse choc to już nie takie znów ciekawe auto no i jak widzę te "łowickie" tapicerki w nim to mnie aż skręca ;P.gif Postanowiłem nie bać się gazu...Najwyżej się z BLOSem pobawię ,bo mnie to strasznie ciekawi.Sekwencja fajna ale nie wiem jak głęboko w kieszeń sięgnę ,a sekwencja wymaga naprawdę niezłego dokladu -chyba ,że już będzie.Zamiast zakładać to wolałbym chyba dołożyć do lepszego modelu/wersji.Chłopaki jadą niedługo -nie mam jak sie zabrać z nimi ale może coś trafią.

* Dzwoni mechanik do kolesia co właśnie coś "przyciągnął" z np.Holandii :
-Panie, co to ma być za autko ,bo jak bym nie klepał to mi przystanek autobusowy wychodzi.. szczerbaty.gif

O marki nie wiem czy jest sens się kłócić...Gust ,potrzeby razy uposażenie i dostępność.Też bym chciał coś...moooocno nietaniego szczerbaty.gif Chcieć to sobie mogę śmiało...
KADZIAJ
QUOTE(mironek72 @ 30.09.2008 21:08) *

Będzie coś fajnego to łyknę.Niekoniecznie MB -najchętniej ,bo mnie naszło ale czas płynie ,a moje Audi "przejściowe na trochę" mnie wykończyć próbuje(co za bydle złośliwe ;P.gif ).Sytuacja akurat mnie niejako zmusza do zakupu czegoś łagodnego więc...No i po ciasnocie B3 nie zamierzam kupić nic ciasnego -ostatecznie C klasse choc to już nie takie znów ciekawe auto no i jak widzę te "łowickie" tapicerki w nim to mnie aż skręca ;P.gif Postanowiłem nie bać się gazu...Najwyżej się z BLOSem pobawię ,bo mnie to strasznie ciekawi.

Zgodze sie z Tobą z tym B3, jak tam ludzie sie mieszczą??

Jeśli chce Ci sie bawić Blosem to czemu nie, tylko wiesz nie kazdy ma na to czas. Inny oczekuje od auto tego żeby poprsotu jeździł bez awarii i napraw przed długie lata.

Dużo do poczytania o blosie jest na forum:
http://www.mercmania.pl/forum
mironek72
QUOTE(KADZIAJ @ 01.10.2008 19:41) *

Jeśli chce Ci sie bawić Blosem to czemu nie, tylko wiesz nie kazdy ma na to czas. Inny oczekuje od auto tego żeby poprsotu jeździł bez awarii i napraw przed długie lata.

No cóż -jak wiesz gaz czy BLOS nie warunkują awaryjności jak również nawet najlepszy Diesel bezawaryjności.Żyjemy ponadto w kraju picerów-artystów i po prostu trzeba szukać i celować ,a potem wnikać....Że nie każdy ma czas to jasne ale ja chcę kupić autko dla siebie no i wiem ,że każde używane wymaga na początku więcej uwagi i czasu -chyba ,że ktoś lubi mieć ciągle rozpięty rozpor... szczerbaty.gif Audi ma te zaletę ,że nawet poobijane kamykami nie bardzo chce rdzewieć...Myślę więc też o C4(tu znowu przód napęd..ech.4x4 nie chcę) ale nie tych "późniejszych" czyli juz A6 pełne(ale to i tak już C5 chyba)z zawieszeniem wielowachaczowym ;P.gif Miałem Passata B5 kiedyś z tymi zawiasami i...chromolę takie historie.Teraz te "wachacze" chociaż staniały ale klempoli się to momentalnie...Z MB to jak pisałem wcześniej mam obawę ,że mogę sobie szukać długo i do bólu...czy wiosny ;P.gif Póki co nabyłem "zdalnie" przez kumpli B4 w TDI i już kupca na nie mam spoko.gif Może nieco pułap finansowy zwiększę.Tak czy siak MB lub Auto Union wchodzą w grę....ale może raz w życiu kupiłem auto jakiego szukalem rotfl.gif Jedzie się po Mesia ,a wraca Hondą(też fajne IMO).Kumpel mi 190kę pokazał na sell....no gdybym chciał MB baby to naprawdę fajna(2.6 z LPG) ale uda mi nie przełażą chętnie pod fajerą przy wsiadaniu no i "przestronna" jak psia buda.No i...190ka to taki a'la MB.Kłopot mam duży jak zawsze z lokalizacją -u nas wybór jest mizerny...To nie Wrocek czy Poznań.A teraz dodatkowo musze jeździć raczej w dół mapy ;P.gif
Znasz kogoś kto ma ten BLOS namacalnie?Dużo już poczytalem i popłakalem nieco nad przekrojami(monitor u kumpla załamka).Muszę przyznać ,że proste jak diabli i nie znajduję słabych punktów....Sekwencja droga.
deejay
QUOTE(Renifer @ 30.09.2008 20:24) *

mcickx... Nie, to jeszcze R5. W nowszych modelach jest V6 i wcale się tak nie sypią. Mają jednak wadę (niedopracowanie) układu smarowania, objawiającą się zacieraniem wałków po ~150tys. Zdaje się po 2000 wada została wyeliminowana (trzeba było by się upewnic). 1.9 na tą budę rzeczywiście mało.

deejay... marzenia to jedno a rzeczywistość to drugie. E39 530d mi się marzy wub.gif

no tak jeden z najlepszych silników BMW ).gif
KADZIAJ
mironek72 nie znam nikogo kto ma zamontowany BLOS kilka kolegów ma sekwencje do elektronicznego wtrysku a tak to jeżdżą na benzynie i chwalą sobie. Mówią że nigdy nie zagazują MB, nie zrobia jej tego bólu. Blos znam też tylko z for internetowych.

mironek72
QUOTE(KADZIAJ @ 01.10.2008 21:21) *
a tak to jeżdżą na benzynie i chwalą sobie. Mówią że nigdy nie zagazują MB, nie zrobia jej tego bólu.

Hehe -syty głodnego nie zrozumie jak mówią.Stać ich to popasają u Orlenu. ;].gif A jak ma boleć mnie -niech boli MB szczerbaty.gif Jestem przeciwny gazowaniu samochodów unikalnych ,prawdziwie zabytkowych ale w124 czy Audi C4 do nich nie zaliczam no i wole jeździć niż oglądać sprzęt pod oknem...Do tego cena paliwa u nas....Wszystko jest kwestią zasobności oczywiście(nieco ilość bitych kilosów jeszcze) ale tu mój "romantyzm" się kończy -lubię autka baaardzo ale erę ich personifikacji mam za sobą.Mam znajomego -kasy po pachy(a fury to masakra czasem -chociaż nie żydzi i mogę się golnąć czasem "nieosiągalnym") i śmiał się z Dodge na gazie ,że "wieś, a facia stać i rany jaki to wstyd" itp.A teraz ma Cabrio w Dieslu rotfl.gif Choć w sumie pomysł na łączenie słońca i ON nie jest nowy -choćby traktory rotfl.gif
Gdyby wszystko było na swoim miejscu jak marzę(cena paliwa) to nawet bym o LPG nie pomyślał ,a pewnie i o dieselku też nie.Ale jest jak jest więc.... placze.gif
KoniQ
Na forum Renault Megane tez pisza wiele pochlebnych informacji o tym BLOSie. Na allegro zestaw kosztuje 300 zlotych, wiec nie tak drogo - do tego trzeba doliczyc koszty montazu, chyba, ze ktos zna sie na majsterkowaniu. Jadac samochodem skonczyl mi sie gaz - przestal przyspieszac itd. po przelaczeniu na benzyne bylem w szoku, kiedy dostalem z co najmniej 20 kucy wiecej. Normalnie gaz do dechy (tak jak jezdze na LPG) i biegow nie zdarzalem przerzucac ;P.gif
KADZIAJ
mironek72 powiem Ci tyle ze masz spory problem z kupnem tego auta. Tak źle i tak nie dobrze, jestem ciekaw jak go rozwiązesz. Jeśli nie miał bys ciezkiej nogi to zwykłe 250 czy 300D by Ci wystarczyło lał byś jakąś kombinowaną rope i byś jeździł.

Niestety dobre czasy sie powoli kończą sad.gif
Cabrio i diesel samochód sportowy i 1.4( 4 cylindry) to wszytsko idzie w złą strone. A gdzie V8 czy chcociażby V6?
Ale niestety odzywa sie ekonomia. Każdy musi iść na kopromis tym bardziej w polskich realiach.

W Szwecji prawie każdego stać na jazde przynajmniej szeciogarowym benzynowym autem. A polsce albo klekot albo gaz.
gocek
Ja słyszałem o BLOSie same pozytywne opinie, niektórzy 'gazownicy' z naszego klubu mają go w swoich autkach, np w 100 C3 2.3, teraz jeden będzie montował w 100 C4 również 2.3 z gazem pierwszej generacji.

QUOTE(Kadziaj)
Dobry w miare dynamicznym silnikiem jest E300D 24 zawory wolnosąca kulturalna wzdłużna R6. Ja takiego Dla siebie szukałem ale niestety nic w dobry stanie sie nietrafiło

Mój ojciec ma takiego miśka z końcowki produkcji w manualu, 136KM to dla tego samochodu stanowczo za mało. Nie powiem, fajny samochód, silnik niezniszczalny, ale brakuje mu mocy.

QUOTE(Renifer)
Ja tam pozostaję władcą pierścieni

Ja również podpisuję się czterema kończynami pod czterema pierścieniami ).gif
mironek72
QUOTE(gocek @ 02.10.2008 12:45) *

Mój ojciec ma takiego miśka z końcowki produkcji w manualu, 136KM to dla tego samochodu stanowczo za mało. Nie powiem, fajny samochód, silnik niezniszczalny, ale brakuje mu mocy.

Niee no szczerbaty.gif To przecież nie jest auto do walki na trasie niemniej już też nie ostatnia łajza...Chcesz mocnego MB to kupujesz minimum 300/300 24v na benzynce i naprawdę trzeba mieć coś mocnego i nieco zaparcia ,by takie auto z odpowiednim kierowcą poniżyć szczerbaty.gif Wszystko się o koszta rozbija dla mnie ;P.gif Miałem okazję pobujać sporo "Bunkrem" w126 z benzynką 5600....dobrze ,że nie ja go zalewałem rotfl.gif Ale kopa miał jak na taka limuzynę brutalnego.Audi -tak i owszem(pomijam chwilowo B3, B4 ,A3 ,A4 -za ciasne choć solidne) ale jak pisałem mam po uszy napędu przedniego ,a 4x4 ma swoje wady(choć nie właściwości jezdne oczywiście).
Zgadzam się z Kadziajem co do swoistego "zmierzchu" zwyczaji moto.Rechoczące Cabrio ,Jaguar z relingami czy BMW Diesel w Kombi.... ;P.gif Prawo rynku nieubłagane i nie ma co się rozwodzić ale dla mnie to niesmaczne pomysły.Np. Jaguar na płycie Mondeo z Dieslem...rany.Ogólnie to chciałbym aby nawet Coupe nie miało ropniaków żadne ale nie jestem naiwny licząc ,że tak będzie....W końcu za coś trzeba żyć,a i marketing nie do zatrzymania.Dziś pod Krakowem widziałem utulonego do ziemi Jeepa Cherokee na felach kosmicznych i profilu grubości portfela.Prześwit jak w DTMie ;P.gif Koleś najwyraźniej nie przeczytał instrukcji jak go kupił.....ludzie -to miało nawet wyciągarkę rotfl.gif
BLOS jak dobrze pójdzie obejrzę i spróbuję w weekend.Nagrali mi kolesia z "tym".Ciekawe....Podzielę się jak wyda pomysł doświadczeniami z jazdy.

Renifer
QUOTE(mironek72 @ 02.10.2008 16:07) *
Chcesz mocnego MB to kupujesz minimum 300/300 24v na benzynce i naprawdę trzeba mieć coś mocnego i nieco zaparcia ,by takie auto z odpowiednim kierowcą poniżyć szczerbaty.gif
Każde BMW z silnikiem o podobnej pojemności wciągnie MB zabija_wzrokiem.gif wink.gif
QUOTE(mironek72 @ 02.10.2008 16:07) *
Zgadzam się z Kadziajem co do swoistego "zmierzchu" zwyczaji moto. Rechoczące Cabrio ,Jaguar z relingami czy BMW Diesel w Kombi.... ;P.gif
Co masz np. do BMW E39 530d Touring? chytry.gif
Wiem o co Ci chodzi, ale prędziej oburzyłbym się gdyby BMW poszło w FWD swoon.gif
KoniQ
Pytam tutaj bo te CH*** z forum Meganki nie chca mi odpowiedziec, a pytalem juz 2 razy. Strasznie glosno chodza mi wycieraczki. Aktualnie mam Valeo. Polecaja Motgum. I tutaj mam pytanie: aby wycieraczki chodzily cicho musze wymienic same piora czy caly mechanizm? Dajcie najlepiej linki z allegro.
http://www.allegro.pl/item448385958_wycier...eo_iii_306.html
Tylko szkoda, ze nie ma w komplecie od razu na tyl.
KADZIAJ
Każde BMW z silnikiem o podobnej pojemności wciągnie MB

jestem bardzo ciekaw tej konfronatcji -D.gif

E34 a W124 ma sie rozumieć.

Wystarczy spojżeć jakie motory oferowali producenci BMW nawet nie miało V8 w serii.
Renifer
QUOTE(KADZIAJ @ 03.10.2008 14:33) *
Wystarczy spojżeć jakie motory oferowali producenci BMW nawet nie miało V8 w serii.
lol.gif rotfl.gif
Sedan:
530i M60 8 cylinder 218 HP 235 km/h 1993 - 1995
540i M60 8 cylinder 286 HP 250 km/h 1993 - 1995
Touring:
530i M60 8 cylinder 218 HP 227 km/h 1993 - 1995
540i M60 8 cylinder 285 HP 240 km/h 1993 - 1995
KADZIAJ
Zle sobie spojzałem bo patrzyłem na duże pojemności i moce, a tu 8 cylindrów i 218 KM. To chyba moc raczej adekwatna to rzedowej szóstki??
Renifer
Wygłupiłeś się po prostu i tyle lol2.gif patrz też na pojemność szczerbaty.gif

Dla porównania W124 V8:
MB - V8 4196 279 KM
BMW - V8 3982 286 HP
KADZIAJ
Fakt jeszcze jest taki ze do roku '93 E34 nie miało zadnego V8

MB pierwszą V8 wprowadził w '90 roku

No, a co dalej jest?

Tylko na 4 litrach stajesz?
Renifer
QUOTE(KADZIAJ @ 03.10.2008 15:12) *
Fakt jeszcze jest taki ze do roku '93 E34 nie miało zadnego V8
Silnik M60 został wypuszczony w 1992 roku:
http://www.usautoparts.net/bmw/engines/m60.htm
Coś Ci się FAKTY mieszają szczerbaty.gif
PS. faktem jest że go jeszcze nie zamontowali wink.gif

QUOTE(KADZIAJ @ 03.10.2008 15:12) *
No, a co dalej jest?

Tylko na 4 litrach stajesz?
Pisałem wcześniej:
Każde BMW z silnikiem o podobnej pojemności wciągnie MB
i to udowadniam.

W E34 najmocniejszym silnikiem było 6 garowe S38 (3.8 litra pojemności)
M5 S38 6 cylinder 315 HP 250 km/h 1988 - 1992
M5 S38 6 cylinder 340 HP 250 km/h 1992 - 1995
MB by osiągnąć taką moc potrzebował 5 litrów V8 (E500 320KM) a aby prześcignąć aż 6 litrów (E 60 ///AMG 380KM)
KADZIAJ
Są to nieznaczne różnice mocy nie mówie, że MB jest szybsze tylko byłem ciekaw tego porównania.

Ale tak poza tematem chciałbyś żeby silnik pobierdywał jakimś R6 czy V6 czy bulgotało 6 litrów V8?

Dla wyprostowania 400E miało 286 KM a E420 279KM
Renifer
Z tym E420 i 400E zgadza się ale to i tak nie zmienia faktu większej sprawności silników BWM (400E też ma 4.2 litra).

Dalsza kwestia... rzędowa szóstka BMW brzmi zajebiscie szczerbaty.gif jej metaliczne brzmienie zawsze mnie urzekało wub.gif

Dźwięk silnika V8 to zupełnie inna bajka i w tej kwestii ani BMW ani MB nie umywają się do kontrukcji zza oceanu lub jedynego europejczyka brzmiącego prawdziwie czyli Audi V8 wub.gif
Mówię o silniku idle bo tylko wtedy słychać bulgot V8 a potem jest już tylko burza z piorunami wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
NVISION.pl 2000-2010, powered by IPB