Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Samochody
Forum NVISION > Różne > NNT - Nie Na Temat
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124
KADZIAJ
Nie no bez przesady nie wszytskie V8 za oceanem brzmia dobrze. Przed kikunastoma laty w USA V8 montowali do wszystkiego co sie rusza po drogach pickupy, vany, limuzyny, koncząc na musclecar. Nie wszytskie brzmią jednakowo dobrze chytry.gif

Fakt Audi V8 godnie brzmi, ale 5.6 W126 też jest niczego sobie.

mironek72
QUOTE(Renifer @ 03.10.2008 13:20) *
Każde BMW z silnikiem o podobnej pojemności wciągnie MB zabija_wzrokiem.gif wink.gif

Ren -a gdzie ja napisałem ,że nie?Albo ,że mi akurat o BMW mi chodzi hę("Chcesz mocnego MB to kupujesz minimum 300/300 24v na benzynce i naprawdę trzeba mieć coś mocnego i nieco zaparcia ,by takie auto z odpowiednim kierowcą poniżyć")?A przy okazji to BMW fajnie wciąga -w serwisie hihi rotfl.gif Coś za coś.Nie dla mnie taka dyskusja zresztą o BMW V8 itp. -zbyt realnie(przez dziurę w kieszeni) musze sprawę oceniać.Marzenia to miła rzecz ale na ziemię też zejść muszę szczerbaty.gif

Co masz np. do BMW E39 530d Touring? chytry.gif

Co mam?A nic -po prostu czuję się za młody na takie auto rotfl.gif A w sumie dotknąłeś niechcący opcji o której wspominałem na wstępie czyli "pier...ć budżet".No cóż -miałem sobie właśnie zostawić E39 3.0d tyle ,że sedan w automacie(co mi akurat pikuś) ale....nie mój zasięg -nie chcę ,by mój life=mój car tylko hehe....W sumie nawet milutkie kurde było po zrobieniu (jeszcze lewy tył się tłukł -wiadomo co....Ale poza tym było ok.Już poleciało do ludzi).Oczywiście nadal mi ropniak w tym nie podchodził no i wspólnik okoniem stanął ale....było minęło.
Renifer
QUOTE(Rav85 @ 03.10.2008 19:15) *
Sam dobrze wiesz że to konkretne auto to złom chytry.gif

QUOTE(mironek72 @ 03.10.2008 20:30) *
A przy okazji to BMW fajnie wciąga -w serwisie hihi rotfl.gif Coś za coś.
No właśnie coś za coś. Albo naprawiasz młotkiem i lejesz olej od frytek albo lansujesz się i przeżywasz traume jak coś klęknie wink.gif

Czemu 530d a nie 540? Swego rodzaju kompromis w naszej chorej gospodarce. I tak będę czekał aż cena zejdzie trochę do ludzi chytry.gif
mironek72
Mi to się marzy kilkuletnie M3 -nieduży ,nie rodzinny i wredny, bezlitosny ścigacz spoko.gif W jakimś dyskretnym kolorze -nie znoszę ostentacyjnego "Tokyo Drift" na wściekle pomarańczowym aucie czy coś w tym stylu ;P.gif Kwestia gustu ale ja lubię "się skradać" autem, a pod nogą czuć "odsiecz wiedeńska to było coś -i ten grzmot Husarii...!!!Jak nam dopie....lili to masakra..." rotfl.gif .No ale jak jest("...żolnierze -tak jest!") wiadomo -paliwo, zarobki ,opłaty ;P.gif Gdybym miał budżet nieograniczony to chyba nie ma placu w mieście odpowiednio dużego na garaż jakiego bym potrzebował rotfl.gif Ja wiem ,że one stanieją...ale ja się zestarzeję i będę zastanawiał "po co ja to chciałem kupić??Hmmm....nie pamiętam".Tak czekam aż się SL z początku lat dziewięćdziesiątych zrobi "dla mnie" i chyba nie doczekam ;P.gif
Renifer
Dokładnie. Najlepiej pościągać oznaczenia z klapy, wtedy efekt jest jeszcze lepszy. M3 E46 chyba najbardziej mi się widzi bo M5 E60 to już abstrakcja. Oczywiście gdyby środki pozwoliły laugh.gif to chciałbym mieć również coś z Inglostadt np takiego dzikusa:
http://pl.youtube.com/watch?v=9Q9BbXxLHVg

PS. przy okazji na liście był dobrze znany film, jazda kretyńska poza granica ryzyka ale pokazuje co takie auta potrafia:
http://pl.youtube.com/watch?v=M4Uloe06A4U
mironek72
Eeee....khmmm....Chyba przestanę do wątku zaglądać zanim czegoś nie kupię, bo mogę "popłynąć" za całą gotowizną jak się podjaram rotfl.gif Albo zarżnę obecną bidulę szukając nieistniejącej mocy(nie obeszłoby się bez przemocy hehe).. szczerbaty.gif
O rany....padnę.Właśnie kumpel dzwonił i "jest ekstra Calibra do wyjęcia po tuningu ze spojlerem od Alfy ,dywaniki alu i neony w kabinie i inne takie..." rotfl.gif .Pytam "mówisz poważnie?!", a on ".......a co?" rotfl.gif Niezłych mam kolegów kurde ;P.gif Ja przecież nawet nie mam "migomatu"...
Renifer
Calibra po tuningu powiadasz... rotfl.gif
Dzięki todzimym tjunerom to fajne autko nie kajarzy mi się z niczym innym jak tylko farmer-style-tuning szczerbaty.gif

Może coś przystępnego cenowo:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C5503458
a tak to lekko pogrzebane potrafi pojechać:
http://pl.youtube.com/watch?v=dCXE27WAZLM
..tylko nie łudźmy się... eksploatacja nie będzie tania devil2.gif
mironek72
QUOTE(Renifer @ 04.10.2008 12:49) *

Hihi -to się nazywa dyplomatyczne stwierdzenie szczerbaty.gif Podejrzewam ,że kalkulator mnie i tak pokona przy zakupie ;P.gif
Calibrę jak pierwszy raz zobaczyłem w Krakowie wieeele lat temu to mnie zatkało(pomijam zegary jak budziki z Vectry).Niestety -dziś za bardzo się "kojarzy" ze specyficznymi klimatami no i oryginalną znaleźć to cud.
KADZIAJ
mironek72

A może W210 byłby bardziej odpowiedni można go wyrwac taniej niż zadbanego W124 o podobnym wyposazeniu czy motorze.

Cos takiego?
http://www.motoallegro.pl/item446269383_e_..._7_osobowy.html

3.0TD to konstrukcja rodem z W124 czyli mało awaryjna, a jest czym pojechać i nie tzreba sie martwic o jakość paliwa.
KoniQ
Przed chwila znalazlem na swojej Megi odbarwienie lakieru. Jest to na dachu i dosc duze. Wczesniej tego nie bylo i pojawilo sie dopiero kilka dni temu. Co to moze byc? Wydaje mi sie, ze ma to zwiazek z plynem od spryskiwaczy - plama jest po tej stronie na ktorej jest plama na dachu.
gocek
QUOTE(Renifer @ 04.10.2008 12:49) *

Calibra po tuningu powiadasz... rotfl.gif
Dzięki todzimym tjunerom to fajne autko nie kajarzy mi się z niczym innym jak tylko farmer-style-tuning szczerbaty.gif

Może coś przystępnego cenowo:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C5503458
a tak to lekko pogrzebane potrafi pojechać:
http://pl.youtube.com/watch?v=dCXE27WAZLM

S4/S6 2.2T avant quattro - 17tys
Blow off - 350zł
Mina hondziarza w CRXie który został wy*****y przez 'rodzinne' autko - bezcenna -D.gif

AAN to perełka wśród silników Audi, ostatnio na allegro pojawiło się 670 konne S2 z tym silnikiem.
Do tego nie jest on aż tak tragicznie drogi w utrzymaniu, części nie są w jakiś kosmicznych cenach, a gdy mamy instalacje gazowa łyknie z 16-18l od sekwencji (tylko dostań autko z niedawno założona sekwencja...) przy cięższej nodze.
W zamian mamy gang 5 garów, 230koni w serii która aż prosi się o dłubnięcie i 'cssss' ).gif

KoniQ, biała plama, taka jak od wody? płyn od spryskiwaczy to nie jest. Pewnie woskowałeś auto na słońcu - użyj pasty polerskiej, choćby najzwyklejszej 'tempo'.
KoniQ
Zrobie zdjecie i pokaze. Jednak wydaje mi sie, ze jest to cos innego. Wczoraj mylem samochod i to nie zeszlo (dopiero wtedy to zobaczylem).
hiro
QUOTE(Renifer @ 04.10.2008 12:11) *
PS. przy okazji na liście był dobrze znany film, jazda kretyńska poza granica ryzyka ale pokazuje co takie auta potrafia:
http://pl.youtube.com/watch?v=M4Uloe06A4U
Gdzie tu jazda poza granica ryzyka w warszawie mamy to na codzien laugh.gif

QUOTE(gocek @ 04.10.2008 14:17) *

AAN to perełka wśród silników Audi, ostatnio na allegro pojawiło się 670 konne S2 z tym silnikiem.
Do tego nie jest on aż tak tragicznie drogi w utrzymaniu, części nie są w jakiś kosmicznych cenach, a gdy mamy instalacje gazowa łyknie z 16-18l od sekwencji (tylko dostań autko z niedawno założona sekwencja...) przy cięższej nodze.
W zamian mamy gang 5 garów, 230koni w serii która aż prosi się o dłubnięcie i 'cssss' ).gif

Założenie gazu do 2.2t to najwieksza glupota jaka mozna popelnic arge.gif
gocek
hiro, no nie wiem....
Znam kilka 2.2T które śmigają na dobrych instalacjach gazowych już pewien czas i nic im się nie dzieje. Regulacja gazu co 10k km to podstawa. Osobiście nie jestem zwolennikiem gazu, ale gdy jest taka konieczność? Ex S4 znajomego na hamowni wykazała 253km (na benzynie) po roku jeżdzenia na gazie. Sinik był w bardzo dobrej kondycji - seria a takie miłe zaskoczenie.
KADZIAJ
Moja nastepna furą szczerbaty.gif

IPB Image

IPB Image
chytry.gif chytry.gif chytry.gif
IPB Image

Tak sie kończy gałganowata jazda tak jak powyżej w linku z RS4.

http://www.maxior.pl/film/101005/Ostatnie_minuty_zycia

Dlatego ja wole mieć 250D niż 300E żeby nie kusić losu.
Renifer
QUOTE(KADZIAJ @ 04.10.2008 18:48) *
Dlatego ja wole mieć 250D niż 300E żeby nie kusić losu.
A ja wolałbym mieć jednak kilka koni więcej pod butem by móc uzyć ich w krytycznym momencie zabija_wzrokiem.gif

Może ktoś potzrebuje off-road'ową przyczepkę? chytry.gif
http://squob.com/campers/track-tvan-outback-overkill/
niC
Panowie mam hit nad hity. Czym jeździ dresiarz ? Golfem, bmw 3 ? Astrą ? Nieee... Dzisiaj widziałem dwóch młodych dresiarzy w Rolls-Royce Phantom Coupe, a następnych dwóch w BMW M6. Takie rzeczy tylko w Bydgoszczy. Śmiesznie wygląda ktoś w czapce Nike siedzący na masce M6 laugh.gif ale za to 3 paski Adidasa pasują do Rolls'a. Musze kupić sobie telefon z aparatem bo takie rzeczy trzeba uwieczniać
KADZIAJ
A ja wolałbym mieć jednak kilka koni więcej pod butem by móc uzyć ich w krytycznym momencie

Też racja, ale mnie by kusiło 200KM pod nogą. I tych krytycznych momentów było by bardzo dużo, aż wreszcie by sie skończył tak jak powyzej w filmie.

Trzeba też przyznac ze w PL nie ma dróg na mocne samochody. Chyba, że ktoś chce jeździć wojewódzką jednopasmówką miedzy wsiami 200km\h. A4 też za bardzo sie komfortowo nie jedzie, bo co chwile jakiś gałgan lewym pasem korkuje droge i trzeba zwalaniać. Kiedy sie Polacy nauczą, że lewy pas słuzy tylko do wyprzedzania mad.gif
Nolf
A ja sie chcialem spytac mironka72 dlaczego sprzedaje swoje Audi80? tongue.gif Pytam tak z ciekawosic, przyszedl czas na zmiany? W tej chwili Audi80 to moj nr 1 jak bede w przyszlosci kupowal auto, strasznie mi sie podoba w srebrnym, czarnym lub bordowym kolorze. szczerbaty.gif Czym kierowac sie przy wyborze? Prosze o rady dla n00ba samochodowego tongue.gif
tommi
QUOTE(niC @ 05.10.2008 1:16) *

Panowie mam hit nad hity. Czym jeździ dresiarz ? Golfem, bmw 3 ? Astrą ? Nieee... Dzisiaj widziałem dwóch młodych dresiarzy w Rolls-Royce Phantom Coupe, a następnych dwóch w BMW M6. Takie rzeczy tylko w Bydgoszczy. Śmiesznie wygląda ktoś w czapce Nike siedzący na masce M6 laugh.gif ale za to 3 paski Adidasa pasują do Rolls'a. Musze kupić sobie telefon z aparatem bo takie rzeczy trzeba uwieczniać

Szkoda, że tego nie widziałem, a też mieszkam w Bydgoszczy szczerbaty.gif
mironek72
QUOTE(Nolf @ 05.10.2008 13:22) *
A ja sie chcialem spytac mironka72 dlaczego sprzedaje swoje Audi80? tongue.gif bordowym kolorze. szczerbaty.gif

Znudzenie, brak mocy i ...on był na moment kupiony(Moja na nim miała szlif złapać i...złapała szczerbaty.gif ), a został długo ze względu na inne priorytety i ...jakoś tak kurde.Już nań patrzyć nie mogę od dawna ale ciągle coś wypadało no i czekałem ,aż będę mógł pojechać po auto za granicę.Znowu nie da rady więc szukam na miejscu.Bordowy ten mój -a jakże szczerbaty.gif Nawet ładny.Ciasny.....

Czym kierowac sie przy wyborze? Prosze o rady dla n00ba samochodowego tongue.gif

Audi?Proste dość -nadwozie to podstawa.Audi nie ma prawa rdzewieć nawet dwudziestoletnie.Jak kwitnie to pożegnaj bez żalu.U mnie lakier kamykami podobijany i "szlify" Mojej typu "otarłam śmietnik" zimę przeżyły i zero rdzy.Nic, a nic.A walka z rdzą to przekleństwo i najgorsze chyba dla posiadacza.Potem silnik/układ napędu ze skrzynią włącznie sprawdzaj -Audi ma wiele benzyniaków na elektromechanicznym wtrysku -ciężko to się gazuje ,a potem reguluje.Ja umiem ale..ciężko mi to przyszło(ta wiedza).Jak B4 to na początek polecam albo 2L na jednopunkcie Boscha(90 koni -nie ma cudów ale PROSTOTA i łatwizna gazowa) albo wielopunkt 2L 115 konny na elektronicznej "szprycy"(chyba miało takie).Ciśnienia w benzyniaku łatwo zmierzyć -przyrząd można kupić niedrogo/porzyczyć -poczytaj o tym ,bo warto czasem jak sprzedawca pozwoli.Ewentualnie na gnojów...eeee -diesla.Kolejne co obejrz jak poprzednie nie zawiodły to...wypas i wnętrze.Dziwne?A wcale -czasem ciężej kupic głupie przełączniki/plastyki do wnętrza niż moduł elektroniczny.Najmniej przejmuj się zawieszeniem -tanie części, dostępne od ręki(wybór poziomu cenowego duży) i łatwizna, wręcz banał w naprawie.Solidność duża.Geometrii ustawianie też podstawowe.Opony obejrz dobrze(niby "tylko" gumki ,a potrafią kosztować.Nadlewki?A w życiu!!Żadne "gwarantowane", a już zimowe totalnie nie*!) i stan przekładni kierowniczej spróbuj ocenić(wymiana jej upierdliwa jest dość mocno).To takie moje widzenie zakupu B3/B4.Przy Coupe już duuużo uważniej oglądaj -nikt ich nie kupuje dla "osoba urodzona w 1922r do kościoła jeździła" chytry.gif 4x4 odradzam na początek -i pali więcej, części więcej, hałas większy itp.W razie W -nieco kłopot.Na początek -prostota.Łatwo kupić coś ciekawego i podniecać się...dopóki chodzi.Pomijam dokumenty i legalność.Straszak na sprzedawcę "wezmę do stacji diagnostycznej" niezbyt działa.Nawet jak..weźmiesz.Zapłacisz i choćbyś zachował wyniki dla siebie, a auta nie wziął to sprzedawca i da da "na piwo" jak tylko zakręt miniesz -wyniki pozna i to gratis.Ja sam...nieważne szczerbaty.gif Podstawa podstaw to spokój przy zakupie i obecność kogoś "w temacie" i ogólnie ludzi ,którzy pohamują zapał do "alusów i remusów".I nie bać się ubrudzić przy oglądaniu.Audi B3/B4 to król taniej eksploatacji -dobra sztuka nie rujnuje kieszeni wcale.Ceny części wręcz zabawne chwilami(zawieszenia czy np.łożyska kół).Palić to potrafią niestety mocniejsze modele ale...coś za coś.
Nolf
Dzieki Mironek72. Jak bede kiedys kupowal to tylko i wylacznie benzyna+gaz. Gaz to wiadomo, na poczatek musi byc z powodu niskiego dochodu miesiecznego tongue.gif Dostep do taniego i dobrego paliwa mam wiec to tez jakis minus nie jest. Nie wiem co mnie wzielo tak na to Audi ale mysle ze to dobry samochod na poczatek..
mironek72
Acha -zapomniałem o aneksie do "gwiazdki" przy zimowych nadlewkach.Otóż o ile wcale nie można polecać nadlewek, to już wybitnie nonsensowne jest kupowanie "zimówek" nadlewanych.Czemu?Otóż mieszanka gumy "letnia" jest o wiele tańsza od tej "zimowej"(inny skład).Rzecz jasna polscy szpenie radośnie z tego korzystają i mamy nadlewki wyglądające jak zimówki ,a będące gów...mi pseudo oponami na lato.Ogólnie figurkę ze stolca można złotym pyłem posypać ,ale złotej figurki w ten sposób nie uzyskamy ;P.gif
tommi
Ładny przebieg spoko.gif A jaki to rocznik?
Kempa
'97 ).gif Kupiony od dziadka z Niemiec, książka serwisowa prowadzona do roku 2006 ).gif Dziadeczek przyłoił w sarenkę, błotnik do wymiany i szyba...wszystko razem wyszło 4.500, także elegancko.
tommi
To jak widać dziadek do kościoła jeździł i na zakupy. szczerbaty.gif Autko bardzo ładne i w bardzo dobrym stanie. spoko.gif
niC
tommi: byli chyba przejazdem, nie pamiętam jakie blachy miała M6. Zaparkowali sobie przy Focus parku.

Krzysiu(kempa) kupił sobie auto, ale sąsiada to nie widzi jak biegnie na 71 laugh.gif
Renifer
Oj Krzysiu... byś umył autko przed prezentacją szczerbaty.gif
Kempa
Krzysiu(kempa) kupił sobie auto, ale sąsiada to nie widzi jak biegnie na 71

Ja muszę patrzyć na to, co się na drodze dzieje -D.gif Teraz będe zwracał szczególną uwagę na biegnącego Grzesia tongue.gif

Oj Krzysiu... byś umył autko przed prezentacją

Było mytę kilka godzin przed fotkami...ale jak wiadomo, syf na polskich drogach i deszcz robi swoje ( a ja samochód użytkuję, a nie pucuje po to , aby stał w garażu/ na parkingu laugh.gif )
Renifer
Telefon nosisz przy tyłku więc trzeba było pstryknąć fotki po myciu ;P.gif a nie tłumaczyć się tym że nie pucujesz tylko jeździsz -D.gif

Nowa wyścigowa Meganka:
http://carscoop.blogspot.com/2008/10/renau...v6-powered.html

Jeśli myslicie że tylko w Polsce można spierd***lić robotę to powinniscie zobaczyc to:
http://my350z.com/forum/lounge-off-topic/3...50z-ruined.html

Testy Ariel Atom'a:
http://pl.youtube.com/watch?v=I2a6ypw4Z_U
KADZIAJ
Kempa mi sie auto podoba typowo zeby je zajeździć i zezłomować, bo do tego sa astry szczerbaty.gif
Też coś zamierzam kupic podobnego do codziennej jazdy.

A robie zdjęć aparatami z telefona to zenada, przecież tam tylko widać że to astra nic więcej. Jakość ponizej wszelkich norm. Postarał bys sie troche z tymi zdjeciami.

Dzisiaj miał troche loozu na uczelni więc pojechałem z kumplem sobie zdjecia pocykac chytry.gif
IPB Image
Kempa
Proste - jeden woli nowsze fury, a drugi kanapotapczany sprzed ćwierćwiecza w old schoolowym stylu wink.gif

A co do zdjęć z telefonu, to wyobraź sobie, że nie każdego stać na cyfrówkę...jak chcesz możesz mi kupić, co ty na to ? Tylko taką, co spełnia twoje ' wszelkie normy ' .
Renifer
Ojojoj... nie napinaj sie tak. Wrzucając zdjęcia na imageshack zczytało że machnąłeś telefonem i dlatego mówiłem że mogłeś zrobić foty od razu po umyciu. Tylko tyle i nie komentowałem jakości zdjęć ph34r.gif
Nolf
Kempie chodzilo o komentarz KADZIAJ'a tongue.gif
PIT
QUOTE(KADZIAJ @ 06.10.2008 21:27) *

Kempa mi sie auto podoba typowo zeby je zajeździć i zezłomować, bo do tego sa astry szczerbaty.gif
Też coś zamierzam kupic podobnego do codziennej jazdy.

a do czego innego niby jest mercedes za 6tyś jak nie do codziennej jazdy? ph34r.gif kupisz astrę czy jakieś inne auto do "jazdy codziennej" żeby trzymać tego mercedesa w garażu i jeździć nim w niedziele do kościoła? wacko.gif laugh.gif
tommi
Moim zdaniem auto powinno wozić cztery litery, a jak wygląda to tylko indywidualny gust. szczerbaty.gif
Renifer
QUOTE(Nolf @ 07.10.2008 7:00) *
Kempie chodzilo o komentarz KADZIAJ'a tongue.gif
wacko.gif Wybacz, mea culpa mucha.gif Późno było i wzrok już nie ten dziadek.gif

A auto jakie by nie było, nie lubię jak ktoś nie dba... u brata jakiś babsztyl otwierając drzwi do swojego auta ciągle obija mu karoserię. Ma już ze 20 wgniotków i będzie próbował wstrząsnąć kobieciną zabija_wzrokiem.gif
Kempa
QUOTE(PIT @ 07.10.2008 7:52) *

" żeby trzymać tego mercedesa w garażu i jeździć nim w niedziele do kościoła? wacko.gif laugh.gif

No a jak ! Przecież 22 letni Mercedes to prestiż i lans !! laugh.gif
wojtek_blekitny
Panowie, nie będę zakładał nowego tematu "sprzedam", ponieważ to mimo wszystko Vortal IT.
Znajomy chce pilnie sprzedać autko: BMW 730i E32.
Mocno doinwestowane, gotowe do jazdy, od fanatyka marki.
Chce sprzedać, bo .... zamierza wejść na wyższy stopień wtajemniczenia <E38 M73 ;P.gif >.
KADZIAJ
Kempa no nie mów ze nie masz kasy na cyfraka? Za 300 zł mozesz kupić już w miare dobry aparat. A nie komórką robić zdjęcia i jeszcze brudnego auta. Mogłes od kolegi pożyczyć w ostatecznosci. Aczkolwiek powtarzam po raz drugi auto masz fajne tylko trzeba było sie troche postarać z tymi fotkami i stanem...

To jest tak jakbym zrobił zdjecie usyfionego w kurzu kompa i sie chwalił jaki ja to kompter nie mam.
Poprostu raczej jestem estetą i dbam o wygląd.

PIT owszem ten szrot (MB) który mozesz znaleźć na otomoto za 6 tys nadaje sie tylko do ciorania i zajechania. Ale moje nie jest pierwszym lepszym W124. Jeśli tego jeszcze niezauważyłeś? To już niezauważysz.
Kempa
A tak to, wyobraź sobie, że nie mam tych 300zł , bo zawsze pojawiają się wydatki i nigdy nie ma okazji kupić tego 'cyfraka',a w ogóle mija się z celem pożyczanie cyfrówki od kogoś po to , aby cyknąć kilka fotek. Przy najbliższej okazji postaram się zrobić fotki od razu po umyciu ).gif
Renifer
QUOTE(KADZIAJ @ 07.10.2008 13:45) *
PIT owszem ten szrot (MB) który mozesz znaleźć na otomoto za 6 tys nadaje sie tylko do ciorania i zajechania. Ale moje nie jest pierwszym lepszym W124. Jeśli tego jeszcze niezauważyłeś? To już niezauważysz.
laugh.gif jest wyjątkowo wyjątkowy. Ma założone Zenony rotfl.gif

Tak się powinno myć samochody:
http://fishki.net/comment.php?id=40684
albo tak:
http://www.detailingworld.co.uk/forum/show...ead.php?t=43269
lub chociaż tak:
http://www.audizine.com/forum/showthread.php?t=233826
KADZIAJ
Wypas mycie tych aut lol.gif

Potem silnik będzie mi wygladał jak te fury z giełdy myte tymi detergentami. Żal wszystko po tygodniu rdzewieje. Zdrowy człowiek na usmyle silnika nie myje. Chyba, że go zaleje olejem do silnika jak sobie nie trafi do otworu szczerbaty.gif
Renifer
Widać masz pojęcie o wszystkim. To są firmy zajmujące się tym profesjonalnie i dają gwarancję na swoją robotę. Nic złego się autkom nie stanie a ta mozolna prca słono kosztuje. Kolejny raz zabłysnąłeś spoko.gif
KADZIAJ
Tak, ale my żyjemy w Polsce, a nie w elegancji Francji jak zauwazyłeś. U nas to robia tak żebyś miał czysto i ładnie o co wyjdzie z tego za kilka tygodni to ich nie interesuje. Mycie silnikom mówimy nie !!

Niewierze, ze lejac woda z silną chemią po całym silniku po kilku latach nie wyjdzie rdza na jakimś elemenecie. Mój wujek ma myjnie samochodwa i wiem co tam wlewaja sam syf, jakbys sie tego goła reką dotknoł to bys sie mógł poparzyć.

Renifer
Z czytaniem tez widzę masz problemy. Napisałem:
QUOTE(Renifer)
Tak się powinno myć samochody:
Co Ty wyśmiałeś:
QUOTE(KADZIAJ)
Wypas mycie tych aut lol.gif (...)
KADZIAJ
Według mnie tak sie niepowinno myć aut. Jeśli sie o nie dba i chce sie je mieć na przynajmniej kilka lat.

Zresztą w samochodach nie wiem jak w innych ale W124 są płyty szczelne od spodu żeby sie nigdy tam woda nie dostała, a Ty preferujesz tam wjechac ze szłałfem z wodą i jakaś silną chemia.
Renifer
Ręce opadają... swoon.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
NVISION.pl 2000-2010, powered by IPB