Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Samochody
Forum NVISION > Różne > NNT - Nie Na Temat
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124
Rav85
nie mam ;/
GOMEZ
QUOTE(Rav85 @ 10.10.2008 20:30) *

przebieg 5tys

Niewiem dlaczego ludzie sprzedają prawie nowe auta z takim przebiegiem unsure.gif

Ale fura pikna szczerbaty.gif Gratulejszyn spoko.gif
Rav85
ponieważ dla poprzedniego właściciela była za wolna i kupił sobie m3 2008 a ta oddal w rozliczeniu
Danielo
No rzeczywiście fajna bryczka.

A co do Diesla to jest taki model montowany w 335d BMW: http://www.bmw.com/com/en/newvehicles/3ser...ngine_data.html

6.2 sek. do setki a średnie spalanie 6.7L/100KM. A przy tym ma rasowe brzmienie.

Ale z drugiej strony mieć EVO 8 i zamienić je na „dresowóz”. ph34r.gif
Renifer
QUOTE(Danielo @ 10.10.2008 22:52) *
Siła stereotypów widać działa arge.gif
Dresowozy kończą się w trójkach na E36 chytry.gif Nawet byle Skoda od taty może być większym dresowozem szczerbaty.gif
KoniQ
A ja chcialem w przyszlym roku kupic jakas e36 w full wypasie sad.gif Bede dresiaaaaaaaaaaaaarzem ph34r.gif
Co do Skody to najbardziej nie nawidze kierowcow tych samochodow - wiekszosc tatusiowozow to Skody, ulubiona marka dziadkow i wiekszosci kobiet.
Thomsonicus
QUOTE(KoniQ @ 10.10.2008 23:19) *

A ja chcialem w przyszlym roku kupic jakas e36 w full wypasie sad.gif Bede dresiaaaaaaaaaaaaarzem ph34r.gif

ja to nie wiem, ale chyba jakiś dziwny jestem, niestandardowy; ale nie w rozumieniu "oryginalny" by Ani Mru Mru. Jakoś nie byłbym i (mam nadzieję) nie będę w stanie kupić samochodu który widzę po 30 razy dziennie na szosie. Nie chodzi mi o to że nie kupiłbym np. BMW, ale na pewno nie byłoby to E36, nawet w M3; nie chodzi mi o to że nie lubię marki bo akurat E24 to jedno z moich wymarzonych aut. Po prostu wolę coś czego nie dało by się nazwać mianem Volkswagen, czyli samochodem dla ludu, dla bardzo szeroko pojętego "ludu". Może dlatego jeżdżę 100nx, bo niewiele jest ich na drodze? Nawet jakbym musiał kupić Merola beczkę to pewnie rozglądałbym się za coupe bo ich praktycznie nie ma :-)
Renifer
Co do Skody to najbardziej nie nawidze kierowcow tych samochodow - wiekszosc tatusiowozow to Skody, ulubiona marka dziadkow i wiekszosci kobiet.
Ehhhh zlej stereotypy szczerbaty.gif E36 na wypasie to świetne auto tylko chodzi o to że model bardzo popularny w kręgu zaczynających biznesiarzy szczerbaty.gif , choć i tak mniej niż E30 laugh.gif

Nie no, dalej lejemy na stereotypy. Mój ojciec wozi się w E34 i jakoś w żadnym wypadku nie przylepił bym mu łatki dresa rotfl.gif
KADZIAJ
W124 w polskich realiach taksowóz,
a Bety to dresiowóz.

I tego nie zmienisz chytry.gif
GOMEZ
QUOTE(Rav85 @ 10.10.2008 22:46) *

ponieważ dla poprzedniego właściciela była za wolna i kupił sobie m3 2008 a ta oddal w rozliczeniu

Wymagajacy koleś szczerbaty.gif

Dresowóz to jest stare rozlatujące się BMW (niekrórzy, szczególnie nadmienieni własciciele uwazają go za klasyczny wóz sportowy) który po "Tuningu" zewnętrzym (czyt. dodanie naklepjek z napisami "sport", "turbo" itp zakrywających dziury od rdzy w karoserii) oraz "Tuningu" mechanicznym (wymiana starego oleju na troche młodszy+ filtr sportowy z allegro za 12zł, niewspominając juz o wydechu, a raczej jego końcówce) ryczy na zawołanie właściciela jak torturowany zakładnik ;P.gif

Nie o ile bedziesz o to auto dbać, nieubierzesz go jak Choinki, każdy start z skrzyżowania nie będzie kończył się piskiem opon, a w środku nie bedzie grała muzyka tak że poluzowywać się będą części :]
energysnake
rotfl.gif lol2.gif lol.gif laugh.gif smile.gif
Renifer
QUOTE(KADZIAJ @ 11.10.2008 9:33) *
W124 w polskich realiach taksowóz,
a Bety to dresiowóz.

I tego nie zmienisz chytry.gif
Stare bety tak samo jak nie każdy merc to taksowóz chytry.gif
Nie mam zamiaru tego zmieniać bo mam to gdzieś szczerbaty.gif
Nolf
W zyciu bym na to BMW nie powiedzial, ze to dresowoz ph34r.gif Takie auto znaczy raczej wg. mnie o stylu, prestizu, elegencji itp. Cos cudownego. Fajnie zobaczyc takie auto prawie na zywo a nie na stronach producentow tongue.gif Gratuluje Rav85! A co do dresowozow, nie rozumiem tych mlodych ludzi co kupuja tanie rozklekotane juz BMW na ktorym jest wiecej szpachli niz oryginalnej blachy. Po co oni to kupuja? Do lansu? ph34r.gif Bo jesli tak to chyba maja cos z glowami. Przeciez to wstyd dla mnie w czyms takim sie pokazac. Chyba, ze auto jest naprawde zadbane pod kazdym wzgledem.
KADZIAJ
Stare bety tak samo jak nie każdy merc to taksowóz
Nie mam zamiaru tego zmieniać bo mam to gdzieś

W tej kwestii mamy chyba zgodne myśli. Nie mam zamiaru przejmować sie stereotypami.

Co do auta ponad trzystakoni i napęd na tył to dosyć sporo musi sie naparcować ESP? Da sie wyłączyć i pobawić troche w dift? Nie siedze w BMW to nie wiem.
Żylak
Ale fura. Gratulacje. spoko.gif
wojtek_blekitny

->

Auto nie czyni człowieka , ważne, żebyś Ty był zadowolony.
Co do kierowców określonej marki, to nie wrzucałbym ich "do jednego wora".
Choć de facto kolegi dziadek ma Favoritkę. Zostało mu farby od malowania płotu, więc i felgi zielone devil2.gif

QUOTE(GOMEZ @ 11.10.2008 9:44) *

Wymagajacy koleś szczerbaty.gif
Dresowóz to jest stare rozlatujące się BMW (niekrórzy, szczególnie nadmienieni własciciele uwazają go za klasyczny wóz sportowy) który po "Tuningu" zewnętrzym (czyt. dodanie naklepjek z napisami "sport", "turbo" itp zakrywających dziury od rdzy w karoserii) oraz "Tuningu" mechanicznym (wymiana starego oleju na troche młodszy+ filtr sportowy z allegro za 12zł, niewspominając juz o wydechu, a raczej jego końcówce) ryczy na zawołanie właściciela jak torturowany zakładnik
Nie o ile bedziesz o to auto dbać, nieubierzesz go jak Choinki, każdy start z skrzyżowania nie będzie kończył się piskiem opon, a w środku nie bedzie grała muzyka tak że poluzowywać się będą części

Mnie też nazwiesz dresiarzem w dresowozie, bo mam krótko ostrzyżone włosy, a mój TDS E34 już 14 lat?? <wiem, nie mówiłeś nic o długości włosów. Jeszcze szczerbaty.gif >
Jeżdżę normalnie, muzyki w aucie generalnie nie słucham, a jeśli miałbym inwestować w wygląd, to tylko tak, by moje auto wyglądało w ten sposób:
IPB ImageIPB Image
<oczywiście bez znaczków M5>.

Rav, gratuluję zakupu i witam w gronie posiadaczy auta firmy produkującej dresowozy lol.gif
KoniQ, pytałeś o konserwację podwozia i nadwozia. Na "górę" najlepiej jakiś wosk. Na podwozie z kolei możesz zastosować specjalną masę bitumiczną [np. TAKĄ ].
Aczkolwiek realnie lepiej na podwoziu trzyma się ...... MINIA devil2.gif
Kwestia Twojego sumienia, czy będziesz jeździł z czerwonym podwoziem szczerbaty.gif

PS1. KLIK - dresowóz?
PS2. Z innej beczki- prawie jak VT szczerbaty.gif Jak wg Was lepiej [przyciemniane kierunki/lampy M5/seria].
Z góry mówię, że całych lamp na czarno nie pomaluję- wiocha jakich mało.
IPB Image
Rav85
do bmki polecam BMW - mam dres szczerbaty.gif i 02-rihanna-shut_up_and_drive_(radio_edit) laugh.gif
GOMEZ
wojtek_blekitny> Długość włosów niema znaczenia tongue.gif A to że twoje auto ma 14 lat jeszcze nic nieznaczy puki jest zadbane i wyglada jak pojazd do wygodnego przemieszczania sie :] Dobrze wiesz o jakich włascicielach BM'wk mówie szczerbaty.gif
Rav85
z braku czasu, silnik kwiczy tak

http://pl.youtube.com/watch?v=7CqSjB76uek&feature=related

szczerbaty.gif
reXio
Rav! Tos poszedl po bandzie! ).gif Gratuluje i oby Ci sie dobrze spisywala!! ).gif

A ja ze swojego podworka. Pogoda byla dzis ladna to zrobilem mala sesje zdjeciowa ).gif

Moje biale wozidlo i drugie od ojca :

IPB Image

IPB Image

Z lotu ptaka -D.gif :

IPB Image

KADZIAJ
Przynajmniej czyste i ładne Hondy chytry.gif

Podobają Ci sie te naklejeczki japońskie? Bo ja bym to zerwał.
wojtek_blekitny
GOMEZ, na razie naprawiam błędy poprzedniego właściciela- był totalnym druciarzem, czego nie znoszę.
Auto wybrałem takie, a nie inne, bo nie lubię gnieść uszu kolanami.
RAV, w korkach czasem włączam Grzegorza Turnaua- idealna muzyka na polskie drogi <i obcowanie z niektórymi kierowcami>.
Świetnie chodzi 335, szczególnie na obrotach biegu jałowego wub.gif

Mnie marzy się E32 740i V8 <M60B40>, np. TAKA
Genialny komfort jazdy <bądź co bądź seria 7, nawet jeśli podobna wyglądem do E34, to już po kilku chwilach jazdy czuć dużą różnicę-więcej miejsca, lepsze fotele, wyciszenie, zawiecha, silniki only ZI ....>, dynamika <7.4s do 100km/h w serii devil2.gif >, elegancka linia- jak dla mnie ponadczasowa <oczywiście dla niektórych może wyglądać jak każdy inny dresowóz- tylko buraka brakuje szczerbaty.gif > i dźwięk:
standard, magnaflow exh.
Rozmarzyłem się zakochany09.gif ;P.gif szczerbaty.gif
Now back to work... rotfl.gif

EDIT/ KoniQ, niektórzy tak po prostu jeżdżą na długich- nawet w dzień, non stop zabija_wzrokiem.gif
KoniQ
Przed chwila jezdzilem po miescie i nie wiem, czy mi cos padlo na oczy, czy 3 kierowcow jechalo na dlugich. Po prostu nic nie widzialem jak na mnie jechali, zatrzymalem sie obejrzalem swiatla samochodu - wszystkie sie dobrze swieca itd. Wiec o co moze chodzic?
Renifer
QUOTE(wojtek_blekitny @ 11.10.2008 18:53) *
PS2. Z innej beczki- prawie jak VT szczerbaty.gif Jak wg Was lepiej [przyciemniane kierunki/lampy M5/seria].
Z góry mówię, że całych lamp na czarno nie pomaluję- wiocha jakich mało.
IPB Image
Te pierwsze. Ojciec ma tak w swoim TDS i wygląda to świetnie przy ciemnym lakierze.
tommi
QUOTE(KoniQ @ 11.10.2008 22:25) *

Przed chwila jezdzilem po miescie i nie wiem, czy mi cos padlo na oczy, czy 3 kierowcow jechalo na dlugich. Po prostu nic nie widzialem jak na mnie jechali, zatrzymalem sie obejrzalem swiatla samochodu - wszystkie sie dobrze swieca itd. Wiec o co moze chodzic?

Albo za wysoko ustawione mieli lampy albo jak się bardzo często zdarza po prostu mocniejsze żarówki wstawione w klosze jak producent zaleca. Bądź po prostu nie jesteś przyzwyczajony do jazdy po zmroku szczerbaty.gif
Renifer
Może mieli założone takie zenony o których mówił Kadziaj, takie co nieoslepiają chytry.gif
energysnake
no , a na przeglądzie , to się nie doczepiają do tych pseudo ksenonów dry.gif
Renifer
A jakbyś dostawał (na) duża flachę to byś się krzywił? wink.gif
Mnie to dziwi dlaczego gliniarze nie koszą tych tjunyngowców z zenonami... wacko.gif
Rav85
u mnie xenony to xenony miód malina , nie te co Kadziaj nazywa ksłenonami z Zsrr, Kadziaj a propo masz spryskiwacze na lamy?? jak nie to powinni ci zabrać dowód rejestracyjny
KoniQ
Jakby mi taki si**iak na zakrecie wyjechal z takimi swiatlami to wyladowalbym w rowie, tutaj nic nie widzialem - zatrzymalem sie przejechali i dopiero dalej pojechalem. Ale najfajniejsze jest to, ze jeden jadac za mna mial albo zenony albo dlugie bo tak od lusterka mi swiecilo, ze musialem przechylic bo nie dalo sie jechac...
energysnake
wystarczy wtedy ,że ktoś Ci wlezie na jezdnie i masz już GTA ph34r.gif
No ale wracając do tematu tych lamp sodowych szczerbaty.gif soczewkowe klosze coś rozwiążą w temacie oślepiania dry.gif
Rav85
orientuje się ktoś czy jest możliwość zamówienia indywidualnych tablic ale bez początku WI lub innego np chciałbym samo N4Speed sobie walnąć
Kempa
Jest możliwość, ale są strasznie drogie...co do ceny to nie wiem.
BigBen
Chyba nie ma takiej możliwości żebys miał samo xxxxxx. Muszą być na początku symbole powiatu czy gminy, a dopiero później to co Ty chcesz. Z tego co pamiętam, koleżanka zamówiła rejestrację DB ANIA, i zapłaciła za to +-2500zł.
-=Mathis=-
BigBen, przesadziłeś z tą ceną, tablice indywidualne to koszt 1000pln ).gif A z tego co się orientuje to musi być początek W1, E1 itd. ).gif Fajnie jak ktoś sobie weźmie np. E1 Kosmos, to następny dostanie E2 Kosmos i to ma być indywidualna tablica?

Renifer, jak kolega mi użyczy i będę miał czas to zrobię zdjęcia moich lamp, na zwykłym halogenie i z wsadzonym ksenonem, ale przypuszczam, że oprócz koloru i skuteczniejszego oświetlenia nie będzie różnicy dla innych użytkowników ruchu... Wszystko zależy od ustawienia i lamp, mam soczewki więc światło ukierunkowane dokładnie, dodatkowo dobrze ustawione a nie "za flaszkę".

Sądząc po waszych opiniach o ksenonach montowanych samodzielnie (procedura działania jest identyczna, różnice są w lepszych, bądź gorszych materiałach i żarnikach) to Ci którzy was oślepiają mają je źle ustawione i tyle... Nie liczę tych co mają takie światło w zwykłym kloszu (ten pocięty a nie gładki) bo wtedy potrafią oślepiać, przez to że mają nacięcia rozszczepiające światło, a dodatkowo a to najczęściej klosz jest już brudny (osmolony od środka) a to powoduje okropne rozproszenia i razi kierowców. Jednak jak taki ksenon wsadzi się do czystej soczewki, dobrze ustawi nie NIE MA PRAWA razić innych kierowców. Kumpel ma to na soczewce i sam się zastanawiam nad takim montażem ).gif Jednak ważne jest dobre ustawienie, wiele osób ustawia za wysoko, "bo blisko świecą" ale przecież to są mijania a nie długie... A światło ksenonu jest mocniejsze, dodatkowo ukierunkowane przez soczewkę świeci do określonego miejsca a dalej mamy ciemno (przez to wymyślono skrętne reflektory i doświetlanie zakrętów przez halogeny), więc taki typ myśli "dałem 200pln za nowe światła a nie świecą lepiej, to je podniosę i teraz to świecą idealnie, długich nie potrzebuje" i pewnie Ci was tak strasznie oślepiają.

Co do samopoziomowania i spryskiwaczy... O ile spryskiwacze mogą coś dać to np. w Mercedesie C220 '04 spryskiwanie reflektorów jest pod dodatkowym guzikiem którego kumpel jeżdżąc już 2 rok tym autem jeszcze nie użył, "po po co?" ).gif A jakoś nikt mu nie mruga że ma brudne lampy... A samopoziomowanie wymyślono całkiem nie dawno i nie po to żeby nie razić innych w czasie jazdy, a dokładniej oświetlać w czasie jazdy "pod górę" oraz przy załadunku bagażnika kierowca nie musi pamiętać o przestawieniu świateł...

Więc nie negujcie tak wszystkiego, po prostu trzeba wiedzieć co do czego i nie przesadzić...

Uff się rozpisałem, ciekawe ile osób to przeczyta ;P.gif
Thomsonicus
jak rozmawiałem ostatnio ze znajomym z klubu nissan o ksenonach, 6K wstawionych do almery z gładkimi światłami, to mówił że dorobi jeszcze spryskiwacze bo trochę się przyczepił do braku gość na badaniu technicznym. z tego co mówił to raczej diagnosta był bardzo dokładny, badał też wysokość świateł itd i mówił że pod tym względem był git, a światła były z gatunku tych tańszych. Poza tym, co to za problem dorobić spryskiwacze, wyciąć dwie dziurki w zderzaku i rozgałęzić przewód od spryskiwacza :-)
a i mówił że świecą duuużo lepiej niż poprzednio. sam chciałem zakładać do 100nx z racji kiepskich świateł, ale właśnie mi odradził z powodu niegładkich kloszy, ponoć zakładał wcześniej z kolegą do jakiejś astry i się nie dało wyregulować
Rav85
QUOTE(-=Mathis=- @ 13.10.2008 22:35) *

Co do samopoziomowania i spryskiwaczy... O ile spryskiwacze mogą coś dać to np. w Mercedesie C220 '04 spryskiwanie reflektorów jest pod dodatkowym guzikiem którego kumpel jeżdżąc już 2 rok tym autem jeszcze nie użył, "po po co?" ).gif A jakoś nikt mu nie mruga że ma brudne lampy...

u mnie spryskiwacze załączają sie razem z spryskiwaczami szyby, jak myje szybę to automatycznie działają tez spryskiwacze lamp
hiro
I nie masz sie czym chwalic ;].gif , to jest najgorsza z mozliwych opcji , zuzywa milinony litrow na raz plynu , przykladowo ptak zbombardowal szybe chcemy ja umyc i raz ze leci 3 razy wiecej plynu to jesli masz czysty samochod to masz juz brudny przod mad.gif Tez tak mam , ale ja mam dodatkowo wycieraczki laugh.gif
Rav85
ja nie mowie ze to jest cacy bo mnie to tez denerwuje no ale cóż zrobić
BigBen
BigBen, przesadziłeś z tą ceną, tablice indywidualne to koszt 1000pln ).gif

Informacje mam sprzed kilku lat, teraz się za bardzo nie orientuję. Mimo wszystko nie jest tak różowo żeby mieć tablice rodem z Test Drive laugh.gif
KoniQ
A ja jestem strasznie wku***ony. Przed chwila korzystalem z samochodu, patrze a tu pol zderzaka tylnego zarysowane... Czarna farba jest az zdrapana, a na srebrnym sa widoczne otarcia. Przetarlem szmata skruszony plastik i jest troche lepiej. Juz nawet podejrzewam, gdzie mi to zrobili. Przed szkola parkuje po prawej stronie zawsze wjezdzam przodem. I jakis mistrz kierownicy, ktory musial pozniej zaparkowac za mna przy wyjezdzaniu obtarl mi - pasuje strona. Kiedy po szkole przyszedlem zadnego samochodu za mna juz nie bylo. Podejrzewam, ze przez to, iz trzeba bylo przyjsc w strojach galowych, ktorys z rodzicow dal malo wprawionemu dzieciakowi samochod i stalo sie, jak sie stalo... Jutro po szkole rozpowiem, ze gdyby ktos slyszal to niech mi da znac i popatrze sie na zaparkowane samochody. Kiedy znajde i bede mial przypuszczenie kto to zrobil, mam jakies szanse na kase? Zdjecia dodam jak ochlone.
Rav85
ciężko ale jeżeli będzie ewidentne obtarcie u ciebie i u niego na samochodzie to możesz z tym kolesiem pogadać
tommi
KoniQ może być bardzo ciężko, gdyż jeśli za rękę nie złapiesz to nie udowodnisz.
KADZIAJ
Jak to na tym czarnym pasie to farba z tamtego auta to sie nie martw. Miałem to tez w swoim MB jakis ch....j przytarł ale dorwałem go i mi zapłacił za to.

Ja to starłem beznyzną, troche trzeba potrzec i zejdzie. Dobry te z jest rozpuszczalnik.
-=Mathis=-
QUOTE(Rav85 @ 14.10.2008 10:20) *

u mnie spryskiwacze załączają sie razem z spryskiwaczami szyby, jak myje szybę to automatycznie działają tez spryskiwacze lamp

W firmowym Passacie też tak mam i jadąc kiedyś do serwisu zapytałem się czy da się inaczej, co się okazała to jest błąd w programie, gdyż spryskiwacze lamp, które są zintegrowane ze spryskiwaczami przedniej szyby powinny działać co 3-cie spryskanie szyby i rzeczywiście w modelu do jazdy testowej działają co 3 kliknięcia... A u mnie za każdym razem... niestety nie widzą jak to naprawić niby mają się dowiedzieć ale serwis jak to serwis, oleją sprawę i tyle, a że ze swojej kieszeni nie płacę za płyn do spryskiwaczy to też olewam sprawę ;P.gif
KADZIAJ
Nie ma to jak seryjne spryskiwacze do W124 z malutkimi wycieraczkami -D.gif Poprostu zero problemów i nie syfia pół auta jak te wysokocisnieniowe.
wojtek_blekitny
QUOTE(Renifer @ 12.10.2008 8:08) *

Te pierwsze. Ojciec ma tak w swoim TDS i wygląda to świetnie przy ciemnym lakierze.

Mówisz- masz laugh.gif
IPB Image
W dzień "strzelę" lepsze zdjęcie szczerbaty.gif
Mnie też się bardziej widział ciemny kierunek, więc są takie ).gif
Tu od razu wzmianka do "obrońców praw zwierząt" -> kierunkowskazy w czasie działania wcale nie są kiepsko widoczne!
hiro
KADZIAJ nie wiem czy zauwazyles ale w124 przy predkosci pow 160km/h plyn ze spryskiwacza wyplywa na maske chytry.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
NVISION.pl 2000-2010, powered by IPB