Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Samochody
Forum NVISION > Różne > NNT - Nie Na Temat
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124
KoniQ
Jakiego plynu do spryskiwaczy uzywacie? Mam kilka wymagan: zeby nie smierdzial, zeby byl zimowy i nie zamarzal w bagazniku przy temperaturze 0 stopni Celsjusza. No i fajnie byloby jakby nie niszczyl lakieru i byl tani ).gif
hiro
pociesze cie kazdy plyn zimowy smierdzi ;].gif
Idz do sklepu popros o dobry wlej ile wlezie , reszte zostaw w domu/piwnicy i nie trzymaj w bagaziku bo bedzie smierdziec . Kazdy zimowy bedzie niszczyc bo jest na %%
PIT
KoniQ - jeśli chodzi op płyn do spryskiwacza to polecam shella. Nie kupuj najtańszych marketowych płynów bo w większości przypadków to badziew który zostawia ślady na lakierze i śmierdzi.
Renifer
QUOTE(KoniQ @ 14.10.2008 16:57) *
laugh.gif Myślałem że pół zderzaka nie masz a tu taka drobnostka -D.gif
Nie no sam fakt że ktoś Ci uszkodziłą auto w jakimkolwiek stopniu jest wkurzający.

QUOTE(wojtek_blekitny @ 14.10.2008 19:37) *
Mówisz- masz laugh.gif
IPB Image
No i gitarka spoko.gif
Koneser
Witam.

Mam auto z instalacją gazową I generacji i od kilku dni rano na zimnym silniku strzela mi przy kazdym przygazowaniu. Nie można ruszyć przez 10-15 minut aż się mocno rozgrzeje i dopiero wtedy przestaje kichać. Jest to o tyle dziwne że potem przez caly dzień jest już ok nawet jak silnik ostygnie.

Normalnie bym powiedział że brak iskry na przewodach albo świecach ale wtedy by mi strzelał cały czas a nie tylko rano.
Ma ktoś jakąś koncepcję?

Acha, pompa paliwa się wzięła i spaliła rok temu więc nie mogę se przełączyć na benzynkę.
Kempa
Tak to jest, jak sie jeździ ciągle na rezerwie, albo w ogóle bez paliwa...a pompa pracuje chytry.gif To tak abstrahując od twojego problemu.
Koneser
Hehe Kempa masz racje ;].gif Byłbym wdzięczny gdybyś jeszcze zechciał skonkludować mój obecny problem... szczerbaty.gif
reXio
Dlugotrwale, niewlasciwe obchodzenie sie z gazem i masz pierwsze problemy. Pompe wymienic, gaz wyregulowac. Przewody WN masz w dobrym stanie / wymieniales ?

Nie dziwne ze gaz zglupil jak go traktujesz jak stara kobyle.

KoniQ
Ja przy obecnych temperaturac wyjezdzam z miejsca parkingowego, robie rundke dookola bloku i stoje z 2 minuty, czekajac na matke na benzynie. Przelaczam dopiero jak mama wsiadzie ).gif Silnik powinien miec temperature ok. 50 stopni Celsjusza, zeby gaz mogl sie skroplic.
----------------------------
Dzis zamarzly mi wszystkie szyby, a jakis buc mnie zastawil. Spieszylem sie do szkoly, mama do pracy i musialem wyjechac na czuja. Mam pytanie: jak najlepiej odmrazac szyby? Bo nic nie bylo widac ;(
Koneser
Na tych przewodach przejechalem już jakieś 17 tyś. Tyle samo na świecach. W przewodach kilka razy przepalał mi się ten wewnętrzny drucik i owszem wtedy kichał. Ale wystarczyło przyciąć przewód żeby znowu go odsłonić. Teraz oglądałem wtyczki i wszystko jest ok. Może cewka sie sypie i nie podaje iskry za każdym razem. Musze jeszcze skombinować klucz do świec i je sprawdzić.
tommi
Koneser to jest typowa przyczyna rozregulowanego silnika przez gaz. Pozostaje jechać Tobie do mechanika pompę paliwa wymienić do tego filtr od gazu plus regulacja i wszystko powinno być ok. DO tego polecam cały bak paliwa przejechać dla dobra silnika.
Rav85
dzisiaj sobie nagralem

http://madziak123.wrzuta.pl/audio/ojEDyjbO...zowe_lato-_2007

szczerbaty.gif

i smigalem z muza rozwalona na full ;P.gif

jeszcze tylko BMW dres i będzie gites laugh.gif

http://www.wrzuta.pl/audio/pX7Dq2i3yo/bmw_..._cool-funk_dres
Gadżet
No to ja mam pytanko , chcę sprzedać swoje 206 i w tej cenie coś innego , ok 12 - 14 k będę miał na furę , co możecie polecić ? musi się zbierać lepiej niż moje 206 ( 2.0 HDI ) i koniecznie musi być duże , 5 drzwi , 4x szyby w elektryce i klimę .
Myślałem nad Toyotą Camry 3.0 190KM ,Avensis 2.0 150KM lub Hondą Legend 3.2 220KM .... a może coś innego ?
Kempa
A myślałeś o Hondzie Accord ? chytry.gif
kleskus
http://www.wrzuta.pl/audio/iA3gEronDa/raki....bmwboys.prv.pl

Rav - to sobie wrzuć xD lol.gif
energysnake
Ruskie to jakieś Alieny chyba ph34r.gif prawy kanał napierda.. słowa ,a lewy podkład rotfl.gif
Gadżet
QUOTE(Kempa @ 15.10.2008 21:55) *

A myślałeś o Hondzie Accord ? chytry.gif

W sumie zapomniałem napisać , chcę japończyka bo są mało awaryjne , myślałem też o Audi A4 2.5 TDI 180 KM ale braknie mi sianka :/
Najbardziej mnie interesuje Honda Legend 1996 rok można mieć na spokojnie w tej cenie , oczywiście w Full opcji , ma chyba największy komfort na którym też mi zależy bo trzaskam w cholerę kilometrów ( 3-5 k miesięcznie ) wacko.gif
Rav85
QUOTE(kleskus @ 15.10.2008 22:06) *

zajebiaszcze dzięki
Renifer
Nie pamiętam czy wrzucałem czy nie wacko.gif

Skradziono gostkowi autko:
http://www.audi-sport.net/vb/showthread.php?t=61550
na następnych stronach wątku jest wygląda uta po znalezieniu zabija_wzrokiem.gif placze.gif

Zawiść ludzka nie zna granic bejsbolista2.gif
KADZIAJ
Najbardziej mnie interesuje Honda Legend 1996 rok można mieć na spokojnie w tej cenie , oczywiście w Full opcj

Jeśli masz zamiar nim robić dużo tysiecy kilometrów i masz zasobny portfel na bardzo drogie czesci zamienne i naprawy to Legend jest OK. Jesli nie to sobie ją daruj.

To samo moge powiedzieć o maździe XEDOS, auto wypas, ogromny komfort ale te częsci placze.gif

W sumie auta już będą kikunasto letnie to awarii trzeba sie spodziewać.
Gadżet
Te samochody są raczej mało awaryjne , mam jeszcze trochę czasu do namysłu bo w 206 skrzynie mi właśnie wymieniają mad.gif
Żylak
lol szwagrowi kiedyś w 306 też skrzynia padła. Widać dziadostwo te peżoty.
Rav85
Kliknij, aby zobaczyć załącznik
KADZIAJ
206 ( 2.0 HDI ) vs Hondą Legend 3.2 220KM

spalanie w miescie

7.5 litra ON do 17 litrów Pb (przy lekkiej nodze)

Akceptujesz to?
tommi
Rav85 czy to jest Honda S2000? Jakoś nie widzi się mi ten tuning.A oto jak powinien wzorcowo wyglądać wiejski tuning LINK lol.gif
Renifer
Całkiem kozak Łada szczerbaty.gif Nie wiem co to za motorownia ale wygląda na dobrze oddychającą ;P.gif

IPB Image IPB Image IPB Image IPB Image IPB Image IPB Image IPB Image IPB Image IPB Image IPB Image IPB Image IPB Image IPB Image IPB Image IPB Image IPB Image IPB Image IPB Image
tarind
pewnie silnik z Audi albo ferrari xd lol.gif
tommi
A teraz troszkę z innej beczki, coś dla miłośników VW Golf LINK szczerbaty.gif
Gadżet
QUOTE(KADZIAJ @ 17.10.2008 18:06) *

206 ( 2.0 HDI ) vs Hondą Legend 3.2 220KM

spalanie w miescie

7.5 litra ON do 17 litrów Pb (przy lekkiej nodze)

Akceptujesz to?

206 spalanie 6.5 z ciężką nogą tongue.gif Do samochodu z silnikiem ponad 3.0 raczej zamontuje gaz sekwencyjny bo nie chcę pracować tylko na benzynę ph34r.gif
hiro
QUOTE(Renifer @ 17.10.2008 21:03) *

Całkiem kozak Łada szczerbaty.gif Nie wiem co to za motorownia ale wygląda na dobrze oddychającą ;P.gif

IPB Image IPB Image IPB Image IPB Image IPB Image IPB Image IPB Image IPB Image IPB Image IPB Image IPB Image IPB Image IPB Image IPB Image IPB Image IPB Image IPB Image IPB Image

Motorowania to rb25det z nissana skylina alba innego dupowozu nissan ;].gif

A Golf z linku to silnik i naped z audi s2 + duzo rurek i blachy z golfa
KADZIAJ
Gadżet sekwenscja w takim aucie to 5-6 tys czyli gruby hajs. Gaz ma kosztowac 3 zł, nie wiem czy to dobre rozwiazanie.

Według mnie jak sie dużo jeździ to raczej w gre wchodzi tylko mocny turbodiesel, a nie 3.2 w benz ? Chyba ze masz stacje Pb czy LPG.
energysnake
mnie tam takie coś by stykło laugh.gif
wygoda,adrenalina ,spalanie zapalniczki szczerbaty.gif
Renifer
To mi się bardziej podoba:
http://pl.youtube.com/watch?v=5Fqpp-IAXF0
rotfl.gif lol.gif lol2.gif szczerbaty.gif
energysnake
ee tam mój lepszy , siedzonko-oparcie , kawkę możesz chlupnąć w drodze do pracy szczerbaty.gif
Renifer
A tu można spod tyłka wyciągnąc browarek beer2.gif
reXio
Jezdzilem sobie przed chwila AUDI Q7 4.2 TDI. Jak zaczyna przyspieszac od 0 do 100 to sie niedobrze az robi szczerbaty.gif Jest takie przeciazenie ze az mi sie mdło robilo ).gif Fura tralala spoko.gif
Renifer
Zazdroszczę notworthy.gif Dałbys jakiegoś pixa chytry.gif
reXio
Mam go jeszcze, fotke mu walne to wrzuce - zloty, bardzo ladny -D.gif
Rav85
QUOTE(reXio @ 19.10.2008 10:50) *

Jezdzilem sobie przed chwila AUDI Q7 4.2 TDI. Jak zaczyna przyspieszac od 0 do 100 to sie niedobrze az robi szczerbaty.gif Jest takie przeciazenie ze az mi sie mdło robilo ).gif Fura tralala spoko.gif

nie wiem ja u ciebie ale ja wysiadając z auta zawsze jestem spocony jak swina i nie jest to wina klimatyzacji laugh.gif
reXio
Spocony moze nie ale rece lekko mi drzaly. I to wyczekiwanie przed ruszeniem i but w podloge i choc czujesz sie do dupy to z 2 strony masz banana od ucha do ucha szczerbaty.gif

Ciekawe jak jezdz V12 500PS ph34r.gif
Renifer
I najlepsze w tym wszystkim że to klekot szczerbaty.gif
Z ciekawości zapytam... jakie spalanie pokazuje komputer przy butowaniu?
reXio
QUOTE(Renifer @ 19.10.2008 11:38) *

I najlepsze w tym wszystkim że to klekot szczerbaty.gif
Z ciekawości zapytam... jakie spalanie pokazuje komputer przy butowaniu?

Kurna nie doszedlem do tego, stanalem na regulacji zawieszenia -D.gif Jakies AIR cos tam... jest kosmos, od twardego do offroad ).gif 16 tysiecy opcji a od razu szukalem spalania.

Klekot V8 - dokladnie. Samochod dostalem full, przejechalem z 20 kilosow i juz wskazowka opadla ponizej full. Na oko jakies 12 - 14 l. Poszperam w komputerze, porobie fotki i wrzuce.

UPDATE:

IPB Image IPB Image IPB Image IPB Image

i spalanie z butowania wacko.gif

IPB Image
KADZIAJ
Ciekawi mnie ile wytrzymują skrzynia i sprzęgło w takim 4.2 TDI?

Tosz tam jest taki moment obrotowy jak w ciężarówce.
KoniQ
Brat byl u mnie w sobote swoim q7 z silnikiem 3.0. Spalanie w miescie - 15 litrow ON.
ziemniak
Witam planuje zakupić autko o sportowych charakterze, rozsądnym spalaniu, malej awaryjności, i długiej żywotność.Co byście mogli polecić.Pieniążki około 20 tyś.
KADZIAJ
Kup Audi A3 1.9 TDI
MateuszWilegosz
Home made Lamborghini!
Wiejski tuning

/Edit, literówka ).gif
C_A_T
QUOTE(ziemniak @ 20.10.2008 17:30) *

Witam planuje zakupić autko o sportowych charakterze, rozsądnym spalaniu, malej awaryjności, i długiej żywotność.Co byście mogli polecić.Pieniążki około 20 tyś.

serce3.gif Celina VI lub VII serce2.gif
KADZIAJ
Nowy nabytek Kadziaja.

W201 1989 rok

IPB ImageIPB Image IPB ImageIPB Image IPB ImageIPB Image IPB ImageIPB Image IPB ImageIPB Image

IPB ImageIPB Image IPB ImageIPB Image IPB ImageIPB Image IPB ImageIPB Image IPB ImageIPB Image
wojtek_blekitny
Kolejny "Embek"? Damn, Man ;P.gif
Z zewnątrz na prawdę śliczny, szczególnie na tym ujęciu:
KLIK
Tylko nie wiem, czy przemógłbym się do jazdy taką 75-konną maszyną unsure.gif <dobre mam dane??>
Tak, czy inaczej gratuluję zakupu.
PS. Ile ma "na pace"?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
NVISION.pl 2000-2010, powered by IPB