Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Samochody
Forum NVISION > Różne > NNT - Nie Na Temat
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124
niC
Ren to ja pędze z tobą smile.gif
Renifer
No oczywiście fotorelację zdam. Bankowo.
PS. Plakat też jest mój tongue.gif
niC
Ren o której będziesz mniej więcej ?
Renifer
Ja będę jeszcze przed rozpoczęciem imprezy czyli przed 10.
niC
e acha smile.gif nie no tak szybko raczej nie dam rady smile.gif no chyba ze dam, ale przed imprezą to co ja mam tam robic ?
Renifer
Ty pewnie nic, ale ja mam tam swoje obowiązki.
deejay
QUOTE(Renifer @ 09 Sep 2005 23:14)
Ty pewnie nic, ale ja mam tam swoje obowiązki.
*

tzn. sluzby porzadkowe chytry.gif
niC
smile.gif no i byłem, i.... nie za ciekiawie, fajne Amrykańskie autka, no i.... Supra była smile.gif, Seicento Lupo, Nissan 300zx troche car audio, w sakali od 1-10 daje 8+
Rav85
Kolejny samochód dla biedaków tongue.gif

link
niC
to auto jest dla mnie śmieszne... Ariel Atom wykręcił prawie idętyczny czas, a koszt zbudowania 700-1000km Nissna Skyline wyniesnie znacznie mniej, a bedzie jeszcze lepiej jeździł...

EEaeee ale o co tu chodzi ? kliknij

Rav85
to znaczy?? o co co chodzi?? cena?? czy co?
niC
cena tego Ferari jego wygląd i to ze za sterem siedzą, grabasy co maja kase w mózgu
Rav85
ja tam widze 884km albo jestem slepy ph34r.gif
niC
ło linki pomieszałem smile.gif 2500km

to posche mi sie podoba wink.gif co dalem w poprzednim pście
Rav85
chyba napisal jedno zero za duzo dry.gif
niC
wiem smile.gif auto go poprzedzające miało 1666km smile.gif
Renifer
QUOTE(deejay @ 10 Sep 2005 13:57)
tzn. sluzby porzadkowe chytry.gif
*

Nie, nie, nie... raczej obsługa medialna tongue.gif

No i wreszcie udało mi się opanować zjęcia pstryknięte na imprezie.
Troche to trwało zanim je obrobiłem, ale jest też ich sporo... łącznie 297 zdjęć.

Zdjęcia możecie znaleźć poniżej:
II Wystawa samochodów sportowych i tuningu TUNING-SHOW
ToXic!
nic ciekawego widze,że nie było.
Masz może foty fajnych pań które dam były? chodzi o jakieś hostessy biggrin.gif
Renifer
E tam gadasz że nic nie było chytry.gif... zależy czego się spodziewałeś tongue.gif

Fotki z hostessami i innymi ciekawymi stworzeniami dotrą do mnie później biggrin.gif
edi
jaj estem na 3 stronie i juz jakos fajny samochodzik widze
supra
jeszcze hyounday (kuzwa jak to sie pisze)
i widze ze duzo "amerykanskiego" "złomstwa" tam było
niC
taa to cos co stało obok Supry to przykład "jak władować kase bezsensu" to było wstrętne, jak cos takiego mozna było stworzyc, to cos na masce, wyglądło tak jak by to auto miało z 500KM a pod maską seria, spojler ? Czy leci z nami pilot ?

Widze ze w niedziele nowe auto były....

No to jestm juz na jedynm ze zdjęc smile.gif.

Gadałem z wałscicelem o Suprze, auto mam budowany nowy silniki na 800KM rolleyes.gif

Troche zły jestem... tak jak powidział tata mojego kolegi, "Te auto powinny stać tu już od wczoraj"... ja jade do domu po 15 a auta jeszcze dochdzą....
Renifer
QUOTE(niC @ 14 Sep 2005 20:25)
taa to cos co stało obok Supry to przykład "jak władować kase bezsensu" to było wstrętne, jak cos takiego mozna było stworzyc, to cos na masce, wyglądło tak jak by to auto miało z 500KM a pod maską seria, spojler ? Czy leci z nami pilot ?

Tak się dzieje jak się przedobrzy dry.gif

Gadałem z wałscicelem o Suprze, auto mam budowany nowy silniki na 800KM  rolleyes.gif

To tyle co dwa Nissany 300ZX razem wzięte (w obu szacowana moc 400KM)

Troche zły jestem... tak jak powidział tata mojego kolegi,  "Te auto powinny stać tu już od wczoraj"... ja jade do domu po 15 a auta jeszcze dochdzą....

Pamiętaj że w większości były to auta prywatne a ich właściciele mają również swoje sprawy.
Nie każdy był w stanie odstawić auto na 2 dni.
Z mojego punktu widzenia nie było to najgorsze... pomimo iż byłem na wystawie w sobotę, to również w niedzielę mogłem coś ciekawego zobaczyć wink.gif

niC
moglem przyjechac jeszcze w niedziele, bo widze na fotach ze troche starych aut był no i Corveta od VTG...

Zauważyłes ze wszycy się tym zielonym "bolidem" zachwycali ?
Renifer
No Corvette'a od VTG była gruuuuba punk.gif
A zapewne wiesz że Supra na wystawie nie miała zamontowanego silnika ph34r.gif
niC
taaa, bo im sie cos tam spaliło strzelili z nosu i bummm, a teraz idze 800KM cool.gif
edi
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C509946
to jest moje laugh.gif
Driver
edi ...no ładne ładne ale malucha po tuningu nie przegonisz biggrin.gif
Driver
chciałem obejrzeć tego tiburona...ale niestety neo 128 skutecznie to uniemożliwia...da sie jakoś ściągnąć ten filmik żeby na spokojnie go obejżeć...albo tak zrobić żeby tam na stronie się cały załadował i dopiero ruszył??
Renifer
Zobacz ten link:
http://x500.putfile.com/videos/a1-19114214136.wmv
Driver
ekstra filmik...dzia za linka smile.gif...poprostu kozacki samochód też se tak kiedys odwale bryke biggrin.gif
Renifer
QUOTE(deejay @ 20 Sep 2005 13:30)
tiburon juz byl  tongue.gif jak sciagnac filmik z wypadkiem bmw??
*

A tak trudno zajrzeć w źródło strony ? chytry.gif
http://x6.putfile.com/videos/c9-7717534594.avi
Renifer
Zapraszam na:
42 urodziny Carrefour'a
Podsumowanie sezonu tuningowego w regionie:
http://www.tuning-klub.pl/images/42_Carrefour_plakat.jpg
edi
ten nissan 1.6 do setki....
Renifer
QUOTE(edi @ 21 Sep 2005 20:21)
ten nissan 1.6 do setki....

Aby była jasność to nie ten z plakatu, tylko z tego filmiku:
QUOTE(Renifer @ 19 Sep 2005 18:40)
biggrin.gif
edi
tak, tka ten z filmiku
za rok prawko, bo ja listopadowiec 88 jestem, teraz juz samochodzikiem potrafie dosc dobrzej dzic, tlyko funduszy na samochd brakuje
deejay
w piatek jade do niemiec, byc moze nadarzy sie okazja kupic auto!! na co mam zwrocic uwage jakie sa potrzebne dokumenty, ja jestem w tym troszke zielony dry.gif
Renifer
Toyota Supra:
Moc: 1520 KM
1/4 mili: 8,45 s
0-96 km/h: 1,056 s
0-272km/h: 8,5 s
http://supercartuningcenter.com/marko.wmv shocking.gif
edi
tak jak lubie, po samochodzie nic nie widac
a jaki wypał,
panie jadąc 324 konną 750 miałem juz "mokro" w batach, a tym.......
Renifer
Nom... cały w tym bajer biggrin.gif
Ale zdaje się ta Supra ma 1 biegową skrzynkę, bo nie widać ani nie słychać przekładania garków dry.gif
edi
hmmm 1biegowa, moze miałtak ustawione przełozenia?
tez nie słyszałem zmiany biegów
Renifer
Wygląda że to automat:
Stage 1 - Race-built Toyota automatic (A340) transmission designed to hold up to 600 RWHP. Developed by an extensive R&D program, which entailed testing in extreme conditions including stop and go driving as well as back to back 9 second passes at the dragstrip. We did not use somebody else's version of a built toyota transmission as a base as most of the offerings at the time all had internal flaws.( improper shimming, clutches, line pressure) We felt that starting from scratch with a high horsepower street car was the way to attain the results we were seeking. This transmission is adequate for a 10 second steet car.

Stage 2 - This is the strongest Toyota automatic available. It features a GM second gear sprague, not a hardend stock piece. This sprague is twice the size and strength of the stock unit allowing us to run a higher line pressure which in turn applies more force to the clutch packs resulting in higher horserpower capability. Marko Djuric has run a 9.55 @147 with this unit at the 2003 Texas Supra Meet, also making 903 RWHP through it without issues. This transmission is adequate for a 9 second street car

Źródło: http://www.supercartuningcenter.com/
edi
heh ja nawet o tkaim samochodzie nei marze, ja marze tlyko o czyms co ejst dla mnei realne
tylko jak tak dlaej pojdzie z tą bezmyną, jeszcze wiecej niech tych rit i catrin bedzie, to bedziemy płacic za litr benzyny tyle iel za litr dobrego wina
Renifer
Wtedy cały miesiąc będziesz śmigał do pracy rowerkiem a w jeden dzień wyjedziesz z garażu wink.gif
Jasne że takie autko nie jest dla "białych". Takie modyfikacje którym została poddana ta Supra to majątek.
Poza tym to potwór który nie nadaje się do użytku poza torem wyścigowym.
Driver
każdy bedzie diesle kupować i na bio rope jeździć...albo sprzeda sie samochód i się kupi wino tongue.gif
edi
wiem ze nei dopuszcozny, tylko dlaczeog nei mogł by byc?
pozatym ja wiem ze to nei jest samochd dla "mnie", poprostu sie zachwycam nim
ale jezeli teraz bym miał kupowac fajny samochód, wmiare przystpenej cenie, to jak cos tanszego to konda civic, model 7, a drozsze to bmw seria 5, poprzedniej generacji
Renifer
Będzie tak jak w Mad Maxie devil2.gif
Swoją drogą niezłe miał autko... Supercharged V8 Ford XB Falcon wersja policyjna:
http://www.boingboing.net/2005/09/18/mad_m...terceptor_.html
http://tinyurl.com/8nvq2
W dwójce miał jeszcze lepsze... z odłączanym kompresorem
Black Interceptor*
The most famous and recognizable car, the one that Max drives toward the end of the film, and what he uses in Mad Max 2. The car is an extremely modified 1973 Ford XB Falcon GT with the factory standard V8 Cleveland 351ci engine. The two most immediately obvious things about the car is the supercharger on the top of the hood and the modified front grille. I had originally thought the front to be Fairmont, or possibly an XC but subsequent reading reveals it to be a Concorde, a custom part by Ford, designed for use by panel vans and coupes (there are slight differences between the two). The blower on top is a fake - those stories you heard are true and all that is inside the charger (which is a Weiand by the way) is the carburettor. Most of the modifications on the car were purely aesthetic, like the pipes on the side and the spoiler. The actual workings were pretty much left intact. The car is viewable at Cars of the Stars in England

http://www.basehead.org/files/shots/1-madmaxwall2_copy.jpg
Jako młodzian byłem zakochany w tej bryce... no i ten kompresor na masce wub.gif
Driver
ja przeglądając samochody na allegro wszedłem w supry i była taka jedna fajna.... skopiowałem sobie jej opis
Niewątpliwie jest to samochód dla konesera. Jedyny taki na świecie. Jeden z najszybszych samochodów na świecie. Szybszy od Ferrari czy innych egzotycznych marek!!
Zarejestrowany i dopuszczony do ruchu.
Najmocniejszy i najszybszy samochód w Polsce - 1250 KM na sportowej benzynie; tylko 600KM -smile.gif na Shell V-Power Racing. Prędkość maksymalna to 380km/h.
Zbudowany przez największą firmę motoryzacyjną - INTER CARS S.A. = bez oszczędności = topowe części z USA i Japoni. Wartość modyfikacji to kwota około 80.000 Euro!!!
tel. 0-606750309 (nie odpowiadam na maile ze ewzględu na ogromną ilość pytań osób ciekawych a nie zainteresowanych kupnem)
SPALANIE
Bardzo spokojna jazda po mieście 12l;
normalna smile.gif jazda po mieście 15-17l.
Jazda taka do jakiej ten bolid został zmajstrowany od 20l w górę -smile.gif
TURBO Seryjne dwie sekwencyjne turbiny, zastąpiliśmy jedną turbiną Greddy, w skład zestawu turbo wchodzą także sportowe kolektory wydechowe wraz z częścią układu wydechowego, wastegate (zawór sterujący ciśnieniem doładowania) oraz komplet przewodów olejowych. Przy samochodzie mocno wysilonym jedna duża turbina daje lepsze efekty ze względu na mniejszą temperaturę pracy, co za tym idzie powietrze doładowywane ma większy ładunek tlenu = więcej mocy.
SYSTEM PALIWOWY W miejscu seryjnej pompy paliwa zamontowane zostały dwie bardzo wydajne pompy BOSCH (każda po 200 litrów na godzinę). Niezależnie zasilają one listwę paliwową Greddy wyposażoną w sześć wtrysków Greddy 960cc.
SPRZGŁO Seryjne sprzęgło odmówiło współpracy już przy mocy 480KM. Dlatego zdecydowaliśmy się na najmocniejsze sprzęgło wielotarczowe firmy EXEDY. Dzięki doskonałej konstrukcji EXEDY, możliwe jest ruszanie autem bez szarpania, które jest zmorą sportowych samochodów z metalowymi sprzęgłami.
INTERCOOLER Seryjny boczny intercooler został zastąpiony ogromnym przednim intercoolerem firmy Greddy. Przy dużym ciśnieniu doładowania dobre chłodzenie powietrza doładowywanego to klucz do sukcesu. Zmniejszone jest ryzyko spalania stukowego, samochód dysponuje większą mocą przy tym samym ciśnieniu doładowania.
UKŁAD WYDECHOWY Kompletny układ wydechowy został skonstruowany na bazie elementów z firmy Supersprint. Gwarantuje perfekcyjne odprowadzenie spalin. W przypadku Supry dał zysk 52 KM.
ELEKTRONIKA Przy tak poważnych zmianach mechanicznych nieodzowna jest zmiana elektroniki sterującej pracą silnika. Zdecydowaliśmy się na pozbycie seryjnego ECU i zamontowaliśmy w pełni programowalny ECU firmy AEM. Od podstaw zaprojektowaliśmy mapy paliwa oraz zapłonu. AEM steruje także mapą wtrysku wody. W odpowiednim momencie włącza drugą pompę paliwa, etc… Ciśnieniem doładowania turbo steruje elektroniczny kontroler firmy Greddy - Profec B. Daje możliwość ustawienia odpowiedniego ciśnienia w funkcji obrotów.
TRAKCJA Ten bolid pali opony nawet przy 200km/h. W celu ochrony kierowcy przed nim samym zamontowaliśmy system kontroli trakcji rodem z Formuły 1. Racelogic dostarcza kontrolę trakcji do bolidów F1. Racelogic jest także w tym samochodzie. Daje możliwość ustawienia  5%,10%, 15%, 20% uślizgu tylnych kół. System można oczywiście wyłączyć - jeśli ktoś jest na tyle odważny lub poprostu jest bardzo dobrym kierownikiem -smile.gif
ŚWIECE ZAPŁONOWE Najlepsze świece dostępne na rynku to oczywiście NGK. Wybór był bardzo prosty. Dzięki rewelacyjnej jakości NGK nie mamy problemów z brakiem zapłonu lub innymi anomaliami w cylindrze. W naszym bolidzie są zwykłe miedziane NGK o ciepłocie 9!
SONDA LAMBDA W celu uzyskania jak największej dokładności przy sterowaniu pracą silnika, zamontowana została szerokopasmowa sonda lambda firmy NGK/NTK. Mamy możliwość stałego monitorowania stosunku paliwa do powietrza (AFR)
WTRYSK WODY W celu dodatkowego zwiększenia mocy zamontowaliśmy wtrysk wody Aquamist. Dysza została zamontowana bezpośrednio za intercoolerem. Dzięki temu powietrze pompowane do silnika pod ciśnieniem 2,1 Bar jest dodatkowo schładzane. Woda w momencie parowania odbiera ogromną ilość temperatury zapobiegając spalaniu stukowemu.
HAMULCE Aby zatrzymać 1250 konne monstrum niezbędne są rewelacyjne hamulce. Tym zajmuje się komplet wierconych tarcz Brembo z serii Oro oraz klocki hamulcowe FERODO z serii Performance. Oczywiście wymieniliśmy także przewody hamulcowe na sportowe przewody w metalowym oplocie, pochodzące z firmy ENZet.
FELGI Wybraliśmy najlepsze felgi z dostępnych na rynku. ATS seria DTM charakteryzują się bardzo niską wagą oraz dużą wytrzymałością, która jest bardzo istotna na naszych dziurawych drogach. Waga natomiast odgrywa bardzo dużą rolę w momencie przyspieszania. Im lżejsze felgi tym auto szybciej przyspiesza.
DYFERENCJAŁ, TRD to dział sportu Toyoty - dyfer w naszym bolidzie pochodzi własnie z TRD. Jest to TRD LSD
ZAWIESZENIE Zamontowaliśmy zestaw TEIN coilovers (śrubowe z pełna regulacją twardości oraz wysokości), gwarantują one progresywną pracę oraz bardzo dobre "wybieranie" nierówności. Jadąc samochodem ma się wrażenie jakby było przyklejone do jezdni.
WSKAŹNIKI Aby kierowca miał możliwość monitorowania warunków pracy silnika na pokładzie zamontowany jest dodatkowy komplet wskaźników GREDDY. Wskaźnik turbo informuje o aktualnym doładowaniu, Wskaźnik EGT informuje o temperaturze gazów w kolektorze wydechowym - gdyby wartość przekroczyła 900 stopni, należy zwolnić albowiem tak wysoka temperatura grozi wypaleniem dziury w tłokach. Wskaźnik K&N AFR, pokazuje aktualny stosunek mieszanki, w przypadku zbyt ubogiej mieszanki tłoki mogą ulec zniszczeniu - jest to jakby zdublowanie wskazań EGT. Ostatnim wskaźnikiem jest ciśnienie paliwa, jeśli byłoby zbyt niskie, groziłoby to tym samym co zły AFR czy zbyt wysoka temperatura EGT.
FILTR POWIETRZA W celu zapewnienia doskonałego filtrowania a jednocześnie dużej przepustowości zamontowaliśmy stożek firmy K&N.
FOTELE Zamontowaliśmy kubełkowe fotele Sabelt. Charakteryzują się niską wagą (6kg) oraz bardzo dobrym trzymaniem bocznym a przede wszystkim drastycznie zwiększają bezpieczeństwo kierowcy i pasażera dzięki wielowłóknowej konstrukcji. Jako konieczne uzupełnienie czteropunktowe wyczynowe pasy bezpieczeństwa Sabelt.
LAKIER Polakierowaniem całego auta zajęła się firma PPG Polska. Ten wyjątkowy lakier należy do rodziny PPG Harlequin.
BEBECHY SILNIKA Miejsce seryjnych tłoków oraz korbowodów zastąpią kute tłoki PowerhouseRacing oraz kute korbowody Carillo. W głowicy wymieniliśmy seryjne sprężyny na tytanowe PowerhouseRacing do tego większe zawory umożliwiające większy przepływ powietrza oraz spalin. W celu polepszenia charakterystyki silnika przy wysokich obrotach seryjne wałki zastąpiły nowe wałki HKS 264 stopnie.
Samochód był wielokrotnie w TVN TURBO, Polsacie oraz w TV4. Opisany praktycznie w kazdym piśmie motoryzacyjnym w tym kraju jak również w skandynawi -)))
Cena nie podlega negocjacji albowiem i tak jest niska jak na ilość zainwestowanych pieniędzy, ogólny stan bolidu i image -)
Samochód został zbudowany w 2004 roku, budowa rozpoczeta była w 2003. Podstawą była Toyota Supra Twin Turbo z 1994 roku jednak z oryginalnych elementów nie pozostało praktycznie nic! Wszystko zostało wymienione na nowe najlepsze jakie jest dostępne na świecie.
i nie była wcale droga...jedyne 250tyś ...zł biggrin.gif...sory zę wszystko wkleiłem ale myśle że samochód jest tego wart jeśli ktoś chce zdjecia to jeszcze dołoże linki ale troche później...to jest moja miłość smile.gif
edi
tez to oglądałem, koles juz ją którys raz z kolei wystawia
ale dziwi mnie to 1250km i predkosc 380km/h, nie za mało?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
NVISION.pl 2000-2010, powered by IPB