Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Samochody
Forum NVISION > Różne > NNT - Nie Na Temat
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124
deejay
hehe no mala ale dla kierowcy miejsca wystarczajaco tongue.gif w wiekszym aucie analogicznie musi byc wiekszy silnik...a paliwo wcale tanie nie jest sad.gif
niC
ta mi by nie tyle co stykło co bardzo zadowloiło to VW Lupo lub GO SEJ ! smile.gif
deejay
QUOTE(niC @ 05 Oct 2005 14:52)
ta mi by nie tyle co stykło co bardzo zadowloiło to VW Lupo lub GO SEJ ! smile.gif
*

sej oj nie tylko nie to sam tym jezdze miazga, no chyba ze z silnikiem od fiata punto 1,2 8V 75 koni....
popierwsze kiepskie fotele...kubel to podstawa, zawias tez sie prosi by go zglebic...no i to jeszcze 900 cm3 sad.gif
Renifer
Piękne foty Audi RS4:
http://forums.vwvortex.com/zerothread?id=2227906
Michmiel
wub.gif wub.gif ahhhh zakochałem się normalnie tongue.gif
niC
jak dlamnie RS to musi byc kombi smile.gif
deejay
najladniejsze kombi to alfa romeo sportwagon, ogolnie kombi to nie to....jeszcze o tym segmncie aut nie mysle
Renifer
Moim zdaniem Audi robi najładniejsze kombi. cool.gif

Oblookajcie to:
http://media.putfile.com/KoretskyVSAllen/640 stretcher.gif

I żeby było optymistyczniej, teraz to:
http://media3.dumpalink.com/media/3X5hjqsq...1Vvf0v8rvL1.wmv drive.gif
deejay
audi ladne auta zwlaszcza w topowej wersji, nigdy nie wiem czym sie rozni S4 od RS4??
jesli bym dysponowal taka iloscia kasy to chyba bym wybral cos ze stajni misubishi albo subary, mam namysli impreze wrx sti albo lancera evo.....to sa bardziej odjechane samochody, i choc maja tylko dwa litry, to napewno daja wieksza satysfakcje z jazdy...choc takie quatro z V8 na prostej pewnie odjezdza sad.gif
Michmiel
wersja S4 jest to limitowane(najlepsze) A4 wyposażone w silniki tylko benzynowe. Występowały od roku 1998 do 2001 roku w wersji B5 w kombi jak i sedan. Od roku 2001 do 2005 występowała wersja B6 w sedan jak i w kombi. Od 2005 roku wersja B7 Audi RS4 jest to flagowy model Audi robiony w bardzo małych ilościach występowała od roku 1999 do 2001 wer B5 TYLKO w wersji kombi od standardowego S4 różniła się szerokością oraz wlotami powietrza na przednim zdeżaku oraz bodykitem który nadawał agresywniejszego wyglądu. Silnik jaki pasiadał RS4 była to dwa razy turbodoładownay 2.7 biturbo o mocy od około 300km do około 550km. Od roku 2005 RS występuje w wersji sedan jak i kombi model B7. Nie było RS'a w wersji B6
deejay
czyli rs4 to jest auto jeszcze bardziej odjechane od S4, czyli dobrze myslalem smile.gif
Michmiel
i kosztujące trzy razy tyle:P Ale jest jeszcze RS6 które kosztuje jeszcze więcej:D
Renifer
RS to piękne wozy, które jeszcze lepiej jeżdzą rolleyes.gif

Niezły fuks wink.gif
http://www.forarforeningen.com/video-wav/martinmokan.mov
Renifer
Pamietacie mocarne, 1033 konne BMW E34 M5 ?
Znalazłem troche filmików:

Hamownia silnikowa BMW M5 E34 3,8

Valerbanen, maj 2004 - Gatebil
Pierwsze jazdy testowe po zbudowaniu auta

Rudskogen, lipiec 2004 - Gatebil
Kilka okrążeń na Rudskogen Motorsenter.

Rudskogen, lipiec 2004 - Gatebil
Kamera wewnątrz, te same okrążenia jak powyżej.

Mantorp, sierpień 2004 - Bilsport Action Meet
Pierwsze czasy na pasie (zarówno dla samochody jak i kierowcy). Pierwszy czas w którym udało się osiągnąć dziwiątkę.
MIEJSCE: #2 w klasie "Max Street"
CZAS: 402m (1/4 mili) 9,84sec/229,10kmh

Gardermoen, wrzesień 2004 - Right On Street Finals
Po podróży do Mantorp musieli jeszcze próbować, tym razem na Gardermoen Raceway, Norwegia.
MIEJSCE: #1 w klasie "Tylnonapędówek", oficjalnie najszybszy w Norwegii!
CZAS: 402m (1/4 mili) 9,41sec/237,36kmh

Rudskogen, wrzesień 2004 - Gatebil
Klip z Gatebil Extreme cup, i regularny przejazd.

Gardermoen, czerwiec 2005 - Right On Street Challenge
Pierwszy przejazd w sezonie 2005.
CZAS: 402m (1/4 mili) 9,12sec/222kmh

Gardermoen, czerwiec 2005 - Right On Street Challenge
Drugi przejazd tego dnia, czas: 9,13sec/247kmh
CZAS: 402m (1/4 mili) 9,12sec/222kmh

Tullinge, lipiec 2005 - Bilsport Action Meet
Pierwsza podróż do Szwecji w 2005. Wreszcie zrobili 8 sekund
Zwycięzki przejazd: 8,83sec
MIEJSCE: #1 w klasie "Max Street"
CZAS: 402m (1/4 mili) 8,83sec/253,7kmh

Jak dla mnie bomba, polecam zassać shocking.gif icon_confused.gif punk.gif
edi
Jak dla mnie bomba, polecam zassać

ale filmy oczywiscie ? biggrin.gif
Renifer
Nie... troche mułu można, jak ktoś ma blisko biggrin.gif
deejay
hehe pamietam to BMW biggrin.gif zaje...ty zwijacz asfaltu ph34r.gif
niC
Juz na kilku filmach je widzałem, ładnie daje ale dźwięk mi się nie podoba
Taimons
wlasnie ze dzwiek zajebisty, nie jakis nedzy bas, a pozatym czego bys sie spodziewal przy takich obrotach?
niC
smile.gif szwedzka supra o podobnej mocy troche lepiej brzmi smile.gif,
ziemniak
Witam, mam taka sprawe do was poszukuje fotek Hondy Akord rocznik 2001 na pelnym wypasie, ale tu zaczyna sie problem w wersji amerykanskiej a nie Europejskiej.Pozdrawiam
niC
heh w Bydzi wkoncu jesień sie zaczęła, deszcz, kałóze.... ide sobie i nim zobaczyłem ze auto prowadzi blondynka, to juz było za późno, jak mnie ochlapała......

No pocieszajacy fakt ze to Mercedes SLK od Barusa, no i 19" oponki mnie ochlapał y laugh.gif
smok
QUOTE(deejay @ 04 Oct 2005 10:30)
a ja składam na saxo VTS 16V  7,7 do setki droga hamowania ze 100 ponizej 35 metrow, swietna skrzynia, dobre zawieszenie i ten wyglad  blink.gif i te wasze BMWe sa w tyle  tongue.gif
*

jaki silnik w tym jest??? droga taka zabawka?? i jaki rocznik?/

QUOTE(deejay @ 05 Oct 2005 16:50)
sej oj nie tylko nie to sam tym jezdze miazga, no chyba ze z silnikiem od fiata punto 1,2 8V 75 koni....
popierwsze kiepskie fotele...kubel to podstawa, zawias tez sie prosi by go zglebic...no i to jeszcze 900 cm3  sad.gif
*

sej 1.1 fajer już ładnie idze a sa jeszcze 1.1 sporting która ma o 5 KM wiecej i 1.2 sumacher ( mysle ze takie silniki wystarczaja) nie potrzeba...przerabiać tongue.gif:P:P:P (w sumie w sumacherze sa motowane orginalnie silniki z punto tongue.gif)

QUOTE(deejay @ 10 Oct 2005 22:41)
najladniejsze kombi to alfa romeo sportwagon, ogolnie kombi to nie to....jeszcze o tym segmncie aut nie mysle
*

ale niechiałbyć być włascicielem alfy , kolega ma.. i wpierdziela mu 1,5 litra oleju na 1000 km... hmmmm mojim zdanie za dużo... chyba te silniki są LEKKO wyżyłowane.. non cóz.. to tylko luksusowa wersja fiata sad.gif ale jaka ładna .. to ci przyznam racje
Taimons
QUOTE(niC @ 16 Oct 2005 18:42)
heh w Bydzi wkoncu jesień sie zaczęła, deszcz, kałóze.... ide sobie i nim zobaczyłem ze auto prowadzi blondynka, to juz było za późno, jak mnie ochlapała......
No pocieszajacy fakt ze to Mercedes SLK od Barusa, no i 19" oponki mnie ochlapał y laugh.gif
*

chyba wiem o jakiej blondynie mowisz kiedys taka zajefajna widzalem co do wlasnie takiego merola wsiadala i rura do przodu biggrin.gif
deejay
SMOK tu masz linka do tej malej rajdoweczki http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=67582749
a ceny sa juz od 14 za rocznik 1997
nie bylo seicento z silnikiem 1.2!!
Predator PC
A ja sobie sprowadzilem Miska Eclipse 2.0 Z 93r. Z wydechem od Remusa, brakujacycym (zdjetym specjalnie) katalizatorkiem i z niezlym wzmacnianym filtrem stozkowym Co daje mi wsumie ponad 160 kucykow A silniczek kreci sie na 7.500 obr mmmmmm biggrin.gif Cudooo
PS Mam pytanko znajacych sie na rzeczy Jaki nalac olej przekladniowy do skrzynki biegow tej bryczki?? (manual rzecz jasna)
niC
ten wydech i filtr dał ci jakies hm.....

5KM ?

No moze 7KM
Predator PC
Poczytaj sobie o tych silnikach Mala ingerencja w silnik i masz naprawde sporo kucykow Nie jestem w stanie powiedziec ile dokladnie Pasuje odwiedzic hamownie Ale placic ponad stowe to narazie nie mam hajsu na to WIdze wzrost na obr Bo fabrycznie ma 7 tys Czytalem ze te silniki bez powaznych zmian SPokojnie kreca sie na dodatkowe 50% mocy poczatkowej A ze nie ma problemow to tez wiem od kumpla ktory mial takiego Eclipsa z dokladnie 288 konmi
Driver
QUOTE(smok @ 16 Oct 2005 19:13)
jaki silnik w tym jest??? droga taka zabawka?? i jaki rocznik?/
sej 1.1 fajer już ładnie idze a sa jeszcze 1.1 sporting która ma o 5 KM wiecej i 1.2 sumacher   ( mysle ze takie silniki wystarczaja) nie potrzeba...przerabiać tongue.gif:P:P:P (w sumie w sumacherze sa motowane orginalnie silniki z punto tongue.gif)

prze seju silnik 1.2 blink.gif coś mi się nie hcce wierzyć o ile pamiętam to w wersju shumacher też był silnik 1.1 tylko że skok skrzyni biegów był między 3 a 4 i 4 a 5 skrócony jeszcze bardzoiej względem sportinga i jakieś tam inne bajerki( zawieszenie inne i hamulce) a przede wszytskim napisa z tyłu na klapie bagażnika laugh.gif i specjalnie się nie różnił od sportinga a silnik sporting i zwykły 1.1 mają tą samą moc tzn. 54km o ile dobrze pamiętam choć kumpel w seju van ma 51kw ... zdziwko maks jak to zobaczyłem po przeliczeniu na km to już ponad 60 będzie nie wiem z kąd mu się tyle wzięło...
a co do seja 900 to jest wolniejszy od TICO więc jak bym miał wybierać to bym wziął właśnie tico ... niższe siedzenia nie siedzi się jak na taborecie... bardziej "sportowa" charakterystyka silnika, i mi to wystarczy... i jeszcze jedno ... czy ktoś słyszał silnik Daewoo Tico który ma przygazówke na luzie .. dzwięk podobny doi tego jaki wydawał z siebie Nissan Skyline w filmie "za szybcy za wściekli" i to nie tylko moje uszy tak sądzą ale i moich kumpli ... nie wiem czy każdy ticolec m ataki głos ale tem mojega ojca napewno smile.gif
ziemniak
Macie jakieś wasze ulubione fora o tematyce motoryzacyjnej, jak tak to zapodajcie linkiem. PZDR
deejay
QUOTE(Driver @ 23 Oct 2005 14:38)
prze seju silnik 1.2  blink.gif  coś mi się nie hcce wierzyć o ile pamiętam to w wersju shumacher też był silnik 1.1 tylko że skok skrzyni biegów był między 3 a 4 i 4 a 5 skrócony jeszcze bardzoiej względem sportinga i jakieś tam inne bajerki( zawieszenie inne i hamulce) a przede wszytskim napisa z tyłu na klapie bagażnika  laugh.gif  i specjalnie się nie różnił od sportinga a silnik sporting i zwykły 1.1 mają tą samą moc tzn. 54km o ile dobrze pamiętam choć kumpel w seju van ma 51kw ... zdziwko maks jak to zobaczyłem po przeliczeniu na km to już ponad 60 będzie nie wiem z kąd mu się tyle wzięło...
a co do seja 900 to jest wolniejszy od TICO więc jak bym miał wybierać to bym wziął właśnie tico ... niższe siedzenia nie siedzi się jak na taborecie... bardziej "sportowa" charakterystyka silnika, i mi to wystarczy... i jeszcze jedno ... czy ktoś słyszał silnik Daewoo Tico który ma przygazówke na luzie .. dzwięk podobny doi tego jaki wydawał z siebie Nissan Skyline w filmie "za szybcy za wściekli" i to nie tylko moje uszy tak sądzą ale i moich kumpli ... nie wiem czy każdy ticolec m ataki głos ale tem mojega ojca napewno smile.gif
*

hmmm...zelazko tego tez bym w zyciu nie kupil
Predator PC
Dla mnie Tico czy Sejto to zabaweczki i male trumienki Czy nie lepiej sprowadzic sobie golfika III chocby nawet (cenowo podobnie jak ceny owych wozkow u nas) wieksze, mocniejsze i przede wszystkim trwalsze od tych maluszkow
deejay
QUOTE(Predator PC @ 23 Oct 2005 22:18)
Dla mnie Tico czy Sejto to zabaweczki i male trumienki Czy nie lepiej sprowadzic sobie golfika III chocby nawet (cenowo podobnie jak ceny owych wozkow u nas) wieksze, mocniejsze i przede wszystkim trwalsze od tych maluszkow
*

no niby tak, ale pali wiecej, i oplaty...i wieksze wiec w miescie ciezko zaparkowac, a wogole teraz to sie niebardzo oplaca sprawadzac auta....
Predator PC
Oplaca sie Ja sobie sprowadzilem autko i spoko A co do golfa to nie mow ze problem z zaparkowaniem bedzie Nie wiele wiekszy od tych maluchow przeciez Jak ja sobie radze peugeotem 406 starszych to inni maja sobie nie poradzic hehe A co do spalania to zawsze gaz za 1700 i gra biggrin.gif
deejay
co do sprowadzania, to bylem w monachium i przy okazji sie rozgladalem za autem, lecz bez znajomosci ciezko cos znalesc, w naszym kraju teraz aut jest bardzo duzo nawiezionych, wiec niema sensu sie wybierac w takie wycieczki w nieznane, moze kupiles taniej niz w polsce ale jak sobie doliczysz koszt za beznyzne wyzywienie itd. kilka dni napewno opusciles w pracy, nikt nie bierze pod uwage innych kosztow, kupil auto za 2000 uero i zadowolony biggrin.gif
Predator PC
U mnie bylo tak ze autko sprowadzil moj kumpel dla swpojego brata Jednak ten kupil w Polsce Audika no i kupilem od niego jedynie placac za koszt kupna w niemczech Wyszlo 5300zl Za bezyne zaplacil kto inny a to dlatego ze sprowdzil dwa autka na lawecie I koszt paliwa wliczyl sobie w ten drugi (ktos zaplacil za mnie poniekad) W polsce zaplacilem169zl badan tech., 120 zl akcyzy, 55zl dry.gif za znaczki, 150 skarbowki, 70 tlumaczenia, No i zostalo mi jeszcze 160 zl za rejestracje i 500zl za ks wozu plus ok 600zl OC Wiec wsumie 7124zl za wszystko Co do samego autka wymieniam jedynie olej i przedni amortyzator Koszt calkowity (olej 160, filtr 16zl, wymiana za free, amor 300zl) No wiec za 7600 mam autko jak zloto I mysle ze w Polsce bym lepszego nie kupil a przynajmniej w lepszym stanie Serwisowany w Mitsu w niemczech 2 wlascicieli Z tego jeden jakis dziadek No i te 160 kucykow i 7500 obr Cos pieknego wink.gif rolleyes.gif
PS A sama jazda to miodek Wie ten kto sie przejechal tym modelem albo autkiem o podobnej charakterystyce biggrin.gif
ziemniak
Witam wszystkich mam do was 4 proźby smile.gif))).
1. Szukam jakiegos wielkiego polskiego forum motoryzacyjnego.
2. Poszukuje Mercedesa E 420, rocznik 2000, jego cenne fotki, itp, ale nie ma go nigdzie na aukacjach itp, bo to jest perełka, macie moze jakis pomysł.
3. Poszukuje fotek Hondy Accord z Roku 2001, tylko ze wersja Amerykańska a nie Europejska.
4. Szukam instrukcji w jezyku polskim do tej Hondy Accord, to jest automat, wszystko w tym aucie jest po angielsku, a ta osoba nie umie sie rozszyfrować.
-=Mathis=-
QUOTE(Renifer @ 24 Oct 2005 17:44)
Witam po przerwie biggrin.gif

Mam dla Was kilka linków:
....

Nowy Nissan GT-R Proto (następca Skyline GT-R)
..

Oj ten nowy Nissan wogóle mi nie podchodzi... a stary podobał mi sie bardzo smile.gif
ziemniak
Renifer dzieki wielkie.
ziemniak
Sorki ze pisze dwa pod soba. Prosilbym o to aby jak macie podajcie najlepsze forum motoryzacyjne w Polsce, kurde szukam tej instrukcji do tej Hondy, dzis ja widzialem pierwszy raz na oczy, http://www.autoscout24.de/home/index/detai...&id=fd3f4wfg4v4 , dokladnie to samo tylko ta co ma moj kuzyn ma czarne szybki, auto bardzo fajne, bardzo duzo miejsca w nim jest, a skad ma w Usa były ostatnio jakis churagan, i sprzedawali tam auta, a kuzynek ma tam kolegow, to sporowadzaja teraz, i ze wszystkim rejestracja dał 9 tys zł biggrin.gif , seryjnie, tylko ze on ma wersje 2001. I wlasnie nie ma do niej instrukcji a tam jest komputer i nie mozemy go rozszyfrowac tak samo, skrzynie biegow jest automat, 4 sekwencje i nie wiemy co oznacza d 1-4 pewnei tryby jazdy sport, mieski oszczedny itp. ale ktory to ktory. Dzieki za pomoc. PZDR

Ps.A na zywo duzo piekniejsze(mi sie super podoba), na zdjecjaich srednie.

A i jeszcze jedno sa takie przyciski na kierownicy i na desce rozdzielczej :
Sec Decel
Resume Accel
Maint req`d
Crus
Predator PC
Ja mam podobne pytanie co kolega wyzej Otoz potrzebuje instrukcje do Mitsu Eclipsa z 93 A i stronki o tym modelu mile widziane biggrin.gif dzieks z gory
kamorek
ziemniak

o instrukcjia zapytaj na Civic Klub

pewno cos chłopaki znajdą a te knefle o których mówisz z tego co kojarze to crus - tempomat chyba ustawianie predkosci a reszta chyba do obsługi kompa pt spalanie itd ale nie jestem śure
Renifer
Z innej beczki....

Niezła lawetka:
http://home.no/kornholio/hairy/hairy03.jpg blink.gif
Od lewej góra: Koeniggsegg, Lambo Murcielago, Zonda, Diablo
Od lewej, dół: Zonda, F50, F40, i tego ostatniego nie wiem (SLR ?)
Jak się pomyliłem to mnie poprawcie....

Normalnie szczena opada... shocking.gif
Driver
na poprzedniej stronie piszecie żę którys tam by nie kupił "żelazka" ale to żęlazko kupił mój ojciec nie ja to po 1, po 2 mamy je od nowości od roku '99 i nic nie wymienialiśmy prucz tłumika końcowego i przednich opon w listopadzie, można włożyć gaz za 1700 zeta ale pomyśl Tico pali 5-6 litrów na 100 liczmy 6x4.2=25,2 zł za 100 km... za 1700 zł bym przejechał ponad 6,5 tyś km a fakt Ty byś później tankował gaz który nie kosztuje 4.18 ale 2.20 lecz nie 6 litrów ale np 8-9 i jestem Ciekawy jakbyś na tym wyszedł pod względem ekonomicznym bo ojciec kupując ten samochód brał pod tym względem tą strone a nie osiągi, i takie tam... a do Tico gaz kosztuje troszke ponad 1000 zł i można jeździć jeszcze taniej tongue.gif a golf III miał plastikowy kolektor i gaz do niego nie kosztuje 1700 zł tongue.gif chyba że wymienisz go na metalowy ale to dodatkowe koszta i za 6 tyś nie kupisz dobrze wyposażonego Golfa III a Tico ojca ma centralny i elektryki co bardzo umila jazde i obsługe(kumpel ma golfa III 1.4 bez wspomagania,bez elektryki, bez poduszek, bez centralnego,ale fakt golf III... wole Tico biggrin.gif)... zaje**** laweta... mażenie rolleyes.gif
deejay
ja obstawiam ze to czarne to aston martin V8 vantage
Akr
QUOTE(Croper @ 25 Oct 2005 22:32)
Oj ten nowy Nissan wogóle mi nie podchodzi... a stary podobał mi sie bardzo smile.gif
*

Ten nowy mi się podoba ma ładny "tyłeczek" ale stary Skyline bardziej mi się podobał może za sprawą filmu "Za szybcy za wściekli"
Renifer
QUOTE(deejay @ 30 Oct 2005 22:15)
ja obstawiam ze to czarne to aston martin V8 vantage
*

Podobny, choć zwróć uwage na zamek i klamkę dry.gif
http://www.fast-autos.net/astonmartin/v8vantage2.jpg
deejay
no wlasnie to jest to auto zobacz na migacz i tyln blotnik, progi wlot tez jest podobny
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
NVISION.pl 2000-2010, powered by IPB