Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Samochody
Forum NVISION > Różne > NNT - Nie Na Temat
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124
Renifer
Tutaj macie nieżłego wymiatacza na górskiej ścieżce:
BMW rzędowa szóstka:
http://testudladry.free.fr/jcc_videos2005/..._castellana.wmv
R1-E
QUOTE(alexiel @ 12 Dec 2005 19:51)
wielkie dzieki Panowie jak jeszcze cos znajdziecie to mozecie podrzucic, a napewno bede happy smile.gif
a jeszcze co powiecie na to:
1 Acura Integra z silnikiem z Dodge Viper'a
2 MCLaren z ...
3 Ford Pickup (na pewno widziany przez wiekszosc z Was)
4 Dodge Ram Limosine (tego tez musieliscie widziec)
*

1. wygląda na perfekcyjny SWAP smile.gif
2. podobno seryjny przy redukcji z 6 na 5 i dodaniu gazu traci przyczepność kół (to jest ponad 250 km/h!). Z NOS'em to chyba asfalt się zwija. Jestem ciekawy jakie obroty osiąga i z czego są zrobione pierścienie. blink.gif
3. Ja bym lepiej tego nie zrobił ph34r.gif
4. brak słów... cool.gif
alexiel
QUOTE(R1-E @ 10 Dec 2005 23:15)
[...]http://www.126fan.pl/www/filmy1.htm#3 Zobaczcie video "szalony tir". Odkąd to zobaczyłem to zawsze trzymam się tirów, SZYBKO, BEZPIECZNIE i MNIEJSZE ZUŻYCIE PALIWA (nie ma oporów powietrza) biggrin.gif[...]

o rzesz qrde pierwszy raz widziałem coś takiego (spadłem z krzesła), normalnie koleś wymiata...
a jeszcze ten szerszeń co tak pięknie bierze porsche carrera, do tego brak mi słów (szczena 100x o glebe)
jednym słowem Beautiful!
R1-E
QUOTE(alexiel @ 14 Dec 2005 10:42)
o rzesz qrde pierwszy raz widziałem coś takiego (spadłem z krzesła), normalnie koleś wymiata...
a jeszcze ten szerszeń co tak pięknie bierze porsche carrera, do tego brak mi słów (szczena 100x o glebe)
jednym słowem Beautiful!
*

Ten co wziął Porsche to podobno wersja exportowa. Te video spowodowało, że zamiast kupić nowy wóz zacząłem wydawać kase na tuning bo tak się składa, że jestem jednym z nielicznych szczęśliwców którzy posiadają wersje exportową. biggrin.gif
Renifer
Ale Wy jesteście leniwi...
Może wartało by poszperać ?
Ten kaszlak ma silnik Small block Chevy 350ci czyli 5 literków
http://www.ukstreetracers.com/CarBossTaz.htm
alexiel
Może wartało by poszperać ?[...]

Może i jesteśmy leniwi, ale może też dopiero zaczynamy się rozwijać w tym kierunku (np. Ja -qrde, a miałem się nie przyznawać-tongue.gif ) i jeszcze mało posiadamy wiadomości na ten temat.

Dlatego takie osoby jak Ty i inni forumowicze potrzebni są społeczności Forum, aby mogło uczyć i rozwijać naszą wiedze. Dlatego też nie miej nam za złe, że jesteśmy tacy jacy jesteśmy.
R1-E
QUOTE(Renifer @ 14 Dec 2005 17:34)
Może wartało by poszperać ?
Ten kaszlak ma silnik Small block Chevy 350ci czyli 5 literków
http://www.ukstreetracers.com/CarBossTaz.htm
*

Bez przesady dry.gif , przecież nie jestem taki głupi żeby sądzić, że z silnikiem 594ccm pojemności można osiągnąć 11 sek na 1/4 mili laugh.gif . Chodzi o to, że baza to Fiat 126 export (wkońcu jest na obcych rejestracjach co nie?). Drobna różnica jest taka, że ja mam już 652ccm.
Renifer
Nie zarzucałem Ci głupoty tongue.gif
alexiel
Nie zarzucałem Ci głupoty tongue.gif

ja wiem, tyle, ze musiałem się przyznać bo i tak wyszłoby to najaw tongue.gif ale też zbytnio się tym nie przejmuje bo jeszcze mam dużo czasu smile.gif

znalazłem w swoim zbiorze zdjęcia kilku klasyków: 1 2 3 4

zdjęcia wykonane na Tuningowisku Wrocław dnia 11 i 12.06.2005 (oprócz dwóch ostatnich tongue.gif)

Renifer
A tutaj macie, prawdziwe, wypasione, rosyjskie hot-rody shocking.gif
http://www.ural-lada.com/hotrods.php
R1-E
QUOTE(Renifer @ 14 Dec 2005 21:58)
A tutaj macie, prawdziwe, wypasione, rosyjskie hot-rody shocking.gif
http://www.ural-lada.com/hotrods.php
*

RE5PECT for Russia
Matthaios
O fuck !! Volga !! Ale bardziej ta starsza mi się podoba ...no cudo !! ... nowsze za bardzi się kojarzy z nowym Rolls-Royce'm.

Mustang Shelby

EDIT:
Teraz dopiero przeczytałem, ze to jest hybryda Volgi z BMW ... i juz mieszane uczucia mam ...
Renifer
QUOTE(Matthaios @ 15 Dec 2005 12:31)
(...) EDIT:
Teraz dopiero przeczytałem, ze to jest hybryda Volgi z BMW ... i juz mieszane uczucia mam ...

A mi się podoba takie połączenie... bebechy 850 w kompozytowej budzie wzorowanej na straej Wołdze (pamiętam jeszcze takie na uliczach).
Matthaios
Ja nie wiem, ale może dlatego, że samochody marki BMW omijam szerokim łukiem ... mam niemiłe doświadczenia związane z tą marką i ogólnie gdzieś nie przypadła mi go gustu.
R1-E
Fakt, że z przodu w BMW jest bardzo ciasno, ale to jest wóz robiony z myślą o kierowcy. Mi się podobało jechać w BMW aczkolwiek był to tylko 320i. Jakby było 850 to napewno bym pozytywnie tą marke oceniał choćbym był ściśnięty ze wszystkich stron tongue.gif

PS. Renifer czy ty przypadkiem nie masz właśnie BMW? Twoje zdjęcie osobiste mi to sugeruje.
xenomorph1
Elo, macie jakies zdjecia nowego Audi S8?
Bede wdzieczny :] maszynka ma silnik 5,2l 450KM i rozpedza 2tonowego potwora do 100 okolo 5s
Renifer
QUOTE(R1-E @ 15 Dec 2005 18:38)
(...) PS. Renifer czy ty przypadkiem nie masz właśnie BMW? Twoje zdjęcie osobiste mi to sugeruje.

Chciałbym... szczególnie takie jak na tym foto BMW M3 E46 DigiTec.
Generalnie w trójkach E36 i E46 był najładniejszy środek. Kokpit był skierowany w strone kierowcy co przywodziło na myśl skojarzenia z kokpitem samolotu.

Dalej mówiąc o betkach to poza M3 (poza zasięgiem) marzy mi się E46 325 (328). Piękne autko... wub.gif
Jak betka, to tylko 6 garowa bo ona pięknie gra rolleyes.gif

xenomorph1... takie mogą być ?
http://www.desktopmachine.com/cars/7-Audi%...pers.html?t=142
xenomorph1
@Renifer molto bene, molto bene :] sehr gut photos
R1-E
Renifer widze, że kochasz te "trójki". Ja z BMW lubie nową 6-tkę i stare M1.
Jednak mój wymażony samochód to AUDI RS4 '2000
Renifer
QUOTE(R1-E @ 17 Dec 2005 20:34)
Masz rację z tymi betkami. Z początku nie podobała mi się stylistyka nowych BMW jednak po kilkukrotnym looknięciu na żywca E60 (nowa piątka) stwierdzam że jest to śliczne autko biggrin.gif
Odnośnie Audi to byś dogadał się z Michmielem biggrin.gif
Michmiel
Oj dogadał by się dogadał... napewno:D
Taimons
QUOTE(R1-E @ 17 Dec 2005 20:34)
*

co do 6 musze sie zgodzic - niezla jest,
mi sie mazy mazda rx-7 - wcale BARDZO droga nie jest, a zanim skoncze 18 jeszcze napewno stanieje, i kiedy w wieku ok 25 lat bede spobie qpowal auto - moze jusz bedzie w moim zasiegu finansowym... oby smile.gif to takie przyziemne mazenie, o tych pozostalych dlugo by mowc... ze 20-30 autek by ise uzbieralo do wyboru... ehh, mazenia....
R1-E
Jak myślicie, ile bedzie w 2010 kosztował używany Mitsubushi Lancer (2.0 Turbo) Evolution 8?
Renifer
QUOTE(Taimons @ 17 Dec 2005 21:36)
mi sie mazy mazda rx-7 - wcale BARDZO droga nie jest, a zanim skoncze 18 jeszcze napewno stanieje, i kiedy w wieku ok 25 lat bede spobie qpowal auto - moze jusz bedzie w moim zasiegu finansowym... oby smile.gif to takie przyziemne mazenie, o tych pozostalych dlugo by mowc... ze 20-30 autek by ise uzbieralo do wyboru... ehh, mazenia....

RX-7 jak i RX-8 są strasznie paliwozerne co przy obecnych cenach paliwa nie stawia ich w dobrym świetle wink.gif
Choć to bardzo wysokoobrotowe jednostki o niepowtarzalnym brzmieniu.

QUOTE(R1-E @ 17 Dec 2005 21:41)
Jak myślicie, ile bedzie w 2010 kosztował używany Mitsubushi Lancer (2.0 Turbo) Evolution 8?
Wcale nie tak mało. Super furki zawsze trzymaja się w cenie a odnośnie ekplowatacji takich aut juz tutaj dyskutowaliśmy. One wszystko mają droższe ! Nie kupisz tak standardowych tarcz hamulcowych, tylko od razu lecisz na wyczynówkach.... tak jest praktycznie ze wszystkimi częsciami. Sama cena zakupu to jedno a utrzymanie to drugie wink.gif
niC
Ren zaskocze cię, Impreza WRX z 2000 roku, kosztuje ok 90tys zł. Lansery sa troche droższe, gdzie to kupic ? Tam gdzie nawet satrsze panie tym smigają czyli w Szwajcari.

R1 widze ze mamy podobne mazenia smile.gif
Taimons
mam nadzieje ze zamim qpie samochod paliwo stanieje a jak nie to instalacje wodorowa smile.gif zamist gazowej ph34r.gif

co z tego ze paliwaozerne ale jak to jezdzi i slychac biggrin.gif ostatecznie jednak znaljde sobie cos tanszego tongue.gif narazie mam czas i inne wydatki
Renifer
QUOTE(niC @ 17 Dec 2005 23:14)
Ren zaskocze cię, Impreza WRX z 2000 roku, kosztuje ok 90tys zł. Lansery sa troche droższe, gdzie to kupic ? Tam gdzie nawet satrsze panie tym smigają czyli w Szwajcari.

Wcale mnie nie zaskoczyłeś tongue.gif Mówię tylko o porażce gdy coś Ci się w takiej Imprezce zepsuje... no i nie oszukujmy się... te auta nie jeżdżą w niedzielę do kościoła i z powrotem. Mają spore mozliwości i sa ostro ujeżdżane a co za tym idzie mocno wyeksploatowane. No chyba że to jakaś okazja (w pozytywym tego słowa znaczeniu) ale wtedy i cena jest odpowiednio wyższa wink.gif
R1-E
QUOTE(niC @ 17 Dec 2005 23:14)

*

Właściwie to dla mojej dziewczyny, ona uwielbia Japońskie samochody sportowe. Aczkolwiek jak by już miała takie EVO8 to bym się chętnie od czasu do czasu przejechał...
Renifer
Jeśli chodzi o japońce to moim marzeniem jest Skyline R34... sliczne auto, super osiągi i super baza do modyfikacji. Niestety autko jest kompletnie poza zasięgiem icon_cry.gif. Ale pomarzyć można cool.gif
Co o nim sądzicie ?
kamorek
Sky daje okropnie rade ! poki co jest poza zasięgiem większości ludzi w PL smile.gif, ale pociesze cie Renifer są już dwa albo nawet 3 R33 tongue.gif
edi
ja tam nawet o takich nie marze samochodach, jak sie uda i bede miałkase to moze za rok kupie vecre poprzedniej generacji, wmiare tanie, a wg bardzo fajny samochód
Renifer
QUOTE(kamorek @ 18 Dec 2005 14:21)
Sky daje okropnie rade ! poki co jest poza zasięgiem większości ludzi w PL smile.gif, ale pociesze cie Renifer są już dwa albo nawet 3 R33 tongue.gif

No jednego Skyline nawet pstryknąłem podczas imprezki w bydgoskim Myslęcinku: 1
R1-E
Moja dziewczyna mówi, że Skyline wygląda jak jakiś stary US-car (kanciatość), ale pod maską nic mu nie brakuje.

A tutaj konkret:
http://media.putfile.com/Streetrace-Skylin...acing_in_Japan3

Pojedynek R32 GTR i R33 GTR (nielegalny, kręcone amatorską kamerą)
Wsłuchajcie się i zwróćcie uwagę na to kiedy są zmieniane biegi.
Renifer
Odnośnie Skyline proponuję odwiedzić właśnie stronę Ex Vi Termini i poparzyć co Ci panowie potrafią z nich wycisnąć.
Warta obejrzenia (i wbicia się w szok) jest tabela rekordów shocking.gif
R1-E
Ex Vi Termini znam i tam są same wozy firm tuningowych, mimo to RE5PECT dla nich.
Ja polecam http://200sx.com.au/ (nie tylko Skyline)
A tutaj filmowa masakra: http://200sx.com.au/downloads.htm (najbardziej bezkompromosowe rzeczy jakie widziałem, np. video "destroying a ferrari" ph34r.gif )
Renifer
Klasyczny filmik wink.gif

Oblookajcie to:
http://media.putfile.com/Top-Gear---Zonda-...-stuck-in-Paris
Czy tak fajnie mieć super auto ? chytry.gif
kamorek
QUOTE(Renifer @ 18 Dec 2005 14:40)
No jednego Skyline nawet pstryknąłem podczas imprezki w bydgoskim Myslęcinku: 1
*

to jest ten sky który ma przełożoną kierownica na słuszną stronę biggrin.gif jest wspolnoa wałasności dwóch członków turbokollersów chyba
mathew001
A ja się pochwalę. Moje autko to NISSAN SSSSS.........sunny 1,4 tongue.gif
Ważne że jedzie i sie nie psuje 270.000 km na liczniku a silnik ani razu nie padł
R1-E
Zauważyłem, że każdy ma pełno fotek i filmików o samochodach i otrzymywanie informacji na nVision przychodzi z łatwością. Więc może mały konkursik (bez nagród tongue.gif ). Zwycięzca ten kto pierwszy poda:

1. Zdjęcie zewnętrzne obejmujące caly samochód
2. Zdjęcie wewnętrzne deski rozdzielczej
3. Dane techniczne (liczba i układ cylindrów, pojemność, moc, moment i rodzaj układu dolotowego powietrza)
4. Potwierdzona informacja dotycząca ilości wyprodukowanych egzemplarzy (żeby nie było za łatwo)

a to wszystko dla 5 rarytasów:

1. Callaway C12
2. AUDI Quattro S1 (Group B car)
3. FIAT 126p ' 73 (wyprodukowany przez FSM)
4. Ford Fairlane V6 ' 69
5. Skoda 125
obywatel.adrian
QUOTE(R1-E @ 20 Dec 2005 20:10)
Zauważyłem, że każdy ma pełno fotek i filmików o samochodach i otrzymywanie informacji na nVision przychodzi z łatwością. Więc może mały konkursik (bez nagród tongue.gif ). Zwycięzca ten kto pierwszy poda:

1. Zdjęcie zewnętrzne obejmujące caly samochód
2. Zdjęcie wewnętrzne deski rozdzielczej
3. Dane techniczne (liczba i układ cylindrów, pojemność, moc, moment i rodzaj układu dolotowego powietrza)
4. Potwierdzona informacja dotycząca ilości wyprodukowanych egzemplarzy (żeby nie było za łatwo)

a to wszystko dla 5 rarytasów:

1. Callaway C12
2. AUDI Quattro S1 (Group B car)
3. FIAT 126p  ' 73 (wyprodukowany przez FSM)
4. Ford Fairlane V6 ' 69
5. Skoda 125
*

ojaaaa teraz dam podpowiedź tym co moze chca wziac udział w konkursie images.google.com tongue.gif
Michmiel
Nie wiem czy Ren coś dawał z tego.... jak nie to macie tongue.gif
BMW vs moto
BMW E36 - 1000KM
Renifer
Cudna ta 1000 konna betka wub.gif Z zewnątrz standard a pod machą.... wub.gif
Od tych samych gości była taka, która wciągała wszystko łacznie z Lambo, Porsche Turbo i Ferrari.
Michmiel
A ile kasy na nią poszło 22.800 USD blink.gif blink.gif
Driver
ale za to jaki efekt był smile.gif Michmiel widze że zmiana avataru nastąpiła... czyżby to przez nadchodzące święta g.gif
Michmiel
Coś dla fanów Lamborghini - LINK

Nie tylko przez święta...
Renifer
Trochę funny, ale to samochody wink.gif

Toyota to bardzo wytrzymały samochód
Ford Taurus ma lekkie problemy z korozja
Michmiel
Tam gorąco jest i chłopaki cabrio sobie zrobili a że im trochę nie wyszło... no.. trudno się mówi. No i miejsce dla pasażera jest expressowe w razie czego jakby chciał uciekać. hahaha.gif
Renifer
QUOTE(Michmiel @ 22 Dec 2005 13:28)
Tam gorąco jest i chłopaki cabrio sobie zrobili a że im trochę nie wyszło... no.. trudno się mówi. No i miejsce dla pasażera jest expressowe w razie czego jakby chciał uciekać. hahaha.gif
Chyba mówisz o kierowcy chytry.gif
Michmiel
A no faktycznie to kierowca laugh.gif
R1-E
QUOTE(Renifer @ 22 Dec 2005 13:09)

Toyota - to jest wojna, jak co to udawają że ich samochód pocisk trafił i są nieżywi tongue.gif
Taurus - niech pokryje klarlakiem to będzie miał świetny unique vinyl. wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
NVISION.pl 2000-2010, powered by IPB