Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Poskaczmy sobie razem
Forum NVISION > Różne > NNT - Nie Na Temat
robercikh
nideaje tego do funny links bo chce poznać bardziej waszą opinie o tym tongue.gif

a wiec o co dokładniej chodzi. jakiś profesorek se wyliczył że jakby 600 milionów ludzi w pewnym określonym czasie zaczeło razem skakać doprowadziło by do zmiany orbity ziemskiej laugh.gif laugh.gif wiem śmieszne to troche ale chce wiedzieć co wy o takich rzeczach myślicie. tu macie linka do tego http://www.worldjumpday.org
do samego tego wydarzenia zostało jeszcze troche czasu bo niby to ma być w przyszłym roku. wiecej sie dowiecie na tamtej stronce.
-=ostry=-
dobre sobie "zmiana orbity"....heeh
ok...pisze sie a to...oooo jeszcze 530 milionów potrzebujemy...
edi
no to połowe skosno-okich i juz mam zmianioną orbite
robercikh
tylko jeszcze filozofia w tym że musieli by skakać tylko ludzie z północnej częsci globu bo co po tym jak na całej zaczną skakać. a wogle jeszcze by wypadało żeby wszyscy identycznie skakali, by sie fale wzmocniły a nie redukowały.
Oldker
Tak. I wykopmy sobie grób naszą własną głupotą.
gocek
Jaka bajka, już naukowcy nie maja co wymyślac tylko zmieniają orbitę ziemi dzięki 'hasaniu" 600milonow ludzi laugh.gif Niech się zajmą czymś bardziej potrzebnym dla ludzkości a nie takim nieistotnym przedsięwzieciem (jak dla mnie szarego człowieka)
ShapeShifter
Ja już jakiś czas temu to widziałem i zapisałem sobie alarm w komórce smile.gif
Przemek
Zastawia mnie tylko po co zmieniąc orbite blink.gif
edi
tongue.gif jakto po co? zebys sie miał o co pytac
Oldker
Pytanie Przemka wcale nie jest głupie.

Zmiana orbity Ziemii spowoduje oddalenie planety od słońca, a co za tym idzie - powstrzyma proces globalnego ocieplenia.

Zwróć także uwagę na fakt, że dzień stanie się dłuższy!

Pytanie: jak to wpłynie na orbitę Księżyca?

I nie chcę później słyszeć, że Ziemia znajdzie się na trajektorii jakiegoś meteora. I gdybyśmy znajdowali się w aktualnej pozycji, uniknęlibyśmy kolizji.

Kij zawsze ma dwa końce!
222
holera, rozdzielczość strony nie pasuje mi do monitora i nie wiem o której godzinie mam skakać dry.gif
mdlosz
QUOTE(Elker @ 09 Mar 2005 21:09)
Pytanie Przemka wcale nie jest głupie.

Zmiana orbity Ziemii spowoduje oddalenie planety od słońca, a co za tym idzie - powstrzyma proces globalnego ocieplenia.

Do tego można jeszcze dodać że przeciez słońce się ciągle powiększa. Więc tym sposobem przedłyżylibyśmy żywot ziemi. Pewnie po zmianie orbity i tak nie zauważymy większej zmiany. Ale choćby dla jaj podskoczyć można.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
NVISION.pl 2000-2010, powered by IPB