Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Najlepsze sterowniki ATi
Forum NVISION > Sprzęt i oprogramowanie > Karty graficzne
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18
Rav85
Sa już nowe Omegi oparte na catalizatorach 5.8

Zapraszam do pobierania.

www.omegadrivers.net
yaji
Na www ATI pojawily sie catalysty 5.9
Renifer
THX. Zasysam. Sprawdzałeś już jak z wydajnością w nich ? chytry.gif
yaji
Odpalam wlasnie 3dm05 chytry.gif
Renifer
O ile będzie jakikolwiek przyrost, to właśnie w 2005 dry.gif
Nie zapomnij podać wyników (w porównaniu z poprzednimi sterami) cool.gif
yaji
Niestety nie pamietam ile mialem na poprzednich ( ciut mniej na pewno, moze gdzies w tym temacie podalem, ide zaraz poszukac ), ale na tych mam 2997 cool.gif bez podkrecania cool.gif dobre sa cool.gif

edit. nie, nigdzie nie zapisalem poprzedniego wyniku.

Na zime bedzie co robic chytry.gif
Renifer
Serwis Tweak Town umieścił porównanie wydajności Catalystów 5.9:
http://www.tweaktown.com/document.php?dTyp...dId=811&dPage=1
Rav85
Ukazaly sie nowe katalizatory od Omegi v 5.9

zapraszam do zasysania

www.omegadrivers.net
XsAnThE
Witam!Mam pytanie do uzytkowników Radeona9800PRO lub XT jakie sterowniki najbardziej polecacie?
Obecnie korzystam z Radeon Omega Drivers 2.5.97a (Catalyst 4.12),ogolnie zależy mi szczegolnie na wydajności w Unreal Tournament 2004...moja karta to 9800SE @PRO,więc jakie numerk steroników polecacie?I jakie omegi,dna???
Renifer
Dla mnie jak na razię rządzą 5.8. Daja niesamowitego kopa w Marku 2005 a i gierkach bardzo dobrze sie sprawują.
Nie sprawdzałem jeszcze 5.9 więc o nich nie mogę sie wypowiedzieć...
XsAnThE
QUOTE(Renifer @ 02 Oct 2005 0:09)
Dla mnie jak na razię rządzą 5.8. Daja niesamowitego kopa w Marku 2005 a i gierkach bardzo dobrze sie sprawują.
Nie sprawdzałem jeszcze 5.9 więc o nich nie mogę sie wypowiedzieć...
*

A masz moze linka do orginalnych cataliztaorów 5.8 ale z softmodem na 8 potoków?
Renifer
Zerknij tu:
http://www.techpowerup.com/softmod/previous.php
XsAnThE
QUOTE(Renifer @ 02 Oct 2005 11:28)

Dzięki wielkie dopiero na tych sterownikach gra nie chaczą na początku a na sterowniakch DNA i Omegach gry na pocżtaku chaczyły,dopreo na tych orginlanych z soft modem wszystko działa ok.
Mam taki sprzęt jakw stopce czy na te warunki wynik w 3dmarku 2003:5365 3DMarks to dobry wynik?
http://service.futuremark.com/compare?2k3=4296983
Karta385rdzeń,685mem...8potoków
Renifer
Wynik całkiem przyzwoity, zważywszy na to iż nie kręciłeś w ogóle proca.
Generalnie masz jeszcze spore pole do popisu wink.gif
typ2321
Według mnie zdecydowanie najlepsze są XG WarCats Pro 5.9
yaji
Oka sa catalysty 5.10, jak sciagne to zobacze czy lepsze od XG WarCats smile.gif
Renifer
Koniecznie napisz bo jestem cholernie ciekawy tuptup.gif
yaji
Dziwne te stery... wynik 2963 w 3dm05, czyli niby ciut gorzej, ale bez przerwy co 2 sekundy mialem zwieche na ekranie na chwileczke... jeszcze ciut pokombinuje bo moze maja potencjal tongue.gif

edit.

Oka, ustawilem przy pomocy Ati tray Toolsa tweaki takie jakie byly w warcatach i przestalo przycinac a wynik skoczyl na 3012 tongue.gif

Jak wyjda XG WarCats na 5.10 to obowiazkowo instaluje smile.gif
XsAnThE
QUOTE(yaji @ 12 Oct 2005 23:57)
Dziwne te stery... wynik 2963 w 3dm05, czyli niby ciut gorzej, ale bez przerwy co 2 sekundy mialem zwieche na ekranie na chwileczke... jeszcze ciut pokombinuje bo moze maja potencjal tongue.gif

edit.

Oka, ustawilem przy pomocy Ati tray Toolsa tweaki takie jakie byly w warcatach i przestalo przycinac a wynik skoczyl na 3012 tongue.gif

Jak wyjda XG WarCats na 5.10 to obowiazkowo instaluje smile.gif
*

Cz XG WarCats 5.9 maja opcje przy instlacji softmod 9800se---->9800pro???
yaji
Chyba nie, nie zwracalem na to uwagi.
RedFalcon
No cóż. Pojawiły się 5.10 ale zmian za dużo ciekawych w nich nie ma. Poprawki co do bug'ów w grach to miło. Obsługa CrossFire -git tylko coś na razie ni widu ni słychu tego. Redaktorzy różnych serwisów zauważyli wzrost wydajności dla kart HGH-END. ATI coś nie wspomniało o tym w dokumentacji a szkoda.

Co do WarCats sam jestem ich BETA testerem ( nawiasem mówiąc jeśli lubicie takie testowanie sterowników i umiecie spikować i pisować po angielsku to zgłoście się do mnie, być może będziecie zakwalifikowani również jako BETA testerzy : robi je koleś z Tweak 'R'Us ) i raczej wersja XT jest szybsza od PRO. Z tym, że XT czasem powoduje dziwne bug'i. Znajdziecie w nich nowy adaptive FSAA który coś tam miał być dopiero w CATALYST 6.0. Także pewnie działa wolno itp. Pojawił się z resztą tweak do włączania go w ATT. Dla mnie WarCats mają wielki minus - w Media Player Classic przy używaniu rendera DirectX 9 spada strasznie wydajność na wideo w full-screen. Nie udało się tego naprawić :-/.
yaji
Wiesz moze kiedy beda XG WarCats 5.10 XT ?:]
Ben
dopisze sie do tematu, a mianowicie kumpel ma jakiegos radeona 9550 nie wiem jakiej firmy, - jakie do tej grafy polecalibyscie sterowniki? sciaglem jakeis najnowsze 5.10 i jakeis bledy wywlala przy starcie systemu chytry.gif
yaji
Sprobuj od 5.7 w gore maja najwyzsza wydajnosc
RedFalcon
1)=Catalyst 5.10
2)=XG WarCats 5.10 PRO Alpha
3)=XG WarCats 5.10 PRO Beta 1

----------Aquamark3----------3dmark2001----------3dmark2003--------

1)-----------34253---------------11462-------------------5225-------------
2)-----------34380---------------11466-------------------5226-------------
3)-----------34415---------------11473-------------------5229-------------

BETA 5.10 WarCats już jest. Mogę zainteresowanym załatwić.
Levuss
mam Radka 9600PRo i jakie stery do niego polecacie tak zeby dzialal jak najsprawniej?
Voltron
Ja mam równiez pytanko odnośnie sterów, od dłuzszego czasu uzywam Omeg 2.6.51 wiem ze wyszły juz nowsze ale nie wiem czy opłaca sie przerzucac na nie, macie moze jakies testy porównawcze lub moze sami sprawdziliście czy jest jakis wzrost wydajności w stosunku do poprzednich sterów ?
yaji
link

wyszlu catalyst 5.10a, maja dac kopa w opengl z wlonczonym aa... przetestuje ktos?tongue.gif ( bym sam "testna" ale nie mam gier pod opengl happy.gif )
XsAnThE
QUOTE(RedFalcon @ 14 Oct 2005 16:00)
BETA 5.10 WarCats już jest. Mogę zainteresowanym załatwić.
*

A powiedz mi czy jest w nich opcja softmodu 9800se--->9800pro?
XsAnThE
XTreme-G WarCats 5.10 XT
"Pojawiła się nowa wersja zmodyfikowanych (pod kątem wydajności oraz jakości obrazu) sterowników do kart graficznych z serii ATI. Bazują one na sterownikach Catalyst 5.10 i obsługują wszystkie akceleratory od ATI"
Link:
http://www.tweaksrus.com/index.php?option=...=376&Itemid=41/

Ps:jeśli ktoś będzie z was je instalował to prosze żeby zwróicł uwage czy jest opcja przy instlacji soft modu na 9800SE--->9800PRO.

Raptor77
ja niestety muszę zaczekać na następną edycje warcats - aktualna podobnie jak wszystkie zmoddowane stery ma wyrzuconą rodzielczość 1440x900 a tyle potrzebuje dla mojego LCD. Na szczęscie WarAnakin postara sie ją umieścić w nastepnym release smile.gif
XsAnThE
Nich ktos min powie kto instlował te steroniki czy jets ta opcja soft mod??????????
Voltron
TUTAJ masz te stery, nic nie nie trzeba robić, tylko instalujesz, plik jest juz podmieniony wink.gif

Zassaj te przy których pisze softmodded smile.gif
terrence81
Sory że spytam ale co to są za sterowniki XG WarCats 5.10 XT czy PRO nigdy o nich nie słyszałem. No i właśnie chciałbym sie dowiedzieć jakie są najlepsze stery dla R 9600 PRO od shapphire. Obecnie uzywam omeg ale coś biednie sie sprawują w CSS. Bo chodzi mi najbardziej o wzrost FPSów w Counter Striku Source.
Proszę o wszelkie rady

POZDRAWIAM
jakinik
panowie zanim instalujecie nowe stery to uzywacie drivercleanera?
PaVLo
QUOTE(terrence81 @ 28 Oct 2005 14:14)
Sory że spytam ale co to są za sterowniki XG WarCats 5.10 XT czy PRO nigdy o nich nie słyszałem. No i właśnie chciałbym sie dowiedzieć jakie są najlepsze stery dla R 9600 PRO od shapphire. Obecnie uzywam omeg ale coś biednie sie sprawują w CSS. Bo chodzi mi najbardziej o wzrost FPSów w Counter Striku Source.
Proszę o wszelkie rady

POZDRAWIAM
*

XG to sa nowe sterowniki, dodatkowo optymalizowane. do tego Radeona zainstaluj sterowniki oparte o Catalyst 5.7

QUOTE(jakinik @ 28 Oct 2005 14:30)
panowie zanim instalujecie nowe stery to uzywacie drivercleanera?
*

zawsze
XsAnThE
Witam!Czy instalował już ktoś sterwoniki z serii 5.10a i czy w kartach pokroju radeon 9800/9700 dają jakiegoś kopa w doom3 lub quake4?Czy to tylko na nowszych kartach?

ps:steroniki omega są robione pod kątem jakości obrazu,a jakie sterowniki są robione pod ątem wydjaności?
Pretender777
Catalyst 5.10 może i są fajne ja się otym nie przekonałem po zainstalowaniu zawiesił mi się komp ok to się zdarza , ale to nie wszystko podczas gry zaczeły mi się pokazywac w grach różne dziwne żeczy migajace kolory i raczej wszystko było nie stabilne wiec wruciłem do Catalyst 5.7
i wszystko jest ok gry działaja normalnie system jest stabilny .
Rav85
ja aktualnie uzywam omeg opartych o catalysty 5.10b i jestem z nich zadowolony.
ziemniak
Witam, co na Radeonka 9800 se, omegi, dna czy cos innego. Pzdr
LuKaS_P
Co do WarCats 5.10XT to nie wiem czy to ich zasługa czy raczej OC ale w DOOM3 przy 1024x768 HIGH + AA 4x temporal i Anizo x 8 FPS trzyma się cały czas na poziomie 57-61.
Renifer
Wyszły Caty 5.11
http://downloads.guru3d.com/download.php?det=1248
yaji
Na oficjalnej stronie ich jeszcze nie ma ? blink.gif No i duze jakies tym razem sa... zobaczymy jak wypadna, niby wprowadzaja obsluge serii x1000 wiec moze adaptive aa bedzie dzialac ciut szybciej tongue.gif

w 3dm05 bez zmian, 3012 bez krecenia.

Cos dziwnego zauwazylem tongue.gif Po zainstalowaniu tych sterow support dla adaptive aa znikna z zakladni advanced tweaks i przeniosl sie do "New AA and AF methods". Da sie z tamtad odpalic adaptive aa, HQ AF ( nie zauwazylem zmian w jakosci obrazu wiec chyba to sprawa sprzetu :/ ) i cos o tajemniczej nazwie ASBT
pawel-ada
Jak instaluje stery do swojego radka to zawsze wyskakuje mi na koncu blad i napis,,zero display service error" dry.gif Macie tez cos takiego ?? Co to moze byc??
Rav85
ja nic takiego nie mam

czekam na omegi 5.11 tongue.gif
cadavre
Betki już są dawno. Fulli jeszcze nie ma?
Renifer
Przewaliłem temat bo tu podobno powinien się znaleźć...
Crusi
Mam zamiar sie przesiasc na omegi ze zwyklych catow, ale nie wiem jakie beda najlepsze, wiec poleccie jakies. Acha i czy omegi sa w 100% bezpieczne, bo ostatnio sie do nich troche zrazilem, bo jeszcze jak mialem 9700pro to zainstalowalem omegi i 2 dni pozniej mi padl radek. Z gory thx za odpowiedz smile.gif
-=Mathis=-
A ktoś testował WarCats 5.11 XT ? Jakaś różnica do zwykłych Catalyst ? Ważą one prawie 50MB, a zwykłe około 34mb, z CCC :/ więc nie wiem które ściągać.
-=ostry=-
sciągnij Omegi 2675a ;-)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
NVISION.pl 2000-2010, powered by IPB