-=Mathis=- ja testowalem, lepsze niz oryginaly, na normalnych w 3dm05 mam 3012 punkty na war catsach xt 3080.
Właściwości procesora graficznego
Karta wideo Medion Radeon 9800 XL
Nazwa kodowa procesora graficznego R350
Urządzenie PCI 1002 / 4E48
Liczba tranzystorów 117 milion(ów)
Technologia wykonania 0.15u
Typ magistrali AGP 8x
Rozmiar pamięci 128 MB
Częstotliwość taktowania układu graficznego 351 MHz (oryginalny: 350 MHz)
Częstotliwość taktowania przetwornika RAMDAC 400 MHz
Liczba potoków pikseli 8
Liczba układów zarządzania teksturami (TMU) na potok 1
Liczba urządzeń cieniowania wierzchołków 4 (v2.0)
Liczba urządzeń cieniowania pikseli 1 (v2.0)
Sprzętowa obsługa DirectX DirectX v9.0
Pixel Fillrate 2808 MPikseli/sek
Texel Fillrate 2808 MTekseli/sek
Właściwości magistrali pamięci
Typ magistrali DDR
Szerokość magistrali 256-bitowy(a)
Rzeczywista częstotliwość taktowania 310 MHz (DDR) (oryginalny: 310 MHz)
Efektywna częstotliwość taktowania 620 MHz
Przepustowość 19.4 GB/sek
Taktowanie pamięci
CAS Latency (CL) 4T
RAS To CAS Delay (tRCD) 3T
RAS Precharge (tRP) 3T
RAS Active Time (tRAS) 8T
Row Refresh Cycle Time (tRFC) 17T
RAS To RAS Delay (tRRD) 4T
Write Recovery Time (tWR) 2T
Wyciąg z Everesta. Moze mi ktoś polecić jakieś stabilne i w miare przyzwoite do mojego kompa sterowniki ??
Asrock P4V88
Celeron 2,26Ghz
2.512mb pc3200 DUAL
Sound Blaster Live! 7.1 24bit
www.omegadrivers.net i najnowsze zasysasz
wlasnie - szukalem czegos innego niz omega dla ATI ... yaji dobre te stery co zapodales??
No mi sie podobaja

Bledow w grach nie mam i wydanjosc jakby lepsza...
sa juz nowe omegi 5.11
link
-=Mathis=-
03.12.2005 11:00
Najpierw zobacze WarCats i jak będzie z wydajnością, później Omegi... które wygrają te zostawie

Oczywiście zapodam wyniki...
QUOTE(-=Mathis=- @ 03 Dec 2005 10:00)
Najpierw zobacze WarCats i jak będzie z wydajnością, później Omegi... które wygrają te zostawie

Oczywiście zapodam wyniki...
to czekamy na wyniki-sam jestem ciekaw czy warto przesiasc sie z omeg na warcats...
-=Mathis=- jak tam test ?
Co lepiej uzywac z Catalystami, Catalyst Control Center czy Control Panel??
Ja obu nie uzywam, lepiej sie w tej roli sprawdza Ati Tray Tools
-=Mathis=-
04.12.2005 18:45
Jakoś mam słabiej od Ciebie
yaji, na orginalnych w '05 mam 2968pkt na Omegach lepiej 3010 pkt na warcats 3040

Wszystko na taktowaniach jak w podpisie. I na WarCats lepiej chodzi mi NFS

Więc zostaje przy WarCats.
no to rzeczywiscie MEGA przyrost mocy w marku

... no ale moze faktycznie widac zauwazalny przyrost wydajnosci w NSF-MW... ja zainstalowalem WarCatsy i cos mi sie calkiem skrzaczylo - nie bylo grafy widac

... walnalem nowe omegi, ale jutro znowu pokombinuje z "kotami"
-=Mathis=-
05.12.2005 21:48
QUOTE(cyper @ 05 Dec 2005 0:50)
no to rzeczywiscie MEGA przyrost mocy w marku

... no ale moze faktycznie widac zauwazalny przyrost wydajnosci w NSF-MW... ja zainstalowalem WarCatsy i cos mi sie calkiem skrzaczylo - nie bylo grafy widac

... walnalem nowe omegi, ale jutro znowu pokombinuje z "kotami"

Odinstaluj stare stery najpierw w Dodaj\Usuń a później poprzez program Driver Cleaner reszte śmieci i dopiero instaluj nowe.
no w markach to ledwo co ruszyło, ale zawsze coś, a w NFS mam średnio 3fps więcej... jak na same stery to sporo...
-=^HarRy^=-
09.12.2005 13:59
Ja mam aktualnie sterowniki omegi odpowiedni catalist 5.6 i są bardzo dobre bo kiedy zainstalowałem 5.11 to call of duty 2 mi na maksa detal zacinał to chyba przez cienie a na 5.6 chodzi mi słodko
nie mam zarombistego kompa ale gry mi chodzą bardzo dobrze np. call2 na maksa tylko że 800 600
mam średnio 40fps a FEAR na maxa i też na 800 600 30-40fps wole omegi sterowniki bo gry na OpenGL chodzą nawet do 30% lepiej tak twierdzi producent i ja mu wierze
-=^HarRy^=- widzisz? jak sie postarasz to nie masz juz bledow:P:P
-=Mathis=-
10.12.2005 0:03
Sprawdzał ktoś nowe Catalyst 5.12 ? Ja się postaram w niedziele dać wyniki, no i czekam na WarCatsy oparte na tych 5.12
Sciągłem nowe WarCatsy 5.11 instalują sie patrze.. DO wybory CCC

NIgdy fo nie miałem. Włączam tego CCC ... i to takie gówno że hej.. Ati zrobiło nowy panel i taki schit. Szybko powróciłem to zwykłego CP
A jeśli chodzi o sterowniki WarCatsy 5.11 to wersja pro jest do radków pro, a XT do XT, czy tak???? Pytam, bo taka dziwna sprawa mi wynikła po zainstalowaniu WarCatsy 5.11pro , że nie chciał się otwożyć panel z ustawieniami karty, tylko ciągle występował jakiś błąd .... System wyczyściem wcześniej DC. Na Omegach jest ok.
Nie, XT poprostu wychodzily pozniej o tydzien i w teori byly bardziej dopracowane... byly bo teraz bedzie wychodzic tylko jedna wersja, bez zadnych "pro" czy "xt"
linkCatalyst 5.13 beta
linkWarCats 5.12 ( sciagam wlasnie

)
Czy te WarCatsy mają już poprawkę odnośnie cieni w MW ?
Nie sprawdzalem

Ale WarAnakin pisal ze to cos z shaderami i ze pracuje nad tym, wiec pewnie ktoregos pieknego dnia ktores wydanie warcatsow usunie problem
Heh ja jade na Catalystach 4.12 i cienie mam normalne, jak zainstalwoalem jakies inne to mi sie cienie robily takie jakies schodkowate w MW. No i sie jeszcze kaszani na innych u mnie Windows Media Player, takze zostaje na 4.12
-=Mathis=-
19.12.2005 16:46
No zaraz zassam WarCatsy nowe
to daj znac czy warto no i jak z cieniami....
Sprawdzalem, cienie po staremu.
melgadis
19.12.2005 21:46
a ja mam aktualnie extremeati 5.12

Przedtem mialem warcasty ;D ale na extremeati mam o 50 pkt wiecej w 3d markach ;D naraize moze przy nich zostane

calkiem niezle ;O
Witam mam problem .Jak sciągne sterowniki CATALYST 5.11 przystepuje do instalowania zainstaluje sie dobrze a gdy uruchamim kompa ponownie to wyskakuje błąd APLIKACJA NIE ZOSTAŁA WŁAŚĆWIE ZAINICJOWANA mam karte radeon 9600 pro .Nie wiem czemu wyskakuje BŁĄD .pomóżcie DZIęki
Instalujesz wersje z CP czy z CCC ?
INstaluje CCC .A co jest różnica między ccc a cp .
Zeby dzialaly ci poprawie stery z CCC musisz sciagnac i zainstalowac NET Framework Version 1.1
A do czego ten program służy?A czy jak sciągne nowe omegi np 5.11 czy będe musiał instalować ten program.A czy omegi są lepsze niż CATALYSt.
Nie wiem do czeto to sluzy ale jak zainstalujesz to bedziesz mogl normalnie sterowniki zainstalowac ( wersje z ccc )
Jak zainstalujesz omego bez ccc to nie edziesz musial instalowac NET Framework
W teorii omegi powinny byc lepsze niz catalyst...
No i pojawily sie catalyst 5.13, mialy byc swiatecznym prezentem od ATI, no ale nikt poza uzytkownikami kart z serii x1k lub crossfire nie odczuje zmian :/ Wydajnosc w FEAR w crossfire ma byc teraz znacznie lepsza, a reszta zmian for 1xk only... Cienie z BF2 i NFS MW dalej zrypane. Chociaz w relase notes pisza ze wiedza o bledzie z cieniami w Fable wiec moze naprawiajac jeden blad usuna problem z cieniami w innych grach.
edit.
znalazlem maly tescik tych sterownikow, wychodzi na to ze w FEAR ogolnie jest bardziej stabilny fps.
edit2.
Cofam to co powiedzialem wczesniej, wyglada na to ze wydajnosc poszla w gore ogolnie we wszystkim
linkZaraz sciagne i powierm jak wyglada to na radku 9800

edit 3.

CCC wlancza sie w 3-4 sekundy, chyba calkiem niezle

Za drugim razem wlonczyl sie w 2 sekundy

Jest lyko maly problem z zakladka "video", jak sie wejdzie w ta zakladke to wywala error i nie ma podgladu...
W 3dm05 wynik ez zmian, czekam na warcatsy
ciekawe co z serią X1600. czy wkońcu widać te wszystkie potoki
QUOTE(yaji @ 22 Dec 2005 11:00)
W 3dm05 wynik ez zmian, czekam na warcatsy

Ja zawsze używałem OMEG ale po instalce WarCats-ów już ich nie opuszcze
Równierz czakam na WC
Mam pytanie czemu nie moge ustawic ekranu 3d mam sterowniki warcats robie apply i jak uruchamiam ponownie CONTROL CENTER TO ustawienia są ciągle te same nie wiem co jest .Prosze o odpowiedz .
Pytanie może glupkowate , ale nie wiem
Czy jak mam karte graficzną PCI EXPRESS to podczas instalacji omeg zanaczam FAST WRITE na ON czy OFF??
-=Mathis=-
27.12.2005 11:33
QUOTE(steraf @ 24 Dec 2005 10:33)
Ja zawsze używałem OMEG ale po instalce WarCats-ów już ich nie opuszcze
Równierz czakam na WC

Ja jechałem na Catalyst

ale kiedyś Yaji podał chyba linka do warcatsów od tamtej pory jade na nich

Wzrost wydajności spory a nie tracimy na jakości obrazu
To wiecie co może buc z tym obrazem 3D.Dzięki
Ja korzystam z OMEGI

sa zajebi**e i mają odrazu dobry program do podkręcania
Ja robiłem 3d mark 03 to na omegach miałem 1097 pkt a catalyst 1254 pkt niewiem czemu wogóle tak mało ma 9600 pro His .1024 ram procek 1.8 athlon(1,5) i nie wiem czemu tak cienko
-=Mathis=-
27.12.2005 20:05
Nie tak najgorzej, ale mało, powinieneś mieć coś około 1800pkt może troszkę mniej, ja bez kręcenie na 380/640 mam 2659pkt po podkręceniu wszystkiego narazie 3189

ale chce dojść do wyniku
yaji może jutro będe mial czas
QUOTE(-=Mathis=- @ 27 Dec 2005 19:05)
(...) ale chce dojść do wyniku
yaji może jutro będe mial czas

Celuj trochę wyżej
patrz podpis
A co może być przyczyną takiego małego wyniku .Dzięki za odp.
skad zassac nowe warcatsy???
QUOTE(Rav85 @ 27 Dec 2005 22:28)
skad zassac nowe warcatsy???
http://www.tweaksrus.com/index.php?option=...=157&Itemid=41/PS.5.13 nie widziałem...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.