Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Najlepsze sterowniki ATi
Forum NVISION > Sprzęt i oprogramowanie > Karty graficzne
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18
yaji
-=Mathis=- ja testowalem, lepsze niz oryginaly, na normalnych w 3dm05 mam 3012 punkty na war catsach xt 3080.
jokernd

Właściwości procesora graficznego
Karta wideo Medion Radeon 9800 XL
Nazwa kodowa procesora graficznego R350
Urządzenie PCI 1002 / 4E48
Liczba tranzystorów 117 milion(ów)
Technologia wykonania 0.15u
Typ magistrali AGP 8x
Rozmiar pamięci 128 MB
Częstotliwość taktowania układu graficznego 351 MHz  (oryginalny: 350 MHz)
Częstotliwość taktowania przetwornika RAMDAC 400 MHz
Liczba potoków pikseli 8
Liczba układów zarządzania teksturami (TMU) na potok 1
Liczba urządzeń cieniowania wierzchołków 4  (v2.0)
Liczba urządzeń cieniowania pikseli 1  (v2.0)
Sprzętowa obsługa DirectX DirectX v9.0
Pixel Fillrate 2808 MPikseli/sek
Texel Fillrate 2808 MTekseli/sek

Właściwości magistrali pamięci
Typ magistrali DDR
Szerokość magistrali 256-bitowy(a)
Rzeczywista częstotliwość taktowania 310 MHz (DDR)  (oryginalny: 310 MHz)
Efektywna częstotliwość taktowania 620 MHz
Przepustowość 19.4 GB/sek

Taktowanie pamięci
CAS Latency (CL) 4T
RAS To CAS Delay (tRCD) 3T
RAS Precharge (tRP) 3T
RAS Active Time (tRAS) 8T
Row Refresh Cycle Time (tRFC) 17T
RAS To RAS Delay (tRRD) 4T
Write Recovery Time (tWR) 2T

Wyciąg z Everesta. Moze mi ktoś polecić jakieś stabilne i w miare przyzwoite do mojego kompa sterowniki ??

Asrock P4V88
Celeron 2,26Ghz
2.512mb pc3200 DUAL
Sound Blaster Live! 7.1 24bit
Rav85
www.omegadrivers.net i najnowsze zasysasz
yaji
WarCats 5.11 XT
cyper
wlasnie - szukalem czegos innego niz omega dla ATI ... yaji dobre te stery co zapodales??
yaji
No mi sie podobaja happy.gif Bledow w grach nie mam i wydanjosc jakby lepsza...
Rav85
sa juz nowe omegi 5.11

link
-=Mathis=-
Najpierw zobacze WarCats i jak będzie z wydajnością, później Omegi... które wygrają te zostawie wink.gif Oczywiście zapodam wyniki...
cyper
QUOTE(-=Mathis=- @ 03 Dec 2005 10:00)
Najpierw zobacze WarCats i jak będzie z wydajnością, później Omegi... które wygrają te zostawie wink.gif Oczywiście zapodam wyniki...
*

to czekamy na wyniki-sam jestem ciekaw czy warto przesiasc sie z omeg na warcats... wink.gif
yaji
-=Mathis=- jak tam test ?
Crusi
Co lepiej uzywac z Catalystami, Catalyst Control Center czy Control Panel??
yaji
Ja obu nie uzywam, lepiej sie w tej roli sprawdza Ati Tray Tools
-=Mathis=-
Jakoś mam słabiej od Ciebie yaji, na orginalnych w '05 mam 2968pkt na Omegach lepiej 3010 pkt na warcats 3040 biggrin.gif Wszystko na taktowaniach jak w podpisie. I na WarCats lepiej chodzi mi NFS wink.gif Więc zostaje przy WarCats.
cyper
no to rzeczywiscie MEGA przyrost mocy w marku wink.gif ... no ale moze faktycznie widac zauwazalny przyrost wydajnosci w NSF-MW... ja zainstalowalem WarCatsy i cos mi sie calkiem skrzaczylo - nie bylo grafy widac blink.gif ... walnalem nowe omegi, ale jutro znowu pokombinuje z "kotami" wink.gif
-=Mathis=-
QUOTE(cyper @ 05 Dec 2005 0:50)
no to rzeczywiscie MEGA przyrost mocy w marku wink.gif ... no ale moze faktycznie widac zauwazalny przyrost wydajnosci w NSF-MW... ja zainstalowalem WarCatsy i cos mi sie calkiem skrzaczylo - nie bylo grafy widac  blink.gif ... walnalem nowe omegi, ale jutro znowu pokombinuje z "kotami" wink.gif
*

Odinstaluj stare stery najpierw w Dodaj\Usuń a później poprzez program Driver Cleaner reszte śmieci i dopiero instaluj nowe.
no w markach to ledwo co ruszyło, ale zawsze coś, a w NFS mam średnio 3fps więcej... jak na same stery to sporo...
-=^HarRy^=-
Ja mam aktualnie sterowniki omegi odpowiedni catalist 5.6 i są bardzo dobre bo kiedy zainstalowałem 5.11 to call of duty 2 mi na maksa detal zacinał to chyba przez cienie a na 5.6 chodzi mi słodko biggrin.gif
nie mam zarombistego kompa ale gry mi chodzą bardzo dobrze np. call2 na maksa tylko że 800 600
mam średnio 40fps a FEAR na maxa i też na 800 600 30-40fps wole omegi sterowniki bo gry na OpenGL chodzą nawet do 30% lepiej tak twierdzi producent i ja mu wierze rolleyes.gif
tymono
-=^HarRy^=- widzisz? jak sie postarasz to nie masz juz bledow:P:P
-=Mathis=-
Sprawdzał ktoś nowe Catalyst 5.12 ? Ja się postaram w niedziele dać wyniki, no i czekam na WarCatsy oparte na tych 5.12
steraf
Sciągłem nowe WarCatsy 5.11 instalują sie patrze.. DO wybory CCC smile.gif NIgdy fo nie miałem. Włączam tego CCC ... i to takie gówno że hej.. Ati zrobiło nowy panel i taki schit. Szybko powróciłem to zwykłego CP smile.gif
yaji
CCC<CP<ATT
norbi
A jeśli chodzi o sterowniki WarCatsy 5.11 to wersja pro jest do radków pro, a XT do XT, czy tak???? Pytam, bo taka dziwna sprawa mi wynikła po zainstalowaniu WarCatsy 5.11pro , że nie chciał się otwożyć panel z ustawieniami karty, tylko ciągle występował jakiś błąd .... System wyczyściem wcześniej DC. Na Omegach jest ok.
yaji
Nie, XT poprostu wychodzily pozniej o tydzien i w teori byly bardziej dopracowane... byly bo teraz bedzie wychodzic tylko jedna wersja, bez zadnych "pro" czy "xt"
yaji
link

Catalyst 5.13 beta

link

WarCats 5.12 ( sciagam wlasnie tongue.gif )
Renifer
Czy te WarCatsy mają już poprawkę odnośnie cieni w MW ?
yaji
Nie sprawdzalem tongue.gif Ale WarAnakin pisal ze to cos z shaderami i ze pracuje nad tym, wiec pewnie ktoregos pieknego dnia ktores wydanie warcatsow usunie problem smile.gif
Crusi
Heh ja jade na Catalystach 4.12 i cienie mam normalne, jak zainstalwoalem jakies inne to mi sie cienie robily takie jakies schodkowate w MW. No i sie jeszcze kaszani na innych u mnie Windows Media Player, takze zostaje na 4.12 biggrin.gif
-=Mathis=-
No zaraz zassam WarCatsy nowe wink.gif
cyper
to daj znac czy warto no i jak z cieniami.... blink.gif
yaji
Sprawdzalem, cienie po staremu.
melgadis
a ja mam aktualnie extremeati 5.12 biggrin.gif Przedtem mialem warcasty ;D ale na extremeati mam o 50 pkt wiecej w 3d markach ;D naraize moze przy nich zostane biggrin.gif calkiem niezle ;O
matek55
Witam mam problem .Jak sciągne sterowniki CATALYST 5.11 przystepuje do instalowania zainstaluje sie dobrze a gdy uruchamim kompa ponownie to wyskakuje błąd APLIKACJA NIE ZOSTAŁA WŁAŚĆWIE ZAINICJOWANA mam karte radeon 9600 pro .Nie wiem czemu wyskakuje BŁĄD .pomóżcie DZIęki
yaji
Instalujesz wersje z CP czy z CCC ?
matek55
INstaluje CCC .A co jest różnica między ccc a cp .
yaji
Zeby dzialaly ci poprawie stery z CCC musisz sciagnac i zainstalowac NET Framework Version 1.1
matek55
A do czego ten program służy?A czy jak sciągne nowe omegi np 5.11 czy będe musiał instalować ten program.A czy omegi są lepsze niż CATALYSt.
yaji
Nie wiem do czeto to sluzy ale jak zainstalujesz to bedziesz mogl normalnie sterowniki zainstalowac ( wersje z ccc )

Jak zainstalujesz omego bez ccc to nie edziesz musial instalowac NET Framework

W teorii omegi powinny byc lepsze niz catalyst...
yaji
No i pojawily sie catalyst 5.13, mialy byc swiatecznym prezentem od ATI, no ale nikt poza uzytkownikami kart z serii x1k lub crossfire nie odczuje zmian :/ Wydajnosc w FEAR w crossfire ma byc teraz znacznie lepsza, a reszta zmian for 1xk only... Cienie z BF2 i NFS MW dalej zrypane. Chociaz w relase notes pisza ze wiedza o bledzie z cieniami w Fable wiec moze naprawiajac jeden blad usuna problem z cieniami w innych grach.

edit.

znalazlem maly tescik tych sterownikow, wychodzi na to ze w FEAR ogolnie jest bardziej stabilny fps.

edit2.

Cofam to co powiedzialem wczesniej, wyglada na to ze wydajnosc poszla w gore ogolnie we wszystkim happy.gif

link

Zaraz sciagne i powierm jak wyglada to na radku 9800 tongue.gif

edit 3. tongue.gif

CCC wlancza sie w 3-4 sekundy, chyba calkiem niezle tongue.gif Za drugim razem wlonczyl sie w 2 sekundy happy.gif Jest lyko maly problem z zakladka "video", jak sie wejdzie w ta zakladke to wywala error i nie ma podgladu...

W 3dm05 wynik ez zmian, czekam na warcatsy tongue.gif
Dredu
ciekawe co z serią X1600. czy wkońcu widać te wszystkie potoki
steraf
QUOTE(yaji @ 22 Dec 2005 11:00)
W 3dm05 wynik ez zmian, czekam na warcatsy tongue.gif
*

Ja zawsze używałem OMEG ale po instalce WarCats-ów już ich nie opuszcze smile.gif

Równierz czakam na WC rolleyes.gif
matek55
Mam pytanie czemu nie moge ustawic ekranu 3d mam sterowniki warcats robie apply i jak uruchamiam ponownie CONTROL CENTER TO ustawienia są ciągle te same nie wiem co jest .Prosze o odpowiedz .
Rav85
Pytanie może glupkowate , ale nie wiem dry.gif

Czy jak mam karte graficzną PCI EXPRESS to podczas instalacji omeg zanaczam FAST WRITE na ON czy OFF?? ph34r.gif
-=Mathis=-
QUOTE(steraf @ 24 Dec 2005 10:33)
Ja zawsze używałem OMEG ale po instalce WarCats-ów już ich nie opuszcze smile.gif

Równierz czakam na WC rolleyes.gif
*

Ja jechałem na Catalyst tongue.gif ale kiedyś Yaji podał chyba linka do warcatsów od tamtej pory jade na nich smile.gif Wzrost wydajności spory a nie tracimy na jakości obrazu smile.gif
matek55
To wiecie co może buc z tym obrazem 3D.Dzięki
mcickx
Ja korzystam z OMEGI biggrin.gif sa zajebi**e i mają odrazu dobry program do podkręcania biggrin.gif
matek55
Ja robiłem 3d mark 03 to na omegach miałem 1097 pkt a catalyst 1254 pkt niewiem czemu wogóle tak mało ma 9600 pro His .1024 ram procek 1.8 athlon(1,5) i nie wiem czemu tak cienko
-=Mathis=-
Nie tak najgorzej, ale mało, powinieneś mieć coś około 1800pkt może troszkę mniej, ja bez kręcenie na 380/640 mam 2659pkt po podkręceniu wszystkiego narazie 3189 tongue.gif ale chce dojść do wyniku yaji może jutro będe mial czas biggrin.gif
Renifer
QUOTE(-=Mathis=- @ 27 Dec 2005 19:05)
(...) ale chce dojść do wyniku yaji może jutro będe mial czas biggrin.gif

Celuj trochę wyżej wink.gif patrz podpis zoltek.gif
matek55
A co może być przyczyną takiego małego wyniku .Dzięki za odp.
Rav85
skad zassac nowe warcatsy???
Renifer
QUOTE(Rav85 @ 27 Dec 2005 22:28)
skad zassac nowe warcatsy???

http://www.tweaksrus.com/index.php?option=...=157&Itemid=41/

PS.5.13 nie widziałem... dry.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
NVISION.pl 2000-2010, powered by IPB