Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Najlepsze sterowniki ATi
Forum NVISION > Sprzęt i oprogramowanie > Karty graficzne
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18
steraf
QUOTE(Rav85 @ 27 Dec 2005 22:28)
skad zassac nowe warcatsy???
*

http://www.tweaksrus.com/index.php

Ren byłeś szybszy rolleyes.gif
Rav85
sa juz 5.13 warcatsy ^^
steraf
Przetestuje ktoś WC 5.13 czy w most wanted są dobre cienie ? Bo mi sie niechce sciągać ph34r.gif
Rav85
QUOTE(steraf @ 28 Dec 2005 11:34)
Przetestuje ktoś WC 5.13 czy w most wanted są dobre cienie ? Bo mi sie niechce sciągać  ph34r.gif
*

ja sciagam zeby sprawdzic czy pomoga mi z most wanted z tym dymkiem w menu nad ziemia, bo wtedy na pare sekund zaczyna klatkowac i znowu jet ok i za pare sekund znowu to samo
mario-m72
Mam pytanko..czy w Warcats-ach jest możliwośc modu z SE -Pro?Do tej pory bazowałem na Omegach.
Rav85
QUOTE(mario-m72 @ 28 Dec 2005 11:44)
Mam pytanko..czy w Warcats-ach jest możliwośc modu z SE -Pro?Do tej pory bazowałem na Omegach.
*

zaraz sprawdze i powiem
BigBen
Ktore lepiej sciagnac 64bit czy 32bit
steraf
QUOTE(BigBen @ 28 Dec 2005 12:15)
Ktore lepiej sciagnac 64bit czy 32bit
*

To zależy jaki masz system, WIN XP jest 32 bit-owym systemem więc instalujesz 32 bitowy sterownik, Jak system 64 to i sterey 64 smile.gif
BigBen
Gdzie moge prawdzic jaki mam system bitowy?
yaji
Masz 32 bitowy system.
Rav85
zrobilem na szybko porównanie

Ati drivers CCC 5.13
Omega drivers 5.12
WarCAt 5.13

na NFS most wanted i najlepiej mi chodzi na

Omegach i przy nich narazie zostane

BigBen musisz miec 64bitowy procesor i win 64bit aby zainstalowac stery 64bit
-=Mathis=-
QUOTE(Renifer @ 27 Dec 2005 19:17)
Celuj trochę wyżej wink.gif patrz podpis zoltek.gif
*

Wiem, widziałem Twój wynik, ale ciężko będzie dojść, nie jestem w stanie na moim procku przejść granicy 2.5GHz nie ważne od temp. i na karcie pamięci max na 785MHz przy -5*C biggrin.gif Komp na parapecie tongue.gif okno otwarte. Jak znajde czas to dam wyniki z testów... niestety organizuje z kumplami sylwka i mamy torszke na głowie.
yaji
Tak jak myslalem, dzisiaj pojawily sie catalyst 6.1

link
Renifer
Wiadomo pod jakim kątem poszła optymaliacja wink.gif laugh.gif
Teraz kolej na WarCatsy zoltek.gif
yaji
W relase notes nie pisze nic o zmianach lub optymalizacjach, wyglada na to ze tylko usuneli bugi... za chwile przetestuje je w ( niestety ) 3dm05...
Rav85
QUOTE(yaji @ 18 Jan 2006 20:09)
Tak jak myslalem, dzisiaj pojawily sie catalyst 6.1

link
*

sprawdze czy w most wanted poprawilo u mnie 1sec drgawki
steraf
Albo usuneli te kwadratowe cienie smile.gif
yaji
3dm05 w normie, gry sie wlanczaja, tylko ze ccc nie chcial mi sie zainstalowac... ale ogolnie sa ok ;p
Rav85
QUOTE(steraf @ 18 Jan 2006 20:46)
Albo usuneli te kwadratowe cienie smile.gif
*

cienie to u mnie dzialaly na 5.12 normalnie tongue.gif
Rav85
Pojawily sie nowe Omegi oparte na catalizatorach 6.1

www.omegadrivers.net

zapraszam do ssania
kiepas
Jakie polecilibyście sterowniki do radeona 9550??? Chodzi mi o jak najwiecej fps'ów w COD
Rav85
QUOTE(kiepas @ 19 Jan 2006 20:15)
Jakie polecilibyście sterowniki do radeona 9550??? Chodzi mi o jak najwiecej fps'ów w COD
*

najnowsze tongue.gif
vincentsat
no to i ja się wypowiem.
Od kilku dni mam XG WARCAT 5.13.
Narazie tylko sprawdziłem je w DOOM 3 i jestem szoku ohmy.gif znaczny przyrost wydajności!
i wogóle jakos tak mi się podobają hehehe
Chopek
Ja zainstaluje nowe omegi, bo to nie mozliwe ze na warcatach jest aż taka różnica, że warto sie przesiadać, apo zatym jestem przywzyczajony do Omeg biggrin.gif
cyper
wczesniej jechalem na warcatsach, a teraz zainstalowalem nowe omegi... cos jakby lepiej dzialaja w CoD2, ale testow bardziej wnikliwych nie robilem, bo nie mam czasu, ale wkrotce pokombinuje wink.gif
XsAnThE
Witam!Mam pytanie do użytkowników kart radeon 9800se/pro/xt które sterowniki nabardziej polecacie(najlpeiej numerki podać)?
Ja używam Omeg 2597a bo mam w nich najlepszą wydjaność w Unreal Tournament 2004,jak zainstaluje nowsze omegi to mam dziwny przypadek że w UT2k4 na początku gra mi sie tnie i dopiero tak po 10-15sekundach wszytsko działa ok...a na tych co używam jest wszystko dobrze(przypadek taki miałem na omegach chyba 5.6 i tych 5.13)...czy ktoś spotkał się z takim przypadkiem?
Acha i czy sterowniki z serii Warcats 5.13 posidają opcje softmodu z radeona 9800se do pro??

Prosze o odpowiedz!
Renifer
Ja na R9800PRO@XT jadę obecnie na Catalystach 6.1 i jak na razie nie zauważyłem niczego niepokojącego w ich działaniu a co więcej, mam wrażenie że nowy mark chodzi na nich lepiej.
Tak czy inaczej czekam na WarCatsy bo na nich odczywam największy dopał wink.gif

WarCatsy nie posiadają soft modu.
Modowane sterowniki znajdziesz tutaj:
http://www.techpowerup.com/softmod/downloads.php
Mareczq
mam prosbe:) Wiem ze moze to sie okazac noobowskie wink.gif Ale zminiam karte na ATI juz tak na pozadnie (nie x300 a x1900;P) I mam pytanko czy moze mi by mogl ktos w skrocie opisac jakies waznijesze funkcje dodakowych opcji w sterownikach od ATI:) Jesli sa oczywoscie jakies warte uwagi... Nigdy tak na powaznie z nimi sie nie bawilem smile.gif ... Wiadomo ze wiem gdzei zwieksyzc zminiejszych AA czy AF... wink.gif
yaji
Catalyst AI - ciekza ciut sprawa z tym, na pcl pisali ze to optymalizacje w shaderach, inne servisy pisza ze to optymalizacje cieni... inni ze filtrowania anizotropowego. Co by nie bylo, gdy jest ustawione na "standard" zwieksza wydajnosc i nie powinno pogarszac jakosci obrazu. Przelonczenie na hig moze spowodowac jakies straty w jakosci wyswietlanego obrazu ( ja nie zauwazylem tongue.gif ) ale i wydajnosc tez bedzie ciut wyzsza. Wylonczenie funkcji tej funkcji = wylonczenie wszelkich optymalizacji = wydajnosc fest w dol.

Geometry Instancing - chyba tylko Far Cry korzysta z tej funckji. Podobno dziala to tak ze przyspiesza proces renderowania obiektow o podobnej geometrii.

Temporal AA - aa ktory w teori powinien wygladac 2x lepiej... zeby dzialalo trzeba miec w grze fps minimum 60, na x1900 nie bedziesz mial z tym problemow tongue.gif

Adaptive AA - aa dla przezroczystych textor - powinien byc na kartach x1900 dostepny standardowo, nie trzeba kombinowac z wlonczeniem tongue.gif

HQAF - bardzo mocne filtrowanie anizotropowe.

TRUFORM - poprawia geometrie renderowanego obiektu - niestety nigdy zaden producent gier nie zdecydowal sie na wydanie patcha ktory pozwolil by grom obslugiwac ta mozliwosc. Fajnie moglo by to w starszych grach dzialac happy.gif

Triple Buffering - w grach pod OpenGL wlonczenie tej funkcji moze poprawic wydajnosc, ale jesli na karcie braknie pamieci ( przy 512 mb nie powinno tongue.gif ) to wydajnosc moze spasc.

No i polecam sciagnac ATI Tray tools'a mialo moze zastapic CCC, jest szybsze, ma wiecej opcji ( smart shaderow tez )

Jakby mi sie cos pomieszalo w opisach to sorx happy.gif

Mareczq
Dzieki wielkie:) troche z tego juz wiem, ale kilka milo wiedziec (fenks yaji)!!!:) Potestuje i potwierdze co i jak!!!:) To AI to wyglada tam samo jak u Nvidi jakosc (od wydajnaosc do najwyzsza jakosc!!!:P) wink.gif ... jak to sie mowi ucze sie ciemnej strony mocy:D:) (Nvidie uwazam za Jastra strone... dlaczego... sam nie wiem:) moze dlatego z Nvidia kojazy sie z niebieskim kolorem a ATI z Czerwonym...;P) ...

Z tego co wiem to TRUFORM jest wykozsyytwany przez DOOM-a 3 i Q4... smile.gif ale moge sie mylic... co do ATI Tray tools'a to ciekawi mnie to czy dziala z x1900?? smile.gif

Co do HQAF to jest to piekne:) Widzialem na screenach i jesli gra ma duzo tekstur Alfa to wymiata!!!:) Wtedy naprawde widac roznie i Efekt jest o wiele leprzy niz u Nvidi... szkoda ze Adaptiv AA nie jest tak dobry jak SuperSamling AA u Nvidi... ale cos za cos:D:) (Nvidia ma zdecodanie leprze AA ale zdecydoanei gorsze AF... takie jest moje zdanie;P)

Co do podkrecania karty to ATItool wystarczy do zabawy?? (z tego co wiem narazie tylko on obsloguje x1900)
Renifer
QUOTE(Mareczq @ 26 Jan 2006 9:59)
(...) co do  ATI Tray tools'a to ciekawi mnie to czy dziala z x1900?? smile.gif (...) Co do podkrecania karty to ATItool wystarczy do zabawy?? (z  tego co wiem narazie tylko on obsloguje x1900)

ATI Tray Tools (nie ATI Tool, bo to dwa różne programy) od wersji 1.0.5.815 posiada wsparcie X1900
1.0.5.815 (January 9, 2005)
Updated Core names database. Included information about R580, R600, RV370X, RV371, RV530 LE/SE/VE chips.
Added information about X1900 boards

I druga część pytania... w zupełności Ci wystarczy. Poza standardową zabawą z zegarami będziesz mógł sobie pokombinować z timingami grafy. Moim zdaniem ATI Tray Tools jest rewelacyjny.
Mareczq
Ja wiem ze to dwa odzielne programy:) Ja niewiedzialem poprostu ze w ATI Tray Tools mozna tez podkrecac...
A gdzie mozna zminiac napieica na karcie?? (bo wiem ze taki programik tez instnieje)
Renifer
Tego nie wiem. Kurde... doczytałem jeszcze to:
Now Overclocking and Monitoring disabled by default for R5xx boards. Until I find more information about overclocking new ATI chips.

Zresztą pełne info o ATT masz tutaj:
http://www.guru3d.com/article/atitraytools/189/
Mareczq
wlasnie ATItoll juz pozwala podkrecac karty smile.gif Tylko wlasnie czym zwiekszcy napiecia... Bo strasznie niskie dało na starcie ATI... smile.gif Jak zaloze na karte X2 Accelero to ona ma specjlane chlodzenie na MOSFET-y (keiruje na nie powietrze tongue.gif) I dzieki temu bede mogl spokojnie napiecie zwiekszyc biggrin.gif:) A zabawa z zmiana Biosu zdla 30-40 mhz dla mnie nie warto:) ...
Nicko13
Mam dobrą nowinke wink.gif Jutro lub pojutrze wydane zostaną nowe Warcatsy 6.1 smile.gif
Mareczq
No to super ale beda dzialac z x1900 ??
Renifer
No to fajnie.
Na razie znalazłem takie stery ExtremeATi 1.6.1:
http://www.driverpack.ru/index.php?option=...d=316&Itemid=20
Mareczq
cholera... kedy beda 6.2?? smile.gif Ja chce juz poprawke do mojej karty;P ... smile.gif
Rav85
QUOTE(Mareczq @ 30 Jan 2006 14:29)
cholera... kedy beda 6.2?? smile.gif Ja chce juz poprawke do mojej karty;P ... smile.gif
*

6.2

6 - oznacza rok

2 - oznacza miesiac

wiec beda ok 10-15 lutego
Mareczq
a bety pojawia sie wczesniej??
yaji
ATI zwykle nie wypuszcza beta versji sterownikow.
Rav85
QUOTE(Mareczq @ 30 Jan 2006 17:17)
a bety pojawia sie wczesniej??
*

ja tam bet oficjalnie nie widzialem

chyba tylko raz 5.10 czy jakies mialem w becie :/
Nicko13
Mam tu cos dla was panowie smile.gif Najnowsze XtremeG WarCats 6.1 pierwsza edycja w nowym roku smile.gif
Zmiany :
Changes in XG WarCat 6.1 :

-Fixed some installation problems; naprawiono pare bledow dotyczacych instalacji
-Updated tweaks; Najnowsze ulepszacze
-Performance optimizations; Zoptymalizowane pod katem wydajnosci
-Adaptive Anti-Aliasing support. obsluga Adaptive AA
-3:2 Pulldown has now been enabled; ?? tongue.gif

DOWNLOAD XG WARCATS 6.1 smile.gif smile.gif smile.gif

podziekowania przyjmuje smile.gif tongue.gif
zad
Warcaty sa super wink.gif sam uzywam sterow xtreme tylko dla nv tongue.gif
Mareczq
nie dzialaja z x1900 xtx??biggrin.gif:)
bielas22
Sprawdziłem te WarCaty 6.1 i u mnie na x800xt też coś nie bardzo, w marku 2003 "na słoniach" miałem dziwne arty co mnie zaniepokoiło dry.gif . wrocilem do 5.13 whql i szystko wrociło do normy .Na nich na razie jednak zostaje. wink.gif
cyper
jade na razie na omegach 6.1 i poki co dziala "syćko" dobrze - ktos robil testy wydajnosciowe na omegach i warcatsach z tym numerkiem ? bo nie wiem czy warto ladowac sie w te stery...
Raider
Puki co dla mnie najlepsze sa Omegi 6.1 ale i te maja swoje minusy po pierwsze program multires to jakas pomylka nie wiem po co to dają ale odswiezanie nie pracuje jak nalezy po drugie zamieszczaja stara wersje ati tray tools po trzecie nie mozna w nich stuningowac wyswietlania kolorów z analog vibrance boost te 3 potezne minusy musze zastepowac PowerStripem i swoja nowa wersja ati tray tools.
WarCats 6.1 obrzydly mi jak tylko podczas instalacji zobaczylem ze trzeba bedzie zainstalowac NET Framework. Nie wiem co wy o tym myslicie ale ATI i ich super panel obciazajacy calego kompa i wlaczajacy sie do kilku minut podczas gdy chce cos przestawic w grafice na szybkiego gdy gra lezy na pasku windows to parodia tak samo z tym odswiezaniem ekranu - wedlug ATI najlepszym dla mnie odswiezaniem w kazdej rozdzielczosci MUSI BYC 85HZ nie wazne czy monitor wydala w 640x480 120Hz i w 1024x768 90Hz !! Ogólnie to wszystkie drivery sa do bani bo trzba do nich innych programow i kilka munit ustawiania po kazdym formacie windy.
yaji
WarCats 6.1 obrzydly mi jak tylko podczas instalacji zobaczylem ze trzeba bedzie zainstalowac NET Framework. Nie wiem co wy o tym myslicie ale ATI i ich super panel obciazajacy calego kompa i wlaczajacy sie do kilku minut podczas gdy chce cos przestawic w grafice na szybkiego

Mi sie wlancza w kilka sekund tongue.gif ale i tak uzywam Ati Tray Tools'a
Mareczq
No ja nie wiem... jak chcesz cos na szybko zminic to naciksam prawym na ikonke i zminiam;D:) trwa to ultra szybko i bez problemow...
U mnie ATi tray tools nie dziala;D:) Wywala ze nie moze Biosu porpawnie odczytac... dlaczego nie wiem bo w teori ma juz wspracie dla x1900:) ...
Co do odswiezania to mi na starcie sterowniki wczytaly ze moniotr wyrabia tylko 60 mhz:D:) A naprawde radzi sobie z 200:) (w 640-480) wiec musialem recznie wymusic... smile.gif Ale ja uzwyam 5.13... inne mi nie dzialja;D:) Zadne zmodyfikowane czy cos takiego;P

mam takie pytanko:) Jakos niedawno czytalem ze ATI wydało programik taki do kompresi filmow kotry kozsyta z mocy Karty Graficznej... ktos wie skad to sciagniac?? Albo chociaz jak to sie nazywało;D:) Bo podobno predkosci sa nawet 10 krotnie szybsze niz jak sie samego procka uzywa;)smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
NVISION.pl 2000-2010, powered by IPB