Apropo monitorów CRT i ich jasnoci to radeony i power strip to mistrzostwo swiata ktorego nie osiagna zadne sterwoniki ATI Omega i WarCats...
! LINK !EDIT: zgasilem wszystkich uzytkowników ati czy nvidia czy mi sie wydaje ?
a jednak bety wychodza i to regularnie;)
Link:
http://z29.zupload.com/dl.php?id=4691beta 6.2:D:) Narazie sciagam ale podobno daja 400 punkwo w 2006 dla x1900:) ... wiec szykuje sie 6500 k !!! jesli to prawda:D:) ...
ja jade poki co na omegach 6.1 i ostatnio odpalilem FEAR... i co sie zdziwilem przy ustawieniach srednich / niektore reczy na max/ gra smiga mi 40 klatek/s

.... wczesniej odapalem na starszych sterach i rzezilo prawie na kazdej rozdzialce i poziomie detali... takze dalej utwierdzam sie w omegach 6.1
Najlepsze sterowniki to są OMEGI
Cyper to nie zasluga Omeg a raczej ogolnie steornwikow 6.1 d:) Bo Zadna modyfikacja nie poprawi bardzo sterownikow;D:) Prawda ejst taka ze to co robia ci ludzie modujac sterowniwki to sa kosmetyki;) Czasami daje to widoczny efekt ale zadko... Jak stery sa słabe to zaden zmdoowane wiele im nie dadza:D:)
tak czy inaczej nr 6.1 dal mi niezlego kopa i teraz moge w miare bezstresowo pogrywac w FEAR, a to juz jest duzo
olek1992
09.02.2006 22:29
Na stronie ATI są stery 6.2
QUOTE(olek1992 @ 09 Feb 2006 21:29)
Na stronie ATI są stery 6.2
teraz tylko czekac na omegii 6.2 i instalowac
Ja poczekam na WarCatsy
Testował może ktoś 6.2 (również bety) na starszych kartach ?
W 3dm05 mam 3028 punktow na standardowych taktowaniach, diablo2 dziala, bledow w wyswietlanej grafice nie zauwazylem

Sa normalne... niestety e Relase Notes nic nie pisze o cieniach w NFS...
U mnie sa normlane cienie...

Co do tych sterwo to testuje narazie Bety i jeszce pełnych nie testoawłem...

:) Ale juz bety mi dały 10 punktow mniej w 2006;P ... wiec te pwewnie mnie nie zaskocza w zaden sposob;d:)
QUOTE(Renifer @ 09 Feb 2006 23:52)
Ja poczekam na WarCatsy
Testował może ktoś 6.2 (również bety) na starszych kartach ?
Tylko AquaMarkiem 3 i wynik podobny u mnie do 5,13( NGO ).
Jak by kogos intersowało wzrost 3-4 fps w FEAR w max detlach w 1600-1200... i 4 puntky przewagi nad Betami w marku 06... podobno bardzo duzy wzrost w Marku 2005:) (500-600 punktow dla x1900 )
Juz sa 6.2 zmodyfikowane bez CCC w zamian dali CP klasyczny
LINKTo na nich skoczylem na 3d marku 2006 z 608 na 632 marki...
napewno to sa zmodyfikowane?? Bo wygladaja jak zwyczjane Cal.

... ??
Modyfikacja polega wlasnie na wstawieniu CP zamiast CCC :]
Z ciekawości zainstaluje cat 6.2(sam sterownik, żadnych **** paneli) może one nie będą mi muliły kompa (po zainstalowaniu cat 6.1 miałem co chwilę freezy w NFS Mw, więc dalej jadę na omegach na bazie cat 5.4, bo jak dotąd najlepiej się sprawują u mnie na 9550XT)
ja juz od dawien dawna nie instaluje sterow od ati, wkurza mnie ten ich CCC , dlatego jade bna Omegach
niestety dla mnie tylko 6.2 wchodza w gre bo to jedyne komaptybilne stery nie bety...
Ja zawsze ściągam na ati.com stery ale bez jakichkolwiek paneli (dobrze, że mają niby wersję dla wolniejszych łączy gdzie są same stery prawie 12mb, a nie tylko z CCC lub CP).
Ukazały sie już nowe stery od OMEG oparte na catalizatorach 6.2
www.omegadrivers.net
dla mnie zadnych zmian;) taka sama wydajnosc jak z nomranlymi Cal 6.2
moze ebda leprze od Omeg... bo szczeze mowiac one poza zmiana opjci w sterownikach, ktora mozna samemu wykonac niczym sie nie roznia:) doslownie mialem takie same wyniki i jakosc obrazu jak przy normlanych 6.2 (doslownie takei same... co do punktu w marku 2006;P)
U mnie
zawsze WarCat'y były wydajniejsze od standardowych Catalystów, więc jestem do nich jak najbardziej pozytywnie nastawiony.
Ostatnio testowałeś różne stery i jestem ciekaw czy WC dadzą coś "in plus". Zapodaj testy
mnie w Warcatsach denerwuje panel CCC :/
Dziwne, bo ja nie mam go
Mam stary panel...
a ja nie lubie starego Panleu... wszedlem do ATI kiedy wlasnie stary dochodzi i szczeze mowiac uwazam go za wiele gorszego, mniej przejzysty, ma mniej opcji do tego powodje u mnie dziwny bład w jednym z programów (clasic media palyer). I nie pozwala mi podkrecic karty graficznje (ale nie umiem... ale jak wlacze ovedrive to nie mam zadnych opcji dodatkowych... w ccc normalnie moge podkrecac karte... moze nie jestkos extremalnie ale zawsze te 5-10% sie wyciagnie) \. Chodz najwieksza wada CCC jest niestety jego szybksc działania... długo potrafi się właczac i jednak troche zabiera pamieci:) ...WarCatsy sprawdze jeszzce dzisiaj:)
Macie rację z tym CCC w nowych WarCatach. W 5.11 miałem stary panel a teraz jedynie do wyboru CCC.
Poradziłem sobie również z tym. Po prostu go nie instalowałem a wszystkie ustawienia dokonuję przy pomocy Ati Tray Tools
No i u mnie w 3DM2006 poprawa w stosunku do 6.1 oznacza ponad 200 marków "in plus"
Jak ogarnę system zapodam testy.
dawjasie zawsze linki jak piszecie ze je pojawiły;) Dopuki nie ma ich na Nvision linki mozna dawc:) jak sie pojawia to zastepujcie tymi z Nvisiion:)
Performance Improvements
As with most Catalyst® releases, performance has increased in various situations.
* 3DMark05: Pixel Shader test runs as much as 1-2% faster, primarily when Anisotropic Filtering is enabled
* Call of Duty 2: Framerates are up 5-10% on the enthusiast-class ATI Radeon® X1800 and ATI Radeon® X1900 products
The Fall: VPU Recover message is no longer displayed when playing the game on systems containing either an ATI Radeon® 9600, 9700 or 9800 products. Further details on this resolved issue can be found in topic number 737-21766
A to mnie zaciekawilo, widac ATI nie porzucila jeszcze serii r300
musze zaisnstalowac:) ... mozece mi jedna rzecz poradzic... jak sie najlepiej odsitallowywuje sterniki od ATI?? jak mialem Nvidi to robiłem tak ze dawłuem usun sterowniki a potem zuwyałem programu czyszczacego po sterownikach (Driver Cleaner Professional) i wszytko było cacy. Jak z ATI tak zrobiłem to mi sie zasmieciło i tak wszytko:) (dziwne anomalne w markach... po reistallce systemy zaistallowaniu steorniwkow na czystko wwysztko było ok)

Dajcie jakies rady;) moze jakis leprzy program albo cosik:) ...
Napisze jak zawsze jaka raoznia w sterownikadch:) bo ja juz sobie robie taki may zbior co i jak:) ... testawałęm wszytkie stery jakie wyszły pdo x1900 xtx:) wiec bede wszytko zbierał;P
Ja kasuje stare Driver Cleanerem, przeladowuje system i instaluje nowe stery

Zwykle zadnych anomalii nie mam.
U mnie po zmiane z WarCatsow 6.2 na te 6.3 zanotowałęm wzrost w 3dmarki 06 o 13 punktów:) niezawiele ale jak na tego marka to zawsze coś

dokładnie to z 6042 wzrósł na 6055:) (wyniki bez OC karty i procka na 2.65 ghz)
bielas22
10.03.2006 19:05
Dzisiaj przeprowadziłem parę testów na catach 6.3 na moim leciwym x800xt i powiem że jestem pod wrażeniem. Doslownie we wszystkich markach i aquamarku lepiej. Może nie jest to duża rożnica ale zawsze. Cóż mogę powiedzieć, do wszystkich Radków z serii x800 polecam

.
Testował juz ktoś na R9800 ?
Oczywiście czekam na WarCaty 6.3
Ja testowalem, o jakies 40 punktow w 3dm05 wiecej niz na poprzednej wersji
Wie ktos moze co trzeba bylo zrobic by wlonczyc na kartach ATI hardwarowe wspomaganie przy filmach ?;p
Paweeell
16.03.2006 11:29
Kto wie kiedy wyjdą Omegi na bazie cat 6.3 ?
Jak, będą, to będą... ja czekam na WarCatsy i jak na razie lipa
QUOTE(Paweeell @ 16 Mar 2006 10:29)
Kto wie kiedy wyjdą Omegi na bazie cat 6.3 ?
odwiedzaj co jakis czas ich stronke ^^
powinny byc ok 20-22
unreality
16.03.2006 12:26
Ja właśnie testuje WarCatsy 5.13 no i muszę sie pochwalić że naprawdę bardzo dobrze sie sprawują na moim konfigu bezproblemowo zaczął chodzić FEAR na rozdziałce 800x600 z racji małej ilości pamięci na karcie (128) ale za to efekty tak ok połowa uruchomiona na max i połowa na medium. Aż sie zdziwiłem ale prawdą jest że już nie mówię że na moim kompie "chodzi wszystko oprócz FEARa"
Kurde... juz myślałem że masz WarCats 6.3 a tu lipa
unreality
18.03.2006 13:38
A czemu ? Takie dobre mają być ? I tak modowane War Catsy będą lepiej od nich wychodziły. Nigdy żadne Omegi mi sie nie podobały ale War Cats to co innego. Praktycznie każda wersja jest lepsza i działa bezproblemowo
Ja raz mialem problemy z WarCatsami... Zainstalowalem kiedys CoD2 i cielo niesamowicie na dx9, ale w bardzo dziwny sposob bo wystarczylo bym o 10 stopni ruszyl "glowa" i juz fps mialem wnormie... Potem zauwazylem ze w b&w2 tez fps jest straszliwue badziewny a grafa wcale nie powalala. Zmienilem sterowniki na oficjalne i w b&w2 fps nagle stal sie calkiem przyzwoity... niestety cod2 juz nie mialem

roznie bywa z modowanymi sterownikami
unreality
18.03.2006 14:25
No niestety tak właśnie jest. Jedne sprawdzają się w czymś w czym inne sobie kompletnie nie radzą. Taka brutalna prawda , ale jednak jeśli chodzi o War Cats to ja całkiowicie popieram. Wszystko dostało kopa. NFS i przedewszystkim ten F.E.A.R nieszczęsny chodzi naprawdę bardzo dobrze na całkiem dobrych ustawieniach graficznych. Jestem zdumiony

A pomyśleć że jeszcze kilka dni temu zastanawiałem się nad sprzedażą i wymianą karty. Nie sprzedaje !
Paweeell
21.03.2006 15:59
A kiedy się doczekam omeg na bazie 6.3?
Musze zaistallowac War Catsy i zobaczyc jak działaja:)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.