Pisalem na tem temat w temacie ATI TRAY TOOL, ale tu moim zdaniem bardziej pasuje...w zwiazku z tym skopiowalem topic tutaj i troche przerobilem...
Mam pytanko co do sterownikow ATI...mam karte Asus-a jak widac po sygnaturce...i niestety znalazlem w necie pelno sterownikow, przy czym nie wiem, ktore z nich sa naprawde potrzebne...(nie chodzi o aktualnosc..)
To znalazlem na stronie Asus-a:
ASUS ATI VGA card driver version 8.183 80MB !!!! - Sterownik do kart na bazie ATI
ASUS Enhanced Driver version 1.30 6.4MB- sterownik do kart asusa, umozliwia obsluge bajerow i oprogramowania dla kart Asus na chip-ach ATI
ASUS Smart Doctor version 4.78 - program do kart Asus-a, umozliwia OC i monitoring.
To jest na stronie ATI:
Display Driver -
12MB - sterownik podstawowy
Catalyst Control Center 18MB - panel kontrolny dla kart z ATI
Microsoft .NET Framework 23MB - potrzebny do zainstalowania Catalyst Control Center...
WDM Integrated Driver 4MB - WDM sterownik ?!?
AVIVO Video Converter Engine 1.8MB - dotyczy kart z seri 1000
Multimedia Center...?!? - MMCDAO / MDAC 40MB !!! - ?!? po co to ma byc dobre ?
DVD Decoder* 6.5MB - ? teoretycznie jasne..w praktyce nie wiem
Encoder 1.7MB - WYMAGANE do MMC...ale po co ?
Multimedia Center 27MB - z tytulu jasne...
no i jeszcze...
HYDRAVISION™ 10MB - obsluga wielu monitorow...ale to juz jest w CCC !!...
No a teraz pytanie...instalowac sterownik
ASUS-a 80MB !, a potem od
ATI Catalyst ??

, Co do sterow Asus-a to jasne - najpierw ASUS ATI VGA Driver, potem Enhanced Driver...a na koniec Catalyst? czy moze same stery Catalys ?? i jak juz to w jakiej kolejnosci instalowac Catalyst?!?

(jako pakietu z CCC i WDM nie chce Catalysta instalowac, bo zamiast CCC chce zainstalowac ATT-ATI Tray Tool)
Pozatym co do MMC to trzeba WSZYSKO instalowac ,czy wystarczy moze ten DAO/MDAC dings bums - ma najwieksza objetosc...to moze zawiera w sobie cala reszte od dzialu MMC?...pozatym jesli trzeba wszysko instalowac to w jakiej kolejnosci ?!

i wogole do czego sie przydaje MMC ?? jest tam Windows Media Encoder 9, ktory jest wymagany na przyklad przy nowszych PCMark-ach...
aha..to tez jest dobre....na koniec tego wszyskiego mozna zainstalowac ATT ! hehe
Z reguly nie mialem z tym problemu, ale przy tej ilosci plikow to sie juz pogubilem, a czeka mnie instalka systemu na nowym kompie...