Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Najlepsze sterowniki ATi
Forum NVISION > Sprzęt i oprogramowanie > Karty graficzne
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18
Voltron
Ja obecnie używam Omeg 2.6.12, poniewaz na nowych Catalystach miałem same problemy - wróciłem więc do poprzednich sterów wink.gif
McFiro
Omegi żądzą! (Krótko i na temat smile.gif )
aed
Przechodze znowu na Catalyst 5.4, bo na 5.6 po ostrym graniu gra GTA VC mi sie wiesza. Na 5.4 moge "zajeżdżać" karte graficzna do woli, nic takiego sie nie dzieje.
lord_nerevair
5.6 dały mi nieprawdopodobnego kopa w Splinter Cellu... na nich ustawiam wszystko na high, 1024x768, AAx6 i AFx16 i po prostu pływa, cudne stery... smile.gif
Rav85
Ukazaly sie nowe stery od omegi bazujace na catalizatorach 5.6 zapraszam do ssaia.

omegadrivers.net
Czullo
Chyba z http://omegadrivers.net biggrin.gif
Rav85
Wiecie gdzie w nowym ati tray tool z driverow od omegi jest zakladka timings???? Bo zainstalowalem stery i ati tool i nie ma tej zakladki? ph34r.gif
Czullo
Sprawdz w changelogu. A co do samych nowych OMEG to w Americas Army roznica miedzy nimi a oryginalnymi 5.6 wynosi 0.
Harry
A powiedzcie mi jeszcze cos na temat sterownikow DNA, bo tych oryginalnych to chyba nie bede instalowal. Teraz uzywam OMEGI ale mam jeszcze GF. Jakos narazie dobrze mi sie z nimi pracuje i gra ale jakos nie wiem czy do radeona beda dobre. kumpel mowil ze na DNA karty bardzo dobrze chodza.

Niech mi ktos powie mniej wiecej czym sie roznia od siebie poszczegolne rodzaje sterownikow.

jesli walnalem jakas glupote to mowcie bo ja nigdy nie mialem jeszcze w domku produktu ATI. radek ktory jest w opisie bedzie moim pierwszym razem.
steraf
Kture stery dają KOPA w marku 05 na radku 9600 xt ?
Rav85
Omegi 5,6 ze 200 marków powinienes miec
steraf
Rav85 kupiłeś już radiatorki na grafe?
przemsiar
A ja mam pytanie - które stery dają kopa radkowi 9550 w marku 2001se chytry.gif Jutro bije rekordzik biggrin.gif to by się coś extra przydało rolleyes.gif mogą byćnajnowsze omegi 5.6 ?
Rav85
QUOTE(steraf @ 07 Jul 2005 22:07)
Rav85 kupiłeś już radiatorki na grafe?
*

Jeszcze sie nie dorobiłem i sie chyba nie dorobie bo we wrzesniu zamieram kupic radka x800XL lub wyzej
bielas22
Witam.
Ostatnio zassałem Caty 5.7 whql. Na radku 9800 pro@Xt są rewelacyjne. Poprawa wyniku we wszystkich smarkach i aquamark 03 z wyjątkiem 2001SE tu spadek o 1000 - 17500pkt, 2005 wyniczek 3080 pkt na 426\781 aquamark 03- 48,840 pkt na tych samych nastawach. w nowych grach widoczinie szybciej. Co do o\c to u mnie w normie (426\381) kompletnie czysto - najnowszy ati trayt ool . Nie wiem jak do innych kart ale na 9800pro|Xt ze 128Mb ramu naprawdę super!!! Potestowałem też omegi na 5,7 ale wszędzie minimalnie gorzej niż referencyjne.
reszta: barton 2600+@ 2433Mhz abit an7 2x512 Geil 11-3-3-2,5.
pzdr. all

Szeryf
normalnie, 5.7 daje duzego kopa wink.gif
Renifer
No daje, daje... niestety nie mogłem przeprowadzić ostrej walki bo płyta mi umarła icon_cry.gif
Obecnie czekam na nia kiedy wróci z serwisu i wtedy powalczę zoltek.gif
Jak to zwykłem mówić... nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło tongue.gif teraz jest dużo chłodniej więc spodziewam się lepszych wyników biggrin.gif
Szeryf
normalnie tongue.gif zainstaluj 5.7 od ati.com i masz duzego kopa wink.gif
Renifer
QUOTE(Szeryf @ 07 Aug 2005 12:19)
normalnie tongue.gif zainstaluj 5.7 od ati.com i masz duzego kopa wink.gif
*

Do kogo piszesz bo nie bardzo łapię ? chytry.gif
Szeryf
sorki za flooda (miałem restart i nie widziałem czy zapisałem sad.gif
bielas22
QUOTE(Renifer @ 07 Aug 2005 12:18)
No daje, daje... niestety nie mogłem przeprowadzić ostrej walki bo płyta mi umarła  icon_cry.gif
Obecnie czekam na nia kiedy wróci z serwisu i wtedy powalczę zoltek.gif
Jak to zwykłem mówić... nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło  tongue.gif teraz jest dużo chłodniej więc spodziewam się lepszych wyników biggrin.gif
*

Z twoim o\c karty znanym mi z poprzednich marków to 3300pkt. pęknie napewno smile.gif .
Ja robiłem testy na nastawach na których gram na codzień 426\381.
Renifer
Jak miło że to zauważyłeś blush.gif
Jak będą dobre warunki to zapodam 460/810 i powinno być słodko fuck_wesole.gif
MateuszWilegosz
Ale ty renifer do tego podchodzisz... a jak ze starszymi grami czy lepsze są 5.7 czy 5.4/5.6 ?? Chodzi mi o płynność np w nfs U 1 Gta Vice city itp wink.gif
Szeryf
eee. nic nie dasz rady bo masz na podpisie taki słaby procek celeron, ja bym dał rade zebys zmienił procek na np. p4 jakis to poczujesz przyrost wydajnosci wink.gif ale to czasami.
Renifer
MateuszWilegosz --> A jak mam do tego podchodzić ? Wg mnie doskonałe sterowniki i tyle.
Wszystkie gry, nowe jak i stare chodzą świetnie na tych sterach (5.7).
Nie gram już w bardzo stare gry więc mnie to delikatnie mówiąc grzeje.
Andi
Jak dla mnie na obecna chwile to zmodowane sterowniki 5.7 są ok. Najbardziej cieszy mnie fakt ze mozna na nich jeszcze lepiej i mocniej podkrecic grafe laugh.gif
bielas22
QUOTE(Andi @ 11 Aug 2005 22:08)
Jak dla mnie na obecna chwile to zmodowane sterowniki 5.7 są ok. Najbardziej cieszy mnie fakt ze mozna na nich jeszcze lepiej i mocniej podkrecic grafe laugh.gif
*

sorry ale jakie wg. ciebie sterowniki są zmodowane bo chyba nie omegi które różnią się od referencyjnych zmienionym AI na low to znaczy wg. nomenklatury omeg medium i jeszcze paroma kombinacjami dotyczącymi synchronizacji pionionowej.
bielas22
QUOTE(MateuszWilegosz @ 07 Aug 2005 13:34)
Ale ty renifer do tego podchodzisz... a jak ze starszymi grami czy lepsze są 5.7 czy 5.4/5.6 ?? Chodzi mi o płynność np w nfs U 1 Gta Vice city itp wink.gif
*

Witam .
Te starsze gry które podałeś i tak śmigją na DX 9.0. na pewno nowe stery im nie będą specjalnie przeszkadzać. Może i nie będzie specjalnie lepiej ale na pewno nie będzie też wyrażnie gorzej więc na pewno nic nie stracisz. W końcu większość posiadaczy 9800pro@XT będzie mogła się pochwalić wynikiem w smarku 2005 powwyżej 3000pkt.
pzdr.
Renifer
QUOTE(bielas22 @ 12 Aug 2005 3:54)
(...) W końcu większość posiadaczy 9800pro@XT będzie mogła się pochwalić wynikiem w smarku 2005 powwyżej 3000pkt.
pzdr.
*

Ale i tak byłem pierwszym który tutaj uzyskał wynik ponad 3000 na 9800 (na starszych sterach) tongue.gif punk.gif
Rav85
Ukazały sie juz stery z numerkiem 5.8 i sa dpstępne na stronie ATI

www.ati.com

ja jednak poczekam na omegi oparte na 5.8
Azazell
teraz ja się cchialbym spytać jaki sterownik radzicie mi zainstalować do x600 pro? narazie mam 5.7 ati i wsumie jestem zadowolony bo np gram w Dungeon Siege 2 i w misji na pustyni niespada tak FPS jak w przypadku osób mających gf 6800 ... ale wiadomo zawsze by się chcialo miec więcej fps w róznych grach smile.gif

co myślicie o Ati 5.8 ?
Braveheart
Ja też chciałbym wiedzieć, co myślicie o 5.8 smile.gif
W poniedziałek będę miał nowego kompa z Saphire Radeon X800GT 256GDDR3 i nie wiem, czy od razu dawać te 5,8...
yaji
Braveheart wydajnosc maja taka sama jak 5.7 tylko usowaja wiecej bledow w grach.
Rav85
Wie ktos kiedy będą nowe Omegi??? Bo od paru dni nie moge wbić sie na ich stronke.
XsAnThE
Witam mam problem z omegami 2653 opartymi na oficjalnych sterwoniakch 5.7 po ich zainstalownaiu gry mi na pocztaklu chacza dopiero po 1minucie wszytsko działa tak jak powinno ten problem nie wystepuje na omegach 2597a[orginalnie sa to chyba 4.12] i na straszych czy moze to wina nowej wersji i lepiej zainstalowac te same sterwoniki ale z seii DNA?
Albo jakie sterownki polecacie do 9800se/pro z serii omega lub dna???
pawel-ada
Dopisując się do tematu: które stery ati najlepsze są na dziś dzień do o/c?? mam jakies shitne asusa i mi sie podkreca do pewnego momentu. Potem wyskakuje ,,display driver cos tam ble ble ble" laugh.gif Ekran robi sie czarny i restart ph34r.gif
serwal4
Co do Omeg na catach 5.7 to miałem podobny problem co XsAnThE, tyle że mi czasem (co parę dni) obraz w gta sa stawał, potem na chwilę gasł monitor i później zaś wszystko ok, dlatego zmieniłem na Caty 5.8 i zero freezów obrazu, lepiej trzymają fps'y, pozatym ogólnie w niektórych miejscach o 1-2 fps więcej niż w omegach 5.7.
-=ostry=-
Radeon 9550 .. najlepsze Omega Drivers 2597a albo 2625
X800XL .... Omega Drivers 2642
Pulchny_Batat
A jakie cystalsy będą najlepsze pod Win 98se ??(wogule jakie są najwydajniejsze).
Voltron
Ja teraz mam Omegi 2.6.53 i są to pierwsze stery na których przekroczyłem 2000 pkt w 3D 05 biggrin.gif wynik był nastepujacy 2097pkt wszystkir gry w które obecnie gram chodza chyba nawet troszke lepiej niz na starych..zreszta sami przetestujcie te stery wink.gif
Marcin1987
Moze mi ktos wytlumaczyc dlaczego na kazdych !! omegach gry mi sie siekaja i sa przeklamania w grafice ?? np w gta sa cienie dziwnie migaja... na zwyklych catach jest juz ok ... obecnie uzywam 5.7 bo wydaja sie wydajniejsze...
Voltron
Moim zdaniem nie kazde stery podchodzą danej kercie ja na Omegach czy catalystach miałem problemy wniektórych grach i duzo czasu zajeło mi zanim znalazłem optymalne wink.gif
XsAnThE
Czy z sterowniki z serii NGO ATI Optimized Driver v2.5.8 maja możlwiośc odblokwonia dla ATI9800se potoków tak jak OMEGI i DNA?Czy to poprostu zwykłe sterowniki z optymilzacjami?
Renifer
Dzisiaj zrobiłem mały eksperyment...
Na bardzo zawalonym systemie, chodzacym mulu w tle, zasysaniu kilku plików z netu, chodzącym firewallu, antywirze itd. zarzuciłem marka 2005.
Wynik napełnił mnie optymizmem biggrin.gif
Stery 5.7 i przy ustawieniach 200x12=2400, grafa 437/800 wyszlo 3100
poprzednio na 5.6 i przy 220x12=2640, grafa 460/810 mialem 3178 (system nówka).
Sami powiedzcie czy to dobre stery chytry.gif ?

Teraz tylko czekam na ochłodzenie i znowu zacznie się szaleństwo oc zoltek.gif
Voltron
no to mnie zgasiłeś tymi wynikami.... dry.gif

ale i tak dla mnie obecnie Omega 2.6.52 RLZ ! smile.gif
Crusi
Testowal juz ktos katalizatorki 5.8?? Bo sie zastanawiam czy zainstalowac?? Ale nie wiem czy warto a nie chce mi sie instalowac jak nie ma roznicy smile.gif
Renifer
A które masz w tym momencie ? Jeśli starsze niż 5.7 to z pewnością warto.
5.8 w stosunku do 5.7 jeśli chodzi o wydajność praktycznie niczym sie nie różnią a jedynie zawierają kilka poprawek bugów w grach.
Raider
Mnie paszą DHzer0point ATI Display Drivers 0.58
Moze to i lamerskie pytanie ( posiadaczem karty ATI jestem od niedawna) do czego słuzy opcja A.I. ( Wysoka, Normalna, Wyłączona )?
yaji
Jak wylonczysz to wszelkie optymalizacje w sterowniku zostana wylonczone, wydajnosc leci na lep. Jak jest ustawione na normal, to optymalizacje dzialaja sobie + jakis algorytm zajmujacy sie optymalizowaniem filtrowania anizotropowego - wydajnosc ok bez strat w obrazie. Jak ustawisz na wysoka to ten algorytm "mocniej" pracuje, wydajnosc ciut wyzsza ale moze ( ale ie musi ) spasc troche jakosc obrazu.
Raider
Mam jeszcze 2 problemy ktore mnie drecza zwiazane ze sterami...
1.
Aktualnie do zmiany odswiezania uzywam powerstripa 1024x768 87Hz, 800x600 100Hz, 640x480 120Hz, zadne sterowniki nie daja takich mozliwosci ustawienia odswiezania... zadne wogóle nie daja rezultatu zmiany na wyzsze odswiezanie przy nizszej rozdziałce - co nawyzej 85Hz "wymuszone" - testowalem te progsy ala Multires - nie daja pozadanego efektu. Nie byloby problemu gdyby nie fakt ze Powerstrip jest płatny i pozera troche ramu, wolałbym zastapic to sterownikami czy jakims freeware software.
2.
druga sprawa takze dotyczy PowerStripa, ma on w zakładce "Profile Kolorów" w ramce "Opcje karty" opcje "Boost analog color vibrance", jest to bardzo fajne analogowe rozjasnienie obrazu na radkach - wlaczone mam non-stop z powodu starego przyciemnialego obrazu monitora. Chcialbym ten bajer zastąpić innym softem niz powerstrip ( moze wystarczy edycja rejestru sterów ati?).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
NVISION.pl 2000-2010, powered by IPB