Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Najlepsze sterowniki ATi
Forum NVISION > Sprzęt i oprogramowanie > Karty graficzne
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18
Mareczq
żartujesz?? A działa AA + HDR??
bielas22
AA i HDR nie próbowałem ale cienie w Oblivionie i MW wyglądają spoko, jakoś inaczej (lepiej biggrin.gif ) niż na poprzednich, jakby tej pikselozy nie widać. wink.gif
edit:
W sieci pojawiły się nowe WarCat`y oparte o catalysty 6.9.
Driver
kupilem radzia 9700... ktore stery by byly dla niego odpowiednie.. oryginalne nie dzialaja pod xp prawidlowo... zainstalowalem catalyst 6.9 i pod win jest ok ale nie wiem jak w grach jeszcze... co bysie polecali ??
bielas22
WarCat od 6.7 do 6.9, musisz sobie trochę potestować. wink.gif
tommi
kupilem radzia 9700... ktore stery by byly dla niego odpowiednie.. oryginalne nie dzialaja pod xp prawidlowo... zainstalowalem catalyst 6.9 i pod win jest ok ale nie wiem jak w grach jeszcze... co bysie polecali ??

Omegi na catach 6.7.
cruzolo
Mam 9500 softmodded do 9700. To, ze Omegi, ok, ale dlaczego 6.7??
bielas22
6.7 bardzo dobra wersja, szczerze mówiąc u siebie też najwyższy fps mam na cat.6.7. Nowsze pod DX nic nowego pod względem wydajności nie wnoszą może jakaś poprawa jakości generowanego obrazu, ale poprawiają wydajność w OpenGL. wink.gif
mateusz_free
Niestety posiedam radeona x300se sad.gif .
Jakie strowniki byly by do niego najlepsze ??
Na 6.9 narazie to mi jakies bledy wyskakiwaly w grach i wywalalo.
Na 6.7 omegi nieraz sie przytnie na chwile gra.
Na jakis starych z plyty od karty wszystkie gry dzialaja, ale GTA SA wywala sad.gif .
Nie wiem czy zobaczyc na 6.7 normalnych czy na 6.9 omegi czy jak pomocy laugh.gif
george32801
Witam! Jestem tu nowy... laugh.gif Może ktoś mi doradzić jakie stery dadzą największy wzrost wydajności w his excalibur valce radeon 9000 64mb wink.gif (agp) (win XP sp2)? Z góry dziękuje!!

P.S bardzo proszę o szybką odpowiedź!
Paweeell
Ja mam w zapasowym kompie taką kartę: ATI RAGE PRO TURBO AGP 8MB
Czy do tego są jakieś sterowniki ? Bo jade na stockowych windowsa ;/ Przynajmniej mi by się strony internetowe nie zacinały może jakby były stery lepsze
fauper
witam, lece na radku x850xt i pojawiaja mi sie jaja na battlefieldzie2, chodzi o to ze po jakiejs chwili grania robia mi sie na mapie w otoczeniu czarne przestrzenie (tekstury znikaja i robia sie czarne pola) lub np w momencie jak korzystam z zooma w gnacie ekran robi sie czarny w konsekfencji gra sie wysypuje.
dodam ze korzystam z catalystow 6.9
ktos moze wie jak temu zaradzic?
pozdr,
modeusz
to najnowsze stery to catalyst 6.10?a te przerobione są wydajniejsze?
Mareczq
6.10 to są najnowsze stery i czy są wydajniesze to pojęcie względne;) Musisz sam to przetestowaćsmile.gif na mojej karcie x1900 xtx prawie zawsze najnowsze stery są wydajnijesze... ale to dlatego że sterowniki właśnie głównie są pod najnowszą serie robione:)
Zaletą 6.10 jest to że pozwalają włączyć już officjlanie HDR + AA smile.gif Troszkę puźno swoją drogąsad.gif
Paweeell
Jakie są najlepsze sterowniki do Radeona 9200 SE 64mb 64bit agp ? w ati sie nie orientuje a musze jakies siostrze zainstalować, pomóżcie
yaji
Obojętnie... 5.9 są całkiem ok.
Paweeell
To ściagnąłem omegi bazujące na cat 5.9. Orginalne Catalyst nigdy mi jakoś nie pasowały..
Sub
Chyba nikt już na tym forum nie używa Radków wink.gif W każdym razie, od kilku dni dostępne są ATI Catalyst 6.11. Zwolennicy Control Panel mogą pobrać je TUTAJ, a pozostali na przykład TUTAJ.
modeusz
catalysty 6.11 dały mi wynik w 3d marku 05 o 20 pkt więcej ale w gierkach nie odczułem żadnej róznicy.
serwal4
Krótkie pytanie:
Co na dzień dzisiejszy warto instalować pod RV360 ?
Bo zatrzymałem się na Omegach na bazie 5.9 i podejrzewam, że nowe gry wolałyby coś świeższego. smile.gif
fasolka
QUOTE(yaji @ 01.06.2005 22:58) *

Zrodlo :Link

^_^
potrzebuję ściagnąc najnowsze sterowniki ATI do karty graficznej 9550
bielas22
Na "kablach" pojawiły się nowe Catalyst`y 6.12.
Mareczq
Odradzam:) Naprawiają pare błedów ale tworzą pare nowych;)
Zero
Co np.? mów konkretnie a nie rzucasz hasłami a tym samym zamęt robisz ohmy.gif
bielas22
Ja nie widzę żeby coś było z nimi nie tak. Co prawda mam tylko Carbona na dysku ale w tej grze wszystko działa ok. Wydajność również bez zmian (niestety).
Mareczq
Więc tak poprawili działanie AA + HDR (które zepsuli sterownikami 6.11) , naprawili cienie znowu w Battelfield 2 (i calej seri), zwiększyli wydajność w Oblivionie.
Zepsuli znowu ciebie w Oblivionie:) Wygląda to średnio (pewnie dlatego lepsza wydajność;P). Nie da się odpalić gier w rozdzielczości 800-600 (czarny ekran). AAx6 nie działa :/
To są zalety i wady 6.12 na x1900 xtx@800/1600
Zero
Czyli mam pytanie: Jak wypuszczają nowe stery to w oparciu o dwie trzy gry? bo widzę zmiany tylko na podstawie paru gier...
Jeżeli nie gram w te gry to czy ma sens aktualizacja sterów?
bielas22
QUOTE(Mareczq @ 15.12.2006 0:31) *

To są zalety i wady 6.12 na x1900 xtx@800/1600

Które stery Twoim zdaniem są najlepsze, tzn są najmniejszym złem? Chodzi mi głównie o wydajność w nowszych grach wink.gif
Mareczq
6.9 + chuck pach:D:)
bielas22
Podinstalowałem, potestowałem i w sumie faktycznie 6.9 wypadają chyba najlepiej.
Riquelme
siemka. robie kumplowi kompa..on ma radeona 9200 smile.gif no i jakie catalysty polecacie zebym scignal (pod gry nfs: carbon fifa 2k7) tak zeby normalnie jakos cykalo..starczy 5.7? (bo takie mam na dysku) sam sie zbytnio nie orrientuje bo mam nvidie tongue.gif
Hirotaro
Wg mnie najlepiej wypadają 6.11 zmodowane przez WarAnakina => tweakrus XG mod.
Koleś przygotował wewnętrzne optymalizację do wielu gier - między innymi NFS:Carbon.
Na moim X1900XTX gierka na zwykłych 6.11 dawała (1280x1024 max+Vsync ON) 35-46FPS, natomiast na modowanych 6.11 mam średnio 58FPS.
Mareczq
Jakoś nie wierzę w te wspaniałe wyniki;d:) Testowałem wiele razy stery i co najwyżej różnice były 2-3 fps-ów (chyba że sterowniki były jakoś zwalone;P)
Ale sprawdzę te wspaniałe 6.11 od XG:)
Hirotaro
QUOTE(Mareczq @ 03.01.2007 19:31) *

Jakoś nie wierzę w te wspaniałe wyniki;d:) Testowałem wiele razy stery i co najwyżej różnice były 2-3 fps-ów (chyba że sterowniki były jakoś zwalone;P)
Ale sprawdzę te wspaniałe 6.11 od XG:)

To ja ze swojej strony jeszcze dodam, że nie testuję sterków za pomocą 3Dsmarków bo jeszcze za czasów używania GeForce widziałem przypadki, że 3DM wspaniały wynik miałem na sterkach a gry chodziły... pełzały tak, że patrzeć się nie dało.
Obecnie poprostu porównuję zachowanie i ilość FPS w grach. Dodatkowo patrzę na ewentualne problemy z cieniami, AA etc.

I dlatego piszę o XG 6.11, bo przy 6.12 zarówno Oryg jak i XG przez EATM pojawiają się problemy przy AA w takich grach jak Oblivion choćby czy WoW. Co prawda są przepisy na rozwiązanie tego problemu - EATM da się wyłączyć choćby przez Ati Tray Tool RA, ale nie miałem czasu w zabawę. Mam nadzieję, że 7.1 tego błędu będą już pozbawione.
mg147
QUOTE(rysiek @ 11.01.2007 16:53) *

Ściągnąłem sterowniki ze strony producenta, usunąłem poprzednie (6,12), użyłem DriveCleanera, ale niestety, wgrały się tylko sterowniki. Dwa razy ściągałem, dwa razy instalowałem, usuwałem poprzez dodaj/usuń programy i przez plik uninstal ati. Niestety, nie mam ani AtiCCC, ani WDM. Oczywiście ściągnąłem pełne sterowniki 34,6 MB. Co mogło się stać?

wie ktoś coś o tym , bo ściągnołem te sterki i mam w planie je instalować u znajomych i nie wiem czy ma to sens.
Mareczq
Nie wiem dlaczego ale sterowniki są całiem ok i jest OGÓLNY przyrost wydajności ok. 10% (różnie bywa zależy do gry... najwięcej zyskały gry na Sourcie zrobione)
Hirotaro
QUOTE(mg147 @ 12.01.2007 14:40) *

wie ktoś coś o tym , bo ściągnołem te sterki i mam w planie je instalować u znajomych i nie wiem czy ma to sens.

Moim zdaniem lepiej teraz ściągnąć wersję 7.1 z CCC. Poprawili kilka błędów związanych z EATM.
Mareczq
EATM??
yaji
Mareczq, chodzi o alternatywę dla Adaptive AA. Narazie wygląda gorzej niz AAA ale jest szybsze, pojawiło się to w catsach 6.11 chyba, ale bylo fest zbuggowane. W wersji 12 juz lepiej było, w 7.1 niestety ( albo stety tongue.gif ) już nie sprawdzę, ale podobno ciągle opcja zmienia sie na plus smile.gif

Można to odpalić ATI Tray Toolsem w Advanced Tweaks. Oprócz EATM jest jeszcze kilka nowych trybów wygładzania krawędzi, ale tylko EATM na moim starym 9800xt działał ( chyba że nie wiedziałem za czym szukać tongue.gif )

Ogólnie tym programem można też inne ciekawe rzeczy odpalić, np. supersampling dla przeźroczystych textur ( ASBT chyba się to nazywało ) lub masakryczne wyostrzanie tekstur ( Mipmap Filter [ w Standard Tweaks ] - trzeba do tego fest wysokiej rozdzielczości )
Mareczq
Ciekawe;) Jak znajdę chwilkę pobawie się tym;d:) Ale coś nie wieże w to;d:)
yaji
Jeśli chcesz włączyc EATM to musisz wyłączyć Adaptive AA, jeśli włączysz oba na raz, to EATM się w sumie włączy, ale u mnie kończyło się to fest spadkiem wydajności.
Mareczq
Mówiłeś że to ma być w teori szybsze od AAA?? TO jak to w końcu jest??
yaji
No w teorii jest szybsze, ale brzydsze tongue.gif Ale jesli odpalisz EATM i AAA jednocześnie, to szybsze nie będzie tongue.gif
bielas22
W sieci pojawiły się XG WarCat`y 7.1
Matell
niemam czasu zeby caly temat przeszukiwac

jakie stery polecacie do mojego radzia?
bogbil
Witam mam karte radeon 9600xt i potrzebuje serownik . Nie umie uruchomić wejścia D-VI do monitora samsung.Bardzo Prosze o namiar lub link.Pozdrawiam
rysiek
Przeczytałem, że wyszło nowe AtiCCC, na razie do Visty. Przypuszczam, że do XP-ka w wersji 7,2 też będą już te nowe. Czy potrzebują one, tak jak stare, NetFramework?
Zero
Nowe świeżutkie i cieplutkie 7.2

Hmm pytanie jedno mam, jeżeli nie gram w te gry co podają w release to czy ma sens aktualizacja?
rysiek
Wraz ze sterownikami w wersji 7.2 miał wejść nowy, udoskonalony, nieobciążający, naj.... panel CCC. Sprawdziłem - obciążenie pamięci podobne, jak w starej wersji. Z nowości doszło tylko dłuższe zamykanie się systemu z obrazkiem " trwa zamykanie programu Ati CCC ". Stwierdziłem, że skoro nie podkręcam, ani w inny sposób nie kombinuję z kartą, jest mi to niepotrzebne. Usunąłem więc wszystko, wgrałem tylko same sterowniki karty. Jak na razie problemy zniknęły i wszystko chodzi w porządku. Moim zdaniem Ati CCC to niepotrzebny, a nawet szkodliwy dla komputera, gadżet.

Mareczq
Dla mnie CCC jest OK:) Moze nie chodzi super szybko, ale działa;) Wiadomo warto go zastąpić ATI tray tools-em:) Ale mimo wszystko swoje zadanie spełnia (zmiana ustawień). A jak się kożysta z wersji mini, to chodzi nawet OK:)
(dotego bez CCC nie da się używać oprogramowania ATI do konwertowania filmów... a trwa to za jego pomocą kilka razy szybciej)
bambi
mad.gif Witam

Jakie sterwoniki będą najlepsze do ati 9800PRO 128/256 380/680Mhz bo już nerwów niemam cały tydzień instaluje i kasuje jak nie komp się resetuje, to art efekty, jak nie art efekty to zawiechy co jakis czas w satrych i nowych grach czasami już sie nieodwieszają mad.gif . A na tych od windowsa niema żadnych problemów tylko artefekty w nowych grach i tu jest cały problem :/.

Już mam dosyć niewiem co wybrać na każdych karcie odwala a na systemowych nie. I bym chętnie został przy systemowych gdyby nie te art efekty tak nie może być ATI nie umie robić sterowników z NVIDiĄ niema żadnych problemów a tu ohmy.gif .

P.S Już chyba nigdy więcej niekupie Radeona chyba że w końcu uda mi sie dopasować stery wink.gif.

Proszę o pomoc z góry dzięki.

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
NVISION.pl 2000-2010, powered by IPB