Odwalają fuszere to i nie ma się, co dziwić, że tracą zaufanie klientów i mam tego dość. Napisałem do AMD-ATI o błędach na wodzie w CoD5 i żeby to poprawili w sterach, bo odechciewa się grać z takimi babolami i co? Moja prośba podobnie jak wszystkich innych posiadaczy kart HD spłynęła po nich jak po kaczce i jestem pewien, na 100% że wersja finalna nic nie zmieni, bo jest to RC3, czyli ostatnia testowa przed wydaniem i w zasadzie z szumnych zapowiedzi jest tyle, co kot napłakał. Nie ma zintegrowanego Avivo Video Converter, nie ma Stream Technology i szału z przyrostem wydajności w grach też nie ma, więc wnioski same się nasuwają. Na szczeńcie mam jeszcze GeForce 9600GT i prawdopodobnie w przyszłości nie kupie nić z oferty AMD-ATI tych błędów w CoD5 nie jestem w stanie po prostu przeboleć.
Catalyst 8.12 - spore przyspieszenie
piątek, 05 grudzień 2008 - 10:17:42 | Nicolass
AMD lada dzień wydał nowe sterowniki dla swoich kart graficznych, co ważne, znacznie poprawiają one wydajność w wielu popularnych grach.
Grudniowe wydanie sterowników Catalyst jest odpowiedzią AMD na ostatni atak NVIDIA. Producent kart RADEON w ramach w ramach "odpowiedzi" zoptymalizował tak swoje "drivery", by potrafiły one w pełni wykorzystać potencjał kart RADEON.
Jakie gry przyspieszą i o ile? Skok wydajności ma być odczuwalny i wynosi od 2 do 70%. Nowymi sterownikami powinni zainteresować się posiadacze Crysis Warhead, Devil May Cry 4, Far Cry 2, FEAR, Left 4 Dead, Lost Planet Colonies, Prey oraz STALKER Clear Sky.
Ponadto dzięki zainstalowaniu nowego oprogramowania, karty rodziny RADEON HD 4600 i 4800 zyskają możliwość wspomagania ATI Avivo Video Converter, dzięki któremu bardzo szybko zakodujemy materiał wideo, gdyż operacja ta będzie sprzętowo przyspieszona przez kartę graficzną.
Catalyst 8.12 oficjalnie pojawią się na stronie AMD za kilka dni - dokładnie 10 grudnia.