Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Najlepsze sterowniki ATi
Forum NVISION > Sprzęt i oprogramowanie > Karty graficzne
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18
sTreamx
Godzinę temu wyszły :F Zasysam chytry.gif
szelka012
sTreamx moglbys zobaczyc ile masz punktow w 3dmark 06 bo ogolnie sprzety mamy porownywalne szczerbaty.gif ph34r.gif
sTreamx
Nie mam żadnego smarka, w życiu nawet żadnego nie używałem szczerbaty.gif
radziuwilk
Co do 9.3 to u mnie w Far Cry 2 zmienilo sie min fps -1 max fps +1 wzgledem 8.12 ).gif. Wiecej testow nie robilem.
Co sterowniki to 20% wiecej w Crysis hmmm gralem w to na 8.10 moze starszych nie pamietam wiec teraz rozumiem jak mialem 30 fps to bede mial kolo 50 ).gif
Ehh rece opadaja.
FoXxX
Czy może ma ktoś problem z CCC, u mnie, każde sterowniki z serii 9.x nie działają poprawnie, tzn. sterowniki same w sobie działają bez problemu ale CCC nie uruchamia się, doprowadza mnie to już powoli do szału bo jak można nie uporać się z problemem przez tyle czasu a wystarczy wpisać "CCC does not show up" lub coś podobnego w Google i zobaczymy wiele tego typu tematów. Reinstalowałem już ze 100 razy i zawsze to samo.
sTreamx
Jaki system? .Net Framework 2 zainstalowany?
FoXxX
Vista 64 (Kolejny genialny pomysł z mojej strony), Framework w wersji 2 oczywiście jest.
sTreamx
ja mam Vistę 64 i CCC śmiga aż miło ph34r.gif
rysiek
Nowe stery: nVidia Forceware 182.50
Jak zwykle ściągnąłem, usunąłem stare, zainstalowałem nowe i - żółty znaczek - w mój komputer - ppm - ... brak sterownika.
Wróciłem do starych i wszystko w porządku. Czy źle ściągnęły się stery, czy błąd ?
azzzzz
temat ci sie pomylil tongue.gif a probowales pobrac jeszcze raz?
adimery
są już nowe stery 9.4 LINK
mik2000
Coś szybko w tym miesiącu wydali. Pewnie na święta prezent szczerbaty.gif Zaraz ściągnę i się zobaczy.
Gadżet
Ja mam już je na dysku , jutro zobaczę czy jest jakaś różnica ;].gif

Może w końcu moja karta będzie śmigać na ponad 850 mhz szczerbaty.gif zawsze wyskakuje błąd sterownika ale nic się nie grzeje dry.gif
sTreamx
A ja przeoczyłem sad.gif
Już ściągam...

Ale wolno idzie..80KB/s...no dobra, wytrzymam...
adimery
a tu test catalyst-93-vs-catalyst-94 z 4870x2
sTreamx
Kiedy nowe stery? ph34r.gif
Marek341pl
Właśnie też czekam bo powoli do szału doprowadzają mnie błędy sterownika ekranu przy oglądaniu na fullscreenie YT, czy graniu np. w G3
Co z tego że wypuszczają świetne tanie karty, jak stery są do du.y ? wacko.gif
DonCorleone666
A ja mam takie głupie trochę pytanie. Te wszystkie poprawki co ciągle wychodzą i np wyszly na stery 9.3 to jak wyjdą stery 9.4 to te poprawki z 9.3 również tam są? To tak ciągle przechodzi? Pytam z ciekawości bo moich nie mogę aktualizować xD
kirk
Oczywiscie wacko.gif
lord_nerevair
ja pierdo mad.gif mad.gif mad.gif ani razu odkąd mam Vistę nie mogłem zainstalować nowych sterowników bez jakiś akcji, teraz chciałem zainstalować 9.4 a tu pasek instalacji przelatuje w sekundę i nic nie ma jakaś paranoja pieprzona z tym ati, co ciekawe sterowniki 9.2 które miałem wcześniej też się już nie instalują
Marek341pl
Może wyczyść je drive cleaner'em?

Ja tak nawiasem to czekam na catalysty 9.5... ph34r.gif
lord_nerevair
Czyściłem nawet dla pewności jeszcze Driver Sweeperem wacko.gif instaluje się sam menedżer instalacji i trial Warcrafta... super... w ogóle jakby w paczce sterownika nie widział
mik2000
Są już Catalyst 9.5 LINK z Benchmark.pl, bo na oficjalnej stronie ATI-AMD jeszcze nic nie ma
lord_nerevair
Następne sterowniki zainstaluje gdzieś jak bedzie 10.x mad.gif nie zamierzam siedzieć przy nich znowu 3 godzin...
Ostatecznie jakoś ręcznie zainstalowałem sam sterownik, a kartę obsługuję poprzez Rive Tuner
Wielkie G
Potwierdzam to, iż wyszły już Catalysty 9.5. Na serwerze jest nawet wersja Linuksowa, aczkolwiek nie ma do niej linku na stronie (choć wystarczy zmienić część adresu z 9-4 na 9-5 by rozpocząć ściąganie). Nie testowałem ich, choć mam nadzieję, iż CS przestanie się wieszać przy starcie jak na 9.4 (teraz przez to siedzę na 9.3 i starym Xserver 1.4...).

Oczywiście rozumiem, że bardziej Was obchodzi działanie na Windowsie ph34r.gif Jutro powinny pojawić się oficjalnie na stronie wraz z Release Notes.
Marek341pl
Ciekawe jakie są te stery

Zaraz zapuszczę do ściągania, ale jak znowu nawet na YouTube będzie mi restarty robić to chyba zmienię kartę na coś od nV mad.gif
Wielkie G
Oczywiście CS dalej się wiesi mad.gif Wracam na 9.3 :/
ns5
Wszyscy narzekają a ja problemów nie mam ;].gif szczerbaty.gif
Wielkie G
Cóż, po 1,5h udało mi się zainstalować spowrotem Catalysty 9.3 z działającym 3D... Następnym razem jak będę testował nowe stery to przed ich instalacją zrobię sobie obraz partycji / mad.gif Bo to zakrawa o śmieszność... Jak tylko otwarte sterowniki będą obsługiwały 3D na R600 to się na nie przenoszę...
sTreamx
Tak w ogóle to już od kilku dni są 9.5 na serwerach ATi ).gif

Czuć poprawę co zresztą potwierdzają testy spoko.gif
mik2000
Można już pobierać sterowniki 9.6 Link
sTreamx
Testy w necie pokazują nawet niezły wzrost wydajności...pobieram ).gif
Marek341pl
sTreamx sprawdzałeś wydajność w gta4? Bo jak jest lepiej to od razu zasysam tongue.gif
sTreamx
Testy w necie mówią, że różnicy prawie nie ma. Ale mi się wydaje, że o ile max fps jest bez zmian to minimalny jest wyżej bo po prostu nie ma spowolnień, które czasem zauważałem.
Bavar
ja nie widzę różnicy zresztą możecie na stronie ati-amd przeczytać notes zmian i większość to wzrost wydajności w CF. Bynajmniej warto być up to date laugh.gif
Globi-wan
no to mnie w koncu pewnie poratuja bo mam ta 4870x2 i ciagle z CFem problemy
Marek341pl
Moim zdaniem poprawili minimalną płynność, np. AC w full hd na moim sprzęcie u kumpla śmigał full płynnie ;P.gif
Gta4 też tongue.gif
lord_nerevair
Dały mi +200 w marku 2006, Mass Effect jakoś też płynniej chodzi i nie wywala do windowsa...

Oczywiście nadal nie mogę ich zainstalować, instaluje mi się tylko instalator catalyst, sam sterownik muszę ręcznie z menedżera urządzeń wacko.gif
oitrek
Witam
Mam dopiero kilka dni laptopa Dell studio 15 z radeonem hd 4570 czy wsytarczy jak pobiorę Catalysty 9.6 z :http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.aspx czy musze pobrać coś jeszcze, bo tu(strona ati): http://support.amd.com/us/psearch/Pages/ps...rivers&items=20 pisze mi no results. Nie mam doświadczenia dużego z radeonem a jeszcze mniejsze z lapotami.
licze na szybką odpowiedź.

ps. czy na tym sprzęcie pójdzie gta4 albo assasins creed?
Marek341pl
Podaj dokładny model laptopa to wtedy powiemy czy pójdzie czy nie.
sTreamx
I znowu połowa miesiąca a nowych catów ani widu ani słychu...
Globi-wan
ja juz z tydzien czasu na 9.7 jade..zaje.ste zmiany sa w nich wprowadzone..CF w koncu poprawnie dziala na 4870x2 w COJ2 ,fuel,anno1404(chyba)
kirk
Skad masz 9.7? na 9.6 tez dziala ph34r.gif
AsRocker
9.7 są beta na razie tylko.
kirk
eee tam beta to pewnie i sa juz w wersji 10, gdzies na jakims ruskim serwerze szczerbaty.gif
Globi-wan
zadne beta ..whql
http://forum.guru3d.com/showthread.php?t=299926
yaji
Wczoraj na stronie AMD pojawiły się Catalyst 9.7 do Win Vista/7, dzisiaj powinny pojawić się do reszty systemów.
sTreamx
Właśnie stargałem ).gif
yaji
Na blogu AMD pojawiły się 9.8

http://blogs.amd.com/play/2009/08/14/what%...-quakecon-blog/
Bavar
dzięx za info, już zasysam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
NVISION.pl 2000-2010, powered by IPB