Godzinę temu wyszły :F Zasysam
szelka012
18.03.2009 23:55
sTreamx moglbys zobaczyc ile masz punktow w 3dmark 06 bo ogolnie sprzety mamy porownywalne
Nie mam żadnego smarka, w życiu nawet żadnego nie używałem
radziuwilk
19.03.2009 21:14
Co do 9.3 to u mnie w Far Cry 2 zmienilo sie min fps -1 max fps +1 wzgledem 8.12
.gif)
. Wiecej testow nie robilem.
Co sterowniki to 20% wiecej w Crysis hmmm gralem w to na 8.10 moze starszych nie pamietam wiec teraz rozumiem jak mialem 30 fps to bede mial kolo 50
Ehh rece opadaja.
Czy może ma ktoś problem z CCC, u mnie, każde sterowniki z serii 9.x nie działają poprawnie, tzn. sterowniki same w sobie działają bez problemu ale CCC nie uruchamia się, doprowadza mnie to już powoli do szału bo jak można nie uporać się z problemem przez tyle czasu a wystarczy wpisać "CCC does not show up" lub coś podobnego w Google i zobaczymy wiele tego typu tematów. Reinstalowałem już ze 100 razy i zawsze to samo.
Jaki system? .Net Framework 2 zainstalowany?
Vista 64 (Kolejny genialny pomysł z mojej strony), Framework w wersji 2 oczywiście jest.
ja mam Vistę 64 i CCC śmiga aż miło
Nowe stery: nVidia Forceware 182.50
Jak zwykle ściągnąłem, usunąłem stare, zainstalowałem nowe i - żółty znaczek - w mój komputer - ppm - ... brak sterownika.
Wróciłem do starych i wszystko w porządku. Czy źle ściągnęły się stery, czy błąd ?
temat ci sie pomylil

a probowales pobrac jeszcze raz?
są już nowe stery 9.4
LINK
Coś szybko w tym miesiącu wydali. Pewnie na święta prezent

Zaraz ściągnę i się zobaczy.
Ja mam już je na dysku , jutro zobaczę czy jest jakaś różnica
![;].gif](http://nvision.pl/forum/style_emoticons/nvision/;].gif)
Może w końcu moja karta będzie śmigać na ponad 850 mhz

zawsze wyskakuje błąd sterownika ale nic się nie grzeje
A ja przeoczyłem
Już ściągam...
Ale wolno idzie..80KB/s...no dobra, wytrzymam...
Kiedy nowe stery?
Marek341pl
06.05.2009 18:10
Właśnie też czekam bo powoli do szału doprowadzają mnie błędy sterownika ekranu przy oglądaniu na fullscreenie YT, czy graniu np. w G3
Co z tego że wypuszczają świetne tanie karty, jak stery są do du.y ?
DonCorleone666
06.05.2009 20:08
A ja mam takie głupie trochę pytanie. Te wszystkie poprawki co ciągle wychodzą i np wyszly na stery 9.3 to jak wyjdą stery 9.4 to te poprawki z 9.3 również tam są? To tak ciągle przechodzi? Pytam z ciekawości bo moich nie mogę aktualizować xD
Oczywiscie
lord_nerevair
15.05.2009 20:00
ja pierdo

ani razu odkąd mam Vistę nie mogłem zainstalować nowych sterowników bez jakiś akcji, teraz chciałem zainstalować 9.4 a tu pasek instalacji przelatuje w sekundę i nic nie ma jakaś paranoja pieprzona z tym ati, co ciekawe sterowniki 9.2 które miałem wcześniej też się już nie instalują
Marek341pl
15.05.2009 20:07
Może wyczyść je drive cleaner'em?
Ja tak nawiasem to czekam na catalysty 9.5...
lord_nerevair
15.05.2009 20:13
Czyściłem nawet dla pewności jeszcze Driver Sweeperem

instaluje się sam menedżer instalacji i trial Warcrafta... super... w ogóle jakby w paczce sterownika nie widział
Są już Catalyst 9.5
LINK z Benchmark.pl, bo na oficjalnej stronie ATI-AMD jeszcze nic nie ma
lord_nerevair
15.05.2009 22:38
Następne sterowniki zainstaluje gdzieś jak bedzie 10.x

nie zamierzam siedzieć przy nich znowu 3 godzin...
Ostatecznie jakoś ręcznie zainstalowałem sam sterownik, a kartę obsługuję poprzez Rive Tuner
Wielkie G
17.05.2009 10:52
Potwierdzam to, iż wyszły już Catalysty 9.5. Na serwerze jest nawet wersja Linuksowa, aczkolwiek nie ma do niej linku na stronie (choć wystarczy zmienić część adresu z 9-4 na 9-5 by rozpocząć ściąganie). Nie testowałem ich, choć mam nadzieję, iż CS przestanie się wieszać przy starcie jak na 9.4 (teraz przez to siedzę na 9.3 i starym Xserver 1.4...).
Oczywiście rozumiem, że bardziej Was obchodzi działanie na Windowsie

Jutro powinny pojawić się oficjalnie na stronie wraz z Release Notes.
Marek341pl
17.05.2009 11:00
Ciekawe jakie są te stery
Zaraz zapuszczę do ściągania, ale jak znowu nawet na YouTube będzie mi restarty robić to chyba zmienię kartę na coś od nV
Wielkie G
17.05.2009 11:15
Oczywiście CS dalej się wiesi

Wracam na 9.3 :/
Wszyscy narzekają a ja problemów nie mam
Wielkie G
17.05.2009 12:45
Cóż, po 1,5h udało mi się zainstalować spowrotem Catalysty 9.3 z działającym 3D... Następnym razem jak będę testował nowe stery to przed ich instalacją zrobię sobie obraz partycji /

Bo to zakrawa o śmieszność... Jak tylko otwarte sterowniki będą obsługiwały 3D na R600 to się na nie przenoszę...
Tak w ogóle to już od kilku dni są 9.5 na serwerach ATi
.gif)
Czuć poprawę co zresztą potwierdzają testy
Można już pobierać sterowniki 9.6
Link
Testy w necie pokazują nawet niezły wzrost wydajności...pobieram
Marek341pl
17.06.2009 9:27
sTreamx sprawdzałeś wydajność w gta4? Bo jak jest lepiej to od razu zasysam
Testy w necie mówią, że różnicy prawie nie ma. Ale mi się wydaje, że o ile max fps jest bez zmian to minimalny jest wyżej bo po prostu nie ma spowolnień, które czasem zauważałem.
ja nie widzę różnicy zresztą możecie na stronie ati-amd przeczytać notes zmian i większość to wzrost wydajności w CF. Bynajmniej warto być up to date
Globi-wan
19.06.2009 13:00
no to mnie w koncu pewnie poratuja bo mam ta 4870x2 i ciagle z CFem problemy
Marek341pl
19.06.2009 13:06
Moim zdaniem poprawili minimalną płynność, np. AC w full hd na moim sprzęcie u kumpla śmigał full płynnie

Gta4 też
lord_nerevair
21.06.2009 13:12
Dały mi +200 w marku 2006, Mass Effect jakoś też płynniej chodzi i nie wywala do windowsa...
Oczywiście nadal nie mogę ich zainstalować, instaluje mi się tylko instalator catalyst, sam sterownik muszę ręcznie z menedżera urządzeń
Witam
Mam dopiero kilka dni laptopa Dell studio 15 z radeonem hd 4570 czy wsytarczy jak pobiorę Catalysty 9.6 z :http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.aspx czy musze pobrać coś jeszcze, bo tu(strona ati):
http://support.amd.com/us/psearch/Pages/ps...rivers&items=20 pisze mi no results. Nie mam doświadczenia dużego z radeonem a jeszcze mniejsze z lapotami.
licze na szybką odpowiedź.
ps. czy na tym sprzęcie pójdzie gta4 albo assasins creed?
Marek341pl
04.07.2009 21:18
Podaj dokładny model laptopa to wtedy powiemy czy pójdzie czy nie.
I znowu połowa miesiąca a nowych catów ani widu ani słychu...
Globi-wan
17.07.2009 8:27
ja juz z tydzien czasu na 9.7 jade..zaje.ste zmiany sa w nich wprowadzone..CF w koncu poprawnie dziala na 4870x2 w COJ2 ,fuel,anno1404(chyba)
Skad masz 9.7? na 9.6 tez dziala
9.7 są beta na razie tylko.
eee tam beta to pewnie i sa juz w wersji 10, gdzies na jakims ruskim serwerze
Globi-wan
17.07.2009 15:06
Wczoraj na stronie AMD pojawiły się Catalyst 9.7 do Win Vista/7, dzisiaj powinny pojawić się do reszty systemów.
Właśnie stargałem
dzięx za info, już zasysam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.