Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Gry chodza za szybko
Forum NVISION > Sprzęt i oprogramowanie > Karty graficzne
Stron: 1, 2, 3
Soul13
Mam problem z grami zmienilem ostatnio sprzet i niekture gry chodza mi za szybko nie da sie grac w nie problem dotyczy gier jak prince of persia dwie ostatnie czesci i king kong ustawilem wszystko na maxa aa 6 ani 16 vsync wlaczony i reszta na maxa rwoniez w ustawieniach gier ilosc klatek jest tak duza z nie da sie w to grac nawet taktowanie karty zanizylem.Komp to athlon X2 4200+ 2x1GB asus xpress 3200 i grafa ati 1900 xtx
jimmy
Kupiłeś poprostu za dobry sprzet ph34r.gif musisz zaczekac na nowe gry cool.gif
yaji
Moze priorytet procesu zmniejsz?;p
laurenth1981
QUOTE(jimmy @ 18 Apr 2006 18:22)
Kupiłeś poprostu za dobry sprzet ph34r.gif  musisz zaczekac na nowe gry  cool.gif
*

Tylko pozazdrościć biggrin.gif Też tak bym chciał biggrin.gif
Mareczq
bez urazy ale ile ty niby masz fps??smile.gif jak to nie da się grać?? biggrin.gif:) Zmień sterowniki;0 mam podobny sprzęt do twojego i gry mi chodzą ok;) (powiem więcej niektóre nawet za wolno;d:P mimo takiego wypasu) ...
Sprawdz takie gry:
Oblivion - 1600-1200 wszytko na maxa
Tomb Raider - Legends - 1600-1200 wszytko na maxa NG koniecznie włączone
HEros Of MIght Ang Magic - 1600-1200 wszytko na maxa i podczas walki z przeciwnikiem...

Jak w tych grach masz też za dużo fps (nie wime co to ma znaczyć zabardzo;P) to masz co ś naprwde zwalone:) bo jest to niemożliwie;)
Soul13
QUOTE(Mareczq @ 18 Apr 2006 17:30)
bez urazy ale ile ty niby masz fps??smile.gif jak to nie da się grać?? biggrin.gif:) Zmień sterowniki;0 mam podobny sprzęt do twojego i gry mi chodzą ok;) (powiem więcej niektóre nawet za wolno;d:P mimo takiego wypasu) ...
Sprawdz takie gry:
Oblivion - 1600-1200 wszytko na maxa
Tomb Raider - Legends - 1600-1200 wszytko na maxa NG koniecznie włączone
HEros Of MIght Ang Magic - 1600-1200 wszytko na maxa i podczas walki z przeciwnikiem...

Jak w tych grach masz też za dużo fps (nie wime co to ma znaczyć zabardzo;P) to masz co ś naprwde zwalone:) bo jest to niemożliwie;)
*

Nazwy gier podalem z ktorymi mam problem wiec przeczytaj dokladnie tongue.gif
-=Mathis=-
Chwalisz się sprzętem czy co? Przecież każdy wie że czym więcej FPS tym lepiej się gra! Zmniejsz taktowanie karty na minimum, powłączaj w tle pełno programów i włącz te gry ustawione na full napewno nie bedzie płynnie... Albo odpal dwie na raz tongue.gif też zwolni...
PIT
rotfl.gif laugh.gif gry moga chodzić za szybko?? laugh.gif Przeszkadza Ci duza ilość FPSów ?? Jak tak to wymien sie ze mną na kompy i bedziesz miał wolniej laugh.gif tongue.gif
Levuss
pierwszy raz słyszę o czymś takim jak za szybkie chodzenie gier mozna to zrobić w np PES przez włączenie opcji double speed ale normalnie to nie jest możliwe ale cóż....................................................
Adam_84
Kolega sobie jaja robi, teraz pewnie słania się pod stołem ze śmiechu laugh.gif
Paweeell
zmniejsz ilość klatek na sekunde do 30
steraf
LOL niewiem oco ci chodzi laugh.gif

No chyba że . . .

Kiedyś dorwalem pare starych gierek, ale wszystko działało 2x na szybko, 2x szybciej postacie chodziły, przez 10 sekund w realu mijało 20 sekund w grze laugh.gif
Trofix
Ludzie on sie tylko sprzętem chwali... dry.gif

Żeby mi tak gry działały "za szybko" przynajmniej szybko laugh.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Ale nawet jak jest 300 FPS gra nie chodzi za szybko ...? cool.gif
mistrzrobak
moim zdaniem gra nie moze chodzic za szybko blink.gif no chyba ze sie przyzwyczailes do max 15fps to jak masz ok 50fps to sie ci wydaje za szybko laugh.gif
Rav85
ja jak chce pograc w star wars shadows of empire to uzywam programu do zwalniania proca tak do 30% mocy bo gra normalnie zapiprza jak glupia i dac sie nie gra
yaji
Ta, niektore gry nie maja frame rate limitera i w przypadku zbyt duzych fps zaczynaja szalec. Mialem takie anomalie w wielu starszych gierkach... Proponuje zmniejszyc priorytet procesu gry.
Raider
QUOTE(Soul13 @ 18 Apr 2006 18:08)
Mam problem z grami zmienilem ostatnio sprzet i niekture gry chodza mi za szybko nie da sie grac w nie problem dotyczy gier jak prince of persia dwie ostatnie czesci i king kong ustawilem wszystko na maxa aa 6 ani 16 vsync wlaczony i reszta na maxa rwoniez w ustawieniach gier ilosc klatek jest tak duza z nie da sie w to grac nawet taktowanie karty zanizylem.Komp to athlon X2 4200+ 2x1GB asus xpress 3200 i grafa ati 1900 xtx
*

Niemozliwoscia jest fakt ze gry chodza za szybko jedyne co moze sie zmienic to ilosc klatek na sekunde ktorych to człowiek widzi ok 50, do płynnej w pełni gry gdzies wyczytalem ze potrzebne ok 250 Fps ale moim zdaniem wystarczy 100FPS przy odswiezaniu monitora 100Hz. Chwalipięta na nvision to nie pierwszyzna!
yaji
Raider to JEST MOZLIWE, odpal GTA1 lub syndicate wars a zobaczysz jakie cuda sie dziac beda i z jaka predkoscia wszystko sie bedzie dziac...
Raider
yaji ale w takich grach sa specjalne opcje limitujace FPS, w grach podanych przez Soul13 nie ma problemu limitowania framek w stosunku do czasu rzeczywistego gry. Spotkałem sie s tym jeszcze np w Need For Speed Underground ale mozna to zlimitowac wlaczjac V-Sync.
steraf
W GTA 1 wystarczy wcisnoc strzałke w gure a ludek pół miaste przejdzie laugh.gif

2222 POST !
bielas22
Nie no ja też tego nie łykam, za duża ilość fps laugh.gif . Może w GTA1 ale nie w PoP. Po prostu przyzwyczaił się do 15 fps a teraz ma 100 i szok. Te gry nie chodzą za szybko. Chodza tak jak powinny tylko wcześniej chodziły za wolno. Zresztą niech uruchomi frapsa i zobaczy ile ma fps, 100 fps to jest właśnie to cool.gif . Po to kupuje się taki sprzęt. rolleyes.gif
C_A_T
co za pierdzielenie kumpel z klasy ma podobnego piecucha tyle że z 7800gtx w sli i o żadnym nadmiarze klatek niema mowy kręci coś kolega dry.gif ...i do tego marna popisuwa
Yoda
Odezwał się we mnie demon obalacza mitów laugh.gif

[...] Niska FPS powoduje u widza wrażenie "skoków" obrazu. Wysoka FPS jest dla widza nieodróżnialna od płynnego ruchu. O ile dzięki rozmywaniu się ze sobą kolejnych klatek, dla filmu nagranego kamerą takie wrażenie ma miejsce przy FPS ok. 20 i wyższym, to dla obrazu złożonego z klatek zupełnie oddzielnych (np. w grach komputerowych) potrzebne jest FPS 30-60. [...]

Ben
ja mialem takie skoki predkosci przy wlaczonym cool & quiet w biosie, szczegolnie w ut99 i q2 (w ut to bardzo dokuczliwe bo byly momenty ze gra zwalniala dziwnie a za chwile wszystko popieprzalo 500 fps jak na jakims speedhacku).
mathew001
według mnie kolo robi sobie jaja. pewnie nawet takiego kompa nie ma. wyczytał w jakims cenniku, że to najszybszy sprzęt i teraz udaje że ma taki dry.gif
Adam_84
QUOTE(Raider @ 18 Apr 2006 20:00)
Niemozliwoscia jest fakt ze gry chodza za szybko jedyne co moze sie zmienic to ilosc klatek na sekunde ktorych to człowiek widzi ok 50, do płynnej w pełni gry gdzies wyczytalem ze potrzebne ok 250 Fps ale moim zdaniem wystarczy 100FPS przy odswiezaniu monitora 100Hz. Chwalipięta na nvision to nie pierwszyzna!
*

WOW! Mnie do płynnego grania wystarcza 30-35 FPS ale jak kto woli tongue.gif
C_A_T
obalmy kolejny mit:
Mam problem z grami zmienilem ostatnio sprzet i niekture gry chodza mi za wolno nie da sie grac w nie problem dotyczy gier jak prince of persia dwie ostatnie czesci i king kong ustawilem wszystko na min aa 0 ani 0 vsync wylaczony i reszta na min rwoniez w ustawieniach gier ilosc klatek jest tak mała ze nie da sie w to grac nawet taktowanie karty zwiększyłem.Komp to celina500mhz 128mb ram i grafa riva tnt2

Lolek007
to wina sterowników i obudowy laugh.gif
ja też mam za dużo FPS Oblivion mi zapiernicza i nie wiem co robić te 20FPS mnie wręcz poraza laugh.gif chce zeby było wolniej laugh.gif
Kain_86
Nie wiem jak można mieć za dużo fps... dziwi mnie takie podejście bo Ci co zmieniają kompa na takie "rakiety" to tylko po to żeby mieć od cholery tych fpsów. Zgodziłbym się że zdarza się przy starych grach coś takiego że działają za szybko. Widziałem coś takiego ale to na jakiś grach nawet dosowych pczy pod winde 95 a nie w miare nowe gry. Pop nie jest takie stary ( oczywiście nie mówie o tym pierwszym klasyku biggrin.gif )
Żylak
Ha jaki cwaniaczek gry mu za szybko chodzą blink.gif To weź nagraj filmik frapsem jak grasz i zapodaj go na jakiś bezpłatny serwer(np. tutaj), to chętnie sobie zobacze jak to gry chodzą Ci za szybko i inni forumowicze również!! unsure.gif
Soul13
Ok napiszlem konkretne tytuly gier jeszcze raz dwie ostatnie czesci princ of persia i king kong a z jesli w jaki sposob to wyglada to zrobie krok w grze a dokladniej chce sie poruszyc do przodu w princ onpoprostu leci a w king kongu to ciezko opisac nawet zrobie filmik ktorki z tego
bielas22
To może masz po prostu coś żle zainstalowane. Faktycznie spróbuj zrobić filmik żeby można było zobaczyć jak ten problem konkretnie wygląda, bo brzmi to trochę dziwnie wink.gif
Mareczq
Soul tłujaczyłem ci spradz inne gry "(NIE MÓWIŁES JAK CI INNE GRY DZIAŁJA... twiedznie ze ci gry źle chodza oznacz aże wszystkie... a jak tylko te 2-3 to trzba było napisac ze wszędzie indziej jest ok...) ...
Jak będzie w nich tam samo to oznacza że masz złe stery i coś masz nie tak...:/ gry same z siebie za szybko nei chodzą a wymagjące bardziej napewno nie;)
Soul13
Reszta gier chodzi ok stery to najnowesz ati 6.4 czy jest jakis program do pomiaru fps do gier i jak zrobic krotki filmik z tego jest jakis program do tego ??
bielas22
Fraps, to program do pomiary fps. Mozesz też nagrać nim filmik. Do pobrania CLICK
Mareczq Ty coś pisałeś o tych najnowszych catach że coś nie za bardzo. Może niech Soul13 spróbuje 6.3 dry.gif .
GUTEK|TEAM
Ja sie moge zamienic jak chcesz kompami tongue.gif na moim sobie spokojnie zagrasz w kazda gre:Dzecz jasna w q4 bedziesz mial na high 40fps to chyba w zupelnosci wystarczy:Dchcialbym w q4 poczuc co to 100fps i wiecej na ultra tongue.gif tongue.gif:P:P rolleyes.gif
Soul13
Kiedy probuje nagrac film frapsem wszystko robi sie normalnie i ilosc klatek jest odpowiednia nie da rady tego uchwycic w ten sposob ;/ przy tescie ilosc klatek w king kongu wahala mi sie 400- 999 i zegra dalej nie liczyl juz tego ;/ to tak jak kiedys ktos moze gral bez limiru klatek na gta 2 czasami gra chodzila za szybko i nie mozn bylo nic zrobic poprsotu musze sobie odpusci te 3 gry i grac w te nowsze
Soul13
a i jeszcze jedno nie pisze tu nic o przechwalaniu sie poisach czy czyms takim poprostu mialem problem i tyle
staruszek
moze i miales probklem ale tak dziwny ze niewiarygodny i niestety nie byles w stanie jego przedstawic do konca wiec czemu dziwisz sie ze okrzyknieto ciebie klamca??? normalne .... jstes za malo wiarygodny i tyle ale nie wyklucza to iz masz 1 taki sprzet 2 masz prblem w tych grach ... tylko nie umiesz tego sprecyzowac..
Mareczq
bez urazy satry ale frapsem screena z iloscia fps mozesz zrobić bez zadnych problemów i będzie to widac;) daj mi screena ze masz 999 fps w King kongu w max dcetalach w 1600-1200 to ci uwieze...
Przyrko mia le na slowo w takie dziwne rzczy (Wrecz niewiarygodne) nie wiezymy;) trzeba umiec to uwodnic... moze masz cos wgrane co pwoduje ze ci na maa zminijsza detale... wiec scrren by jeszcz epokazał jakosc i by wszytko było wiadomi;)
Nie odpalałem tych gioer u mnie więc ci nie powiem jak działają... mam roginalego Pirce Of persia: cześć 2 z tych nowych (warrior within) i moge sprawdzić jak chcesz (na tym wąłsnie miałes te max fps??) moze moze to wina własnie jakiś ustawień że ci wszytko co możliwe wyłącza;)
ALe oglnie bez screena zawiele ci nie pomożemy... możesz właczyć w tle jakis pgoramik co obciża karte graficzna mocno ... ale wtedy gra będzie nie grywalna ... więc nie wiem czy to ma snes:) spowolnić procka to łątow... karte graficzna... wink.gif powiedzmy że nigdy się z tym nie spotkałem;P

DAJ screena (nie wieże ze przy robioeniuw raca do normy... ja zawsze mam tyle samo ile widze poz robienius creena... z filmikami nie wiem jak jest) a uwieze:D:)
norbi
Mi za szybko chodził (z tych nowszych staroci) NFS-U część 1. Faktycznie ciężko się jeździło, bo auta poruszały się nienaturalnie szybko. Niby ustawienie AA i wygładzania pomagały, ale i tak nie było jak należy. Gierka raz przyśpieszała, zaraz potem zwalniała... Może kiedyś jak będę się nudził, poszperam w starociach i zobaczę, jak to jest mieć 400FPS tongue.gif
OverProphet
dziwny przypadek [nie wiem czy odniesc to do sytuacji czy do osoby]
mcickx
Chciałbym mieć tylko takie problemy... smile.gif
Raider
Mareczq mozliwe ze ten Pan nie posiada monitora ktory wyswietli rozdzielczosc 1600x1200, max powiedzmy 1280x1024 ktorej nie uzywa z powodu odswiezania 60hz i wlacza King Konga np w 1024x768 < to bylby juz problem i napewno kazdy doradzilby zakup pozadnego monitora CRT kotór wydusi z karty graficznej maksimum. I dziwie sie ze nie pomaga V-Sync < to zawsze ogranicza ilosc FPS do odswiezania monitora wtedy gra nie ma prawa przyspieszyc - no chyba ze dane odswiezanie monitora przekracza grubo 85Hz. Soul13 Zmniejsz odswiezanie dla testu do 60Hz włącz V-Sync i sprawdz jak działa - ile masz FPSów frapsem jesli przekracza 60Fps tzn ze V-Sync nie działa, gdyby bylo 60FPS i gra dalej chodzi za szybko to cos sie sprzecior krzaczy albo kit nam tu wciskasz.
Mareczq
Nie no raider wszytko fajnie zakłądam tez tak...
ale nawet.... King Kong 999 fps?? smile.gif Bez urazy ale nie wiem jak to jest możliwe...
Swoją drogą grałem w Q3 na ponad 300 fps i nie było wcale za szybko;) więc jest to dla mnie conajmniej dziwne:) ale moge się mylić;D:)
NFS:U to tze nie jest mało wymagająca gra, pewnie ci przyspieszało i zwalniało z powodu jakiegoś błedu a nie ulości FPS:) bo wątpie abys miał na swojej karcei z AAx4 i wszytkim na full po 400-500 fps;) ale jak tak było to przepraszam;P ...

Poprstu ciężko mi w to uwieżyć że ktoś już w tak źle zopytamlizwoanej i przez to wymagającej grze (bo King Kong swoje wymagania ma, tak samo Pirce nowy (chodz ten mniejsze...) i tak samo NFS:U) ma na tyke duzo fps aby gra zaczeła przyspieszaćwink.gif i do tego z tego co wiem teoretycznie nawet przy 999 fps nie powinno być przeyspieszenia tylko płynny obraz... jak gra przyspezsa to raczej jakiś bład...
Nadal bym stawaił na steornwiki...

A kolega co założył wątek nadal nie mówi czy je zminił i zonaczył jak działa??
Radzą ci ludize zaistalluj 6.3 i zobacz;D:) (x1900 nie lubi 6.4)
norbi
Ja nigdzie nie napisałem, że na NFS-U miałem po 400-500 FPS. Czytajcie panowie dokładnie ph34r.gif . Pisałem, że gra chodziła szybko, ale ile było klatek, to nie mam pojęcia. Dzieciaki w to grały. Pamiętam, że na Celeronie 2.4 i FX5200 chodziła "normalnie". Być może trzeba było włączyć synchronizację , bo nie pamiętam czy włączałem. Zresztą dla mnie to temat już nieaktualny. smile.gif
DIGITAL-REALITY
"Gry chodza za szybko" - bez obrazy ale to największa bzdura jaką w życiu słyszałem hahaha.gif !!
staruszek
digital i mareczq najlepszym dowodem na to ze to istna bujda nie pozostanie fakt efektu strusia tematotworcy, oj jak ludzie chce sie wywyzszyc, a jak palna glupote to sie chowaja ...
GUTEK|TEAM
czytajac te wszystkie posty bardzo duzo sie nauczylem:Dale co do tego king konga to przesada gra ma bardzo duze wymagania:)wiec napewno wina sterów.smile.gifa swoją droga odpal sobie quake4 na ultra na max rozdzielczosci
z aa i fa na max.ta gra napewno niebedzie chodziła za szybko ;)zreszta zadna nowa gra niemoze chodzic za szybko ph34r.gif Pozdro i zrub te screeny frapsem bo jestem niewierzący laugh.gif
Adam_84
Może Soul13 ma na mysli, że gry chodzą szybko a FPS jest taka jaka ma być tzn obraz zbyt szybko się przesuwa tak jak ma to miejsce przy czułości myszy ustawionej na max. Może do tych gierek potrzebna jest poprawka, która rozwiązuje takie problemy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
NVISION.pl 2000-2010, powered by IPB