Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: czarno-biały obraz na TV - co sie stało ?
Forum NVISION > Sprzęt i oprogramowanie > Karty graficzne
kolbi123
karta 6800 sonic gs , do dzis miałem kolorowy obraz na TV czy pojedyńczy czy konowany bez znaczenia był kolorowy, a teraz jest czarno biały, instalowałem nowe stery i nadal to samo, mam konfigurację na pal-d i kabel s-video(bo takiego uzywam), a i ważna sprawa jak resetuje kompa to na tv wczytywanie biosu i pierwsze logo windowsa jest kolorowe dopiero jak wskakuje na pulpit to obraz robi sie czarno biały i nic nie da sie zrobić, co to moze być ?.
Thomsonicus
pokombinuj z PALami, może pal b albo g. sprawdź też czy masz wybrane wyjście jako svideo czy composite albo jeszcze jakieś inne może
kolbi123
kombinowałem rózne kombinacje ze 2h i nic, stało sie to nagle, ale największa zagadka czemu ten obraz jest kolorowy jak sie system ładuje ?.
Wolwerine
Ja miałem ten sam Problem z moim 6600gt ASUS'a pomógł nowy bios
Mareczq
A mi się właśnie tak objawiło spalenie karty;d:) a dokładnie samego wyjścia TV:)
Gwarancja mi to objęła;)
Kuba32
no to ja się podepnę z moim problemem mianowicie mam GF 7600GT i jak podłączam go do TV przez kabel s-video - EURO to mam cały czas czarno-biały obraz. Obojętnie co nie ustawię w sterownikach to jest problem. miałem wcześniej GF 4 Ti i zawsze dało się coś poradzić a tu nic. Może jakimś programem to można skonfigurować? a może trzeba jakiś specjalny kabel?
Normek
Ja mam kabel Euro>S-video też mam czarno biały ekran na moim radku :]. Także nie wiem co poradzić smile.gif
Trofix
Tez mialem czarno bialy obraz i jeszcze w niektorych filmach avi. Zainstalowalem Sp2 i teraz jest git. Nie wiem laugh.gif tyle xe ja miealem cos powalone z kodekami chyba
Kuba32
niestety to nie jest wina ani kodeków ani SP2
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
NVISION.pl 2000-2010, powered by IPB