Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: pendrive próba odczytania=reset!
Forum NVISION > Sprzęt i oprogramowanie > Pamięci RAM i pamięci flash
Levuss
Witajcie.
Kumpel pożyczył mi swojego pendrive, abym wrzucił mu na niego dane. Po włożeniu pendrive system poprawnie go rozpoznaje. W momencie próby otworzenia pendrive następuje restart komputera. Co może być przyczyną tego stanu rzeczy??.
Windows XP HE+ SP2, pendrive Sandisk 4GB.
PaVLo
może zasilacz już nie wyrabia ).gif

wrzuć go i odinstaluj stery potem znów go zainstaluj
ns5
PD może brać max 1W -D.gif wiec zasilacz odpada tongue.gif to raczej coś z softem chytry.gif
PaVLo
wiesz, dla "Delta 350W" każdy Wat może być zabójczy ;].gif
sTreamx
Śmiej się śmiej ns5, u mojej dziewczyny na Codegenie300W jak się podłączy dwa urządzenia pod USB to żadne nie działa albo tylko jedno, a jak się podłączy jedno to śmiga ok xD
I to nie jest wina softu bynajmniej szczerbaty.gif
Levuss
inne pamięci flash typu odtwarzacze mp3, telefon podłączone do kompa działają prawidłowo
Nolf
Śmiej się śmiej ns5, u mojej dziewczyny na Codegenie300W jak się podłączy dwa urządzenia pod USB to żadne nie działa albo tylko jedno, a jak się podłączy jedno to śmiga ok xD
I to nie jest wina softu bynajmniej

Bo z tego co mi wiadomo, tak uczyli ludzi na szkoleniu TP to porty USB jak kazdy wie umieszczane sa po dwa. Tak jakby sparowane. No i kazdy port moze obsluzyc urzadzenie do danej mocy i jak podlaczysz dwa to bedzie dzialac tylko jedno urzadzenie bo poprostu port nie wyrabia. Duzo ludzi podobno dzwoni ze im modem nie dziala a okazuje sie ze podlacza jakies dwa urzadzenia i sie dziwia. Moze nie po polsku ale moze sie kapniecie wacko.gif
sTreamx
Tak to mniej więcej działa, ale u mnie ta sama para urządzeń śmiga jak trzeba. A przecież USB ma z góry narzucone max 500mA więc jak widać problem nie leży w samej specyfikacji portu a raczej w tym, że zasilacz daje za mało papu na USB czyli niedomaga ;P.gif
ns5
QUOTE(sTreamx @ 24.07.2008 1:53) *

I to nie jest wina softu bynajmniej szczerbaty.gif

A jak kompa odpalasz to tez ma wahania +- np. 3W zależy jak zbotuje u mnie np. po resecie kompa 1.41 na procu 2.22V na pamieciach a przed resetem 1.39 i 2.19 tongue.gif to tez wpływa na zapotrzebowanie tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
NVISION.pl 2000-2010, powered by IPB