wyobraź sobie Wigash: Siedzisz w robocie, jest niedziela właśnie taka jak dzisiaj.
W grafiku są ze dwie osoby, góra trzy, wszystko spoko, tyle że przyszło nas siedmiu. Roboty jest za mało dla jednego, a co dopiero dla maszej siódemki???
U mnie, żeby zarobić nie trzeba wcale zasówać, wystarczy tylko przyjść i się zalogować. Tyle że po trzech godzinach bezproduktywnego siedzenia nie jest wcale wesoło, po pięciu strasznie się nudzi a gdzie tu do końca???

Nie można przecież przez całe osiem godzin rozmawiać z kumplami, podrywanie lasek na dziale też odpada (chociaż starczyłoby dla wszystkich i to nie tylko na te osiem godzin).
Zostaje jedno rozwiązanie, pamięć flash. Ktoś przyniesie grę, przykładowo CS'a, czy to coś ciekawego we flashu, inny ziomek skombinuje jakiś film, ja przyniosę trochę muzy i w robocie nawet gdy nie ma co robić jest ciekawie. Trzeba posiadać tylko odpowiedni pendrive, który współpracuje z tym w co nas zaopatrzyli. A tu im starsze tym lepsze.
Niektórym działają KINGSTONY data traveler 1 GB USB 2.0, tyle że nie te czarne, ale te wcześniejsze biało brązowe, biało zielone.
można by pomysleć nawet o wymianie jeśli jeszcze ktoś takie cudo posiada, bo u mnie ciężko coś takiego dostać.