Kanek< Mylisz się Huntkey 350AP to wyjątkowo udana konstrukcja. I myślę, że nawet po wrzuceniu mocniejszej grafiki da radę. Wcale nieduzo gorsza od Amacroxa który ma 400W(450 jedynie w chwilowym mocniejszym obciążeniu)
Maras_21< Zasilacza narazie nie musisz kupować.
Zaś jeżeli chcesz intela, to musisz wydać sporo więcej niż na AMD. Dlaczego?
1. Procesor. Owszem po O/C E2180 będzie trochę lepszy od X2 5000+ po O/C(obydwa procki maja praktycznie taki sam potencjał O/C, z tym, ze zegar w zegar Pentium DC jest trochę szybszy, choć nie tak bardzo jak Core 2 duo), ale przed O/C spoooro słabszy jest.
Żeby rzeczywiście odczuć zysk Intel vs AMD to minimum to E5200, wykręca więcej niż X2, a do tego jest sporo wydajniejszy zegar w zegar już.
2. Płyta główna. Zakup P5K Se bezsensu, totalny kastrat. Albo kup pełnego Asusa P5B(starszy, ale pełny i ma lepsze O/C) Albo już P5K EPU
3. Po co wydawać na ram 2x więcej niż za tyle samo goodrama praktycznie, skoro przy O/C tego procka nie trzeba szybkiego ramu, zaś samo O/C ramu daje mały zysk w stodunku do ceny....
4. Musisz kołować jakąs grafike na rpzetrzymanie, zanim sprzedasz to co masz i kupisz mocniejsza, bo mobo nie ma integry
Jeżeli chcesz Intela to:
E5200
Asus P5B/P5K EPU
1GB/2x1GB Goodram 800MHz CL5
Zaś dlaczego polecałem AMD?
Dałem płytkę z AM2+. Za miesiąc-dwa max premiera Phenomów II a potem także Athlonów X4. Procki zapowiadają się na sensowną konkurencję Intela w 45nm, w wydajności a także O/C przy czym ceną AMD może powalczyć