Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Patriot LLK 2x1 +2x2 Patriot LLK..
Forum NVISION > Sprzęt i oprogramowanie > Pamięci RAM i pamięci flash
Hadzbe
config jak w sygnaturce....
czy oplaca sie wlozyc jeszcze 2x2 Patriot LLK 800 i miec 6 gb(wlasnie sie boje czy plyta wstanie z wszystkim bankami obsadzonymi)
czy lepiej sprzedac obecne i kupic jakies inne?
MateuszWilegosz
Oczywiście rozumiem, że system 64 bitowy masz/planujesz mieć?
2 to to, jaki da pożytek da 6GB. Myślę, że lepiej sprzedaj te 2x1GB i kup jedne 2x2GB. Poza tym, masz z tego co mi świta, płytkę na nForcie, także przy dużej liczbie kostek O/C trochę spada.
Hadzbe
tak mam Viste 64 dzisiaj sobie postawilem ;].gif
a plyte mam na NForcie 650...
a jakas propozycja co do pamieci?
nachodzilo mnie na Corsairy Dominatory albo G.Skill Black Pi

http://ddr2.home.pl/product_info.php?produ...2019d41988a3ee3

http://allegro.pl/item611398732_corsair_do...r2_airflow.html
MateuszWilegosz
Ujmę to w ten sposób. Do O/C E4300 nie trzeba wielkiego FSB więc ram nie musi być wysoko taktowany.
Same Mhz na ramie dają naprawdę niewiele. Bardziej odczujesz 50MHz na procku niż 200Mhz na ramie, szczególnie na platformie intela.
Tym samym, biorąc pod uwagę, że era DDR2 powoli się kończy, wybór byłby raczej taki:
Taki lub Taki Bo zaoszczędzisz 100-150zł, a różnicy nigdy nie zauważysz. Albo nawet taki: KLIK
Wywalenie na ram 350zł o ile nie bijesz rekordów w SuperPi. Chyba, że kręcenie ramu jest twoją pasją, poprostu to lubisz i daje Ci satysfakcję. Bo jeżeli liczysz na realny zysk, olej!
Hadzbe
wiec wezme poprostu Patrioty 2x2gb LLK 800....moge je miec za 190 zl i wiem ze dobrze dzialaja z plyta szczerbaty.gif wiec spokkojnie;)
jezeli uda sie ze 6 gb bedzie sobie dzialac to niech sobie dziala;)
jezeli nie to zostawie tylko 2x2 i tez bedzie ok:)
temat do zamkniecia;)dzieki
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
NVISION.pl 2000-2010, powered by IPB