Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Krzaczenie się karty?
Forum NVISION > Sprzęt i oprogramowanie > Karty graficzne
Virgilio
Cześć! Mam kolejny problemik i to baaaardzo irytujący. Wczoraj GTA4 chodziło prawie 12h (wiecie ocb ESC i na 30 min mnie nie ma ;P.gif) I w tej ostatniej godzinie najwięcej krzaków było. Najpierw pół monitora w jakiś kolorach, a potem cały monitor w żółtym kolorze, było słychać muze radar było widać, ale żółty ekran był i lagowało i nie mogłem wyłącczyć GTA tylko CTRL+ALT+DEL. Dzisiaj gram sobie normalnie a tu Blue Screen powitał po 1h grania. Ahh jeszcze jedno Zazwyczja po 2 h grania jak wychodze do systemu to komputer tak wszystko powoooli otwiera, tak jak by proc sie chrzanił, może to wina tego, że na starym boxowym chłodzeniu 2 razy się wyłączył bo się nagrzał za bardzo, albo na nowym chłodzeniu dałem za dużo pasty
EDIT: Karta Gforce 9800GT nie OC
AsRocker
Sprawdź tempy proca pod obciążeniem, a co do krzaków w GTA to może karta ci się też przegrzewa ? Sprawdź tempy.
Bartek26
Artefakty podczas gry wskazują na stare stery lub przegrzewającą się kartę, pokatuj ją w ATITool na teście: scan for artifacts i dodatkowo monitoruj temperaturę.
Na temat cpu sam sobie odpowiedziałeś, sprawdź go w Orthosie test smallFTT na prio 9
Virgilio
Tempy proca są stale monitorowane w orthosie po 15 minutach mam 50C i nic więcej tongue.gif, a od wczoraj szukam programu do mierzenie temperatury karty grafiki
EDIT: przecież pisałem że na starym BOXowym wentylu tyle miałem ;P.gif teraz mam pentagram karakorum
Bartek26
GPU-z, Riva Tuner ;].gif
Virgilio
Yhmh to nie karta po 15 minutach z atitoolem około 71C, jednak mam jedną "zabujczom" broń jest nią gra mirrors edge przy ktorej komp mi sie wiesza xD aha dla info Karta w idle 51C , Proc w idle około 35C, na prioryty 7 proc około 51 C na priority 9 52C szczerbaty.gif no być może to wina sterów bo mam o 6 numerow mniejsze
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
NVISION.pl 2000-2010, powered by IPB