Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Tasma termoprzewodzaca
Forum NVISION > Sprzęt i oprogramowanie > Karty graficzne
Crusi
Mam tasme termoprzewodzaca 3M 0,06mm. Potrzebuje wypelnic nia luki miedzy chlodzeniem na grafice a pamiecia. Problem polega na tym ze w orginale byla tam taka grubawa (kolo 2mm) tasma. Czy moge ta moja tasme skleic tak jakby w 3 warstwy zeby wypelnic ta luke, bedzie to dalej odprowadzac cieplo?
userek
Ta cienka 3m to szajs jest,luzem raczej nie dostaniesz takiej taśmy,jaka to karta?
-=Mathis=-
Jaką lukę, bo nie mogę sobie tego wyobrazić, sam kiedyś bawiłem się w przyklejanie własnoręcznie zrobionych radiatorów i dawałem pod nie tylko JEDNĄ warstwę taśmy dwustronnej i spisywały się świetnie, ważne jest aby powierzchnia była równa i dobrze odtłuszczona - jednej pamięci nie wyczyściłem dobrze i po kilku godzinach radiator odpadł ).gif Reszta trzymała się świetnie aż do czasu demontażu - jakiś rok ).gif
Trofix
Chodzi ci o to, że na radiatorach jest już jakaś taśma? ściągnij tą z radiatorów, przeczyść i daj tylko tę 3M. Będzie lepsza przewodność. Sam tak robiłem.
-=Mathis=-
Dokładnie, zostawić jak najcieńszą taśmę ).gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
NVISION.pl 2000-2010, powered by IPB