Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Chłodzenie GF FX 5700LE
Forum NVISION > Sprzęt i oprogramowanie > Karty graficzne
lolq
mam GF FX 5700LE 256 mb i mam "mały" problem, wiatrak nie działa, poza tym taka lata jak by za chwilę miał odpaść szczerbaty.gif
czy są dostępne (w miarę tanio) i czy się opłaca zakupić wiatrak lub ew. radiator z wiatrakiem bo grafa mi płonie ;x
naklejka na wiatraku z napisem "PALIT" docelowo jest srebrna... moja już spłonęła i jest złota lol
IPB Image
zrobiłem prowizoryczne chłodzenie na grafe, do radiatora przykręciłem wiatrak od starego procka (ten od grafy jest pod nim i czasem się zakręci też). Niby GPU jest chłodny ale nie wiem jak będzie dalej czy ew. może tak zostać? laugh.gif
IPB Image
Jaka powinna być tak standardowo temperatura tej grafy i może zapodajcie jakiś program do sprawdzania temp. GPU (mam EVEREST ale tam nie pokazuje od grafy) tongue.gif
Bari
Twoja grafika nie ma czujnika temeperatury. Wywal oryginalny wiatraczek i zostaw ten od proca.
O temp sie nie martw, jesli nie masz przeklaman w obrazie jest ok. Nawet jak karta ci zdechnie to sie nie martw bo za 20 zeta kupisz na allegro Gf4200 ti - karte sporo wydajniejsza.
lolq
no właśnie teraz się nie nagrzewa, obraz jest w porządku, zobaczę za kilka godzin ;].gif myślę, że jeszcze jakiś czas podziała na takim "tuningu".
ns5
kupowac chlodzenia sie nie oplaca bo mozesz za ta kwote kupic 2x szybsza grafe z chłodzeniem które będzie w miarę tongue.gif
GergG
QUOTE(lolq @ 20.08.2009 15:17) *

...........
zrobiłem prowizoryczne chłodzenie na grafe, do radiatora przykręciłem wiatrak od starego procka (ten od grafy jest pod nim i czasem się zakręci też). Niby GPU jest chłodny ale nie wiem jak będzie dalej czy ew. może tak zostać? laugh.gif

Może spokojnie zostać , ale wypnij i najlepiej usuń- ten oryginalny bo on może powodować małe "zwarcia" jak się zatrzymuje i ogranicza nadmuch ;P.gif
lolq
jak narazie działa bardzo dobrze grafda, ba nawet chyba lepiej niż na standardowym wiatraku unsure.gif , wczoraj cały dzień komp działał i grafa była chłodna (na standardzie GPU się mocno nagrzewał) więc jest dobrze spoko.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
NVISION.pl 2000-2010, powered by IPB