Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Uwalona pamiec?
Forum NVISION > Sprzęt i oprogramowanie > Pamięci RAM i pamięci flash
Rav85
Witam, od jakiegoś czasu zaczęły pojawiać mi się blue screeny jak i z niektórych aplikacji wywalało do pulpitu z errorem, postanowiłem sprawdzić co powoduje ta niestabilność , dysk sprawdzony jest ok, następnie nadeszła kolej na pamięci , zapuściłem OCZ memtest i po jakim czasie zaczęło sypać errorami, czy pamięci są uwalone? podejrzewam ze tak.

Kliknij, aby zobaczyć załącznik

MateuszWilegosz
Rav85< Sprawdź jeszcze
1. Pojedynczo każdą kość
2. Przełóż kości do innych slotów
Rav85
od 2 lat problemów nie było, oczywiście kości sprawdzę pojedynczo, aby wiedzieć które mam oddać na gwarę do komuszronika
bielas22
Może lekko obniżyć im szynę i napiecie, zobaczyc co sie dzieje, sprawdzic bios czy timingi jakos sie przypadkiem niepoprzestaiwały
Rav85
wiec tak: pamięci pojedynczo są ok, parami tez , dopiero przy obsadzeniu 4 gniazd sypia błędami lol.gif , napiecia takie jak zawsze 2.1v nic nie zmieniane, timingi def 5-5-5-12
Bavar
to wynika że płyta ma jakieś problemy> kontroler pamięci w ICH ).gif
PaVLo
ale dziwne, że nagle coś mu sie stało i ma problemy z 4 bankami, ja bym dla zasady zrobił reflash biosu płyty
Hadzbe
obciazony kontroler pamieci:)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
NVISION.pl 2000-2010, powered by IPB