Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PAYBACK
Forum NVISION > Różne > NNT - Nie Na Temat
tarind
Czy ktos z was skozystal juz z tej oferty??
Co o niej sadzicie? dobra jest?

Mam pytanie co do 2 kart zbytnio nie wiem jak dodac druga karte do konta glownego wink.gif

Oraz czy warto korzystac z tego typu uslugi?? Jest cos tam godnego uwagi??
Marek341pl
Druga jest zapasowa, albo możesz ją komuś dać ;P.gif
Wszystko pisze jak co dodać ;P.gif
rafal12322
Parę tygodni temu barat dał mi jedną, narazie mam mało punktów ale powoli się będzie zbierać ;P.gif
Kemal
Masz na myśli Payback ogólnie czy jako program lojalnościowy w Orange. Bo w tym pierwszym przypadku to taki nowy on nie jest.

Opłacalne to jest jeśli dużo kupujesz (głównie w sklepach internetowych i na allegro, bo poza Internetem pkt można dostać tylko za rachunki z orange, stacji BP, reala i jakiś pomniejszych sklepów).

Poza tym, żeby uciułać punkty na jakieś nagrody trzeba dość długo zbierać bo żeby zdobyć 1pkt trzeba wydać najczęściej 2-3zł, a żeby odebrać nagrodę trzeba za każdą złotówkę jej wartości zapłacić 100pkt.

Nie wiem też jakie nagrody by Cię interesowały ale poniżej 15'000 pkt jest głównie tanie AGD lub inne pierdo0ły (np termometr do mierzenia temperatury czoła za 13'500pkt rotfl.gif ).

edit:

Byłbym zapomniał, na tej stronie masz szczegóły i wszystkie nagrody razem z ceną w pkt.

http://payback.pl/

Gdzieś tam są też wypisani partnerzy Paybacku u których możesz zbierać punkty.
GergG
Dla przeciętnego "śmiertelnika" to jest conajmniej chore ...... ;P.gif

Np. Na allegro za każde wydane 3 zł mamy 1 pkt... czyli by dostać najmniejsza "gównia..." nagrodę- za jakieś powiedzmy 1000 pkt .

trzeba wydać "BAGATELA" 3000 zł ... ;P.gif Ale "szmaciane" nagrody są nawet za kilka tysięcy punktów ... ;P.gif
Ben
w poprzedniej firmie tankowalem sluzbowy woz tylko na bp - miesiecznie wydawalem ponad 1000zl na wache, i tak przez ponad pol roku, rezultat taki, iz dzis mam niecale 2tys punktow i narazie jeszcze niemoge zamowic zadnej nagrody, heh to jest totalny bezsens
Polarny
Ja mogę się nieco wypowiedzieć na ten temat. Ponieważ swój samochód prywatny tankuję tylko i wyłącznie na BP, więc od dłuższego czasu uczestniczę w programie BP Partner Club, który teraz w wyniku połączenia się z Payback został wchłonięty.

Sam program partnerski jakiś cudów nie daje i traktuje to jako dodatek. Skoro i tak tankuje na BP, to punkty mogę zbierać. Jakiś czas temu okazało się, że mam już prawie 7000 punktów uzbieranych na karcie (wcześniej 1 pkt = 1 litr paliwa) i odebrałem sobie w ramach programu grill elektryczny, który świetnie sprawuje się teraz w kuchni.

Ogólnie każdy program partnerski to forma dodatku i ma byc wartością dodaną, a nie sposobem na darmowe produkty. W końcu firma która to daje ma zarabiać na sprzedawanych przez siebie produktach, więc nie liczmy, że za każdą wydana złotówkę otrzymamy drugą gratis. To jest niemożliwe. A chyba lepiej otrzymywać jakiekolwiek produkty niż ich brak?
Ben
dwa pytania Polar do Ciebie:

ile lat juz zbierales te punkty w BP parter club ?
czy zmieniles karte na PayBack?

ja po zmianie karty na PayBack teoretycznie powinienem wyjsc na swoje, niestety przy wymianie na karte PB traci sie sporo ...

ogolnie jezeli chodzi o programy partnerskie na stacjach benzynowych to jest jeden wielki fotomontaz, korzystaja na tym jedynie kierowcy tirow i tyle na temat, normaly kowalski zanim sobie cos zamowi za te smieszne puntky musi wydac ogromna kase, zeby cos z tego bylo, na dodatek porownujac jakos paliwa np neste-bp wg pomiarow kontroli panstwowej niczym sie nie roznia pod wzgledem jakosci i ilosci oktanow a roznica na litrze paliwa to nawet 40-50 groszy wiec prosze Was to tylko i wylacznie marketing (program lojalnosciowe)

najlepszy przyklad dalo mi ostatnio zycie, kumpel od 5 lat z ojcem na spolke tankowal tylko i wylacznie na shellu gdzie paliwo nie jest tanie - zarowna jak na BP i coz mozna stwierdzic, po tych ponad pieciu latach zbierania smiesznych punktow lojalnosciowych z puli nagrod, ktore im przysluguja mogli zamowic pompke do pilki itp podpinana pod zapaliczke, gdzie taka sama pompeczke w supermakrecie mozna sobie nabyc za 10zl -D.gif paranoja i tyle
GergG
Jakąś namiastkę radości może dac jakakolwiek "nagroda" chociaż można ją z reguły nabyć za kilkanaście złociszy ...

CHoć fakt- miło wspominam otrzymaną mini Piersiówkę [ na napój "chłodzący ] z BP szczerbaty.gif
Ben
tak ale patrząc na to z boku to jest po prostu nabijanie ludzi w butelke i mydlenie oczu, bo placisz za cos wiecej niz powinieneś i to sam, z nieprzymuszonej woli i liczysz, ze Ci sie zwróci (akurat) tongue.gif
Darkman
No niestety, ale takie programy trzeba traktować wyłącznie jako dodatek. Paliwo i tak trzeba gdzieś zatankować, ceny w sumie podobne, więc koncerny muszą czymś przyciągnąć klienta. Ja po wymianie punktów na BP stwierdziłem że jestem sporo "w plecy". Generalnie zrobili swoich klientów w ..uja i tyle, bo niby zrobili przelicznik na starcie, ale za usługi i zakupy produktów na swoich stacjach nie zwiększyli ilości punktów, więc teraz trzeba zbierać dłużej na "wymarzoną" nagrodę ... mad.gif
Kemal
Niby to tylko dodatek, ale np. w poprzednim programie partnerskim orange (PROFIT) dostawało się 1pkt za 1zł, a każda złotówka wartości nagrody kosztowała 25pkt. Czyli zdobycie nagrody o określonej wartości było jakieś 12 razy tańsze niż w Paybacku. Tyle lat istniał profit i jakoś im się to opłacało.
Ben
ja mam najwieksze obiekcje wlasnie do programow lojalnosciowych stacji benzynowych, zwlaszcza tych drozszysz - Darkman nie mow mi ze ceny w sumie wszedzie sa podobne bo to totalna bzdura wink.gif mialem punkty w proficie i wiem, ze tam bylo zupelnie inaczej, to samo w programie lojalnosciowym plus gsm itp - tam przynajmniej dalo sie cos wygrac sensownego
Matell
Tak. Zgodnie z regulaminem PAYBACK niewykorzystane punkty przepadają po 36 miesiącach od momentu ich uzyskania lub gdy przez okres 12 miesięcy nie zostanie wykonana żadna transakcja kartą PAYBACK

to żeby uzbierać 230tyś punktów na telewizor trzeba sporo wydać szczerbaty.gif i trochę wątpliwe, że jak ktoś jest w stanie uzbierać tyle punktów go to nie będzie stać na telewizor szczerbaty.gif
ale jest + można wykorzystać uzbierane punkty, żeby kupić coś taniej

na stronie nie mogę nic znaleźć to się spytam czy ta karta jest za darmo czy są jakieś co miesięczne opłaty?
Polarny
Ben - obecnie posiadam ~3700 punktów.

Ja wybrałem stację BP nie ze względu na program partnerski. Nie liczę na cuda. Po prostu korzystam z programu partnerskiego "przy okazji" i nie skupiam sie na nim.

Sam Payback to stary program partnerski mocno zmodyfikowany teraz (pod kątem uczestników). Spółka Payback jest powiązana ze spółka Allegro. Wcześniej uczestniczyłem w starym Paybacku i program był tak sam jak teraz - czyli lata świetlne potrzeba by coś uzbierać. Po prostu koszt nagród jest bardzo wysoki - albo jak kto woli wartość punktów są bardzo niskie.

Niemniej jednak programy partnerskie takie są.
C_A_T
aa tam w erze po 4 latach czyli de facto 2 umowy, powiedzmy na wspólny rachunek dla 3 osób w rodzinie punkty bardzo szybko lecą : ) i tak i tak się je dostaje po prostu płacąc rachunki, a nagrody są bardzo fajne. Nie trzeba wydać 1000000 zł żeby dostać breloczek tongue.gif
Co do stacji benzynowych z Statoil kiedyś dostałem odtwarzacz MP3 philipsa, huh pare lat ojciec z matką zbierali punkty xD a odtwarzacze jeszcze wtedy były drogie ph34r.gif szkoda że na nim stanąłem w przypływie okresowego zachwiania równowagi ale nieźle grał -D.gif
tarind
heh - ja tylko po to zalozylem ta karte aby punkty z tp i allegro lecialy no i bp wink.gif
bo program o! jak i orange juz przestaje istniec placze.gif
Darkman
QUOTE(Ben @ 10.10.2009 8:22) *

ja mam najwieksze obiekcje wlasnie do programow lojalnosciowych stacji benzynowych, zwlaszcza tych drozszysz - Darkman nie mow mi ze ceny w sumie wszedzie sa podobne bo to totalna bzdura wink.gif mialem punkty w proficie i wiem, ze tam bylo zupelnie inaczej, to samo w programie lojalnosciowym plus gsm itp - tam przynajmniej dalo sie cos wygrac sensownego

Ben skup się, w moim poprzednim poście jasno napisałem o programach partnerskich ze stacji benzynowych i chodzi mi o ceny paliw, które każdy posiadacz samochodu musi kupić (Niczego więcej nie dodawałem tzn dodatkowi partnerzy, z usług których nie muszę, albo nie chcę korzystać).
Karty punktowe to tylko dodatek i np. grill za 7000 pkt z BP normalnie kosztuje ok 150 zł.Wniosek jest prosty i oczywisty. Jak chcesz sobie kupić grill elektryczny to idziesz np do Media i kupujesz, a nie czekasz na przejechanie miliona km, tylko po to żeby dostać taki grill.
A to, że BP zmieniła swoje warunki, zwiększając ilość starych punktów x 1,5 to ja np. czuję się oszukany. Bo teraz trzeba zebrać dużo więcej punktów na nagrodę. Wartość punktowa nagród również wzrosła x 1,5. Ale np. kupując w sklepie BP kawę i kanapkę za np. 12 zł dostaję 50 pkt, a zgodnie z nowym przeliczeniem powinienem dostać 75, bo wszystko powinno być podniesione x 1,5. Tak więc zrobili klientów w ..uja mad.gif
kStyku
QUOTE(Ben @ 09.10.2009 22:53) *

najlepszy przyklad dalo mi ostatnio zycie, kumpel od 5 lat z ojcem na spolke tankowal tylko i wylacznie na shellu gdzie paliwo nie jest tanie - zarowna jak na BP i coz mozna stwierdzic, po tych ponad pieciu latach zbierania smiesznych punktow lojalnosciowych z puli nagrod, ktore im przysluguja mogli zamowic pompke do pilki itp podpinana pod zapaliczke, gdzie taka sama pompeczke w supermakrecie mozna sobie nabyc za 10zl -D.gif paranoja i tyle

Z tego co się orientuję to punkty Smart utrzymują się przez... chyba 2 lata. Czyli punkty z 3 lat stracili. Nie pamiętam jedynie co ile się kasują te punkty, ale jest coś takiego. Mój znajomy w ciągu 2 lat jeżdżąc jakieś 30-50km dziennie zawsze uzbiera na jakieś... torby podróżne itp, więc nie jest tak fatalnie wink.gif Trzeba pamiętać, że to jest tylko dodatek. Osobiście jednak wolę kupować paliwo na najtańszych stacjach w okolicy... np. Auchan... jakieś 40gr na litrze taniej! szczerbaty.gif A jakość pewnie i tak jest tak samo marna jak wszędzie zabija_wzrokiem.gif
Szejk Jasim
panowie, nie mieszajmy jakosci paliw do payback, poczytajcie na forach popytajcie znajomych, jak ktos tankował popowtrysk na neste to juz prawdopodobnie ma inne auto szczerbaty.gif
diesel ultimate z bp only jeśli chodzi o mnie
tarind
Ja tam wole bezołowiowa 98 ;P.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
NVISION.pl 2000-2010, powered by IPB